Hristiyan oldum ama konusu
1823 kez okundu,
9 kez cevaplandı. En son mesaj
kkaptan tarafından gönderildi.
Hristiyan oldum ama konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

30-11-11, 16:46
IronMan
Arkadaşlar gerçekten isteyerek
hristiyan oldum yani
hristiyanolmak.com'da yazıları okudum vede kararımı verdim sormak istediğim şeyler var biraz araştırma yaptım ama sizede sormak istiyorum..
Öncelikle dua etmek istersen nasıl başlayacağım yani müslümanlıkta allah'ın adıyla mesela
hristiyanlıkta nasıl ..
Hristiyanlık tanrı İsa mı Yoksa YHVH mi ?
Bulunduğum yerde kilise yok nasıl ibadet etmeliyim..
Hristiyan oldum ama
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Hristiyan oldum ama

30-11-11, 18:46
Rabbe.Aşık
Ben tanrın YHVH diye başlıyorum , Rab İsa Mesih in adıyla amin diyerek bitiriyorum
Hristiyan oldum ama
FORUMA ÜYE OLUN! /
Hristiyan oldum ama

30-11-11, 18:46
Saygın95
|
|
IronMan
|
Arkadaşlar gerçekten isteyerek hristiyan oldum yani hristiyanolmak.com'da yazıları okudum vede kararımı verdim sormak istediğim şeyler var biraz araştırma yaptım ama sizede sormak istiyorum..
Öncelikle dua etmek istersen nasıl başlayacağım yani müslümanlıkta allah'ın adıyla mesela hristiyanlıkta nasıl ..
|
Hristiyanlıkta duaya "Peder,Oğul ve Kutsal Ruh'un adıyla" diye başlayabilirsiniz.
Hristiyan oldum ama
FORUMA ÜYE OLUN! /
Hristiyan oldum ama

30-11-11, 21:38
Furkan Emre
|
|
IronMan
|
Arkadaşlar gerçekten isteyerek hristiyan oldum yani hristiyanolmak.com'da yazıları okudum vede kararımı verdim sormak istediğim şeyler var biraz araştırma yaptım ama sizede sormak istiyorum..
Öncelikle dua etmek istersen nasıl başlayacağım yani müslümanlıkta allah'ın adıyla mesela hristiyanlıkta nasıl ..
|
Tam olarak ne demek istediğini anlamadım bende eskiden müslümandım ama hiçbir zaman duama allahın adıyla diye başlamadım isteğe bağlı birşey galiba isteyen böyle başlar isteyende benim gibi direk dua eder
Hristiyan oldum ama

Tanrı’ya giden Yol’a bir kere gireni de Tanrı sonuna dek götürecektir,bunu Tanrı’nın kendisi sizde başaracaktır! (1.Korintliler 1:8)

FORUMA ÜYE OLUN! /
Hristiyan oldum ama

01-12-11, 13:22
FormerlySaul
|
|
Furkan Emre
|
|
|
IronMan
|
|
Tam olarak ne demek istediğini anlamadım bende eskiden müslümandım ama hiçbir zaman duama allahın adıyla diye başlamadım isteğe bağlı birşey galiba isteyen böyle başlar isteyende benim gibi direk dua eder
|
Furkan Kardeş dediğin gibi bir zorumluluk yok kesinlikle. Şekille, sözle, zamanla belirli kalıplara sokulmamış. Normal dua etmek.
Yanlız sende benim gibi bir Katoliksin. Biz genelde dua etmek dahil birçok şeyde başlamadan ve bazen bitirdikten sonra Haç işareti yaparak (istavroz çıkararak) Peder Oğul ve kutsal ruh adına diyerek, Kutsal üçlü birliği ve İsa'nın çarmıhta ölümünü ve dirilişi anarız.
Ama bu zorumlu değildir tabiki. Bir anda dua etmeye başlarsan özel birşey gerekli değildir. Ama bitiminde İsa Mesih'in adıyla demek doğru olabilir. Çünkü herşey onun aracılığıyla Baba'dan istenir ve yapılır. Kaldıki buda bir zorumluluk değildir. Babanızla konuştuğunuzu düşünün. Mesela ben bir süredir görmediysem önce elini öperim sonra bir sarılırım sonra konuşmaya başlarım. Nasıl rahat ediyorsanız öyle dua edin.
Dua ederken Mesih İsa'nın bize bir şablon olarak verdiği Göklerdeki Pederimiz (Babamız) duası en doğru dua etme biçimidir onu kullanabilirsiniz. Önce Herşeyi Tanrı'ya bırakmalı ve onun isteğini kabul etmeli ondan sonra ihtiyaçlarınızı (maddi, manevi) söylemeniz olumlu bir dua etme şeklidir.
Rab'bin sevgisi ve esenliği sizle olsun.
Hristiyan oldum ama
Tanrı'nın Zırhını Kuşanın
Ef.6:10-18
FORUMA ÜYE OLUN! /
Hristiyan oldum ama
Hristiyan oldum ama konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil