Farklı mezhepler günümüzde birbirini nasıl görüyor? konusu
1151 kez okundu,
8 kez cevaplandı. En son mesaj
huzurlu tarafından gönderildi.
Farklı mezhepler günümüzde birbirini nasıl görüyor? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

12-04-10, 08:11
ramon1
Merhaba arkadaşlar,
Geçmişte Avrupa'da mezhep farklılıklarından dolayı çok kan döküldüğünü hepimiz biliyoruz.
Acaba günümüz
Hristiyanlığında da farklı mezhepten olmak kafirlik olarak görülüyor mu?
Yani sadece benim inandığım doğrudur diğerleri gerçek
hristiyanlık değildir gibi bir kesin yargı 21. yy'da da sürüyor mu?
Teşekkürler.
Farklı mezhepler günümüzde birbirini nasıl görüyor?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

12-04-10, 17:17
NCyril
İslam'daki mezhep farklılıkları kadar derin farklılıklar yoktur.
Geçmişteki mezhep savaşlarında siyasi çıkarlar ön plandaydı.
Kafir ne demek? Arapça bir kelime miydi?
Bazı
Hristiyanlar kendi mezheplerinden olmayanlara heretik diyorlar sapkın diyorlar. Fakat bence gerçek Ortodokslar, Katolikler ve Protestanlar
Hristiyan'dır.
FORUMA ÜYE OLUN! /

13-04-10, 11:05
huzurlu
Ben de tüm diğer mesheplerdeki kardeşlerimi çok seviyorum. Herbirisinin içerisinde çok değerli kardeşlerimiz tabiki vardır. Öte yandan onların resmi öğretisini pek tabiidir ki
Heretik olareak görüyorum. Bu kesinlikle bir aşağılama anlamında değil. Siz bir öğretinin doğru olduğuna inanıyorsanız bunun doğru olmadığını, ya da başka türlüsünün aslında doğru olduğunu öğreten, ya da hepsi aslında doğrdur diyen her öğreti dolayısıyla mezhep sizin için heretikdir.
Hayır efendim. Benim mezhebimde Kilise Doğmaları, başka öğretiler de doğru olabilir belki demeye, tartışmaya açık değildir. Bu olsa olsa bir tür yeni akım Mezhepsiz
Hristiyan görüşü belki olabilir. Ya da şu anda bilmediğim bir protestan görüşü ...
Esenlikle ve Sevgiyle

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

FORUMA ÜYE OLUN! /

13-04-10, 14:51
ramon1
Heretic kelimesine İngilizce sözlükte baktığımda şu anlama geldiğini görüyorum:
Kendi dininin inançlarına karşı gelen kimse.
Diğer mezhepleri Heretik olarak görmekle, diğer mezhep üyelerinin cehennemlik olduğuna mı inanıyorsunuz?
FORUMA ÜYE OLUN! /

13-04-10, 14:59
natan
Bazı mezhepler kendileri dışındaki mezhepleri yada kilise görüşlerini onaylamayabiir. Bu yüzden farklı mezhepler var. Farklı
inciller yada mesajlar değil , Ayetlerde yorum farkları var.Bazen müslüman kişilerden duyuyorum. Bir
incil varsa neden bir mezhep yok diye. Bu gerçekten bilgisizlikten kaynaklanıyor. Ortodoks kilise yada Katolikler Elçisel kilise olmasına rağmen bazı uygulamaları farklıdır. Hepsi değil. Heretik olarak görülebilir ancak saygısızlık yada düşmanlık yoktur. Bu çok önemli bir nokta.
Eskiye dair yaptığımız araştırmada çok büyük hatalar görülür. Bu konuda benm kişisel bi rahatsızlığım & problemim var.Ben bunu kabul ediyorum. Ama düşmanlık yok.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Farklı mezhepler günümüzde birbirini nasıl görüyor? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil