Hıristiyanlık ile ilgili bu ifadeler doğru mudur? konusu
321 kez okundu,
2 kez cevaplandı. En son mesaj
fundi tarafından gönderildi.
Hıristiyanlık ile ilgili bu ifadeler doğru mudur? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

19-12-10, 13:03
Barış1987
Okulda hep bize anlatılırdı ki, orta çağda Müslümanlar ileriyken,
hıristiyanlar kilisenin egemenliği altında eziliyorlardı. Hatta haçlı seferleri Kudüsü kurtarmanın dışında Doğunun zenginliklerini batıya taşıma amacıda güdüyordu. Papazlar cennetten arsa satıyorlar, istedikleri toplumu dinden çıkartıyorlar yada istedikleri kişiyi aforoz ediyorlar diye anlatılırdı hep. Ben bu soruyu ilk defa
hıristiyanlara yöneltiyorum. Acaba ne kadar doğrudur bu ifadeler ve ******
Hıristiyanlık ile ilgili bu ifadeler doğru mudur?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

19-12-10, 19:34
SELEUKOS_NIKATOR
|
|
Barış1987
|
|
Okulda hep bize anlatılırdı ki, orta çağda Müslümanlar ileriyken, hıristiyanlar kilisenin egemenliği altında eziliyorlardı. Hatta haçlı seferleri Kudüsü kurtarmanın dışında Doğunun zenginliklerini batıya taşıma amacıda güdüyordu. Papazlar cennetten arsa satıyorlar, istedikleri toplumu dinden çıkartıyorlar yada istedikleri kişiyi aforoz ediyorlar diye anlatılırdı hep. Ben bu soruyu ilk defa hıristiyanlara yöneltiyorum. Acaba ne kadar doğrudur bu ifadeler ve ******
|
Sevgili Baris 1987, ilk evvel bu soruyu
Hristiyanlara yönlendirdiginiz icin tesekkür ederim.
Evet öyle seyler veya buna benzer orta cagda yasanmistir. Bunu ne
Hristiyanlar ne'de tarihciler inkar etmektedirler.
Hacli seferleri
Hristiyanlik adina gerceklestirilmistir lakin müslüman kadar
Hristiyanlar'da katledilmislerdir.
Ortodoks e kadim Ortodoks Kiliseler yikilmis ve atese verilmisti...
Avrupa'da Kiliseler gercekten'de para karsiliginda günahlari afediyor veya yazdiginiz gibi arsa satiyorlardi.
Bunlari üstlenen Roma Katolikleridir.
Buna yönelik Papa hem Ortodokslardan hem'de tüm insanlardan özür dilemistir.
Sunu'da söyliyeyim orta cag'da yasananlar
Hristiyan disi ve böylece Mesih'in ögretisine aykiri seylerdir.
Size tavsiyem, bunlari anlamak icin net'te cesitli tarihcilerden yazillar mevcuttur. O dönem'de Avrupa aralarinda karanlik günler yasiyorlardi.. Kudüs müslümanlarin ellerine gecmisti bunu Katolikler bunu engelemeye calisilmistir. Avrupa'da bircok tarikat doguyordu...Bircok krallar yurtdokusyonlarini genisletirmeye bakiyorlardi...cok insan buna yönelik hayatini kaybetmisti.
Sevgiler
FORUMA ÜYE OLUN! /

19-12-10, 21:43
fundi
Hristiyan dünyasinda ne yanilis yapilmisa, hep Isa Mesihin ögretisini cigneyerek yapilmistir. Bizler, insanlara inanmiyoruz veya insanlarin pesinden gitmiyoruz, inandigimiz, pesinden gittigimiz Isa Mesihin kendisidir, onun ögretisidir. Isa Mesih ve ögretisi yalniz dogrulugu ve iyiligi ögütler, O na gercekten sadik kalip da yanlislar yapmak mümkün degildir. Yanlis uygulamalara gidenler, Isa Mesihe karsi suc islemislerdir.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Hıristiyanlık ile ilgili bu ifadeler doğru mudur? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil