Hiristiyan dininin insana bakış açısı nedir.

Hiristiyan dininin insana bakış açısı nedir. hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Hiristiyan dininin insana bakış açısı nedir. konusu 679 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj Flyboy tarafından gönderildi. Hiristiyan dininin insana bakış açısı nedir. Değerli hiristiyan kardeşlerim. Ben şu anda hiçbir dine mensup değilim. Daha önce kilise ayinine katıldım. Alsancak İzmir şehrinde. Kilisenin ve ayine katılanların içtenliği beni çok ekiledi. Ben ateistim dedim. Hiçbir dine mensup değilim dedim. Onlar saygıyla karşıladı. O kadar çok şaşırmıştım ki anlatamam. Beraber ayine katıldık. Kendimi çok rahatlamış hafiflemiş hissettim. Benim size sorum şu olacak. Sizin değiminizle Hiristiyan dininin insanlara bakış açısı nedir. Teşekkür ediyorum. Hiristiyan dininin insana bakış açısı nedir.

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hiristiyan dininin insana bakış açısı nedir. konusu 679 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj Flyboy tarafından gönderildi.

Hiristiyan dininin insana bakış açısı nedir. konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Hiristiyan dininin insana bakış açısı nedir. hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-03-11, 10:52
mavidunya

Değerli hiristiyan kardeşlerim. Ben şu anda hiçbir dine mensup değilim. Daha önce kilise ayinine katıldım. Alsancak İzmir şehrinde.
Kilisenin ve ayine katılanların içtenliği beni çok ekiledi. Ben ateistim dedim. Hiçbir dine mensup değilim dedim. Onlar saygıyla karşıladı. O kadar çok şaşırmıştım ki anlatamam. Beraber ayine katıldık. Kendimi çok rahatlamış hafiflemiş hissettim. Benim size sorum şu olacak. Sizin değiminizle Hiristiyan dininin insanlara bakış açısı nedir. Teşekkür ediyorum.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hiristiyan dininin insana bakış açısı nedir.

Hiristiyan dininin insana bakış açısı nedir. hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-03-11, 20:08
petrosdbaz

mesih isa düşmanını kendin gibi sev demiştir.bunun bilincinde olan her hıristiyan mükemmel biridir.çünkü düşmanızı sevmek o kadar büyük ve ağır birşeydirki bilmezsin,yada ben tanımlayamıyorum.sevgi olan yerde tanrı vardır, oradada barış ve huzur vardır.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hiristiyan dininin insana bakış açısı nedir.

Hiristiyan dininin insana bakış açısı nedir. hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-03-11, 10:43
mavidunya

Aslında bu benim yaklaşık 10 yıl önceki düşüncelerimdi. Aslında mantığa en yakın olan hiristiyanlığa çok ilgi duyuyorum. Şu anda ateistmiyim değilmiyim bende bilmiyorum. İsa mesih'in eşsiz yaşamı bana çok ilgi çekici geliyor. incili okumaya çalıştım ama anlamadım desem yalan olmaz. Sanırım yanlış yerden başlıyorum. Saygılar.

Hiristiyan dininin insana bakış açısı nedir. hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-03-11, 10:53
mavidunya

Araştırınca dahada şaşırıyor insan.

“Çünkü Mesih İsa'ya iman yoluyla hepiniz Allah’ın çocuklarısınız Çünkü Mesih'le birleşmek üzere vaftiz edilenleriniz Mesih'i kuşandınız. Öyle ki, Yahudi ile Yunanlı, köle ile özgür, erkek ile kadın arasında hiçbir ayrım yoktur. Çünkü hepiniz de Mesih İsa bağlılığında birsiniz.” İncil Gal. 3:2628

Hiristiyan dininin insana bakış açısı nedir. hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-03-11, 14:02
Flyboy

Sevgili kardeşim mavidunya,

Ateistim diyorsunuz. Bildiğiniz üzere ateizm, hiçbir yaratıcının varlığını kabul etmeme öğretisine dayalıdır. Ancak siz, şimdi bir dine ilgi duysanız, etkilenseniz bile, bir yaratıcının varlığını çoktan reddetmiş olarak zor bir durumda kalmayacak mısınız ? Yani deist olsanız bu kolay olurdu, ancak zaten tanrıyı baştan reddetmişsiniz, dinini nasıl kabul edeceksiniz ?

Merakımı bağışlayın lütfen.

Hiristiyan dininin insana bakış açısı nedir. konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Hiristiyan dininin insana bakış açısı nedir. konusuna benzer konular;

AKP’li Belediye Başkanı: ''Dininin, namusunun, kininin davacısı takipçisi bir gençlik istiyoruz'' Belediye Başkanı Ak Partili Hacı Ali Polat, son günlerde çok konuşulan dindar gençlik tartışmasına yeni boyut getirdi. Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıldönümü törenlerinde kentin Ermeniler tarafından işgal edilmesi ve Türk milisler tarafından kurtarılmasının canlandırıldığı tiyatro gösterisi yapıldı. Belediye Başkanı Ak Partili Hacı Ali Polat, “Bu sahneleri tekrarladığımızda bazıları bunu, ’Nefret müsameresi’ diye niteliyor. Yeni nesile dost ve düşmanı tanıtmak zorundayız. Üstadın dediği gibi, ’Dininin, namusunun, kininin davacısı’ bir gençlik istiyoruz” dedi. Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başlayan törene, Cumhuriyet Caddesi’nde devam edildi. Bayburt Valisi Hasan İpek, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Garnizon...

Yeşeya 7 14 konusunda Yahudi bakış açısı Benim sormak istediğim bir diğer konu yine bu forumdaki bir konuyla alakalı.Bir tartışmada yeşea 7 14 ve matta 1 23 ilişkisine bir müslüman-drno itiraz etmiş yönetim de cevap olarak yahudilerin itirazının yeşeya kısmının mattada kullaımı yani yeşaya kısmının yorumuna yönelik olmadığını ve müslüman üyenin düşündüğü gibi olsa yahudilerin bu kullanıma-yoruma itiraz edeceğini oysaki böylebir itirazın olmadığını belirtmiş.ben kendim de bu konuyu araştırmıştım ve AskMoses.com sitesinde şu değiştirmeden alıntıladığım paragrafa rastladım''One such "proof" comes from Isaiah 7:14, which they translate as follows: "Behold the virgin is with child, and she will bear a son, and his name will be called Immanuel." The unsus*pecting individual might think that this is a prophecy of the New Testament's...

Alkol günah mıdır sorusuna biraz farklı bir bakış açısı Merhaba arkadaşlar, Bilindiği üzere Hristiyanlıkta alkol kullanımı günah değil, sadece sarhoş oluncaya kadar içmenin günah olacağı bildirilmiştir. Hatta İncil'de bir ayette: "Şarapla sarhoş olmayın, bu sizi sefahate götürür." (Efesliler 5:18) olarak bildirilmiştir. Yani bu ayetten şunu anlıyorum. Alkolden birazcık içilirse, günah değildir. Fakat sarhoş olunursa günahtır. Yine tekrardan bilindiği üzere, zina etmek veya hırsızlık yapmak da günahtır.

Kuran ile ilgili yepyeni bir bakış açısı Kuran-ı Kerim ile ilgili kendimce düşündüğüm bazı bilgileri ve bazı teorileri size aktarmaya çalışacağım.Sözlerime başlamadan önce bana özel mesaj yoluyla ulaşan ve beni küfre düşmekten kurtaran Daniel75 rumuzlu sevgili arkadaşıma çok teşekkür ederim kendisine ömür boyu duacı olacağım. Bu saptamayı Kuran ve İncili aynı anda okurken farkettim.Daha 3.ayetinde bu kitabın yazılış amacı görünür gibiydi.İsa Mesih bizi yalancı peygamberlere karşı uyarmıştı ve onların mucizeler bile yaratabileceğini söylemişti bu kitabın bundan ne farkı olsun ki?.İçinde bulunduğu iddia edilen mucizeleri inkar etmenin bir anlamı kalmadı şeytan bizden çok daha akıllı bir yaratıktır bunu neden başaramasın ki?Test edileceksek biraz zorluk olmadan iman etmenin ne anlamı kalır ki?Şeytan tarafından bizi imanımıza...

Rab herkese aynı şartları sunup gerisini insana mı bırakmıştır? Sevgili ortodoks moderator kardeşim. Bu konuyu meryem ana başlığından çıkarıp ayrı bir platformda tartışalım isterseniz.. Şimdi iman konusu çok derin bir mevzu. Yalnız size şu kadarını söyleyeyim: Bir insanın, Rabbin bir meleğinin Arabistan da bir mağarada Muhammed'e görünüp Rabbin onu peygamberi olarak seçtiğini söylemesi ile , Sözün beden alıp aramızda yaşaması ve bizim günahlarımız için çarmıhta can verip 3 gün sonra dirildiğine inanması arasında mantık açısından hiçbir fark yoktur. Materyalist insan beynine göre ikisi de saçmadır. İkisi de masaldır.. Mantık kullanarak hangisinin doğru olduğuna ulaşılamaz. Zira her iki durum da mantık kurallarıyla açıklanamaz. Üstelik Hristiyanlıkta teslis inancı, aynı kişinin hem Tanrı aynı zamanda insan olması gibi çok daha derin ruhsal konuların...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih