Hezekiel Bölüm 1 ve Dünya dışı varlıklar

Hezekiel Bölüm 1 ve Dünya dışı varlıklar hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Hezekiel Bölüm 1 ve Dünya dışı varlıklar konusu 431 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj Anastasia tarafından gönderildi. Hezekiel Bölüm 1 ve Dünya dışı varlıklar Bu aşağıda yazdığım bölüm için bazı kişiler dünya dışı varlıklar, uzaylılarından bahsediyor diye iddia ediyor hatta bu kısmı göstererek bunu kanıtladıklarını iddia ediyor. Sizlerin bu konuda ki görüşü nedir? Hezekiel (Ezekiel) Bölüm 1 RAB'bin Görkemi Hezekiel'e Açıklanıyor 1 Otuzuncu yılda, dördüncü ayın beşinci günü Kevar Irmağı kıyısında sürgünde yaşayanlar arasındayken gökler açıldı, Tanrı'dan gelen görümler gördüm. 2 Ayın beşinci günü, Kral Yehoyakin'in sürgünlüğünün beşinci yılı, 3 Kildan ülkesinde, Kevar Irmağı kıyısında RAB Buzi oğlu Kâhin Hezekiel'e seslendi. RAB'bin eli orada onun üzerindeydi. 4 Kuzeyden esen kasırganın göz alıcı bir ışıkla çevrelenmiş, ateş saçan büyük bir bulutla geldiğini gördüm. Ateşin ortası ışıldayan madeni andırıyordu. 5 En ortasında insana benzer dört... Hezekiel Bölüm 1 ve Dünya dışı varlıklar

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hezekiel Bölüm 1 ve Dünya dışı varlıklar konusu 431 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj Anastasia tarafından gönderildi.

Hezekiel Bölüm 1 ve Dünya dışı varlıklar konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Hezekiel Bölüm 1 ve Dünya dışı varlıklar hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-05-10, 19:49
In Hoc Signo Vinces

Bu aşağıda yazdığım bölüm için bazı kişiler dünya dışı varlıklar, uzaylılarından bahsediyor diye iddia ediyor hatta bu kısmı göstererek bunu kanıtladıklarını iddia ediyor. Sizlerin bu konuda ki görüşü nedir?

Hezekiel (Ezekiel) Bölüm 1

RAB'bin Görkemi Hezekiel'e Açıklanıyor

1 Otuzuncu yılda, dördüncü ayın beşinci günü Kevar Irmağı kıyısında sürgünde yaşayanlar arasındayken gökler açıldı, Tanrı'dan gelen görümler gördüm.
2 Ayın beşinci günü, Kral Yehoyakin'in sürgünlüğünün beşinci yılı,
3 Kildan ülkesinde, Kevar Irmağı kıyısında RAB Buzi oğlu Kâhin Hezekiel'e seslendi. RAB'bin eli orada onun üzerindeydi.
4 Kuzeyden esen kasırganın göz alıcı bir ışıkla çevrelenmiş, ateş saçan büyük bir bulutla geldiğini gördüm. Ateşin ortası ışıldayan madeni andırıyordu.
5 En ortasında insana benzer dört canlı yaratık duruyordu;
6 her birinin dört yüzü, dört kanadı vardı.
7 Bacakları dimdikti, ayakları buzağı ayağına benziyor ve cilalı tunç gibi parlıyordu.
8 Dört yanlarında, kanatların altında insan elleri vardı. Dördünün de yüzleri, kanatları vardı.
9 Kanatları birbirine değerek dosdoğru ilerliyor, ilerlerken sağa sola dönmüyordu.
10 Her yaratığın dört yüzü vardı: Önde dördünün yüzü insan yüzüne, sağda dördünün aslan yüzüne, solda dördünün öküz yüzüne, arkada dördünün kartal yüzüne benzer bir yüzü vardı.
11 Yüzleri böyleydi. Kanatları yukarıya doğru açılmıştı. Her yaratığın iki kanadı yanda öbür yaratıkların kanadına değiyor, iki kanatla da bedenlerini örtüyordu.
12 Her biri dosdoğru ilerliyordu. Ruhları onları nereye yönlendirirse, sağa sola sapmadan oraya gidiyorlardı.
13 Canlı yaratıkların görünüşü yanan ateş közleri ya da meşale gibiydi. Ateş yaratıkların ortasında hareket ediyordu; ışık saçıyor ve içinden şimşekler çakıyordu.
14 Yaratıklar şimşek çakar gibi hızla ileri geri gidip geliyorlardı.
15 Bu dört yüzlü yaratıklara bakarken, her birinin yanında, yere değen bir tekerlek gördüm.
16 Tekerleklerin görünüşü ve yapısı şöyleydi: Sarı yakut gibi parlıyorlardı ve dördü de birbirine benziyordu. Görünüşleri ve yapılışları iç içe girmiş bir tekerlek gibiydi.
17 Hareket edince yaratıkların baktıkları dört yönden birine doğru sağa sola sapmadan ilerliyordu.
18 Tekerleklerin kenarı yüksek ve korkunçtu; hepsi çepeçevre gözlerle doluydu.
19 Canlı yaratıklar hareket edince, yanlarındaki tekerlekler de hareket ediyordu; yaratıklar yerden yükseldikçe, tekerlekler de onlarla birlikte yükseliyordu.
20 Ruhları onları nereye yönlendirirse oraya gidiyorlardı. Tekerlekler de onlarla birlikte yükseliyordu. Çünkü yaratıkların ruhu tekerleklerdeydi.
21 Yaratıklar hareket ettiğinde onlar da hareket ediyor, yaratıklar durduğunda onlar da duruyor, yaratıklar yerden yükseldiğinde onlar da yükseliyordu. Çünkü yaratıkların ruhu tekerleklerdeydi.
22 Kubbeye benzer, billur gibi parlak ve korkunç bir şey canlı yaratıkların başları üzerine yayılmıştı.
23 Kubbenin altında kanatlarının biri öbürünün kanatlarına doğru açılmıştı. Her birinin bedenini örten başka iki kanadı vardı.
24 Yaratıklar hareket edince, kanatlarının çıkardığı sesi duydum. Gürül gürül akan suların çağıltısını, Her Şeye Gücü Yeten'in sesini, bir ordunun gürültüsünü ansıtıyordu. Durunca kanatlarını indiriyorlardı.
25 Kanatları inik dururken, başları üzerindeki kubbeden bir ses duyuldu.
26 Başları üzerindeki kubbenin üstünde laciverttaşından yapılmış tahta benzer bir nesne vardı. Yüksekte, tahtı andıran nesnede insana benzer biri oturuyordu.
27 Gördüm ki, beli andıran kısmının yukarısı içi ateş dolu maden gibi ışıldıyordu, belden aşağısı ateşe benziyordu ve çevresi göz alıcı bir ışıkla kuşatılmıştı.
28 Görünüşü yağmurlu bir gün bulutların arasında oluşan gökkuşağına benziyordu. Öyleydi çevresini saran parlaklık. RAB'bin görkemini andıran olayın görünüşü böyleydi. Görünce, yüzüstü yere yığıldım, birinin konuştuğunu duydum.
.......Devam ediyor

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hezekiel Bölüm 1 ve Dünya dışı varlıklar

Hezekiel Bölüm 1 ve Dünya dışı varlıklar hristiyanlık incil isa tevrat zebur02-06-10, 00:25
Anastasia

Bolum, dunya dιsι varlιklardan degil, sembolik bir sekilde Rab Isa Mesih'in beden almasιndan ve insanοglunun Mesih aracιlιgιyle kurtulusundan bahsediyor.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hezekiel Bölüm 1 ve Dünya dışı varlıklar

Hezekiel Bölüm 1 ve Dünya dışı varlıklar konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Hezekiel Bölüm 1 ve Dünya dışı varlıklar konusuna benzer konular;

İlahi varlıklar, Tanrı Oğulları, İnsan Kızları kimlerdir? Soru: Yaratılış 6:1-4’de İlahi varlıklar (Tanrı oğulları) ve insan kızları kimlerdi? Yanıt: Yaratılış 6:1-4 ilahi varlıklar (Tanrı oğulları) ve insan kızlarından söz eder. İlahi varlıkların (Tanrı oğulları) kimler olduğu ve insan kızlarından sahip oldukları çocukların neden bir devler soyu (Nephilim sözü bunu belirtiyor gibidir) olarak büyüdükleri konusunda birkaç öneri olmuştur. İlahi varlıkların (Tanrı oğulları) kimliği hakkındaki üç önemli görüş şunlardır: 1) Bunlar düşmüş meleklerdi, 2) insandılar ama güçlü yöneticilerdi, ya da 3) Şit’in Tanrı yolundaki soyundan gelen kişilerdi ve Kayin’in soyundan gelen kötü kişilerle evlenmişlerdi. Eski Antlaşma’da “ilahi varlıklar” (Tanrı oğulları) sözünün her zaman meleklerden söz etmesi birinci teoriye ağırlık kazandırır (Eyüp 1:6; 2:1;...

DÜNYA BİZİM İÇİN ÖLÜDÜR, BİZDE DÜNYA İÇİN ÖLÜYÜZ DÜNYA BİZİM İÇİN ÖLÜDÜR, BİZDE DÜNYA İÇİN ÖLÜYÜZ Bana gelince, Rabbimiz İsa Mesih'in çarmıhından başka bir şeyle asla övünmem. O'nun çarmıhı aracılığıyla dünya benim için ölüdür, ben de dünya için. Sünnetli olup olmamanın önemi yoktur, önemli olan yeni yaratılıştır. Bu kurala uyan herkese ve Tanrı'nın İsraili'ne esenlik ve merhamet olsun. Bundan böyle kimse bana sorun çıkarmasın. Çünkü ben İsa'nın yara izlerini bedenimde taşıyorum. Kardeşler, Rabbimiz İsa Mesih'in lütfu ruhunuzla birlikte olsun! Amin. Gal.6: 14-18

Dünya-Dışı Yaşam? Hristiyanlık, dünya dışı varlıklar hakkında ne düşünür? Yani UFOlar hakkında ne diyebiliriz? (Benim şahsi görüşüm çoğunluğunun hayal ürünü veya başka bir olayın yanlış anlaşılması, bir kısmınınsa cinlerin oyunu olduğu. Ancak diğer kardeşlerimin görüşlerini de merak etmekteyim.)

Kanon dışı ikonalar Bazı İncil metinlerinde olduğu gibi kanona aykırılık durumu bazı ikonalar için de geçerli midir?

Cebrail ve Kutsal Ruh ayrı varlıklar mıdır? Merhaba Kutsal kitapta ki Melek Cebrail ile Kutsal Ruhun ayrı varlıklar olduğuna dair ayet verir misiniz? İncilde bu açık şekilde fark edilebiliyor, fakat Eski Antlaşmadan örnek verir misiniz? Yönetim Notu: Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki Kutrsal Kitap bir ansiklopedi veya tanım kitabı değildir, kendi konusu vardır. Cebrail'in Kutsal Ruh ile aynı olduğunu iddia edenler ayet vermek zorundadır, olmayan bir şeyi ispat etmek için biz ayet vermek durumunda değiliz.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih