Hıristiyanlık ve Hıristiyanlık tarihi ile ilgili sorular

Hıristiyanlık ve Hıristiyanlık tarihi ile ilgili sorular hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Hıristiyanlık ve Hıristiyanlık tarihi ile ilgili sorular konusu 2016 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj Paullus tarafından gönderildi. Hıristiyanlık ve Hıristiyanlık tarihi ile ilgili sorular Arkadaşlar, bu soruları cevaplayanlara şimdiden teşekkürlerimi iletirim. Tanrı yardımcınız olsun:) 1-Hristiyanlık bilim ile çelişir mi? ************* Yönetim Notu: Her sorunuz için, ayrı ayrı olarak, Soru Panosu'nda yeni konu açınız. Hıristiyanlık ve Hıristiyanlık tarihi ile ilgili sorular

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hıristiyanlık ve Hıristiyanlık tarihi ile ilgili sorular konusu 2016 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj Paullus tarafından gönderildi.

Hıristiyanlık ve Hıristiyanlık tarihi ile ilgili sorular konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Hıristiyanlık ve Hıristiyanlık tarihi ile ilgili sorular hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-12-10, 20:15
Barış1987

Arkadaşlar, bu soruları cevaplayanlara şimdiden teşekkürlerimi iletirim. Tanrı yardımcınız olsun:)

1-Hristiyanlık bilim ile çelişir mi?

Yönetim Notu: Her sorunuz için, ayrı ayrı olarak, Soru Panosu'nda yeni konu açınız.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hıristiyanlık ve Hıristiyanlık tarihi ile ilgili sorular

Hıristiyanlık ve Hıristiyanlık tarihi ile ilgili sorular hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-12-10, 22:10
jude

Barış1987
Arkadaşlar, bu soruları cevaplayanlara şimdiden teşekkürlerimi iletirim. Tanrı yardımcınız olsun:)

Yönetim Notu: Her sorunuz için, ayrı ayrı olarak, Soru Panosu'nda yeni konu açınız.
Ateist, Post Yapisalci, Anarsist yazarlar bile Bilimin gelismesinde Hristiyan bir ivme oldugunu kabul ederler.

Ve evet Tanri yardimcim olsun... Tsk.

P.S "Ateist, Post Yapisalci, Anarsist yazarlar bile" derken aslinda bu cevreler Kilise'ye saldirmak icin hazir beklediklerinden bile.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeölmüştüm; yaşama döndüm, kaybolmuştum; bulundum.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hıristiyanlık ve Hıristiyanlık tarihi ile ilgili sorular

Hıristiyanlık ve Hıristiyanlık tarihi ile ilgili sorular hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-12-10, 10:17
Barış1987

jude
Barış1987

Ateist, Post Yapisalci, Anarsist yazarlar bile Bilimin gelismesinde Hristiyan bir ivme oldugunu kabul ederler.

P.S "Ateist, Post Yapisalci, Anarsist yazarlar bile" derken aslinda bu cevreler Kilise'ye saldirmak icin hazir beklediklerinden bile.

Sayın jude, ama tarih kitaplarında yazdığı kadarıyla, ortaçağda kilise cennetten arsa satan, istediğini aforoz eden bir konumda değil miydi? Hatta o zamanlar Müslümanlar ileriyken Hıristiyanlar gerideydi diye yazmaktadır tarih kitapları. Batılıların tuvalet kültürünü bile Müslümanlardan öğrendikleri yazıyor tarih kitaplarında. İnanın kafam karıştı:) Şimdi biz kime inanacağız.

Birde Katoliklik çok katı kurallar içermiyor mu sizce? Sizde katoliksiniz biraz açıklar mısınız? Mesela din adamları evlenemiyor, evlenen insanlar boşanamıyor. Bunlar çok katı kurallar değil midir?

Yönetim Notu: Hristiyanlar her zaman müslüman toplumlardan ileri oldular...

Hıristiyanlık ve Hıristiyanlık tarihi ile ilgili sorular hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-12-10, 12:59
Stanley Nickholas Stone

Barış1987
jude
Barış1987

Sayın jude, ama tarih kitaplarında yazdığı kadarıyla, ortaçağda kilise cennetten arsa satan, istediğini aforoz eden bir konumda değil miydi? Hatta o zamanlar Müslümanlar ileriyken Hıristiyanlar gerideydi diye yazmaktadır tarih kitapları. Batılıların tuvalet kültürünü bile Müslümanlardan öğrendikleri yazıyor tarih kitaplarında. İnanın kafam karıştı:) Şimdi biz kime inanacağız.

Birde Katoliklik çok katı kurallar içermiyor mu sizce? Sizde katoliksiniz biraz açıklar mısınız? Mesela din adamları evlenemiyor, evlenen insanlar boşanamıyor. Bunlar çok katı kurallar değil midir?

Evet Katolikliğin katı kuralları vardır. Aslında bunlara katı demek yerine gerekli dememiz daha doğru olur. Bu kuralların hepsi gerekli.. Ve Bu kurallar bizim hayatımızı düzene sokmakta.. Düzgün güzel bir hayat sağlar bu kurallar zira bir dinin kuralları olmasa o dinin amacı nerededir? Ki bu kurallar sadece Katoliklerde yoktur. Ortodokslarda sıkı kurallara sahiptirler. Bunlar gereklidirler.. Tanrı hepimize akıl vermiştir.. Araştırıp öğrenmenizi öneririm.. Ve Kitapları okuyor olduğunuz yazıyor.. Bana kalırsa "gerçekten" okuyun ve bitirin.. :) Kulaktan dolma bilgilerle hiç bir yere varılamaz ve hiç bir şey öğrenilemez..

Hıristiyanlık ve Hıristiyanlık tarihi ile ilgili sorular hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-12-10, 16:15
saklı sevdam

Barış1987
jude
Barış1987

Arkadaşım bu katı dediğin kurallar hepsi Kutsal Kitapa dayalı kurallardır. Olması gereken kurallar bunlardır. Kimse kimseye zorla bir şeyde yaptırmıyor. Kalmak isteyen katlanır.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHayal etmek mümkün değil gül cemalin sır gibi
Sesin duymak şurda dursun geleceğin zor gibi
mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Hıristiyanlık ve Hıristiyanlık tarihi ile ilgili sorular konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Hıristiyanlık ve Hıristiyanlık tarihi ile ilgili sorular konusuna benzer konular;

Fethullah Gülen Hareketi'nden "Hıristiyanlık misyonerliği yaptıkları" iddiasıyla ilgili açıklama Dinlerarası diyalog faaliyetlerinden dolayı Fethullah Gülen Hocaefendi ve Gönüllüler Hareketi İslam’dan taviz verdikleri ve hatta Hıristiyanlık misyonerliği yaptıkları şeklinde bazılarının ithamlarına maruz kalmıştır. Halbuki Fethullah Gülen Hocaefendi, diyalog faaliyetlerini İslam’ın bir gereği olarak gördüğünü ve İslam’a bağlılığından ötürü yaptığını ifade etmektedir; ayrıca dinin en ufak bir uygulamasından bile taviz vermediğini de şöyle dile getirmiştir: “Bizim kalbimizi Allah biliyor. Ben, değil böyle büyük meselelerde, yatağa girerken bile Efendimiz’in tarzını uygulamaktan taviz vermedim. Arkadaşlarımın da taviz verdiğini zannetmiyorum.” Bütün dinlerin ve kültürlerin mensuplarıyla diyalog Diyalog sadece Hıristiyanlık mensuplarıyla yapılan bir faaliyet değildir; bütün dinlerin...

Ortaçağda Hıristiyanlık Arkadaşlar, bir ateist arkadaşım, Avrupanın dinine bağlıyken geri kaldığını, kilisenin tek hakim olduğu zamanlarda din adamlarının istediklerini yapabildiğini ama ne zamanki dinden uzaklaştılar o zaman ilerlemeye başladıklarını söyledi. Sizce bu durum mantıklı değil mi? Gerçektende tarih bunu ispatlamıyor mu? Yönetim Notu: Sevgili kardeşim siz hristiyanlığı öğrenmeye mi çalışıyorsunuz, amacınız bu mu yoksa hristiyanlığı öğrenmeden çevrenizdeki kişilerle tartışmak mı? Eğer dediğiniz gibi ispat ediyorsa sitemize gelip bunu sormanızın "mantığı" kalmıyor...

Hıristiyanlık ile ilgili bu ifadeler doğru mudur? Okulda hep bize anlatılırdı ki, orta çağda Müslümanlar ileriyken, hıristiyanlar kilisenin egemenliği altında eziliyorlardı. Hatta haçlı seferleri Kudüsü kurtarmanın dışında Doğunun zenginliklerini batıya taşıma amacıda güdüyordu. Papazlar cennetten arsa satıyorlar, istedikleri toplumu dinden çıkartıyorlar yada istedikleri kişiyi aforoz ediyorlar diye anlatılırdı hep. Ben bu soruyu ilk defa hıristiyanlara yöneltiyorum. Acaba ne kadar doğrudur bu ifadeler ve ******

Hıristiyanlık Nedir?? Sevgi yolu olarak Hıristiyanlık 1. İsa’nın taraftarları hakkında ‘Hıristiyan’ sözcüğü ilk defa Antiochien’de(günümüzde Türkiye’nin güneyindeki Antakya kenti) ve İ.S. 43 yılında kullanılmıştır. Putperest uluslar İsa Mesih’in taraftarlarını bu sözcükle (İncil, Elçilerin İşleri 11,26) tanımlamışlardır. Hıristiyan olmak, "iyilikler yaparak her yanı dolaşan" (İncil, Elçilerin İşleri 10,38), haçta ölen ve ölüler arasından dirilen Nasıralı peygamber İsa’nın, Tanrı’nın insanlara ebedi vahyi olarak Tanrı’dan gelen Mesih olduğuna inanmaktır. Hıristiyanlar, İsa’nın örneği ve gücü içinde, Tanrı’ya ve insanlara olan ilişkilerini Tanrı’nın insanlara hizmet isteğiyle uyum içinde yaşamaya gayret ederler. Tanrı’nın bu isteği, Tanrı’nın çocukları olmaya çağrılı olan bütün insanları, Tanrı ve...

Mitraizm ve hıristiyanlık? Mithra, zerdust Mesiah, 25 Aralik 600 yilinda, bakireden ahirda dogmustur. 25 Aralik in Isa Mesih in de dogum gunu olmasi ve Kurtarici Isa Mesih in da ahir da dogmasi bir rastlantimidir? Bir benzerlikte Babil tanrisi Adonis tir. Adonis in anneside bakireydi. Kurtaricimizla eski pagan ve judeo orijini olmayan dinlerde ve kultrulerde olan bu gibi benzerlikleri nasil aciklayabiliriz? ;)

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih