Farklar olsada bir yerde birleşebilirmiyiz

Farklar olsada bir yerde birleşebilirmiyiz hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Farklar olsada bir yerde birleşebilirmiyiz konusu 390 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj yengec1453 tarafından gönderildi. Farklar olsada bir yerde birleşebilirmiyiz Günümüzde birçok insan (ki bunun içinde bende olabilirim yargılamak için söylemiyorum) pek ahlak değerlerine önem vermiyor ve bununla kalmayıp böyle bir tarzı, yaşamı savunuyorlar. İslam'a mensup olan insanlara böyle bir ortamda yakınlık duyabiliyorsunuz (din olarak düşünmeyin farklı bir şey bu) yani hiçbir değeri tanımayan bir insanın konuşmasında sonra farklı bir dinden bir insanın konuşmasını duyunca ''budur'' dediğim oluyor. Tabi her konuda değil, yanlış anlaşılmak istemem. Bunun doğru olup olmadığını veya ne kadar doğru ne kadar doğru olmadığını sormak istedim. Esenlikle Farklar olsada bir yerde birleşebilirmiyiz

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Farklar olsada bir yerde birleşebilirmiyiz konusu 390 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj yengec1453 tarafından gönderildi.

Farklar olsada bir yerde birleşebilirmiyiz konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Farklar olsada bir yerde birleşebilirmiyiz hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-06-09, 19:56
Harutyun

Günümüzde birçok insan (ki bunun içinde bende olabilirim yargılamak için söylemiyorum) pek ahlak değerlerine önem vermiyor ve bununla kalmayıp böyle bir tarzı, yaşamı savunuyorlar. İslam'a mensup olan insanlara böyle bir ortamda yakınlık duyabiliyorsunuz (din olarak düşünmeyin farklı bir şey bu) yani hiçbir değeri tanımayan bir insanın konuşmasında sonra farklı bir dinden bir insanın konuşmasını duyunca ''budur'' dediğim oluyor. Tabi her konuda değil, yanlış anlaşılmak istemem. Bunun doğru olup olmadığını veya ne kadar doğru ne kadar doğru olmadığını sormak istedim.

Esenlikle

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Farklar olsada bir yerde birleşebilirmiyiz

Farklar olsada bir yerde birleşebilirmiyiz hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-06-09, 23:12
K A P K A N

Hristiyanlar olarak bizim çağrımız şudur;
Alıntı:
Kardeşler, Rabbimiz İsa Mesih`in adıyla yalvarıyorum: Hepiniz uyum içinde olun, aranızda bölünmeler olmadan aynı düşünce ve görüşte birleşin.
1. Korintliler 1:10

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyehttp://incil.blogspot.com
http://www.youtube.com/watch?v=vn0OOxZMS0cmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Farklar olsada bir yerde birleşebilirmiyiz

Farklar olsada bir yerde birleşebilirmiyiz hristiyanlık incil isa tevrat zebur02-06-09, 03:18
yengec1453

Harutyun
Günümüzde birçok insan (ki bunun içinde bende olabilirim yargılamak için söylemiyorum) pek ahlak değerlerine önem vermiyor ve bununla kalmayıp böyle bir tarzı, yaşamı savunuyorlar. İslam'a mensup olan insanlara böyle bir ortamda yakınlık duyabiliyorsunuz (din olarak düşünmeyin farklı bir şey bu) yani hiçbir değeri tanımayan bir insanın konuşmasında sonra farklı bir dinden bir insanın konuşmasını duyunca ''budur'' dediğim oluyor. Tabi her konuda değil, yanlış anlaşılmak istemem. Bunun doğru olup olmadığını veya ne kadar doğru ne kadar doğru olmadığını sormak istedim.

Esenlikle
kardeşim harika bir nokta yakalamışsın. ben her iki dinde de bu durumla karşılaşıyorum. mesela İslam bana göre(sevgiyi yaratılışın özü olduğundan dolayı sıraya bile koymuyorum) adalet dinidir. ve İslamı seçmemiş kişiler, bazı müslümanlardan daha adaletli oluyorlar. aynen sizin gibi "işte bu" diyorum.
diğer taraftan hristiyanlık (bana anlatıldığı kadarıyla) sevgi dinidir. ancak öfkesine yenik düşen öyle arkadaşlarım varki maledef kendi inançlarından bahsederek onları sakinleştirmeye çalışsamda işe yaramıyor. ve ben iki din için üzülüyorum. hadi kendi dinimi içimde hallederim. ancak bir hristiyan başka inançtan birisinin yanında dikkatli olmalı. herkes iyi niyetle yaklaşmıyor ve açık yakalamaya çalışan kişiler mevcut hayatta...
emin olun "bende" insanlığın zon nefesini verdiği bu zamanlarda hangi inançtan olursa olsun sevgi, insanlık, huzur kelimelerini eden kişilere karşı aşırı yakın hissetmekten kendimi alamıyorum...
ve sizden sonra yorum yapan arkadaş. aslında bu konuda son noktayı harika şekilde koymuş bence. süperdi...
benzer düşüncedeki yorumunuzu görünce ekleme yapmaktan kendimi alamadım. anlayışınıza sığınıyorum...

Farklar olsada bir yerde birleşebilirmiyiz konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Farklar olsada bir yerde birleşebilirmiyiz konusuna benzer konular;

Facebook ve Wikileaks 'in sahipleri arasındaki farklar Facebook ve Wikileaks 'in sahipleri arasındaki farklar

Ruhbanlıkta mezhepsel farklar Kilise ilk çağdan beri ruhbanlık sistemini korumaktadır. Elçilerin özel yeri olduğuna inandılar ve psikoposları elçilerin ardılı olarak gördüler. Psikoposların kiliseyi yönetmek görevi presbiter olarak da bilinen papazlarla paylaşılıyordu. Kilisenin ilk bin yılında bu konuda görüş ayrılık yok denecek kadar az olduysa da doğu ve batı kilise arasındaki ince fark ortya çıkmaya başladı. <o:p></o:p> <o:p></o:p> <o:p></o:p>Ortodoks olarak bilinen doğu kilisede kilise ruhbanlıktan önce geliyordu. Yani, ruhbanlığın yetkisi kiliseden kaynaklanmaktadır. Katolik olarak tanınan batı kilisede ise ruhbanlığın kendisinde yetki vardı. Bu fark iki kilisenin şimdiye kadar devam eden bazı uygulamalarında belli oluyor.<o:p></o:p> <o:p></o:p> <o:p></o:p>Ortodoks Kilisesinde papaz...

Bizans Ortodoks ve Süryani Kadim Ortodoks kilise'sinin arasındaki farklar Bu Kiliseyi birbirinden ayirtan ve en önemli olan nokta Chalcedon (Istanbul Kadiköy) Konsili (M.S.451) Bu Konsil Isa Mesih'in insan ve ayni zamanda Tanri oldugunu kabul eder. Bu Konsili Bizans kilisesinin yaninda Katolik, Protestan, Angelikanlilar kabul ederler. Bu Konsili Süryani Kadim Ortodoks kilisesi rededer ve Isa Mesihin sadece Tanri (Monofizit) oldugunu kabul etmektedir. Kiliselerin yollari M.S. 544'te ayrildi ve ayni zamanda Süryaniler ayri Patrikhane kurdu.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih