Evlilikten önce cinsel ilişki

Evlilikten önce cinsel ilişki hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Evlilikten önce cinsel ilişki konusu 3674 kez okundu, 16 kez cevaplandı. En son mesaj Kayip kuzu tarafından gönderildi. Evlilikten önce cinsel ilişki Merhabalar, Ben Alex, Avrupa'da ve Amerika'da evlilikten önce cinsel ilişkiyi çok doğal karşılıyorlar.Türkiye'de ise bu çok yanlış karşılanıyor.Benim kız arkadaşım Müslüman ve onun ailesi böyle bir şeye çok karşı.Bizimde yaklaşık 2 yıllık ilişkimiz var ve bunu cinsel ilişkiyle pekiştirmek istiyoruz.Sizce bu yanlış mı? Yönetim Notu: "Sizce", "bizce", "bence" sorularının cevaplarını ararsanız her çeşit cevap bulabilirsiniz. Sorduğunuz soru yanlış, sormanız gereken "Tanrı'nın bu konudaki isteği nedir?" olmalıdır. Sorunuzun "bizce" cevabı ise "yanlış"tır. Evlilikten önce cinsel ilişki

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Evlilikten önce cinsel ilişki konusu 3674 kez okundu, 16 kez cevaplandı. En son mesaj Kayip kuzu tarafından gönderildi.

Evlilikten önce cinsel ilişki konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >

Evlilikten önce cinsel ilişki hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-05-10, 16:23
Alex7

Merhabalar,

Ben Alex,

Avrupa'da ve Amerika'da evlilikten önce cinsel ilişkiyi çok doğal karşılıyorlar.Türkiye'de ise bu çok yanlış karşılanıyor.Benim kız arkadaşım Müslüman ve onun ailesi böyle bir şeye çok karşı.Bizimde yaklaşık 2 yıllık ilişkimiz var ve bunu cinsel ilişkiyle pekiştirmek istiyoruz.Sizce bu yanlış mı?

Yönetim Notu: "Sizce", "bizce", "bence" sorularının cevaplarını ararsanız her çeşit cevap bulabilirsiniz. Sorduğunuz soru yanlış, sormanız gereken "Tanrı'nın bu konudaki isteği nedir?" olmalıdır.

Sorunuzun "bizce" cevabı ise "yanlış"tır.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Evlilikten önce cinsel ilişki

Evlilikten önce cinsel ilişki hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-05-10, 17:46
Y U H A N N A

Alex7
Merhabalar,

Ben Alex,

Avrupa'da ve Amerika'da evlilikten önce cinsel ilişkiyi çok doğal karşılıyorlar.Türkiye'de ise bu çok yanlış karşılanıyor.Benim kız arkadaşım Müslüman ve onun ailesi böyle bir şeye çok karşı.Bizimde yaklaşık 2 yıllık ilişkimiz var ve bunu cinsel ilişkiyle pekiştirmek istiyoruz.Sizce bu yanlış mı?

Yönetim Notu: "Sizce", "bizce", "bence" sorularının cevaplarını ararsanız her çeşit cevap bulabilirsiniz. Sorduğunuz soru yanlış, sormanız gereken "Tanrı'nın bu konudaki isteği nedir?" olmalıdır.

Yönetimin verdiği cevaba katılıyorum

Alıntı:
Zina edenin gözü alaca karanlıktadır, 'Beni kimse görmez diye düşünür, Yüzünü örtüyle gizler.(Eyüp 24:15)

Zina eden adam sağduyudan yoksundur. Yaptıklarıyla kendini yok eder.(Süleyman'ın Özdeyişleri 6:32)

Zina etmeyeceksin.(Mısır'dan Çıkış 20:14)

Evlilikten önce cinsel ilişki hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-05-10, 18:41
huzurlu

Alex7
Merhabalar,

Ben Alex,

Cinsellik olmayınca pekişmiyor mu ilişkiniz? Evlilik öncesi cinsellik genellikle fazla pekiştirir ilişkileri. O kadar pekişir ki kısa sürede sona erer ilişki. Sizce diye sorduğunuz için ben de bence bir cevap verdim. Ama istatistikidir kafadan uydurma değildir baştan söyliyeyim.. Dolayısıyla ilişkinize değer veriyorsanız çok fazla pekiştirmeseniz iyi edersiniz ilişkinizi.

Esenlikle

Huzurlu

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Evlilikten önce cinsel ilişki hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-05-10, 20:51
radika

Sevgili Alex kardeşim,
Kusura bakma senin özel hayatına karışmak gibi bir isteğim olamaz ama sen nasıl Hristiyansın da İncil'de zina ile ilgili onca ayetten bihabersin çok merak ettim. Hani Müslümanların kitabından haberin olmayabilir. Ama İncil'de daha başında Matta'da bile zinayla ilgili ayetler var. Buna rağmen sorman biraz tuhaf geldi bana. Eğer seni incittimse kusura bakma ama yani okumuş olman gerekmez miydi? Sevgilinle mutluluklar, Saygılarımla,

Evlilikten önce cinsel ilişki hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-05-10, 23:03
Anastasia

Ortodoks Kilisesi'nin ogretilerine gore evlilikten once cinsel iliski gunahtιr. Ayrιca ortodoks-musluman bir cift kilisede evlenemez.

Evlilikten önce cinsel ilişki konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >  

Evlilikten önce cinsel ilişki konusuna benzer konular;

Cinsel sınanmalardan bıktım. :( Esenlikler, Uyumadan çalışan Asilerin Başı Şeytan her an ruhuma kötülüklerini fısıldıyor. Eşcinsel eğilimlerim olduğu için daha zor denenmelerden geçiyorum. Her defasında mastürbasyon yapmak için çok büyük bir şevk duyuyorum ve o kötü eylemden sonra pişman oluyorum... Bile bile aynı hatayı işliyorum.. Bile bile ve pişmanlık içerisinde. Dua da etsem her gün Tanrı Sözü'nden de beslensem aynı... aynı ve aynı. Tanrı yüzünü bize dönsün.. Lütfen bana bu konuda öneride bulunun, ruhsal destek verin.. Rab bizlerle olsun, H.K.

Cinsel denenmedeki kardeşinize dua edin Tanrı'nın esenliğiyle, Kardeşiniz ben, sizlerden dua etmenizi rica ediyorum. Kendi cinsime hissettiğim duygular var. Mesih'e olan imanımla avuntu ve teselli buluyorum, fakat Şeytan uyumuyor (şükürler olsun ki Tanrı da öyle), günahkâr yapımızdan dolayı hepimiz Tanrı'nın lütfu ve sevgisine karşı gelebiliyoruz. Tanrı'ya hamt ediyorum, bugüne kadar herhangi bir deneyimim olmadı. Bundan sonra da olmaması için dua ediyorum, sizlerden de dua bekliyorum. Forum'da bu konudaki başlıkları okudum. İki seçeneğim var ve ben bekar yaşamayı tercih edeceğim, sadece Tanrı yolunda. Çünkü karşı cinse hiçbir şekilde bir ilgim yok. İşte Kardeşlerim, Ablalarım, Bu günahkâr kulunu bağışlaması ve Şeytan'a karşı zaferle Surp Haç'ını taşıyabilmesi için kendini Mesih'te ve Ruh'ta açıklamış üçlü Tek...

Evlilik öncesi cinsel ilişki Soru: Kutsal Kitap evlilik öncesi seks hakkında ne der? Yanıt: Kutsal Kitap’ta, tam olarak evlilik öncesi seksten söz eden İbranice ya da Grekçe bir sözcük yoktur. Kutsal Kitap zinayı ve cinsel ahlaksızlığı kesinlikle kınar ama evlilik öncesi seks cinsel bakımdan ahlaksız bir şey mi sayılır? I Korintliler 7:2’ye göre bu sorunun açık cevabı “evet”tir: “Ama fuhuştan ötürü her erkek karısıyla, her kadın da kocasıyla yaşasın.” Pavlus bu ayette evliliğin cinsel ahlaksızlığa “çare” olduğunu bildirir. Birinci Korintliler 7:2 temelde, insanlar kendilerini kontrol edemedikleri ve birçok kişi evlilik dışı ahlaksız seks yaptığı için insanların evlenmeleri gerektiğini söylemektedir. Evlendikten sonra tutkularını ahlaklı bir şekilde tatmin edebilirler. 1 Korintliler 7:2, cinsel ahlaksızlığın...

Cinsel eğitim mi, mahremiyet eğitimi mi? Cinsel eğitim mi, mahremiyet eğitimi mi? Son yıllarda çocuk tacizlerinin büyük bir hızla artıyor olması, anne-babaları ciddi bir "panik" havasına soktu. Zira konu hakkında ne önleyici tedbirlerden bahsediliyor, ne de kurumsal bir yapılanma ortalıklarda görünüyor. Bir yandan ülkemizin hemen her şehrine öbek öbek yayılmış bulunan bu kanserli hücreler çocukların o masum yaşantılarının üzerine bir kara bulut gibi çökerken, diğer yandan soruna ciddi ve kalıcı çözümler üretilemiyor olması, toplumun bütün kesimlerini rahatsız etmeye devam ediyor. Daha da ötesi, sorunu çözmek adına uygulanan yöntemlerin bir süre sonra sorunun bir parçası olmaya başlaması konuyu daha da çözümsüz hale getiriyor. Bu bağlamda, çocuklara cinsel eğitim verilmesinin tacizleri önleyeceği yönünde yapılan...

Cinsel gelişim Ana babayla çocuk arasındaki ilişkinin inceliklerini anlamak, büyük önem taşır. Ailedeki bir çocuğun, kabul edebildiği davranış biçimini; başka bir çocuk, kabul edemeyebilir. Bir çocuğun gözünde, anne ve babaya güven eksikliği önemsizken; başka bir çocuk için yıkıcı olabilir. Çocukların biri, ana babayı suçlayıp reddederken; diğer çocuk, onlardan daha fazla sevgi bekleyebilir. Başka deyişle, ana babayla çocuk ilişkisinin son derece karmaşık olduğunu anlamalıyız. Bu nedenle; ana babadan gelen aynı etkilere açık olan iki erkek kardeşten biri, eşcinsel eğilimler göstermeye başlarken diğeri göstermeyebilir. Diğer çocuk, ana babadan gelen etkileri farklı değerlendirmektedir. Babasına diğer kardeşinden daha yakınlık duyabilir. Babasından uzaklaşmak yerine, kendi erkeksi kimliğini korumak ve...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih