Hristiyan inancına göre mastürbasyon yapmak günah mıdır?

Hristiyan inancına göre mastürbasyon yapmak günah mıdır? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Hristiyan inancına göre mastürbasyon yapmak günah mıdır? konusu 838 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj Işık90 tarafından gönderildi. Hristiyan inancına göre mastürbasyon yapmak günah mıdır? Adminin uyarısı üzerine yeni bir konu olarak buraya açmış bulunmaktayım. Hristiyanlıkta zina yapmanın günah olduğu bildirilmiştir. Örneğin evlilik dışı ilişki muhakkak günahtır. Peki mastürbasyon yapmak günah mıdır? Yönetim Notu: :) Hristiyan inancına göre mastürbasyon yapmak günah mıdır?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hristiyan inancına göre mastürbasyon yapmak günah mıdır? konusu 838 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj Işık90 tarafından gönderildi.

Hristiyan inancına göre mastürbasyon yapmak günah mıdır? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Hristiyan inancına göre mastürbasyon yapmak günah mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-07-11, 23:08
Işık90

Adminin uyarısı üzerine yeni bir konu olarak buraya açmış bulunmaktayım.

Hristiyanlıkta zina yapmanın günah olduğu bildirilmiştir. Örneğin evlilik dışı ilişki muhakkak günahtır. Peki mastürbasyon yapmak günah mıdır?

Yönetim Notu: :)

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyan inancına göre mastürbasyon yapmak günah mıdır?

Hristiyan inancına göre mastürbasyon yapmak günah mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-07-11, 00:10
cengiz33

Bu konu hakkında herhangi bir ayet kutsal kitapta bulunmamaktadır.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeRomalılar 10. Bölüm - 16
Ne var ki, herkes Müjde'ye uymadı. Yeşaya'nın dediği gibi: «Rab, verdiğimiz habere kim inandı?»
mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyan inancına göre mastürbasyon yapmak günah mıdır?

Hristiyan inancına göre mastürbasyon yapmak günah mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-07-11, 00:48
NCyril

Masturbasyon yapmak günahtır. Bir kadına (evli olmadığınız bir kadına tabii ki =) ) şehvetle bakmak da günahtır.

Bu arada sayın Cengiz33, Kutsal Kitap'ta her durumdaki her ayrıntının açık açık yazması mı gerekiyor?

Hristiyan inancına göre mastürbasyon yapmak günah mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-07-11, 00:50
Sebastian

http://www.hristiyanforum.com/forum/masturbasyon-f568/

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHer şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Hristiyan inancına göre mastürbasyon yapmak günah mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-07-11, 18:07
Işık90

İncil'de masturbasyonla ilgili birşey bulamadığım için buraya sordum. Eğer kutsal kaynaklarda yazmıyorsa, günah olup olmadığını nereden bilecez ki?

Sayın sebastian'nın linkindeki bağlantılarda da incil'de geçen herhangi bir ayetle karşılaşamadım :( Sadece bildiğim şey şu: Herşeyi Tanrı için yapmalıyız. Eğer utanarak veya gönül rahatlığıyla yapamadığımız şeyler varsa bunlar günahtır. Buna göre de masturbasyon da günahtır. Ama yemek, içmek ne kadar gerekli bir olguysa, masturbasyon da insan sağlığı açısından gerekli diye düşünüyorum. Farklı düşünenler varsa düşüncelerini bilmek istiyorum.

Saygılar...

Hristiyan inancına göre mastürbasyon yapmak günah mıdır? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Hristiyan inancına göre mastürbasyon yapmak günah mıdır? konusuna benzer konular;

SEKS YAPMAK GÜNAH MI? Merhabalar bir sorum daha var. Acaba hristiyanlıkta evlenmeden önce kişilerin istedikleri ile birlikte cinsel yönden birleşmelerinde bir sakınca varmıdır. Yani günah mıdır? (ama öyle filmlerdeki gibi haftada bir ayda bir partnerini değiştirerek) Evlendikten sonra tek eşlilik esasmıdır , başkası ile ilişkiye girmek günah mıdır ? Teşekkür ederim.

Mastürbasyon günah mıdır? Soru: Mastürbasyon, Kutsal Kitap’a göre bir günah mıdır? Yanıt: Kutsal Kitap hiçbir zaman kesin bir şekilde mastürbasyondan söz etmez ya da mastürbasyonun bir günah olup olmadığını söylemez. Mastürbasyon konusunda en sık işaret edilen ayet Yaratılış 38:9-10’da yer alan Onan’ın öyküsüdür. Bazıları bu ayetin, “meniyi yere boşaltma”nın günah olduğunu söylediği şeklinde yorumlar. Ancak bu parça tam olarak böyle dememektedir. Tanrı, Onan’ı “menisini yere boşalttığı” için değil, kardeşinin soyunu sürdürme görevini yerine getirmeyi ret ettiği için cezalandırmıştı. Bu ayetler mastürbasyon hakkında değil aile görevini yerine getirmemek hakkındadır. Mastürbasyonun günah olduğunun kanıtı olarak bazen kullanılan ikinci bir ayet grubu da Matta 5:27-30’dur. İsa, insanların şehvet dolu düşüncelere...

Markos Müjdesi'ne göre Mesih İsa Tanrı mıdır? Markos Müjdesi'ne göre Mesih İsa Tanrı mıdır? Batı'da Aydınlanma döneminden beri her türlü dini inanca karşı gitgide büyüyen bir kuşkuculuk söz konusudur (ne var ki, 1980'li yıllardan bu yana çoğalan kanıtlar karşısında İncil'e karşı duyulan kuşkuculuk yerini güvene bırakmakta...). Bununla beraber en septik eleştirmenler dâhil herkes Markos'un, Mesih İsa'yı ve öğrettiklerini anlatan İncil'in en eski bölümü olduğunu ve en özgün mesajı kaydettiğini kabul ederler. Bir an için, Pavlus'un mektuplarında veya Yuhanna Müjdesi'ndeki İsa'nın ilahi kimliğine ilişkin bütün ayetleri yok sayalım. O halde, İncil'in en eski kaydı sayılan Markos Müjdesi'ne göre 'İncil'in bu konudaki aslı mesajı nasıldır? 1) İncil'in ana mesajı İsa'nın kendisidir, yani İncil'in İyi Haberi, İsa'dır...

İsa Mesih Tanrı mıdır? (Q belgesine göre) 'Q' adını alan dokümana göre Hz. İsa Tanrı mıdır? 1838'de Ch. H. Weisse, Müjdeler'in (Sinoptikler), özellikle de Matta ve Luka'nın iki farklı kaynaktan derlendiğini söyledi: (a) Markos ve (b) İsa'nın sözlerini derleyen başka bir belge. 1890'da J. Weiss, İsa'nın sözlerini (logia) derleyen bu kaynağa 'Q' ismini verdi ('Q'; Almanca'da kaynak anlamına gelen Quelle kelimesinden kaynaklanmaktadır). Yalnız Matta ve Luka'yla ortak/paralel ('Q') bölümlerin dizilişi şöyledir: 1>2; 5, 7>6; 8, 11>7; 8>9; 11>10; 6, 7, 12>11; 5, 6, 10>12; 7, 13, 23>13; 10>14; 18>15; 6>16 (Matta'daki bölüm>Luka'daki bölüm). Peki, yine iddiaya göre Hz. İsa'nın ilahi kimliği, İncil'in 'asıl' kaynağı olarak lanse edilen 'Q' belgesine ait ayetlerde yok mu? İki üç örnekle yetinelim: 'Q' 7:24-28'e...

Meryem Ana Yortusu icin Katoliklik inancına göre tesbih duası TESPİH DUASI <center> http://mail.google.com/mail/?name=d33be9805ff33117.jpg&attid=0.3&disp=vahi&view=att&th=1230feaf7d498862</center> Tespih Duasına başlarken ‘’Büyük İman Açıklaması’’ okunarak başlanır: İnanırım - Credo - Büyük İman Açıklaması Bir tek Allah’a inanıyorum. Yerin ve göğün, görünen ve görünmeyen tüm varlıkların yaratanı, her şeye kadir Peder Allah’a inanıyorum.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih