eski alışkanlıklarımdan nasıl kurtulurum

eski alışkanlıklarımdan nasıl kurtulurum hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : eski alışkanlıklarımdan nasıl kurtulurum konusu 481 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj Yeni.bir.kullanıcı tarafından gönderildi. eski alışkanlıklarımdan nasıl kurtulurum Doğru yolu, gerçeği ve gerçek sevgiyi ve imanı sonradan bulmuş birisi olarak son günlerde kendi kendime çok kızdığım olaylar yaşamaktayım.. Kısa bir süre öncesinde doğru yolu gerçek sevgiyi ve imanı bulmadan öncesinde uzun süre kabul etmesem de alışkanlık olarak ailemden gelen dinin bazı yükümlülüklerini düzenli olarak her gün yapıyor ve o şekilde yaşıyordum..bu inançla alakalı değil nasıl aldığımı bilmediğim alışkanlıklar yapışmış durumda.. gerek söz gerekse bazı alışkanlık haraketlerini yapmamak, tamamen o dine ait şeyler olduğu için uzak durmak için kendimi tutuyorum ama ister istemez unutup yaptığım şeyler oluyor, herhangi bir yere girerken arapça selam vermek veya selam verildiğinde aynı şekilde cevap vermemek (ki inancımı imanımı bilmeyenler neden allahın selamını almıyorsun falan... eski alışkanlıklarımdan nasıl kurtulurum

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

eski alışkanlıklarımdan nasıl kurtulurum konusu 481 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj Yeni.bir.kullanıcı tarafından gönderildi.

eski alışkanlıklarımdan nasıl kurtulurum konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

eski alışkanlıklarımdan nasıl kurtulurum hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-04-09, 02:54
mnewc

Doğru yolu, gerçeği ve gerçek sevgiyi ve imanı sonradan bulmuş birisi olarak son günlerde kendi kendime çok kızdığım olaylar yaşamaktayım..

Kısa bir süre öncesinde doğru yolu gerçek sevgiyi ve imanı bulmadan öncesinde uzun süre kabul etmesem de alışkanlık olarak ailemden gelen dinin bazı yükümlülüklerini düzenli olarak her gün yapıyor ve o şekilde yaşıyordum..bu inançla alakalı değil nasıl aldığımı bilmediğim alışkanlıklar yapışmış durumda..

gerek söz gerekse bazı alışkanlık haraketlerini yapmamak, tamamen o dine ait şeyler olduğu için uzak durmak için kendimi tutuyorum ama ister istemez unutup yaptığım şeyler oluyor, herhangi bir yere girerken arapça selam vermek veya selam verildiğinde aynı şekilde cevap vermemek (ki inancımı imanımı bilmeyenler neden allahın selamını almıyorsun falan da diyor), herhangi bir ani haraket durum karşısında sessiz de olsa bir kelime kullanmak gibi üzerime yapışmış olan bu alışkanlıklardan kurtulmak için nerdeyse her gece yatmadan önce dua ediyorum ama tam anlamıyla bu alışkanlıklardan kurtulamıyorum..

bu gibi durumlarla karşılaşmış olanlar elbette vardır ve bu alışkanlıklarından kurtulmuşlardır, bana da bu konuda yol göstermenizi isterim.

ve bir konu daha, daha önceden belirttiğim kişisel sıkıntılarımdan dolayı bir kaç haftada sadece 3 kere gidebildiğim kiliseye dahil olmak istiyorum ama sıkıntımdan gidemiyorum..kiliseye sürekli gidemeyen birisi olarak kilise kullarlarını ve kilisede uygulamam gereken şeyleri bildirirseniz çok sevinirim..

esen kalın
RAB daima sizlerle olsun

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / eski alışkanlıklarımdan nasıl kurtulurum

eski alışkanlıklarımdan nasıl kurtulurum hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-04-09, 19:49
NCyril

evet ben de bu alışkanlıklardan yeni kurtulmuş biriyim. inan ki düşündüğün kadar zor değil.

besmele çekmek yerine baba oğul ve kutsal ruh adına amin diyorum.
dua ederken YHVH ismini kullan. Rabbim de diyebilirsin. Alışılıyor birkaç günde.
Bence aleykümselam demende herhangi bir sakınca yok. selamun aleyküm, aleyküm selam ın yahudilerde de benzer bir şekli var diye duymuştum.
duaları türkçe okumaya da alışmalısın. ben hristiyan olmadan önce her gece ve her sabah ayet el kursi ve fatiha okurdum. şimdi türkçe sözcüklerle Rabbi övüyorum. inan bana daha güzel ve içten oluyor.
merak etme kardeşim. bu alışkanlıklardna kolayca kurtulacaksın eminim :)
Rabbin ışığı seninle olsun

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / eski alışkanlıklarımdan nasıl kurtulurum

eski alışkanlıklarımdan nasıl kurtulurum hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-04-09, 03:07
mnewc

elguca
evet ben de bu alışkanlıklardan yeni kurtulmuş biriyim. inan ki düşündüğün kadar zor değil.

besmele çekmek yerine baba oğul ve kutsal ruh adına amin diyorum.
dua ederken YHVH ismini kullan. Rabbim de diyebilirsin. Alışılıyor birkaç günde.
Bence aleykümselam demende herhangi bir sakınca yok. selamun aleyküm, aleyküm selam ın yahudilerde de benzer bir şekli var diye duymuştum.
duaları türkçe okumaya da alışmalısın. ben hristiyan olmadan önce her gece ve her sabah ayet el kursi ve fatiha okurdum. şimdi türkçe sözcüklerle Rabbi övüyorum. inan bana daha güzel ve içten oluyor.
merak etme kardeşim. bu alışkanlıklardna kolayca kurtulacaksın eminim :)
Rabbin ışığı seninle olsun
öncelikle tavsiyelerin için çok teşekkür ederim..

selamun aleyküm e aleyküm selam demekten kaçınmak istememin sebebi müslüman arkadaşlarımın "neden selamı almıyorsun, allahın selamı alınmaz mı" demeleri..yani sadece arapça olması değil dine bağlanması nedeniyle kullanmayı istemiyorum..

Rabbim demeye alıştım o konuda hiç bir kelime sorunu yaşamadım..günüm rable başlıyor rable devam ediyor her gün..Türkçe dualar için de internetten ve kitaplardan okuma aşamasındayım, ezberlemek ve sürekli içimden de tekrarlayabilmek istiyorum bunun için de çabalıyorum.

çok zor olup olmayacağını henüz bilmiyorum ama işte dediğim gibi alışkanlık seviyesinde olduğu için ne kadar sürede düzelirim bilmiyorum..

rabbin ışığı sizlerlede olsun daima..
tekrar çok teşekkür ederim..

eski alışkanlıklarımdan nasıl kurtulurum hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-04-09, 13:23
Yeni.bir.kullanıcı

mnewc

selamun aleyküm e aleyküm selam demekten kaçınmak istememin sebebi müslüman arkadaşlarımın "neden selamı almıyorsun, allahın selamı alınmaz mı" demeleri..yani sadece arapça olması değil dine bağlanması nedeniyle kullanmayı istemiyorum..

Bunlar çokda önemli degildir.
Önemli olan içinizdeki imandır. Kendinize kızmaya, kendinizi yıpratmaya deyecek bir şey olarak görmüyorum.

Mecbur kaldıgınız yerlerde elbetteki kullanırsınız.. sonuc olarak siz onu müslümanların kullandıgı şekilde kullanmıyorsunuz.. Sadece selamlama olarak kullanıyorsunuz ( benim gibi... ).

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeGelin ışıklarını erkek kadın butun insanlara dağıtıyor..
Farkına varın sevgisinin..
Ve onunla ebedi bir mutluluk sarhoşluğu içinde sevişin..
Ve kendinizden geçin..

"O" içinizde !mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

eski alışkanlıklarımdan nasıl kurtulurum konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

eski alışkanlıklarımdan nasıl kurtulurum konusuna benzer konular;

Eski ve Yeni Ahit Merak ettiğim bir konuyu sizinle paylaşarak bilgilenmeme yardımcı olacagınızı umuyorum.Eski ve yeni ahit ayrı iki kitap olmasına ragmen tek kitap olarak nezaman ve hangi gaye ile birleştirilmiştir.Bu birleşmenin hristiyanlara artısı ne olmustur. kaynak vererek yanıtlarsanız sevinirim. esen kalın

Eski Ahit Elimize Nasıl Ulaştı? Acaba Eski Ahit elimize nasıl ulaştı? Eski Ahit kanonu ne zaman ve nasıl oluşmaya başladı? Babil Sürgünü döneminde Eski Ahit'in bozulmaya uğradığı iddiasını ortaya atanlara ne diyebiliriz? Yönetim Notu: Başkalarına cevap yazmaya çalışmak yerine, inanç savunması yapmaya çalışmak yerine, öncelikle hristiyan inancının temel kavramlarını tüm mezhepler açısından iyi etüd etmek gereklidir.

Eski ahitin geçerliliği öncelikle herkese merhaba... bir süredir hristiyanlığı araştırıyorum ve incili okuyorum... özellikle yuhanna incilinin beni çok etkiledeğini söylemem gerek...özellikle isanın zina eden kadın için söylediği söz ve onu bağışlaması hala insanları taşlayarak öldüren islam ülkeleriyle yan yana koyduğumda beni çok etkiledi... fakat benim anladığım bi nokta var...kitabı mukaddes hem eski hem yeni ahiti içeriyor...isa da ben yasayı değiştirmeye değil tamamlamaya geldim demiş...fakat eski ahitin bazı hükümlerinin recm gibi sünnet gibi içki yasağı gibi yeni ahitte olmadığını ve hristiyanlıkta farz olmadığını görüyoruz... bana bu konuyu açıklarsanız sevinirim yani tanrı neden koyduğu hükümlerde değişiklikler yaptı bazılarını kaldırdı ve böyle yaparak bi çelişki içine düşülmüş olmaz mı??? ...

Eski Antlaşma Samuel 15 şimdi git,ameleklilere saldır.onlara ait herşeyi tümüyle yoket.hiçbirşeyi esirgeme.kadın,erkek,çoluk çocuk,öküz koyun,deve eşek hepsini öldür. zamanınızı aldığım için üzgünüm ama ben bu ayetteki emrin niteliğini kavrayamamış bulunuyorum.çok düşündüm ama yeni ahitte daha sonra sevgi tanrısı olarak bize bildirilen tanrı nasıl olurda hiçbirşeyden habersiz hayvan ve çocukların öldürülmesini ister. ben bu dini benimsemiş kimsenin bu emri aldığını hayal etmesini ve yerine getirip getiremeyeceğini merak ediyorum. tanrıya nedenlerle varmaya çalışmıyorum,yanlış anlamayın lütfen.ama bu ve belkide benim farkına varmadığım bir çok ayette eski ahitle yeni ahitin tanrısı arasındaki muazzam farkı sanırım benim gibi birçokları farketmiştir. bu ayeti yeni ahitin düşmanınızı sevin emriyle...

'Eski Katolik Kilisesi' nedir,eski Katolikler kimlerdir? Eski Katolik Kilisesi (Old Catholic Church) ne demektir? http://www.holyspiritoccna.org/images/CLERGYSYNODJULY07.gif <o:p> </o:p> ‘Eski Katolikler’ adıyla bilinen grup,çoğunlukla Almanca konuşan (Alman,Avusturyalı,Hollandalı) bazı Roma Katolik cemaatlerinin 1870lerde Vatikan I. Konsülü’nün aldığı ‘’Papa’nın yanılmazlığı’’ (Papal Infallibility) doktrinine tepki olarak Vatikan’la resmi bağlarını atması sonucu ortaya çıkmıştır.<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Kilise resmen Vatikan’ın hükmü altında değildir ama Utrecht Eski Katolik Kiliseleri Birliği, Anglikan kiliseler ile altar birliğinde bulunmaktadır. (Birbirlerinin kiliselerinde rahip değişimi ve Rabbin Sofrası’nın alınabilmesi gibi farklı kiliseler arasındaki ileri derecede ekümenik ilişkilere altar birliği...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih