Hıristiyanlıkta Şehitlik Anlayışı Nasıldır?

Hıristiyanlıkta Şehitlik Anlayışı Nasıldır? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Hıristiyanlıkta Şehitlik Anlayışı Nasıldır? konusu 1524 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj PolariS tarafından gönderildi. Hıristiyanlıkta Şehitlik Anlayışı Nasıldır? Şehitler büyük bir sevap mı kazanmış oluyor? Hıristiyanlıkta Şehitlik Anlayışı Nasıldır?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hıristiyanlıkta Şehitlik Anlayışı Nasıldır? konusu 1524 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj PolariS tarafından gönderildi.

Hıristiyanlıkta Şehitlik Anlayışı Nasıldır? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Hıristiyanlıkta Şehitlik Anlayışı Nasıldır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-02-09, 00:09
ilkeli91

Şehitler büyük bir sevap mı kazanmış oluyor?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hıristiyanlıkta Şehitlik Anlayışı Nasıldır?

Hıristiyanlıkta Şehitlik Anlayışı Nasıldır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-02-09, 02:20
SELEUKOS_NIKATOR

Sevgili ilkeli91,

$ehitlik bir islami kavramidir.

$ehit islam dininde Allah yolunda vefat etmi$ bir isimdir. Bugün bircok teröriste ve bircok Allah ismiylen insan öldürmü$ olan birine islam'da (benim icin katil) $ehit deniliyor.

Hristiyanlikta $ehitlik kavrami yoktur.

Lütfen beni yagni$ anlamayin sizi de üzmek istemedim ama gercek budur!

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hıristiyanlıkta Şehitlik Anlayışı Nasıldır?

Hıristiyanlıkta Şehitlik Anlayışı Nasıldır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-02-09, 21:57
vesper

Benim okuduğum Hristiyanlıkla ilgili bir kaynakta bundan şöyle bahsediyor:

Şehit, inancı uğruna Tanrı'ya bağlılığını gösteren ona tanıklık eden Hristiyandır. İsa'nın şu sözünün bir yankısı olarak görülmüştür.
''EĞER BANA EZİYET ETMİŞLERSE SİZE DE EDECEKLERDİR.'' Yargı sırasında ve işkencelerde ölümü göze alarak imanını korkusuzca haykıran Hristiyanlar Hristiyanlığın putperestliği ve kötülüğü yenmesine katkıda bulunuşlardır. İşkence görmüş ve çarmıha gerilmiş olan İsa Mesih'in hayatını örnek almış olanlar büyük bir mutluluğa kavuşurlar''

İsa Şöyle der ''Çarmıhını alıp arkamdan gelmeyen bana yakışmaz'' Şimdi burda inancımızı savunmamız gerektiği anlaşılıyor. Ancak bu şehitlik midir ya da şehitlikse İslamiyetin savunduğuyla alakası var mıdır? Tanrı yolunda SAVAŞIRKEN(fiziki anlamda) ölmek şehitlik değildir. Savaşmak yasaktır çünkü dininizi anlatmak,yaymak için savaşamazsınız. Özgürdür herkes. Zaten Tanrı istese herkes inanırdı bir insanın burda savaşması gereksizdir. İslamiyette yer alan büyük acılar çekerek ölenler şehit olur bir erkeğe aşık kadın eğer bunu saklarsa ve namusunu koruyarak ölürse şehit olur gibi kavramlar Hristiyanlıkta yoktur. Ancak inancını her uğurda savunmak Tanrı tarafından iyi olarak kabul edilir. Şehitlik diye ayrı bir kavramımız olmamasına rağmen ille bu kavrama benzer bir şeyler ararsak inancını savunan birinin şehitliğinden söz edilebilir. Tabi bu İslamiyetin yorumladığı anlamda değildir.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeİSA:''YOL YAŞAM VE GERÇEK BENİM, BENİM ARACILIĞIM OLMADAN KİMSE BABA'YA GİDEMEZ.''mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Hıristiyanlıkta Şehitlik Anlayışı Nasıldır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-10-10, 01:22
bensen

cevaplarınızda şu dikkatimi çekti hristiyanlıkla ilgili sorularda örnek:hristiyanlıkda namaz var mıdır yada sehitlik var mıdır.islam daki namaz ve şehitlik hakkında da bilgi verilmiş ama bence tam olarak bilmeden yanlış bilgiler vermemek lazım ben incil tevrat okudum ama iki dinin ilahiyatınada hakim degilim.

Hıristiyanlıkta Şehitlik Anlayışı Nasıldır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-10-10, 11:17
PolariS

Yönetim Notu: Sevgili Polaris; lütfen SORU PANOSU kurallarımızı okuyunuz. Soru Panosu'nda sorulara sadece hristiyanlar cevap verebilirler, sadece hristiyanlar öğreti verebilirler.

Hıristiyanlıkta Şehitlik Anlayışı Nasıldır? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Hıristiyanlıkta Şehitlik Anlayışı Nasıldır? konusuna benzer konular;

Cennet nasıldır? Soru: Yeni gök ve yeni yeryüzü nelerdir? Yanıt: Birçok insan cennetin gerçekten nasıl olduğu hakkında yanlış düşüncelere sahiptir. Vahiy Kitabı’nın 21 ve 22’ci ayetleri bizlere yeni gök ve yeni yeryüzü hakkında ayrıntılı bir resim sunar. Zamanın sonundaki olaylardan sonra, şimdiki gökler ve yeryüzü artık ortadan kalkacak ve onların yerini yeni gök ve yeni yeryüzü alacaktır. İnanlıların sonsuzluk boyunca yaşayacağı yer yeni yeryüzü olacaktır. Yeni yeryüzü, üzerinde sonsuzluğu geçireceğimiz “cennet”tir. Göksel kent olan Yeni Yeruşalim’in yer alacağı yeni yeryüzüdür. İnciden yapılmış kapılar ve altından yapılmış sokaklar yeni yeryüzünde olacaktır. Cennet—yeni yeryüzü—yüceltilmiş fiziksel bedenlerle yaşayacağımız fiziksel bir yerdir (1 Korintliler 15:35-58). Cennet’in “bulutlarda”...

İsa sizin için nasıldır Merhabalar ben daha önceden hristiyan değildim halada değilim şu anda net bir fikrim yok elimden geldiğince tüm dinleri araştırmaya çalışıyorum bir arkadaşım incili okumayı önermişti ve okudumda hoşuma da gitti fakat herşeyi sorgulamadan kabul edecek bir insan değilim aklıma şu soru takıldı kimileri isa bizim rab'imizdir diyor kimileri onu tanrının oğlu olarak görüyor isa'nın inancınıza göre yeri nedir peygamber midir tanrı mıdır yoksa tanrının oğlu mudur Yönetim Notu: Tanrı'dır, Tanrı Oğlu'dur, Tanrı Sözü'dür, kahindir, peygamberdir, aracıdır, insandır. Bunun gibi başka sıfat ve özellikleri de vardır.

Ölebilen bir Tanrı anlayışı Başlığı açarken samimi olduğuma vurgu yapma gereği duydum. Üye olduğumdan itibaren iki gündür forumunuzdaki temel kavramlar bölümünü incelemekteyim. Aynı müstear ile başka bir Hristiyan foruma'a da üye olmuştum. Eksik olmasınlar, benimle ilgilendiler, soruduğum sorulara gocunmadan ve sabırla cevao verdiler. Fakat her şey sormakla olmuyor. Biraz da okumak ve araştırmak lâzım. Yaklaşık iki aydır. Müslümanlıktan çok uzakta ve İsa mesih'e yakın durumdayım. Uydu üzerinden yayın yapan Hayat tv ve SAT/7 kanallarını elden geldiğince tâkip ediyor, internet üzerinden Hristiyanlıkla ilgili dökümanları okuyor ve anlamaya çalışıyorum. Sitenizde "Temel kavramlar" adlı bölümü incelerken şu cümle ile karşılaştım. "Bu durum şu anlama gelmektedir. Galaksileri, Samanyolu'nu ve tüm yıldızlar...

Hristiyan İnancında Cinsellik Nasıldır? Merhaba; Hristiyan inanışında cinsellik ve cinsel yaşamla ilgili yasaklamalar ve cinsel hayatı yonlendirecek bilgiler nerede anlatılıyor.Kadına veya erkege mahrem konuları zina vi ilşkilerde sapıklık sayılacak konulara nerede deınılıyor(yanı hangı sıtede arastırmak ıstıyorum) saygılar.

Hristiyan İnancında Evlilik Nasıldır? Ben imanlı bir kızım ve imanlı kız arkadaşlarımdan biri imanlı olmayan biri ile evlenmek istiyor ona ne şekilde yaklaşmalıyım çok konuştum ama anlatamıyorum.lütfen bu konuda yardım edin kendisi bunu açtığımı bilmiyor ve öğrenmesi hiç iyi olmaz:confused:

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih