Farklar olsada bir yerde birleşebilirmiyiz konusu
390 kez okundu,
2 kez cevaplandı. En son mesaj
yengec1453 tarafından gönderildi.
Farklar olsada bir yerde birleşebilirmiyiz konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

01-06-09, 19:56
Harutyun
Günümüzde birçok insan (ki bunun içinde bende olabilirim yargılamak için söylemiyorum) pek ahlak değerlerine önem vermiyor ve bununla kalmayıp böyle bir tarzı, yaşamı savunuyorlar. İslam'a mensup olan insanlara böyle bir ortamda yakınlık duyabiliyorsunuz (din olarak düşünmeyin farklı bir şey bu) yani hiçbir değeri tanımayan bir insanın konuşmasında sonra farklı bir dinden bir insanın konuşmasını duyunca ''budur'' dediğim oluyor. Tabi her konuda değil, yanlış anlaşılmak istemem. Bunun doğru olup olmadığını veya ne kadar doğru ne kadar doğru olmadığını sormak istedim.
Esenlikle
Farklar olsada bir yerde birleşebilirmiyiz
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

01-06-09, 23:12
K A P K A N
Hristiyanlar olarak bizim çağrımız şudur;
|
|
Alıntı:
|
Kardeşler, Rabbimiz İsa Mesih`in adıyla yalvarıyorum: Hepiniz uyum içinde olun, aranızda bölünmeler olmadan aynı düşünce ve görüşte birleşin.
1. Korintliler 1:10
|
http://incil.blogspot.com
http://www.youtube.com/watch?v=vn0OOxZMS0c
FORUMA ÜYE OLUN! /

02-06-09, 03:18
yengec1453
|
|
Harutyun
|
Günümüzde birçok insan (ki bunun içinde bende olabilirim yargılamak için söylemiyorum) pek ahlak değerlerine önem vermiyor ve bununla kalmayıp böyle bir tarzı, yaşamı savunuyorlar. İslam'a mensup olan insanlara böyle bir ortamda yakınlık duyabiliyorsunuz (din olarak düşünmeyin farklı bir şey bu) yani hiçbir değeri tanımayan bir insanın konuşmasında sonra farklı bir dinden bir insanın konuşmasını duyunca ''budur'' dediğim oluyor. Tabi her konuda değil, yanlış anlaşılmak istemem. Bunun doğru olup olmadığını veya ne kadar doğru ne kadar doğru olmadığını sormak istedim.
Esenlikle
|
kardeşim harika bir nokta yakalamışsın. ben her iki dinde de bu durumla karşılaşıyorum. mesela İslam bana göre(sevgiyi yaratılışın özü olduğundan dolayı sıraya bile koymuyorum) adalet dinidir. ve İslamı seçmemiş kişiler, bazı müslümanlardan daha adaletli oluyorlar. aynen sizin gibi "işte bu" diyorum.
diğer taraftan
hristiyanlık (bana anlatıldığı kadarıyla) sevgi dinidir. ancak öfkesine yenik düşen öyle arkadaşlarım varki maledef kendi inançlarından bahsederek onları sakinleştirmeye çalışsamda işe yaramıyor. ve ben iki din için üzülüyorum. hadi kendi dinimi içimde hallederim. ancak bir
hristiyan başka inançtan birisinin yanında dikkatli olmalı. herkes iyi niyetle yaklaşmıyor ve açık yakalamaya çalışan kişiler mevcut hayatta...
emin olun "bende" insanlığın zon nefesini verdiği bu zamanlarda hangi inançtan olursa olsun sevgi, insanlık, huzur kelimelerini eden kişilere karşı aşırı yakın hissetmekten kendimi alamıyorum...
ve sizden sonra yorum yapan arkadaş. aslında bu konuda son noktayı harika şekilde koymuş bence. süperdi...
benzer düşüncedeki yorumunuzu görünce ekleme yapmaktan kendimi alamadım. anlayışınıza sığınıyorum...
FORUMA ÜYE OLUN! /
Farklar olsada bir yerde birleşebilirmiyiz konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU

Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil