Fikrini sevmeden kişi sevildiğine inanmıyor

Fikrini sevmeden kişi sevildiğine inanmıyor hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Fikrini sevmeden kişi sevildiğine inanmıyor konusu 450 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi. Fikrini sevmeden kişi sevildiğine inanmıyor Günümün büyük çoğunluğunu inanlılar dışındaki kişilerle geçiriyorum. Geçmişimi ve bugünümü düşündüğümde bir sevgi açmazı daha görüyorum.Şöyleki: Bazı kişiler fikrine katılmadığımızda bunu olgunlukla karşılar Ancak daha çoğu kişi ise fikrine katılmamızı bekliyor.Adeta fikriyle özdeşleşmiş durumda.Bu kişilere fikrine katılmadığımızı söylemek onları reddetmekle aynı anlamı taşıyor.Bu durumda istediğimiz kadar sevdiğimizi gösterelim hiç bir faydası olmuyor. Bazıları yüzümüze karşı ılımlıymış gibi davransada artık araya bir soğukluk giriyor. Acaba fikre saygı vermekten öte, ters gelen bir fikride sevmenin yolu bulunabilirmi,nasil Fikrini sevmeden kişi sevildiğine inanmıyor

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Fikrini sevmeden kişi sevildiğine inanmıyor konusu 450 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi.

Fikrini sevmeden kişi sevildiğine inanmıyor konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Fikrini sevmeden kişi sevildiğine inanmıyor hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-12-10, 21:23
datatip

Günümün büyük çoğunluğunu inanlılar dışındaki kişilerle geçiriyorum.
Geçmişimi ve bugünümü düşündüğümde bir sevgi açmazı daha görüyorum.Şöyleki:
Bazı kişiler fikrine katılmadığımızda bunu olgunlukla karşılar
Ancak daha çoğu kişi ise fikrine katılmamızı bekliyor.Adeta fikriyle özdeşleşmiş durumda.Bu kişilere fikrine katılmadığımızı söylemek onları reddetmekle aynı anlamı taşıyor.Bu durumda istediğimiz kadar sevdiğimizi gösterelim hiç bir faydası olmuyor.
Bazıları yüzümüze karşı ılımlıymış gibi davransada artık araya bir soğukluk giriyor.
Acaba fikre saygı vermekten öte, ters gelen bir fikride sevmenin yolu bulunabilirmi,nasil

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Fikrini sevmeden kişi sevildiğine inanmıyor

Fikrini sevmeden kişi sevildiğine inanmıyor hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-12-10, 22:33
NCyril

datatip
Acaba fikre saygı vermekten öte, ters gelen bir fikride sevmenin yolu bulunabilirmi,nasil
Kabul etmediğin fikri kabul eden kişiyi sevebilirsin, insanları sevmek çok önemli zaten.

Ama ters gelen, kabul etmediğin fikri nasıl seveceksin?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Fikrini sevmeden kişi sevildiğine inanmıyor

Fikrini sevmeden kişi sevildiğine inanmıyor hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-12-10, 23:10
sıfır_derece

elguca
datatip
Kabul etmediğin fikri kabul eden kişiyi sevebilirsin, insanları sevmek çok önemli zaten.

Ama ters gelen, kabul etmediğin fikri nasıl seveceksin?
kabul edemediğin,etmedıgın konuyu sevmek dıye bırsey olmaz ztn.Ancak saygı duyarken,saygı duydugunu belırtırken,fıkırdekı yanlıslık payının,dogrudan daha fazla paya sahıp oldugunu gosterebılırsın.

''Dostum senın Fıkrını sevmedım'' demek ile,
''Dostum fıkirlerın güzel amabazı bolumlerı bana uymaz''' dedıgınızde

aranızdakı dostlugun ya da sevgının bahsı gecen sekılde azalmasına engel olabılırsınız....

Neden ya da nasıl bu kadar NET konusabılıyorsun dıye soracak olursanız eger, benım basıma cok gelen bırseydır.
fıkırlerımın asla sevılmemesı ama halende aynı kişilerın benı ölümüne sevmesı durumu:))

Pekı fıkırlerım bu denlı tersken,hatta bazen vahşi ya da barbar fıkırler olarak gorulurken, bunları ıfadeeden arkadaslarım neden benı halen sevıyorlar.

karsınızdakılere zekanızı kanıtlayabılıyorsanız vazgecılmezolabılırsınız

hayır hayır ,hayır asla '''BEN COK ZEKIYIM''' demıyorum bunu belırtmem lazım.

Ama ben orta halli zekam ve kendıme yetecek külturumle bunları basarabılıyorum,bence herkes basarabılır.

Fikirlerım sevılmesede,sevılen bırıyım ve dostluklarımdan azalma yok,aksıne savundugum sacmalıkalrın bıle, nedenını mrk edıp bana gelen olur.acıklama yaparmısın denır bazı sacma düşüncelerıme karsı.

savunma yapmak önemlıdır eger sorgulanmıssanız bu konuda.
asıl cevap vermezsenız kacmış sayılırsınız ve fikirlerınızın ezılmesıne müsadeetmiş olursunuz ve arkadas arasındakı sevgıde saygıda kaybolabılır.

Fıkırlerınızın sacma oldugunu savunan dostunuzu, ikna etmek size kalıyor bırazda:))

ama işe yınede, herkesın dunyasının ayrı olabılecegı gercegınden ve dogrular ıle yanlışların kişilere gore değişim gosterebılecegı gercegınden kendınızı kacırmayın derım.
en sacma fıkırı bıle dınleyın anlayın,hak verın.
cunku o sızın dunyanızdan baska bır dunyada yasaan kişiye aıt......

ok

Fikrini sevmeden kişi sevildiğine inanmıyor hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-12-10, 14:11
hamus

Sevgili Datatip,diğer yorumlara katılmakla beraber şunuda eklemek isterim.Toplumda süregelen bir iletişim sorunu var,ailede,arkadaşlıklard a,iş hayatında ... örneklerini görmek mümkün.Bunun sonucunda zaten sağlıklı iletişim sağlayamayan kişilerin 'tartışma' konusunda bu tarz tepkiler vermeleri doğal bir sonuç diye düşünüyorum.
''Ama ters gelen, kabul etmediğin fikri nasıl seveceksin?'' demişsiniz,kabul edilmeyen fikrin sevilmesi mümkün değildir,yapmanız gereken tek şey hoşgörü göstermek.Karşıdaki kişinin kabul etmek istemediği mantıken aykırı bulduğu görüşleri farklı şekillerde kabul ettirmeye çalışmak sindirmektir.Bunu size kimsenin yapmasına izin vermeyiniz.Hoşgörü ve saygı en büyük erdemlerdir,tartışma esnasında ses tonunuza,vurgu şeklinize dikkat ederek konuşup,tartışmayı tatlıya bağladıktan sonra bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.Millet olarak samimi hitaplara fazlasıyla alışık olduğumuz için bu tarz sözlerde yararınıza olacaktır.

Saygılar,

Fikrini sevmeden kişi sevildiğine inanmıyor hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-12-10, 22:58
datatip

Güzel yorumlar,güzel yaklaşımlar okudum.
Yazdıklarımı iki taraflı düşünelim.Kendimiz için ve fikrini sevmediğimiz için
Fikir neden oluşur.İşte kritik soru burada.Eğer fikir incindiğimiz ve sevindiğimiz anılara bir yaklaşımdan doğuyorsa,çözüm noktasıda burası olur.Özellikle sevmediğimiz fikirin temelinin temelinde incindiğimiz bir anıya çağrışım yapması beklenir.Savunma mekanizması ile kişi artık bu anının kendisini rahatsız etmiyeceği fikir kalkanları oluşturur.Biz bu fikri kırmaya çalışırsak altındaki kötü anı açığa çıkacakdır ve var gücüyle fikrini savunacakdır,hatta saldırgan bile olabilecekdir.Olurda fikir yıkılırsa,bir bocalama yaşar,korku yaşar ve en sağlıklısı ise bir duygu boşalması yaşar.İki ucu keskin kılıç yani.
Sağlıklı duygusal boşalmayı sağlamaksa empati kurarak dinlemekdir.
Dinlemenin pek çok yararı vardır.Kişinin kendi çizmelerini giyerek kendi olaylarına bakmaya başlarız.Bu yaklaşım herhangi bir din mensubuna yada siyasi görüştekine,her farklı fikire uygulanabilir
Dinleyerek kişinin neyi neden sevdiğini çözdükçe fikre katılmasakda yine fikri sevdiğimizi hissedebiliriz.
Yinede yukarda anlattığım bilimsel bir yol ama genel geçer bir fizik kuralı değildir.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Fikrini sevmeden kişi sevildiğine inanmıyor konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Fikrini sevmeden kişi sevildiğine inanmıyor konusuna benzer konular;

Boşanmış kişi yeniden evlenebilir mi? Soru: Ben boşandım. Kutsal Kitap’a göre yeniden evlenebilir miyim? Yanıt: Bize sık sık, “Ben şu şu nedenlerden ötürü boşandım. Yeniden evlenebilir miyim?” “İki kere boşandım; birincisi kocamın başka birisiyle zina yapmasından ötürü, ikincisi ise anlaşmazlıktan ötürüydü. Üç kez boşanmış bir adamla çıkıyorum. Onun da ilk evliliği anlaşmazlık, ikincisi kendi işlediği zina ve üçüncüsü de karısının işlediği zinadan ötürü bozulmuş. Birbirimizle evlenebilir miyiz?” şeklinde sorular geliyor. Bu tür soruları yanıtlamak zordur çünkü Kutsal Kitap boşanmadan sonra yeniden evlenme konusunda çeşitli senaryoların ayrıntısına girmez. Kesin olarak bilebileceğimiz şey, Tanrı’nın planının, eşlerin her ikisi de hayatta olduğu sürece evli bir çiftin, evli kalmasını gerektirdiğidir (Yaratılış 2:24; Matta...

Yunanların yarısı ölülerin dirilişine inanmıyor Yunanların yarısı ölülerin dirilişine inanmıyor http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/04/yunanlar-300x192.jpg Yunanların yarısı ölülerin dirilişine inanmıyor Yunanistan’da yapılan geniş kapsamlı bir ankete göre, halkın yarısı ‘ölülerin dirildiğine’ inanmıyor. Yunan halkının dindarlığının düşmeye devam ettiği anlaşılan ankete göre halk, kilisenin ana fonksiyonun ‘fakir ve zayıflara yardım etmek’ olduğuna inanıyor. To Vima gazetesinin Kapa Research araştırma şirketine yaptırdığı ve Hıristiyan dünyasının Hz. İsa’nın çarmıha gerildikten sonra dirilerek göğe yükseldiğine inandıkları Paskalya Yortusu’na ilişkin anketten ilginç sonuçlar çıktı. 13-14 Nisan 2011 tarihlerinde ülke genelinde bin 427 kişi ile yapılan anketten Yunanların dindarlıklarında...

Ruslar'ın yarısı ahirete inanmıyor Ruslar’ın yarısı ahirete inanmıyor http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/04/russiaflag-300x180.gif Ruslar’ın yarısı ahirete inanmıyor Rusya’da yapılan bir kamuoyu araştırması vatandaşların yarısının ahirete inanmadığını ortaya çıkardı. Olayla ilgili yorum yapan Rusya Ortodoks Kilisesi, “Şaşılacak bir durum yok, eski Sovyetler’den kalma miras” dedi. Rus FOM araştırma merkezi, vatandaşların ahirete inanıp inanmadığıyla ilgili bir anket düzenledi. Araştırmaya katılanların yüzde 26’sı ahirete inandığını belirtti. Vatandaşların yüzde 54’ü ise ölümden sonraki dünyaya inanmadığını, böyle bir dünyadan haberdar olmadığını kaydetti. Olayla ilgili açıklama yapan Rusya Ortodoks Kilisesi Enformasyon Masası Başkanı Papaz Vladimir Legoyda, Rusların yarısının ...

Madem Yahudiler inanmıyor Arkadaşlar öncelikle tanrının rahmeti üzerinizde olsun... Arkadaşlar yahudiler tevrata inanıyor fakat tevrattan sonra incil gelmiştir... ama yahudiler hala tevrata inanıyor halbukisi tevratta incilin geleceği apacık belirtilmiştir... ama yahudiler tevrattan vazgecmediler ve incildede Hz.isa Yeni bir elçinin gelecegini bildiriyor.... ama hristiyanlar hz.Muhammede inanmıyor... incilden vazgecmediler... fakat müslümanlık hepsine inanıyor... Meryem anamız hiç bir erkek eli degmeden hamile kalmıştır... buda tanrının kocası oldugu izah edilmekte... bu mecaz olamazmı... Hz.isa tanrının oğlu bu yüzden denilmekte olamazmı, sonucta inclili havariler ayrı ayrı aklında kaldıgı bilgilerle yorumladılar... mecazi olarak yorumlamış olamazlarmı teşekürler

İmansız ya da sapkın kişi İmansız ya da sapkın kişi, gerçek imanlı olduğunu söyleyip de aslında hiçbir zaman ruhsal olarak yeniden doğmamış olan kişidir. Vaftiz olup yerel bir kilisenin tüm çalışmalarına katılabilri. Ancak bir süre sonra hristiyan inancını terk edip Kurtarıcı'yı kötülemeye, reddetmeye başlar. Mesih'in tanrılığını, Golgota'daki kurtarma eylemini, dirilişini ve diğer temel öğretişleri reddeder. O kişi için söz konusu olan, imandan soğuma değildir. Tanrı'nın tek kurtuluş yolunu kasıtlı olarak reddeterken vicdan azabı duymaz. İnançsızlığı artar ve Tanrı'nın Mesih'ine inatla karşı çıkar. Yoldan sapmışlık yalnızca Kurtarıcı'yı reddetme olayı değildir. Petrus bunu yapmıştı. O, kriz döneminin baskısıyla düşüncesini değiştirmiş gerçek bir imanlıydı. Rab'bi gerçekten de seviyordu ve daha sonra...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih