Hak Dinlerde Tanrılar Farklı mı?

Hak Dinlerde Tanrılar Farklı mı? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Hak Dinlerde Tanrılar Farklı mı? konusu 696 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj scholastic tarafından gönderildi. Hak Dinlerde Tanrılar Farklı mı? Bazı yazılarda Tanrı olarak, Yahve(YHVH) geçiyor.Bazı konuları paylaşan arkadaşların yazılarında ise Tanrı Allah(c.c.) yazılıyor.Anlamadığım nokta şu.Tanrı olarak Tüm dinlerin tanrısı aynı değil mi? Aynı Tanrıya tapılmıyor mu? Müslüman ile Hıristiyanların Tanrısı tek değil mi? Yönetim Notu: Aynı değildir, hristiyanlar Allah dediklerinde İslamiyet'teki Allah (c.c.)'yi, yani Muhammed'in vahiy aldığını iddia ettiği kavramı ifade etmezler. İsrail'in Tanrısı olarak bilinen ve özel ismi YHVH olan, tek, gerçek Tanrı'yı kast ederler. Hak Dinlerde Tanrılar Farklı mı?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hak Dinlerde Tanrılar Farklı mı? konusu 696 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj scholastic tarafından gönderildi.

Hak Dinlerde Tanrılar Farklı mı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Hak Dinlerde Tanrılar Farklı mı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-04-11, 02:59
müco

Bazı yazılarda Tanrı olarak, Yahve(YHVH) geçiyor.Bazı konuları paylaşan arkadaşların yazılarında ise Tanrı Allah(c.c.) yazılıyor.Anlamadığım nokta şu.Tanrı olarak Tüm dinlerin tanrısı aynı değil mi? Aynı Tanrıya tapılmıyor mu? Müslüman ile Hıristiyanların Tanrısı tek değil mi?

Yönetim Notu: Aynı değildir, hristiyanlar Allah dediklerinde İslamiyet'teki Allah (c.c.)'yi, yani Muhammed'in vahiy aldığını iddia ettiği kavramı ifade etmezler. İsrail'in Tanrısı olarak bilinen ve özel ismi YHVH olan, tek, gerçek Tanrı'yı kast ederler.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hak Dinlerde Tanrılar Farklı mı?

Hak Dinlerde Tanrılar Farklı mı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-04-11, 10:39
Flyboy

Yahudiler ve Hristiyanlar YHVH'e, Müslümanlar Allah(cc) dedikleri bir tanrıya taparlar. Aynı tanrıya tapmıyoruz ancak Yahudilerle inandığımız tanrı aynıdır.

Hak Dinlerde Tanrılar Farklı mı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-04-11, 12:28
melkem

Flyboy
Yahudiler ve Hristiyanlar YHVH'e, Müslümanlar Allah(cc) dedikleri bir tanrıya taparlar. Aynı tanrıya tapmıyoruz ancak Yahudilerle inandığımız tanrı aynıdır.
Merhaba kardeslerim;

Yanlis biliyorsam düzeltin; islamdan önce ALLOHO (süryanice bedgazo kitabindan bakabilirsiniz) olarak süryanice isim kullanilmis ve bu Allah olarak gecmis olabilir. Tabii ki bir cok kaynakta el illah olarakta bilinmekte deniliyor. Türkceye ALLAH olarak gecmistir ve Aslinda öz türkcede TANRI denilmektedir. Hristiyan ve yahudilerin kaynaklari Tanrinin YHWH oldugudur ve müslümanlar bir cok kesimi Tanri ismini kullanmadigi gibi YHWH isminide kullanmaz. Bazi tarikatlarin sahte dini bir kesimin bu isme benzer bir isim kullanmalarindan dolayi Hristiyanlar arasinda pek kullanilmamaktadir.

esenlikler.

Yönetim Notu: 10 emirde bahsedilen kutsal isim YHVH'dir, başka hiç bir isim değildir. Müslümanlıktaki Allah kelimesi de başka hiç bir dildeki bir kelimenin karşılığı değildir, çünkü müslümanlar bu kelimeye islami bir anlam yüklerler, islami özel bir isim haline getirirler, yeri göğü yaratan ilahın en özel ismi derler, başka hiç bir dilde karşılığı olmadığını ileri sürerler. YHVH ve Allah kelimeleri TAMAMEN birbirlerinden farklı anlamlar ve kökenler ve süreçler taşıyan kelimelerdir. Müslümanlar YHVH'e inanmazlar, oysaki insanları kurtaran sadece YHVH'dir.

Forumumuzdaki TEMEL KAVRAMLAR >> YHVH bölümünden daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Hak Dinlerde Tanrılar Farklı mı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-04-11, 13:53
melkem

melkem
Flyboy
Merhaba kardeslerim;

Yanlis biliyorsam düzeltin; islamdan önce ALLOHO (süryanice bedgazo kitabindan bakabilirsiniz) olarak süryanice isim kullanilmis ve bu Allah olarak gecmis olabilir. Tabii ki bir cok kaynakta el illah olarakta bilinmekte deniliyor. Türkceye ALLAH olarak gecmistir ve Aslinda öz türkcede TANRI denilmektedir. Hristiyan ve yahudilerin kaynaklari Tanrinin YHWH oldugudur ve müslümanlar bir cok kesimi Tanri ismini kullanmadigi gibi YHWH isminide kullanmaz. Bazi tarikatlarin sahte dini bir kesimin bu isme benzer bir isim kullanmalarindan dolayi Hristiyanlar arasinda pek kullanilmamaktadir.

esenlikler.

Yönetim Notu: 10 emirde bahsedilen kutsal isim YHVH'dir, başka hiç bir isim değildir. Müslümanlıktaki Allah kelimesi de başka hiç bir dildeki bir kelimenin karşılığı değildir, çünkü müslümanlar bu kelimeye islami bir anlam yüklerler, islami özel bir isim haline getirirler, yeri göğü yaratan ilahın en özel ismi derler, başka hiç bir dilde karşılığı olmadığını ileri sürerler. YHVH ve Allah kelimeleri TAMAMEN birbirlerinden farklı anlamlar ve kökenler ve süreçler taşıyan kelimelerdir. Müslümanlar YHVH'e inanmazlar, oysaki insanları kurtaran sadece YHVH'dir.

Forumumuzdaki TEMEL KAVRAMLAR >> YHVH bölümünden daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Verdiginiz bilgiler cok güzel sanirim ben yanlis harf kullandim özür dilerim yanlis bilgi vermek istemem. Müslümanlarin neye inandigi benim icin pek bir önemi yoktur 99 ismi varken cok kullanilan Allah cc yi kullanmaktadirlar. YHVH nin her hangi bir dilde karsiligi yoktur. Ben bu yüce ünvani baska bir isimle bir tutmadigimi söylemek isterim. Sadece Allah isminin aslinda müslümanlara üzgü olmadiginida vurgulamak isterim. Gelin görün ki müslümanlarin Tanrisina inanmiyoruz. Her hangi bir insan terimi yüce rabbimiz YHVH yi degerinden bir sey kaybettirmez. Bu ismi kullanmak daha güzel diye düsünüyorum. Bahsettigim kaynak dogru adi "BETH GAZO" dur.

Bu kitabin ..107,91,70,59,57,56,43,4 2,30,22.....sayfalarinda (Baska sayfalardada bulunmakta) harekelerle beraber aloho olarak okunmaktadir.
esenlikler

Hak Dinlerde Tanrılar Farklı mı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-04-11, 19:10
huzurlu

Hak dinler diye bir kavram yoktur. Tanrılar diye de bir kavram da yoktur. Öncelikle burada anlaşalım. :) Sorunun kendisi bile falso bir kere...

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Hak Dinlerde Tanrılar Farklı mı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Hak Dinlerde Tanrılar Farklı mı? konusuna benzer konular;

Farklı farklı incillerin oluşma sebepleri nelerdir? Bu incillerden hangisi doğru veya hangisi ilk günkü doğruluğunu koruyabilmiştir.Papazlar bu kitaplara kendi cümlelerini katmış mıdır? Yönetim Notu: Öncelikle sorunuz yanlıştır. Farklı farklı İnciller yoktur, bunu böyle öğreten bazı sahtekarlar vardır. İncil'in önsözünü bile açıp okusanız bunu anlamak mümkündür. Dolayısıyla ikinci ve üçüncü cümleleriniz de otomatikman yanlıştır. Tek bir İncil vardır, o da doğrudur. Bunun dışında diğer tüm söylenenler yalandır.

Farklı mezheplerde Aziz(e)ler Rabb'in esenliği üzerinizde olsun. Amin. Kilise Paterleri, Kutsal Elçiler ve Azize Bakire Maryam Anne dışındaki aziz(e)ler tüm mezhepler için geçerli midir ? Örneğin, Katoliklerin azizi Pater Pio (Padre Pio) Ortodokslar tarafından onurlandırılır mı ? Ya da Ortodoks Azize'si Şehit Barbara Katolikler tarafından ? Çok teşekkürler şimdiden, Rab'de kalın. Mesih'te kardeşiniz.

tevratta iki farklı anlatım sayın hrıstiyan arkadaşlar size tevrattan ikifarklı bölüm aktaracağım bu ayetler hrıstiyan teolojisine göre nasıl yorumlanır açıklarsanı sevinirim ve musaile harun nadab ve abihu ve israelin ihtiyarlarından72 kişi çıktılarve israelin tanrısını gördülerve onun ayakları altındagök yakuttan tuğladöşeme gibiaydınlıkça asıl göke benzer bir şey vardı ve israeloğullarınınasilzadelerinedokunmadı ve tanrıyı gördüler yiyip içtiler (çıkış 24- 9-11) başka bir ayettede ve tanrı dedi yüzümü göremezsin çünkü insan beni görüpte yaşayamazve tanrı dediişte yanımda bir yer varve kaya üzerinde duracaksın.ve vaki olacakkiizzetim geçtiği zamanseni kayanın kovuğuna koyacağımve ben geçinceye kadarelimle seni örteceğimve elimi kaldıracağımve arkamı göreceksin fakat yüzüm görülmeyecek(çıkış33-20-23) burdaki...

Bu sitedeki hristiyanlar farklı BEN BU SİTEYE İLK DEFA TESADÜFEN İNTERNETTE SÖRF YAPARAKEN RAST GELDİM DİKKATİ Mİ ÇEKTİ VE ÜYE OLDUM BİRİLERİ BANA HIRİSTİYANLIK HAKKINDA TATMİN EDİCİ BİLGİ VEREBİLİR Mİ ACABA AVRUPADA 5 YIL KALDIM ÇOK DEFA KİLİSELERE GİTTİM AMA KİMSE İLGİLEN MEDİ BİLE AMA BEN HIRİSTİYANLIK HAKKINDA BİLGİ EDİNMEK İSTİYORUM BURADA YAZILANLAR LA GERÇEK HAYATTAKİ HIRİSTİYANLIK ÇOK FARKLI BURADA DAHA BÖYLE SICAK YAKLAŞIMLAR VAR AMA REEL DE HİÇ DE ÖYLE GÖRMEDİM ACABA NEDEN?SAYGILARIMLA.

Anglikanlık 'ın farklı yüzleri Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz üzere,Anglikan kilisesi kendisini Katoliklik ile Protestanlık arasında orta bir yol (Latince: ''VIA MEDIA'' ) olarak tanımlar ve bu ikili yönü, ibadetlerinde de Katolik ve Protestan öğeleri aynı kilise çatısı altında barındırmasına sebebiyet verir.Demokratik bir ibadet anlayışı ile Anglikan kilisesi,üyelerine hangi tarzda ibadet edecekleri konusunda oldukça geniş bir tercih hakkı ve bireysel özgürlük tanır. Anglikan cemaatleri,kendi aralarında ibadetlerinde uyguladıkları liturjik uygulamalara göre üçe ayrılırlar. Bunlar; 1) Low Church 2) High Church (Anglo-Katolik)

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih