Eski Ahit ve aklımdaki çelişkiler konusu
395 kez okundu,
1 kez cevaplandı. En son mesaj
SWART23 tarafından gönderildi.
Eski Ahit ve aklımdaki çelişkiler konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

04-08-11, 17:17
LovePeace15
Merhaba kardeşlerim Eski Ahit ile ilgili aklıma takılan bir kaç durum var . Yanlış anlamanızı istemem , Yaratılış 4 adlı bölümde Adem ile Havvanın iki oğlu oluyor; Kayin ve Habil adlarında. Kayin karısı ile yattı ve karısı hamile kalıp Hanok'u doğurdu deniyor. Kayin Adem ile Havva'nın çocuğu ise , Kayin'in karısı kimdir?
Yaratılış 5:4 Şit'in doğumundan sonra Adem 800 yıl daha yaşadı. Başka oğulları, kızları oldu.
*Bir insanın 800 yıl yaşaması , Rabbim affetsin ama, mantıksız geliyor bana.
Yunus 1:17 Bu arada RAB Yunus'u yutacak büyük bir balık sağladı. Yunus üç gün üç gece bu balığın karnında kaldı.
*Burada da aklım karışıyor. Bir insan balığın karnında , daha doğrusu midesinde yaşayamaz hem oksijensiz kalır hem de balığın sindirim enzimleri çalıştığı için ölür.
Gördüğünüz gibi aklım karışık , imanımı kaybetmekten korkuyorum anlatılan şeyler sembollerden mi ibaret yoksa gerçekten bilimle çelişen şeyler mi var bilmiyorum :(
Yönetim Notu: Kutsal Kitap bilimle çelişip çelişmediğine bakılmadan, insanlara mantıklı gelip gelmediğine bakılmadan bize bazı olayları kısmi olarak anlatmak için verilmiş bir kitaptır. Sizin veya her hangi bir insanın aklına uygun olup olmamasının hiç bir önemi yoktur. Bilim daha bir kaç yüz yıl öncesine kadar ışığın bir madde olup olmadığına bile karar veremiyordu. Yani "bilim nedir ki?" Tanrı'ya inanıyorsanız, O'nun bir insanın midesinde olmasını ya da 800 yıl yaşamasını da sağlayabileceğini tahmin edebiliyor olmanız gerekiyor.
Eski Ahit ve aklımdaki çelişkiler
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

04-08-11, 23:03
SWART23
Sevgili kardeşim,
kuyumcu terazisinde 50 Kg lık bir çuvalı tartabilirmisin? Tartamazsın..
O halde Tanrı nın planını, neden ve nasıl yaptığını anlayabileceğini nerden çıkarttın? dedikten sonra
yaratılışın tamamını okuduğunda, yaşam süresinin, insanoğlunun yeryüzünde yayılıp çoğalmasıyla birlikte kısaldığını da farketmiş olmalısın..Musa nın 120 yaşında öldüğünü hatırlatmama gerek yok sanırım...
Yunus parçalamadan yutan bir balığın olabileceğine inanıyorsunda Yunus un o balığın karnında nasıl yaşayıp sağ kaldığınımı sorguluyorsun kardeşim? Sence Adem i topraktan yaratan Tanrı Yunus un bir balığın karnında 3 gün yaşamasını sağlayamaz mı zannediyorsun?
Değerli kardeşim sakın yanlış anlama, seni yargılamıyor yada kızmıyorum... Bu soruları sorman aslında güzel ... Ama tavsiyem bu tarz sorularını ruhanilerinle konuşup tartışman... Eminim ki benim verdiğimden çok daha sağlıklı cevaplar bulacaksın..
Esenlikler
Yönetim Notu: Sevgili SWART23; belki de kardeşimizin ruhanisi bu sorulara cevap verememiştir.

Yu.9:39 : Görmeyenler görsün, görenler kör olsun diye yargıçlık etmek üzere bu dünyaya geldim.

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Eski Ahit ve aklımdaki çelişkiler konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil