eski alışkanlıklarımdan nasıl kurtulurum konusu
481 kez okundu,
3 kez cevaplandı. En son mesaj
Yeni.bir.kullanıcı tarafından gönderildi.
eski alışkanlıklarımdan nasıl kurtulurum konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

25-04-09, 02:54
mnewc
Doğru yolu, gerçeği ve gerçek sevgiyi ve imanı sonradan bulmuş birisi olarak son günlerde kendi kendime çok kızdığım olaylar yaşamaktayım..
Kısa bir süre öncesinde doğru yolu gerçek sevgiyi ve imanı bulmadan öncesinde uzun süre kabul etmesem de alışkanlık olarak ailemden gelen dinin bazı yükümlülüklerini düzenli olarak her gün yapıyor ve o şekilde yaşıyordum..bu inançla alakalı değil nasıl aldığımı bilmediğim alışkanlıklar yapışmış durumda..
gerek söz gerekse bazı alışkanlık haraketlerini yapmamak, tamamen o dine ait şeyler olduğu için uzak durmak için kendimi tutuyorum ama ister istemez unutup yaptığım şeyler oluyor, herhangi bir yere girerken arapça selam vermek veya selam verildiğinde aynı şekilde cevap vermemek (ki inancımı imanımı bilmeyenler neden allahın selamını almıyorsun falan da diyor), herhangi bir ani haraket durum karşısında sessiz de olsa bir kelime kullanmak gibi üzerime yapışmış olan bu alışkanlıklardan kurtulmak için nerdeyse her gece yatmadan önce dua ediyorum ama tam anlamıyla bu alışkanlıklardan kurtulamıyorum..
bu gibi durumlarla karşılaşmış olanlar elbette vardır ve bu alışkanlıklarından kurtulmuşlardır, bana da bu konuda yol göstermenizi isterim.
ve bir konu daha, daha önceden belirttiğim kişisel sıkıntılarımdan dolayı bir kaç haftada sadece 3 kere gidebildiğim kiliseye dahil olmak istiyorum ama sıkıntımdan gidemiyorum..kiliseye sürekli gidemeyen birisi olarak kilise kullarlarını ve kilisede uygulamam gereken şeyleri bildirirseniz çok sevinirim..
esen kalın
RAB daima sizlerle olsun
eski alışkanlıklarımdan nasıl kurtulurum
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

25-04-09, 19:49
NCyril
evet ben de bu alışkanlıklardan yeni kurtulmuş biriyim. inan ki düşündüğün kadar zor değil.
besmele çekmek yerine baba oğul ve kutsal ruh adına amin diyorum.
dua ederken YHVH ismini kullan. Rabbim de diyebilirsin. Alışılıyor birkaç günde.
Bence aleykümselam demende herhangi bir sakınca yok. selamun aleyküm, aleyküm selam ın yahudilerde de benzer bir şekli var diye duymuştum.
duaları türkçe okumaya da alışmalısın. ben
hristiyan olmadan önce her gece ve her sabah ayet el kursi ve fatiha okurdum. şimdi türkçe sözcüklerle Rabbi övüyorum. inan bana daha güzel ve içten oluyor.
merak etme kardeşim. bu alışkanlıklardna kolayca kurtulacaksın eminim :)
Rabbin ışığı seninle olsun
FORUMA ÜYE OLUN! /

26-04-09, 03:07
mnewc
|
|
elguca
|
evet ben de bu alışkanlıklardan yeni kurtulmuş biriyim. inan ki düşündüğün kadar zor değil.
besmele çekmek yerine baba oğul ve kutsal ruh adına amin diyorum.
dua ederken YHVH ismini kullan. Rabbim de diyebilirsin. Alışılıyor birkaç günde.
Bence aleykümselam demende herhangi bir sakınca yok. selamun aleyküm, aleyküm selam ın yahudilerde de benzer bir şekli var diye duymuştum.
duaları türkçe okumaya da alışmalısın. ben hristiyan olmadan önce her gece ve her sabah ayet el kursi ve fatiha okurdum. şimdi türkçe sözcüklerle Rabbi övüyorum. inan bana daha güzel ve içten oluyor.
merak etme kardeşim. bu alışkanlıklardna kolayca kurtulacaksın eminim :)
Rabbin ışığı seninle olsun
|
öncelikle tavsiyelerin için çok teşekkür ederim..
selamun aleyküm e aleyküm selam demekten kaçınmak istememin sebebi müslüman arkadaşlarımın "neden selamı almıyorsun, allahın selamı alınmaz mı" demeleri..yani sadece arapça olması değil dine bağlanması nedeniyle kullanmayı istemiyorum..
Rabbim demeye alıştım o konuda hiç bir kelime sorunu yaşamadım..günüm rable başlıyor rable devam ediyor her gün..Türkçe dualar için de internetten ve kitaplardan okuma aşamasındayım, ezberlemek ve sürekli içimden de tekrarlayabilmek istiyorum bunun için de çabalıyorum.
çok zor olup olmayacağını henüz bilmiyorum ama işte dediğim gibi alışkanlık seviyesinde olduğu için ne kadar sürede düzelirim bilmiyorum..
rabbin ışığı sizlerlede olsun daima..
tekrar çok teşekkür ederim..
FORUMA ÜYE OLUN! /

26-04-09, 13:23
Yeni.bir.kullanıcı
|
|
mnewc
|
selamun aleyküm e aleyküm selam demekten kaçınmak istememin sebebi müslüman arkadaşlarımın "neden selamı almıyorsun, allahın selamı alınmaz mı" demeleri..yani sadece arapça olması değil dine bağlanması nedeniyle kullanmayı istemiyorum..
|
Bunlar çokda önemli degildir.
Önemli olan içinizdeki imandır. Kendinize kızmaya, kendinizi yıpratmaya deyecek bir şey olarak görmüyorum.
Mecbur kaldıgınız yerlerde elbetteki kullanırsınız.. sonuc olarak siz onu müslümanların kullandıgı şekilde kullanmıyorsunuz.. Sadece selamlama olarak kullanıyorsunuz ( benim gibi... ).

Gelin ışıklarını erkek kadın butun insanlara dağıtıyor..
Farkına varın sevgisinin..
Ve onunla ebedi bir mutluluk sarhoşluğu içinde sevişin..
Ve kendinizden geçin..
"O" içinizde !

FORUMA ÜYE OLUN! /
eski alışkanlıklarımdan nasıl kurtulurum konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil