Günah kavramı konusu
924 kez okundu,
5 kez cevaplandı. En son mesaj
yağmur- tarafından gönderildi.
Günah kavramı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

20-12-10, 09:57
Barış1987
Arkadaşlar, insanoğlu olduğumuz için hepimiz günah işliyoruz. Ancak günahımızın
hıristiyanlıktan çıkartmaması için ne yapmalıyız? Kendi kendimize itiraf etmekde yeterlimidir? İllada rahibe mi itiraf etmek gerekir? Bu konuda beni aydınlatırsanız çok memnun olurum.
Günah kavramı
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Günah kavramı

20-12-10, 18:08
fundi
Rahip de dahil, hicbir insan günah cikarmaz kardesim. Rahip, senin itirafina ve tövbene Tanrinin önünde sahitik yapar. Mesih ögretisinde böyle yapilarak günahklarin affi oldugu icin, Rahip günah cikariyor, ifadesi kullanilir. Rahibin yerine, imanli baska bir kimse de olabilir. Kimse yoksa; Isa Mesihin kurtulmalik kaniyla, Rab bin önüne cikarsin, günahlarini itiraf edersin, tövbe edersin. Eger sözkonusu günaha karsi koyma gücü kendinde bulamiyorsan, Rab den bu konuda yardimini istersin. Imanlilar, yasamlari boyunca günaha karsi direnerek yasamak durumundadirlar. Günahtan rahatsizlik duydugumuz, ona karsi cözüm aradigimiz sürece sorun yoktur. Ne zaman ki, günahla dostluk kurariz, o tehlikeli bir noktadir iste.
Günah kavramı
FORUMA ÜYE OLUN! /
Günah kavramı

21-12-10, 12:30
agapius
Tanrı günahı yaratmış. Tevratta Musa'nın adam öldürdüğü söylenir. Buna bakacak olursak hiç bir peygamber günahsız değil. Yalnızca Rab İsa günahsız. Eğer peygamberlerde günah işliyorsa günahtan kaçacak hiç bir insan yokt demektir. Ama Rab İsa Adem'in günahı ile cezalanan insan neslini çarmıhta kanını akıtarak bunu telafi etmiştir.
Günah kavramı
FORUMA ÜYE OLUN! /
Günah kavramı

21-12-10, 22:23
fundi
Düzeltme: Tanri günahi yaratmadi. Tanrinin yarattigi seylerde, Tanri iradesine aykiri isleyis, aykiri yönelis veya aykiri yer veris günahin varligina neden oldu. Günah böylece var oldu.
Günah kavramı
FORUMA ÜYE OLUN! /
Günah kavramı

26-12-10, 23:39
admin1 Ken Block
|
|
Barış1987
|
|
Arkadaşlar, insanoğlu olduğumuz için hepimiz günah işliyoruz. Ancak günahımızın hıristiyanlıktan çıkartmaması için ne yapmalıyız? Kendi kendimize itiraf etmekde yeterlimidir? İllada rahibe mi itiraf etmek gerekir? Bu konuda beni aydınlatırsanız çok memnun olurum.
|
Eğer yüreğinizde Rab'be bağlılık kalmaz ise işte o zaman
hristiyanlık = Mesih'i izlemekten çıkmış olursunuz. Bu günahın affı olmaz.
Günahları kendinize değil, Tanrı'ya itiraf edersiniz. Ancak öncelikle "güvenilir" bir kilise görevlisi ya da
hristiyan bulup günahlarınızı o kişiye itiraf ederseniz daha iyi olur. Ancak bu kişi güvenilir olmalıdır, daha sonra bu itirafınızı size karşı çıkar veya iftira amaçlı kullanmayacak birisi olmalıdır.
Günah kavramı
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)
Facebook profilimiz
FORUMA ÜYE OLUN! /
Günah kavramı
Günah kavramı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil