Arşiv Sayfa 3 / Hardal tanesi kadar iman - Sayfa 3

Arşiv Sayfa 3 Hardal tanesi kadar iman hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Hardal tanesi kadar iman - Sayfa 3 konusu 993 kez okundu, 11 kez cevaplandı. En son mesaj Harutyun tarafından gönderildi. Hardal tanesi kadar iman Yaşadığımız yüzyılda Mesih'in yaşadığı dönemdeki mucizeler tam olarak gerçekleşmiyor. Birçok imanlının ölüleri dirilttiğini Kutsal Kitap'tan okuyoruz. Bu kadar açık ve net mucizelerin bugün yaşanmadığını kabul etmemiz gerekir. Mesela kulağı uçan roma askeri Mesih tarafından iyileştirilmiş kulağı anında eski haline dönmüştü. Bunun gibi uzuvların anında iyileşmesi, yenilenmesi, kamburların düzelmesi, kötürümlerin anında kalkıp yürümesi, ölülerin diriltilmesi gibi mucizeler neden bugün yaşanmıyor. Hardal tanesi kadar veya Pavlus'un ki kadar imanı olan kimse yok mu? Bırakın Pavlus'u Mesih, imanlıların kendisinden bile büyük işler yapacağını söylüyor. Sitede suskunluk gibi başlıklar altında konu incelenmiş ama tatmin edici somut kanıtlar verilmiyor. (Ölülerin dirilmesi gibi somut olaylar) Bu... Hardal tanesi kadar iman

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hardal tanesi kadar iman konusu 993 kez okundu, 11 kez cevaplandı. En son mesaj Harutyun tarafından gönderildi.

Hardal tanesi kadar iman konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3

Hardal tanesi kadar iman hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-12-09, 23:27
Hardal tanesi kadar iman
moderator5

Ayrıca insanlar sizin yüzünüze bir şey vurmaya çalışmıyor, insanları suçlamayın lütfen, siz nasıl içtenlikle bir soru sorduysanız insanlar da içtenlikle cevap veriyorlar.

Alıntı:
Hayatı yaşamanın iki yolu vardır: Biri hiçbir şeyin mucize olmadığını düşünmek, diğeri herşeyin mucize olduğunu düşünmek.
Albert Einstein

Hardal tanesi kadar iman

Hardal tanesi kadar iman

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hardal tanesi kadar iman

Hardal tanesi kadar iman hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-12-09, 14:21
Hardal tanesi kadar iman
Harutyun

Alıntı:
Alıntı:
Hayatı yaşamanın iki yolu vardır: Biri hiçbir şeyin mucize olmadığını düşünmek, diğeri herşeyin mucize olduğunu düşünmek.
Albert Einstein
Doğrusunu söylemek gerekirse aradığım şey şaşalı sözler değil. Şu kısa hayatımda böyle sözleri, kelime oyunlarını, vay be denilicek cümleleri çok duydum emin olun. Ben gerçeği arıyorum. ''Gerçeği bileceksiniz ve gerçek sizi özgür kılacak'' ayetini hatırlatma gereği duyan kardeşler zahmet etmesin.

Forumda söylediğim şeyleri kabul edipte yorum yapacak kimse çıkmayacak sanırım. Gidişat bunu gösteriyor. Varsa eğer kabul edenler onları dinlemek isterim. Yeni bir iddiada bulunmadığımda açıktır zaten. Aksini söyleyen kardeşleri dinledim ve sorumada cevap alamadığımı düşünüyorum. Dediğim gibi benimle aynı görüşte olan kardeşlerin yorumunu bekliyorum. Mesela Kalvinist'ler olabilir.

Yönetim Notu: Sizin için oturup vakit ayıran, araştıran, düşünen, bir şeyler yazan insanlara bu şekilde yazmanız Kalvinistleri bilen kişiler için hiç de şaşırtıcı değildir...

Unutmayın ki hiç kimsenin sizi özel tatmin görevi yoktur. Özel ısmarlama cevaplar talep etmek de ayrı bir konudur.

Hardal tanesi kadar iman

Hardal tanesi kadar iman

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hardal tanesi kadar iman

Hardal tanesi kadar iman konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3  

Hardal tanesi kadar iman konusuna benzer konular;

Neden YHVH ismine bu kadar ısrarlısınız? Hristiyanlık Elçilerin geleneği üzerine kuruldu. Elçilerin zamanından beri süregelen Hritiyan geleneği herkes kendi dilinde Tanrı'ya hitap etmektir. Tabi, bu demek değil ki Yahudilerin yaptığı gibi Tanrı'nın özel ismi olan YHVH yasaklandı. İstersek YHVH ismini kullanabiliriz, ancak bunun Hrisitiyan geleneği olmadığı farkında olup daha çok akademik yönünde kullanırsınız. Bu sitede bazı kişilerin sanki YHVH isminin Tanrımızı ifade etmenin tek yoluymuş gibi konuşmaktan şaşıyorum. İşte Hrisityan geleneğinde YHVH isminin nasıl kullanıldığına bakalım. 1. Yeni Antlaşma'da YHVH ismi hiç geçmiyor. Demek Elçiler bu ismi kullanmadı. 2. Erken çevirilerin hemen hemen hepsi Eski Antlaşma çevrisinde YHVH ismini kendi dilinde uygun kelimeyi kullanarak çevirdi. 3. Bu gelenek uyarınca çağdaş...

HARDAL TANESİ KADAR İMAN HARDAL TANESİ KADAR İMAN<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p> </o:p> Mat.17: 19 Sonra öğrenciler tek başlarına İsa'ya gelip, "Biz cini neden kovamadık?" diye sordular.<o:p></o:p> Mat.17: 20-21 İsa, "İmanınız kıt olduğu için" karşılığını verdi. "Size doğrusunu<o:p></o:p> söyleyeyim, bir hardal tanesi kadar imanınız olsa şu dağa, 'Buradan şuraya<o:p></o:p> göç' derseniz, göçer; sizin için imkânsız bir şey olmayacaktır."<o:p></o:p> <o:p> </o:p> <o:p> </o:p> Bir baba, cinli çocuğunu İsa’nın ögrencilerine götürmesine rağmen,<o:p></o:p> Çocuk iyileşememiştir.<o:p></o:p>

Bir Hristiyan ne kadar kotu gunah isleyebilir? Hristiyanlar Mesih'e iman edip kurtulus aldiktan sonra da gunah islemeye devam ederler zira Isa Mesih'in donusune ya da olunceye dek gunahtan kurtulamayiz. Ancak Iman edince hayatimizda degisimler olur ( 2 Korintler 5:17 ). Kisi bedeninin islerini ( Galatyalilar 5:19-20 ) birakip Ruhun meyvalarini vermeye baslar ( Galatyalilar 5:22-23 ). Bu degisim iman eder etmez aninda olan bir degisimden ziyade zaman alan bir degisimdir. Eger kisi yasaminda degisim gostermezse o kisinin imaninin gercekligi tartisilabilir bir konu olabilir. Hristiyanlar da gunah isleyebilir. Tarih Hristiyanlarin ( ya da Hristiyan oldugunu iddia edenlerin ) korkunc gunahlari ile doludur. Isa bu gunahlar icin de oldu. Ama bu bizim gunah islemeye devam etmemiz anlamina gelmemelidir. Birinci Korintler 6:9-11 de...

O kadar da kötü biri değilim? O kadar da kötü biri değilim. Kendinizi iyi veya kötü hissetmeniz gerçek sorun değildir. Kutsal Kitap herkesin günah işlediğini söyler (Romalılar 3:23). Eğer iyi veya kötü herkes günah işlediyse, o zaman herkes Tanrı’nın yargısı altında acı çekecektir. Tanrı çok iyi bir kişiyi aramıyor; tamamen günahsız birini arıyor. Ama O sizin günahsız olamayacağınızı biliyor. Bu yüzden Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu'nu verdi. Öyle ki, O'na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun (Yuhanna 3:16). Kutsal Kitap bizim iyi işlerimizin Tanrı’nın karşısında kirli bir adet bezi gibi olduğunu söyler (Yeşaya 64:6). Bizim iyi işler yapmayı bırakmamız gerektiğini söylemez, fakat ne yaparsak yapalım yeterli derece iyilik yapamayacağımızı söyler (Romalılar...

Eski Ahit (Yasa) ne kadar geçerli ne kadar geçersiz? merhaba ben bir suredir hristiyanligi arastiriyorum. ilk is olarak incili bastan sona okudum ve cok etkilendim. fakat bazi sorularim var ve simdiye kadar tatmin edici cevaplar bulamadim. bunlardan biri eski ahit ve yeni ahit meselesi. tevrata gore tanri israillilere kitabi veriyor ve onlarla bir antlasma yapiyor. israilliler onun emirlerine uyacak ve bu antlasma sonsuza dek surecek. fakat malumunuz isa'nin gelisiyle dinde buyuk degisiklikler oluyor. neden? incili yazanlar tevrattan bircok alinti yaptiklari halde onda yazan emirleri neden uygulamiyorlar? mesela neden sarap iciyorlar, ya da tanriya kufredenleri taslayarak oldurmuyorlar? isa'nin gelisiyle insanin fitrati mi degisti? ya da tanri eski kurallarini artik begenmiyor mu?

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih