Hıristiyanlık ve Hıristiyanlık tarihi ile ilgili sorular konusu
2016 kez okundu,
9 kez cevaplandı. En son mesaj
Paullus tarafından gönderildi.
Hıristiyanlık ve Hıristiyanlık tarihi ile ilgili sorular konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

30-12-10, 20:15
Barış1987
Arkadaşlar, bu soruları cevaplayanlara şimdiden teşekkürlerimi iletirim. Tanrı yardımcınız olsun:)
1-
Hristiyanlık bilim ile çelişir mi?
Yönetim Notu: Her sorunuz için, ayrı ayrı olarak, Soru Panosu'nda yeni konu açınız.
Hıristiyanlık ve Hıristiyanlık tarihi ile ilgili sorular
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

30-12-10, 22:10
jude
|
|
Barış1987
|
Arkadaşlar, bu soruları cevaplayanlara şimdiden teşekkürlerimi iletirim. Tanrı yardımcınız olsun:)
1-Hristiyanlık bilim ile çelişir mi?
Yönetim Notu: Her sorunuz için, ayrı ayrı olarak, Soru Panosu'nda yeni konu açınız.
|
Ateist, Post Yapisalci, Anarsist yazarlar bile Bilimin gelismesinde Hristiyan bir ivme oldugunu kabul ederler.
Ve evet Tanri yardimcim olsun... Tsk.
P.S "Ateist, Post Yapisalci, Anarsist yazarlar bile" derken aslinda bu cevreler Kilise'ye saldirmak icin hazir beklediklerinden bile.

ölmüştüm; yaşama döndüm, kaybolmuştum; bulundum.

FORUMA ÜYE OLUN! /

31-12-10, 10:17
Barış1987
|
|
jude
|
|
|
Barış1987
|
|
Ateist, Post Yapisalci, Anarsist yazarlar bile Bilimin gelismesinde Hristiyan bir ivme oldugunu kabul ederler.
P.S "Ateist, Post Yapisalci, Anarsist yazarlar bile" derken aslinda bu cevreler Kilise'ye saldirmak icin hazir beklediklerinden bile.
|
Sayın jude, ama tarih kitaplarında yazdığı kadarıyla, ortaçağda kilise cennetten arsa satan, istediğini aforoz eden bir konumda değil miydi? Hatta o zamanlar Müslümanlar ileriyken
Hıristiyanlar gerideydi diye yazmaktadır tarih kitapları. Batılıların tuvalet kültürünü bile Müslümanlardan öğrendikleri yazıyor tarih kitaplarında. İnanın kafam karıştı:) Şimdi biz kime inanacağız.
Birde Katoliklik çok katı kurallar içermiyor mu sizce? Sizde katoliksiniz biraz açıklar mısınız? Mesela din adamları evlenemiyor, evlenen insanlar boşanamıyor. Bunlar çok katı kurallar değil midir?
Yönetim Notu:
Hristiyanlar her zaman müslüman toplumlardan ileri oldular...
FORUMA ÜYE OLUN! /

31-12-10, 12:59
Stanley Nickholas Stone
|
|
Barış1987
|
|
|
jude
|
|
|
Barış1987
|
|
|
Sayın jude, ama tarih kitaplarında yazdığı kadarıyla, ortaçağda kilise cennetten arsa satan, istediğini aforoz eden bir konumda değil miydi? Hatta o zamanlar Müslümanlar ileriyken Hıristiyanlar gerideydi diye yazmaktadır tarih kitapları. Batılıların tuvalet kültürünü bile Müslümanlardan öğrendikleri yazıyor tarih kitaplarında. İnanın kafam karıştı:) Şimdi biz kime inanacağız.
Birde Katoliklik çok katı kurallar içermiyor mu sizce? Sizde katoliksiniz biraz açıklar mısınız? Mesela din adamları evlenemiyor, evlenen insanlar boşanamıyor. Bunlar çok katı kurallar değil midir?
Yönetim Notu: Hristiyanlar her zaman müslüman toplumlardan ileri oldular...
|
Evet Katolikliğin katı kuralları vardır. Aslında bunlara katı demek yerine gerekli dememiz daha doğru olur. Bu kuralların hepsi gerekli.. Ve Bu kurallar bizim hayatımızı düzene sokmakta.. Düzgün güzel bir hayat sağlar bu kurallar zira bir dinin kuralları olmasa o dinin amacı nerededir? Ki bu kurallar sadece Katoliklerde yoktur. Ortodokslarda sıkı kurallara sahiptirler. Bunlar gereklidirler.. Tanrı hepimize akıl vermiştir.. Araştırıp öğrenmenizi öneririm.. Ve Kitapları okuyor olduğunuz yazıyor.. Bana kalırsa "gerçekten" okuyun ve bitirin.. :) Kulaktan dolma bilgilerle hiç bir yere varılamaz ve hiç bir şey öğrenilemez..
FORUMA ÜYE OLUN! /

31-12-10, 16:15
saklı sevdam
|
|
Barış1987
|
|
|
jude
|
|
|
Barış1987
|
|
|
Sayın jude, ama tarih kitaplarında yazdığı kadarıyla, ortaçağda kilise cennetten arsa satan, istediğini aforoz eden bir konumda değil miydi? Hatta o zamanlar Müslümanlar ileriyken Hıristiyanlar gerideydi diye yazmaktadır tarih kitapları. Batılıların tuvalet kültürünü bile Müslümanlardan öğrendikleri yazıyor tarih kitaplarında. İnanın kafam karıştı:) Şimdi biz kime inanacağız.
Yönetim Notu: Hristiyanlar her zaman müslüman toplumlardan ileri oldular...
|
Arkadaşım bu katı dediğin kurallar hepsi Kutsal Kitapa dayalı kurallardır. Olması gereken kurallar bunlardır. Kimse kimseye zorla bir şeyde yaptırmıyor. Kalmak isteyen katlanır.
Hayal etmek mümkün değil gül cemalin sır gibi
Sesin duymak şurda dursun geleceğin zor gibi

FORUMA ÜYE OLUN! /
Hıristiyanlık ve Hıristiyanlık tarihi ile ilgili sorular konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil