Fikrini sevmeden kişi sevildiğine inanmıyor konusu
450 kez okundu,
4 kez cevaplandı. En son mesaj
datatip tarafından gönderildi.
Fikrini sevmeden kişi sevildiğine inanmıyor konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

09-12-10, 21:23
datatip
Günümün büyük çoğunluğunu inanlılar dışındaki kişilerle geçiriyorum.
Geçmişimi ve bugünümü düşündüğümde bir sevgi açmazı daha görüyorum.Şöyleki:
Bazı kişiler fikrine katılmadığımızda bunu olgunlukla karşılar
Ancak daha çoğu kişi ise fikrine katılmamızı bekliyor.Adeta fikriyle özdeşleşmiş durumda.Bu kişilere fikrine katılmadığımızı söylemek onları reddetmekle aynı anlamı taşıyor.Bu durumda istediğimiz kadar sevdiğimizi gösterelim hiç bir faydası olmuyor.
Bazıları yüzümüze karşı ılımlıymış gibi davransada artık araya bir soğukluk giriyor.
Acaba fikre saygı vermekten öte, ters gelen bir fikride sevmenin yolu bulunabilirmi,nasil
Fikrini sevmeden kişi sevildiğine inanmıyor

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

09-12-10, 22:33
NCyril
|
|
datatip
|
|
Acaba fikre saygı vermekten öte, ters gelen bir fikride sevmenin yolu bulunabilirmi,nasil
|
Kabul etmediğin fikri kabul eden kişiyi sevebilirsin, insanları sevmek çok önemli zaten.
Ama ters gelen, kabul etmediğin fikri nasıl seveceksin?
FORUMA ÜYE OLUN! /

09-12-10, 23:10
sıfır_derece
|
|
elguca
|
|
|
datatip
|
|
|
Kabul etmediğin fikri kabul eden kişiyi sevebilirsin, insanları sevmek çok önemli zaten.
Ama ters gelen, kabul etmediğin fikri nasıl seveceksin?
|
kabul edemediğin,etmedıgın konuyu sevmek dıye bırsey olmaz ztn.Ancak saygı duyarken,saygı duydugunu belırtırken,fıkırdekı yanlıslık payının,dogrudan daha fazla paya sahıp oldugunu gosterebılırsın.
''Dostum senın Fıkrını sevmedım'' demek ile,
''Dostum fıkirlerın güzel amabazı bolumlerı bana uymaz''' dedıgınızde
aranızdakı dostlugun ya da sevgının bahsı gecen sekılde azalmasına engel olabılırsınız....
Neden ya da nasıl bu kadar NET konusabılıyorsun dıye soracak olursanız eger, benım basıma cok gelen bırseydır.
fıkırlerımın asla sevılmemesı ama halende aynı kişilerın benı ölümüne sevmesı durumu:))
Pekı fıkırlerım bu denlı tersken,hatta bazen vahşi ya da barbar fıkırler olarak gorulurken, bunları ıfadeeden arkadaslarım neden benı halen sevıyorlar.
karsınızdakılere zekanızı kanıtlayabılıyorsanız vazgecılmezolabılırsınız
hayır hayır ,hayır asla '''BEN COK ZEKIYIM''' demıyorum bunu belırtmem lazım.
Ama ben orta halli zekam ve kendıme yetecek külturumle bunları basarabılıyorum,bence herkes basarabılır.
Fikirlerım sevılmesede,sevılen bırıyım ve dostluklarımdan azalma yok,aksıne savundugum sacmalıkalrın bıle, nedenını mrk edıp bana gelen olur.acıklama yaparmısın denır bazı sacma düşüncelerıme karsı.
savunma yapmak önemlıdır eger sorgulanmıssanız bu konuda.
asıl cevap vermezsenız kacmış sayılırsınız ve fikirlerınızın ezılmesıne müsadeetmiş olursunuz ve arkadas arasındakı sevgıde saygıda kaybolabılır.
Fıkırlerınızın sacma oldugunu savunan dostunuzu, ikna etmek size kalıyor bırazda:))
ama işe yınede, herkesın dunyasının ayrı olabılecegı gercegınden ve dogrular ıle yanlışların kişilere gore değişim gosterebılecegı gercegınden kendınızı kacırmayın derım.
en sacma fıkırı bıle dınleyın anlayın,hak verın.
cunku o sızın dunyanızdan baska bır dunyada yasaan kişiye aıt......
ok
FORUMA ÜYE OLUN! /

10-12-10, 14:11
hamus
Sevgili Datatip,diğer yorumlara katılmakla beraber şunuda eklemek isterim.Toplumda süregelen bir iletişim sorunu var,ailede,arkadaşlıklard a,iş hayatında ... örneklerini görmek mümkün.Bunun sonucunda zaten sağlıklı iletişim sağlayamayan kişilerin 'tartışma' konusunda bu tarz tepkiler vermeleri doğal bir sonuç diye düşünüyorum.
''Ama ters gelen, kabul etmediğin fikri nasıl seveceksin?'' demişsiniz,kabul edilmeyen fikrin sevilmesi mümkün değildir,yapmanız gereken tek şey hoşgörü göstermek.Karşıdaki kişinin kabul etmek istemediği mantıken aykırı bulduğu görüşleri farklı şekillerde kabul ettirmeye çalışmak sindirmektir.Bunu size kimsenin yapmasına izin vermeyiniz.Hoşgörü ve saygı en büyük erdemlerdir,tartışma esnasında ses tonunuza,vurgu şeklinize dikkat ederek konuşup,tartışmayı tatlıya bağladıktan sonra bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.Millet olarak samimi hitaplara fazlasıyla alışık olduğumuz için bu tarz sözlerde yararınıza olacaktır.
Saygılar,
FORUMA ÜYE OLUN! /

11-12-10, 22:58
datatip
Güzel yorumlar,güzel yaklaşımlar okudum.
Yazdıklarımı iki taraflı düşünelim.Kendimiz için ve fikrini sevmediğimiz için
Fikir neden oluşur.İşte kritik soru burada.Eğer fikir incindiğimiz ve sevindiğimiz anılara bir yaklaşımdan doğuyorsa,çözüm noktasıda burası olur.Özellikle sevmediğimiz fikirin temelinin temelinde incindiğimiz bir anıya çağrışım yapması beklenir.Savunma mekanizması ile kişi artık bu anının kendisini rahatsız etmiyeceği fikir kalkanları oluşturur.Biz bu fikri kırmaya çalışırsak altındaki kötü anı açığa çıkacakdır ve var gücüyle fikrini savunacakdır,hatta saldırgan bile olabilecekdir.Olurda fikir yıkılırsa,bir bocalama yaşar,korku yaşar ve en sağlıklısı ise bir duygu boşalması yaşar.İki ucu keskin kılıç yani.
Sağlıklı duygusal boşalmayı sağlamaksa empati kurarak dinlemekdir.
Dinlemenin pek çok yararı vardır.Kişinin kendi çizmelerini giyerek kendi olaylarına bakmaya başlarız.Bu yaklaşım herhangi bir din mensubuna yada siyasi görüştekine,her farklı fikire uygulanabilir
Dinleyerek kişinin neyi neden sevdiğini çözdükçe fikre katılmasakda yine fikri sevdiğimizi hissedebiliriz.
Yinede yukarda anlattığım bilimsel bir yol ama genel geçer bir fizik kuralı değildir.

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Fikrini sevmeden kişi sevildiğine inanmıyor konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.