| HRİSTİYAN FORUM
> Soru Panosu
: Hristiyan bayramları nelerdir? konusu 851 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj PolariS tarafından gönderildi. Hristiyan bayramları nelerdir? Herkese merhaba; Ben bir Müslümanım, iyi anlaşıp görüştüğüm Hristiyan arkadaşlarım var. Onlar Ramazan ayının başlangıcında, Ramazan bayramında, Kurban bayramında vs. arayıp bu özel günlerimizi tebrik ediyor, esenlik diliyorlar sağolsunlar. Biz de 24 Aralık'ta Noel bayramı için arayıp tebrik etmiştik. Fakat, sonradan öğrendiğime göre mezheplere göre bayram tarihleri farklı olabiliyormuş (arkadaşlarımdan birisi Rum Ortodoks, diğeri Ermeni Gregoryan)... Sizden ricam; Noel gibi, paskalya gibi (ve bilmediğim diğerleri de tabii) özel olan günleri/bayramları ve tarihlerini öğrenebilir miyim? Siteyi biraz inceledim fakat bulamadım (maalesef site biraz karışık geldi bana), umarım yanlış yerden yazmıyorumdur. Yardımcı olabilirseniz sevinirim... Cevap verecek herkese şimdiden teşekkürler... Hristiyan bayramları nelerdir?
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Hristiyan bayramları nelerdir? konusu 851 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj PolariS tarafından gönderildi.
Herkese merhaba;
Ben bir Müslümanım, iyi anlaşıp görüştüğüm Hristiyan arkadaşlarım var. Onlar Ramazan ayının başlangıcında, Ramazan bayramında, Kurban bayramında vs. arayıp bu özel günlerimizi tebrik ediyor, esenlik diliyorlar sağolsunlar. Biz de 24 Aralık'ta Noel bayramı için arayıp tebrik etmiştik. Fakat, sonradan öğrendiğime göre mezheplere göre bayram tarihleri farklı olabiliyormuş (arkadaşlarımdan birisi Rum Ortodoks, diğeri Ermeni Gregoryan)...
Sizden ricam; Noel gibi, paskalya gibi (ve bilmediğim diğerleri de tabii) özel olan günleri/bayramları ve tarihlerini öğrenebilir miyim? Siteyi biraz inceledim fakat bulamadım (maalesef site biraz karışık geldi bana), umarım yanlış yerden yazmıyorumdur. Yardımcı olabilirseniz sevinirim... Cevap verecek herkese şimdiden teşekkürler...
Hristiyan bayramları nelerdir? konusuna benzer konular;
Hristiyan olmadan önce yapmam gerekenler nelerdir? hristiyan olmak istiyorum 15 yaşındayım. birincisi vaftiz olmak için 18 yaşımı beklemelimiyim ? ailemin onayı olursa vaftiz olabiliyor musum ? ikincisi vaftiz olmadan önce tüm kalbimle hristiyanlığa İsa Mesih'in çizdiği yola inansam hristiyan sayılır mıyım ?
son olarak da kliseye gittiğimde tam olarak beni neler bekliyor, bu konuda bilgim yok beni bilgilendirir misiniz ? teşekkür ederim.
Hristiyanlik Mezhepleri Nelerdir? Dinimizde kac tur mezhep var ve bu mezheplerin detaylari, farkliliklari ve ibadet sekilleri nelerdir? Ozellikle protestan kiliseler.. Methodistler, Presbiteryenler ve lutherianlar arasindaki farklar.. anglican-catholic-orthadox ve protestant arasindaki farklar, ibadet farkliliklari, inanc farkliliklari.... Ayni zamanda bu farkliliklarla birlikte gelenek ve goreneklerdeki farkliliklar nedir mesela yeme-icme, oruc tutma ve kilise ayini sirasi hakkinda detayli bilgiye ihtiyacim var. Cok Tesekkur ederim, Rab yolunuzu bereketlesin
Yönetim Notu: Bu tarz bir soruya cevap almanız zordur. Çünkü bir çok mezhebin karşılıklı ya da beraber olarak, bir çok farklı konuda karşılaştırılması için özel olarak çalışma yapılması gerekir. Bunun yerine siz sitemizdeki HRİSTİYAN MEZHEPLERİ bölümü ve daha...
(Hristiyan üyeler) Kiliselerinizden beklentileriniz nelerdir? Hristiyan olarak çoğumuz bir kiliseye bağlıyız,resmi üyelik bağı olmasa da bir kilise topluğunda ibadet edenler de mevcut..
Kilisenizden beklentileriniz,varsa şikayetleriniz ve olumlu/olumsuz eleştirileriniz var mı?
Kilise adı vermek zorunda değilsiniz ama bir imanlı olarak kiliseniz size yeterli ruhsal ortamı sağlayabiliyor mu,size göre eksik veya hatalı bulduğunuz,değişmesini arzu ettiğiniz,şöyle olsa daha iyi olurdu dediğiniz şeyler nelerdir?
Demokratik hristiyan toplulukları olarak, kiliseniz ve pastörler (rahipler) hakkında bütün olumlu veya olumsuz gözlemlerinizi,tavsiyelerinizi burada diğer imanlı kardeşlerle paylaşabilir ve bunların değişmesi için dua edebiliriz.
Aklınıza kilise ile ilgili gelen her konuda içinizi dökebileceğiniz bir anketin oluşturulması ile iman...
"Şehit Azizlerin Bayramları üzerine Vaaz" - Augustinus Şehit Azizlerin Bayramları üzerine Vaaz
Mesih İsa’nın Kanı‘nın hizmetkarı
Bugün Roma Kilise’si bizi, çok mutlu Laurentius’ un galip geldiği günü kutlamaya çağırıyor. O gün, o öfkeli insanları susturmuş, dalkavukları önemsememiş ve böylece acımasız şeytanı iki bakımdan yenmiştir.
Bildiğiniz gibi o, Roma Kilise’sinde diyakozdu. Orada Mesih İsa’nın kutsal kanını sunuyordu ve yine orada Mesih İsa adına kendi kanını akıttı. Havari Aziz Yuhanna, Rabbin havarilerle yediği son yemeğin gizini şu sözlerle tümüyle açıklar "İsa bizim için hayatını vermiştir.
Gog ve Magog nelerdir? Yapilan peygamberlige gore Gog dunyanin sonu geldiginde Israil topraklarina saldiracak olan buyuk ordunun lideridir. Gog, kuzeyde "Magog yoresi" denilen gelen "Rosh'un prensi, Mesek ve Tuval" dir ""İnsanoğlu, yüzünü Magog ülkesinden Roş'un, Meşek'in, Tuval'ın önderi Gog'a çevir, ona karşı peygamberlik et. De ki, 'Egemen RAB şöyle diyor: Ey Roş'un, Meşek'in, Tuval'ın önderi Gog, sana karşıyım." (Hezekiel 38:2-3).
Hezekiel peygamber kitabin 38-39 bolumlerinde Gog'un Israil topraklarina buyuk bir guc ile saldiracagini anlatir. Hezekeil'in peygamberligine gore Gog Israil daglarinda Tanri'nin Kendisi tarafindan yenilgiye ugratilacaktir. Savasta olenler o kadar cok olacaktir ki oluleri gommek yedi ayi alacaktir. "İsrail halkı ülkeyi arındırmak için onları gömecek. Bu yedi ay...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil