Hak Dinlerde Tanrılar Farklı mı? konusu
696 kez okundu,
8 kez cevaplandı. En son mesaj
scholastic tarafından gönderildi.
Hak Dinlerde Tanrılar Farklı mı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

08-04-11, 02:59
müco
Bazı yazılarda Tanrı olarak, Yahve(YHVH) geçiyor.Bazı konuları paylaşan arkadaşların yazılarında ise Tanrı Allah(c.c.) yazılıyor.Anlamadığım nokta şu.Tanrı olarak Tüm dinlerin tanrısı aynı değil mi? Aynı Tanrıya tapılmıyor mu? Müslüman ile
Hıristiyanların Tanrısı tek değil mi?
Yönetim Notu: Aynı değildir,
hristiyanlar Allah dediklerinde İslamiyet'teki Allah (c.c.)'yi, yani Muhammed'in vahiy aldığını iddia ettiği kavramı ifade etmezler. İsrail'in Tanrısı olarak bilinen ve özel ismi YHVH olan, tek, gerçek Tanrı'yı kast ederler.
Hak Dinlerde Tanrılar Farklı mı?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

08-04-11, 10:39
Flyboy
Yahudiler ve
Hristiyanlar YHVH'e, Müslümanlar Allah(cc) dedikleri bir tanrıya taparlar. Aynı tanrıya tapmıyoruz ancak Yahudilerle inandığımız tanrı aynıdır.
FORUMA ÜYE OLUN! /

08-04-11, 12:28
melkem
|
|
Flyboy
|
|
Yahudiler ve Hristiyanlar YHVH'e, Müslümanlar Allah(cc) dedikleri bir tanrıya taparlar. Aynı tanrıya tapmıyoruz ancak Yahudilerle inandığımız tanrı aynıdır.
|
Merhaba kardeslerim;
Yanlis biliyorsam düzeltin; islamdan önce
ALLOHO (süryanice bedgazo kitabindan bakabilirsiniz) olarak süryanice isim kullanilmis ve bu
Allah olarak gecmis olabilir. Tabii ki bir cok kaynakta el illah olarakta bilinmekte deniliyor. Türkceye
ALLAH olarak gecmistir ve Aslinda öz türkcede
TANRI denilmektedir.
Hristiyan ve yahudilerin kaynaklari Tanrinin
YHWH oldugudur ve müslümanlar bir cok kesimi
Tanri ismini kullanmadigi gibi
YHWH isminide kullanmaz. Bazi tarikatlarin sahte dini bir kesimin bu isme benzer bir isim kullanmalarindan dolayi
Hristiyanlar arasinda pek kullanilmamaktadir.
esenlikler.
Yönetim Notu: 10 emirde bahsedilen kutsal isim YHVH'dir, başka hiç bir isim değildir. Müslümanlıktaki Allah kelimesi de başka hiç bir dildeki bir kelimenin karşılığı değildir, çünkü müslümanlar bu kelimeye islami bir anlam yüklerler, islami özel bir isim haline getirirler, yeri göğü yaratan ilahın en özel ismi derler, başka hiç bir dilde karşılığı olmadığını ileri sürerler. YHVH ve Allah kelimeleri TAMAMEN birbirlerinden farklı anlamlar ve kökenler ve süreçler taşıyan kelimelerdir. Müslümanlar YHVH'e inanmazlar, oysaki insanları kurtaran sadece YHVH'dir.
Forumumuzdaki TEMEL KAVRAMLAR >> YHVH bölümünden daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
FORUMA ÜYE OLUN! /

08-04-11, 13:53
melkem
|
|
melkem
|
|
|
Flyboy
|
|
Yahudiler ve Hristiyanlar YHVH'e, Müslümanlar Allah(cc) dedikleri bir tanrıya taparlar. Aynı tanrıya tapmıyoruz ancak Yahudilerle inandığımız tanrı aynıdır.
|
Merhaba kardeslerim;
Yanlis biliyorsam düzeltin; islamdan önce ALLOHO (süryanice bedgazo kitabindan bakabilirsiniz) olarak süryanice isim kullanilmis ve bu Allah olarak gecmis olabilir. Tabii ki bir cok kaynakta el illah olarakta bilinmekte deniliyor. Türkceye ALLAH olarak gecmistir ve Aslinda öz türkcede TANRI denilmektedir. Hristiyan ve yahudilerin kaynaklari Tanrinin YHWH oldugudur ve müslümanlar bir cok kesimi Tanri ismini kullanmadigi gibi YHWH isminide kullanmaz. Bazi tarikatlarin sahte dini bir kesimin bu isme benzer bir isim kullanmalarindan dolayi Hristiyanlar arasinda pek kullanilmamaktadir.
esenlikler.
Yönetim Notu: 10 emirde bahsedilen kutsal isim YHVH'dir, başka hiç bir isim değildir. Müslümanlıktaki Allah kelimesi de başka hiç bir dildeki bir kelimenin karşılığı değildir, çünkü müslümanlar bu kelimeye islami bir anlam yüklerler, islami özel bir isim haline getirirler, yeri göğü yaratan ilahın en özel ismi derler, başka hiç bir dilde karşılığı olmadığını ileri sürerler. YHVH ve Allah kelimeleri TAMAMEN birbirlerinden farklı anlamlar ve kökenler ve süreçler taşıyan kelimelerdir. Müslümanlar YHVH'e inanmazlar, oysaki insanları kurtaran sadece YHVH'dir.
Forumumuzdaki TEMEL KAVRAMLAR >> YHVH bölümünden daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
|
Verdiginiz bilgiler cok güzel sanirim ben yanlis harf kullandim özür dilerim yanlis bilgi vermek istemem. Müslümanlarin neye inandigi benim icin pek bir önemi yoktur 99 ismi varken cok kullanilan Allah cc yi kullanmaktadirlar. YHVH nin her hangi bir dilde karsiligi yoktur. Ben bu yüce ünvani baska bir isimle bir tutmadigimi söylemek isterim. Sadece Allah isminin aslinda müslümanlara üzgü olmadiginida vurgulamak isterim. Gelin görün ki müslümanlarin Tanrisina inanmiyoruz. Her hangi bir insan terimi yüce rabbimiz YHVH yi degerinden bir sey kaybettirmez. Bu ismi kullanmak daha güzel diye düsünüyorum. Bahsettigim kaynak dogru adi "BETH GAZO" dur.
Bu kitabin ..107,91,70,59,57,56,43,4 2,30,22.....sayfalarinda (Baska sayfalardada bulunmakta) harekelerle beraber aloho olarak okunmaktadir.
esenlikler
FORUMA ÜYE OLUN! /

08-04-11, 19:10
huzurlu
Hak dinler diye bir kavram yoktur. Tanrılar diye de bir kavram da yoktur. Öncelikle burada anlaşalım. :) Sorunun kendisi bile falso bir kere...

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Hak Dinlerde Tanrılar Farklı mı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil