Elçisel Kiliselerde Azizlerden ve Meryem Ana'dan Dua İstemek konusu
2246 kez okundu,
25 kez cevaplandı. En son mesaj
ortodoksmoderator tarafından gönderildi.
Elçisel Kiliselerde Azizlerden ve Meryem Ana'dan Dua İstemek konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Sonuncu »

05-02-10, 16:35
NCyril
Bir Ortodoks olarak kafamı kurcalayan bir mesele var.
O da Azizlerden dua isteme konusu.
Lütfen bana denklemsel açıklamalar yapmayın kardeşlerim. Ben de yapıyorum aynısını.
Ama şöyle düşünüyorum, böyle birşeyin olabileceğine dair bir Kutsal Kitap ayeti olmalıydı. Bu çok önemli bir konu ve yapılabilecek birşey olsaydı Kutsal Kitap'ta geçerdi diye düşünüyorum.
Yaptığım "Sola Scriptura"cılık değil. Ama böyle birşeyin açık ve net bir şekilde Scriptura'da geçmemesi beni düşündürüyor.
Bu konuda özellikle Ortodoks kardeşlerimden yanıt bekliyorum...
Elçisel Kiliselerde Azizlerden ve Meryem Ana'dan Dua İstemek
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

05-02-10, 17:40
admin1 Ken Block
|
|
elguca
|
Lütfen bana denklemsel açıklamalar yapmayın kardeşlerim. Ben de yapıyorum aynısını.
Ama şöyle düşünüyorum, böyle birşeyin olabileceğine dair bir Kutsal Kitap ayeti olmalıydı. Bu çok önemli bir konu ve yapılabilecek birşey olsaydı Kutsal Kitap'ta geçerdi diye düşünüyorum.
Yaptığım "Sola Scriptura"cılık değil. Ama böyle birşeyin açık ve net bir şekilde Scriptura'da geçmemesi beni düşündürüyor.
|
Yaptığınız ne yazıkki
tam olarak "Sola Scripturacılık"tır.
Kutsal Kitap'taki konuların geçme miktarı veya vurgusu veya netliği ile öğretilerin önemi veya geçerliliği sorgulanamaz. Çünkü Kutsal Kitap'ın böyle bir özelliği yoktur. Aynı şekilde üçlü birlik konusunu düşünürseniz Kutsal Kitap'ta üçlü birliğin hiç bir şekilde bir tanım olarak geçmediğini söyleyebiliriz. Üçlü Birlik çok daha önemli bir konudur oysaki.
Bu konudan önce Üçlü Birlik konusunu irdelemeniz daha iyi olacaktır.
Kutsal Kitap'ta temel öğretilerimizin bazıları bile açıklama veya belirgin olarak yer almaz, bunlardan bir tanesi "elle kutsama"dır;
|
|
Alıntı:
|
Bunun için, ölü işlerden tövbe etmenin ve Tanrı`ya inanmanın temelini, vaftizler*, elle kutsama, ölülerin dirilişi ve sonsuz yargıyla ilgili öğretinin temelini yeni baştan atmadan Mesih`le ilgili ilk öğretileri aşarak yetkinliğe doğru ilerleyelim.
İbraniler 6:1-2
|
Ayrıca insanların vereceği açıklamalara şart koşmanız doğru değildir, eğer açıklamalar denklemlerle yapılıyorsa, yapılması gerekiyorsa öyle yapılacaktır. Siz daha açıklama gelmeden engel koyuyorsanız bu sizin cevap almanızı engeller.
Öncelikle kafanızda yıkmanız gereken en tehlikeli öğreti Sola Scriptura'dır. Kutsal Kitap'ta herşey yazmaz, en temel bir çok şey yazmaz. Kutsal Kitap bir doktrinsel açıklama ya da ansiklopedi değildir. Kutsal Kitap kurtuluş için gerekli öğretileri veren, gizemlerle dolu olan, herşeyi açıkça göstermeyen/öğretmeyen bir kitaptır.
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)
Facebook profilimiz
FORUMA ÜYE OLUN! /

05-02-10, 17:51
NCyril
|
|
moderator1
|
|
|
elguca
|
|
Yaptığınız ne yazıkki tam olarak "Sola Scripturacılık"tır.
Kutsal Kitap'taki konuların geçme miktarı veya vurgusu veya netliği ile öğretilerin önemi veya geçerliliği sorgulanamaz. Çünkü Kutsal Kitap'ın böyle bir özelliği yoktur. Aynı şekilde üçlü birlik konusunu düşünürseniz Kutsal Kitap'ta üçlü birliğin hiç bir şekilde bir tanım olarak geçmediğini söyleyebiliriz. Üçlü Birlik çok daha önemli bir konudur oysaki.
Kutsal Kitap'ta temel öğretilerimizin bazıları bile açıklama veya belirgin olarak yer almaz, bunlardan bir tanesi "elle kutsama"dır;
|
|
Alıntı:
|
Bunun için, ölü işlerden tövbe etmenin ve Tanrı`ya inanmanın temelini, vaftizler*, elle kutsama, ölülerin dirilişi ve sonsuz yargıyla ilgili öğretinin temelini yeni baştan atmadan Mesih`le ilgili ilk öğretileri aşarak yetkinliğe doğru ilerleyelim.
|
Ayrıca insanların vereceği açıklamalara şart koşmanız doğru değildir, eğer açıklamalar denklemlerle yapılıyorsa, yapılması gerekiyorsa öyle yapılacaktır. Siz daha açıklama gelmeden engel koyuyorsanız bu sizin cevap almanızı engeller.
Öncelikle kafanızda yıkmanız gereken en tehlikeli öğreti Sola Scriptura'dır. Kutsal Kitap'ta herşey yazmaz, en temel bir çok şey yazmaz. Kutsal Kitap bir doktrinsel açıklama ya da ansiklopedi değildir. Kutsal Kitap kurtuluş için gerekli öğretileri veren, gizemlerle dolu olan, herşeyi açıkça göstermeyen/öğretmeyen bir kitaptır.
|
Üçlübirlik örneğiniz benim söylediğime paralel değildir.
Üçlübirlik Kutsal Kitap okunduğunda kolaylıkla görünebilmektedir.
Azizlerden dua istemek basit bir konu değildir.
Rab'le ilişkimiz evlilik ilişkisine benzetilirse veya babayla çocuk arasındaki ilişkiye benzetilirse bu "araya adam sokmak"tır tabiri caizse.
FORUMA ÜYE OLUN! /

05-02-10, 18:07
anthodezmi
sevgili Moderatör1 izin verirseniz ben de aklıma gelen bir şeyi paylaşmak isterim.Eski Ahit'te sanırım mezmurlarda olabilir,orada "salihin duası işitilir"yazar.yani "doğru" kişilerin duaları işitilir.Aziz ve Azizeler yaşayışlarıyla dogruluklarını kanıtlamışlar ,adeta olağanüstü bir kuvete sahip olmuşalardır.Tabi bu ancak ve ancak Tanrı'nın Ruhu'nun yardımıyla elde ettikleri bir ruhi armagandır.onlar Gökteki kilisede bizler için de dua edebilirler.yanlışım varsa lütfen düzeltin sevgili Moderatör1.esenlikler dilerim!
FORUMA ÜYE OLUN! /

05-02-10, 18:53
admin1 Ken Block
|
|
elguca
|
|
|
moderator1
|
|
|
elguca
|
|
Yaptığınız ne yazıkki tam olarak "Sola Scripturacılık"tır.
|
|
Alıntı:
|
|
|
Üçlübirlik örneğiniz benim söylediğime paralel değildir.
Üçlübirlik Kutsal Kitap okunduğunda kolaylıkla görünebilmektedir.
Azizlerden dua istemek basit bir konu değildir.
Rab'le ilişkimiz evlilik ilişkisine benzetilirse veya babayla çocuk arasındaki ilişkiye benzetilirse bu "araya adam sokmak"tır tabiri caizse.
|
Üçlü Birlik örneğim paraleldir, paralel değil ise ispat ediniz.
Üçlü Birlik Kutsal Kitap okunduğunda kolaylıkla görülmez, görülüyorsa ispat ediniz.
Kolaylıkla görülüyor olsaydı bugün İznik Konsili gibi bir toplantı hiç meydana gelmemiş olacaktı.
Kolaylıkla görülüyor olsaydı bugün Athanasyus İman Açıklaması diye bir şey olmayacaktı.
Kolaylıkla görülüyor olsaydı belkide apofetik anlatım yöntemi diye bir şey olmayacaktı.
Mezhebi ne olursa olsun tüm
hristiyanlar üçlü birliğin kolaylıkla görülemeyen bir şey olduğunu ifade ederler, bilirler.
Misal Melkisedek neden 4. kişi değildir? Niye 4lü birlik yok? Niye Eski Antlaşma'daki Rabbin Meleği 5. kişi değildir?
Azizlerden dua istemek "basit bir konu" mu dedim acaba?
Madem araya adam sokmak diye yorumluyorsunuz, öyleyse profilinize niye Ortodoks yazıyorsunuz?
Araya adam sokmak ise bugün kilise babaları ya da azizler olarak okuduğunuz bir çok kişi araya adam sokmuştur, tabiri caizse...
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)
Facebook profilimiz
FORUMA ÜYE OLUN! /
Elçisel Kiliselerde Azizlerden ve Meryem Ana'dan Dua İstemek konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Sonuncu »