| HRİSTİYAN FORUM
> Soru Panosu
: Hafta içi açık olan ortodoks kilisesi var mı? konusu 1082 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj L y d i a tarafından gönderildi. Hafta içi açık olan ortodoks kilisesi var mı? Merhabalar, Hafta içi ayin yapan ortodoks kilisesi var mı Istanbul'da ben pazar günü işim sebebiyle gidemiyorum, o nedenle hafta içi gitmek istiyorum ama genelde ortodoks kiliseleri hafta içi kapalı oluyor. Bilgisi olan paylaşırsa çok sevineceğim :) Hafta içi açık olan ortodoks kilisesi var mı?
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Hafta içi açık olan ortodoks kilisesi var mı? konusu 1082 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj L y d i a tarafından gönderildi.
Merhabalar,
Hafta içi ayin yapan ortodoks kilisesi var mı Istanbul'da ben pazar günü işim sebebiyle gidemiyorum, o nedenle hafta içi gitmek istiyorum ama genelde ortodoks kiliseleri hafta içi kapalı oluyor.
Bilgisi olan paylaşırsa çok sevineceğim :)
Merhaba,
Ben Çarşamba günü 4'te Agia Triada (Taksim)'da ayin olduğunu duymuştum. Yani öyle söylediler bana. Açıktı o gün. Bir kontrol ederseniz siz de. Umarım doğrudur. Sevgilerimle,
Hafta içi açık olan ortodoks kilisesi var mı? konusuna benzer konular;
Rusya Ortodoks Kilisesi sözcüsü: "Ortodoks Hristiyan Parti kurulmasına yasak yok" Rusya Ortodoks Kilisesi sözcüsü Vsevolod Çaplin’den gelen öneri çok tartışılacağa benziyor. Eho Moskvı radyosuna konuk olan medyatik kilise temsilcisi, “Dini sembollerle parti kurulmasına anayasa yasaklıyor ama isminde bu geçmeden Ortodoks Hıristiyan parti kurulmasına yasak yok” diyerek sinyal verdi.
Rusya’da yasal değişiklik sonucu parti kurmanın kolaylaşması bekleniyor. Konu bu çeröevede ele alınırken kilise temsilcisi Çaplin de, kendilerinin dini görevleri nedeniyle art kurmak ya da onu yönetmek gibi bir imkanları olmadığını, ana inançlı Hıristiyanların bu yönde harekete geçebileceklerini söyledi.
Çaplin, Almanya’daki Hıristiyan demokrat parti örneği hatırlatılarak aynı yolun izlenebileceğini vurguladı
TÜRK RUS .COM
...
Kartal Surp Nisan Kilisesi Açık mı? Merhaba bana en yakın ermeni kilisesi surp nisan kilisesiymiş ama hiç gitmedim nerde olduğunu bile bilmediğim için araştırmak istedim yeterli cemaat olmadığından dolayı 2008 de ayinlerin olmadığı yazıyo hala aynımı içerde bilgi alabileceğim kimse varmıdır acaba bilgisi olan varmı?
Rusya Ortodoks Kilisesi'nin açık sözlü sözcüsü: Anatoliyeviç Çaplin Rusya Ortodoks Kilisesi’nin açık sözlü sözcüsü: Anatoliyeviç Çaplin
Adı Vsevolod Anatoliyeviç Çaplin… Soyadının kökenine dair internetteki “açık kaynaklarda” bir bilgi yok… Rusya Ortodoks Kilisesi’nin “lafını sakınmayan” sözcüsü… Henüz 43 yaşında, ismi en az Patrik Kiril kadar ön planda olan bir isim. Dün Lenin ve Stalin için yaptığı açıklamalar ses getirdi. Birkaç ay önce de “Adaba uygun giyinmeyen kadınların aptal sarhoşları tahri ettiğini” savunup, “kilisenin uygun gördüğü şekilde giyinilmesi” çağrısıyla manşetlere çıkmıştı:
31 Mart 1968 doğumlu olan Çaplin, 1991′den beri kilisede görevli. Aynı zamanda Başkan Medvedev’e bağlı istişaer organı olan “Toplumsal Meclis” üyesi olarak da etki sahibi.Çaplin’in “ateist” değilse de “agnostik”, yani Tanrı’nın varlığı ya da yokluğu konusubda...
6 Haziran 1924: Cemaati Ergenekon olan Türk Ortodoks Patrikhanesi kuruldu 6 Haziran 1924: Cemaati Ergenekon olan Türk Ortodoks Patrikhanesi kuruldu
http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/06/6-Haziran-1924-Cemaati-Ergenekon-olan-T%C3%BCrk-Ortodoks-Patrikhanesi-kuruldu.jpg
6 Haziran 1924: Cemaati Ergenekon olan Türk Ortodoks Patrikhanesi kuruldu
Anadolu Hıristiyanlarını baskı ve denetim altında tutmak maksadıyla kurulmuş olan Türk Ortodoks Patrikhanesi, mübadele adı altında Anadolu’da soykırımdan kurtulmayı başaran Hıristiyanların tümü kovulduktan sonra Kayseri’den İstanbul’a taşındı. Bir kişilik bir cemaati bile olmayan sözde patrikhane, karanlık güçlerin karargâhına dönüştü. Sahte kilisenin basın sözcüsü Sevgi Erenerol, halen Ergenekon tutuklusu bir faşist.
İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin Anadolu’da başlattığı ulus devlet...
Antakya Ortodoks Kilisesi ve Rum Ortodoks Patrikhanesi Sevgili Anastasia,size merak ettiğim bir soruyu soracağım..
Antioch (Antakya) Ortodoks Kilisesi ile Ekümenik Patrikhane arasındaki ilişkiler ne durumdadır,bu iki kilisenin öğreti bazında birbirlerinden ayrıldıkları noktalar nelerdir?
Sevgilerimle ve esenlikle kardeşim..
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil