Hristiyan olmak için Tevrat'a inanmamız şart mı? konusu
528 kez okundu,
4 kez cevaplandı. En son mesaj
bymak tarafından gönderildi.
Hristiyan olmak için Tevrat'a inanmamız şart mı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

22-04-11, 01:05
bymak
Merhabalar, size bazı sorularım olucak. Bazı yerlerden duyduğum ve beni çelişkiye düşüren sorular...cevap verirseniz çok sevinirim...şimdiden teşekkürler..
1
Hristiyan olmak için tevrata inanmamız şartmı?
**********.
Kafamdakiler şimdilik bunlar lütfen cevabını ekliyorum...şimdiden tekrar teşekkür ederim...Ve lütfen cevaplarınız açık ve net olursa sevinirim..yani dolanbaçlı cümleleri pek sevmem... :)
İyi günler dilerim...
Yönetim Notu: Sorularınız olamayacak, sorunuz olabilecek, çünkü soru panosu kurallarımızı okumamışsınız. Her bir sorunuz için tek tek, ayrı ayrı olarak yeni konu açmanız gerekmektedir, ayrıca sorularınızı Serbest Kürsü'ye değil, SORU PANOSUna sormanız gerekmektedir. Ek olarak forum kurallarımızda da belirttiğimiz üzere sizin özel olarak cevap stili talep etme hakkınız yoktur, forum üyesi
hristiyanlar istedikleri gibi sorulara cevap verme özgürlüğüne sahiptirler. Forum kurallarını okursanız forum üyelerinin soru soran kişileri tatmin ettirme görevi yoktur. Bunların hepsi Forum ve Soru Panosu kurallarında yazmaktadır. Lütfen öncelikle TÜM forum kurallarımızı okuyunuz.
Hristiyan olmak için Tevrat'a inanmamız şart mı?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

22-04-11, 01:40
Sebastian
|
|
bymak
|
Merhabalar, size bazı sorularım olucak. Bazı yerlerden duyduğum ve beni çelişkiye düşüren sorular...cevap verirseniz çok sevinirim...şimdiden teşekkürler..
1 Hristiyan olmak için tevrata inanmamız şartmı?
**********.
Kafamdakiler şimdilik bunlar lütfen cevabını ekliyorum...şimdiden tekrar teşekkür ederim...Ve lütfen cevaplarınız açık ve net olursa sevinirim..yani dolanbaçlı cümleleri pek sevmem... :)
İyi günler dilerim...
Yönetim Notu: Sorularınız olamayacak, sorunuz olabilecek, çünkü soru panosu kurallarımızı okumamışsınız. Her bir sorunuz için tek tek, ayrı ayrı olarak yeni konu açmanız gerekmektedir, ayrıca sorularınızı Serbest Kürsü'ye değil, SORU PANOSUna sormanız gerekmektedir. Ek olarak forum kurallarımızda da belirttiğimiz üzere sizin özel olarak cevap stili talep etme hakkınız yoktur, forum üyesi hristiyanlar istedikleri gibi sorulara cevap verme özgürlüğüne sahiptirler. Forum kurallarını okursanız forum üyelerinin soru soran kişileri tatmin ettirme görevi yoktur. Bunların hepsi Forum ve Soru Panosu kurallarında yazmaktadır. Lütfen öncelikle TÜM forum kurallarımızı okuyunuz.
|
Elbette ki şart, Tevrat dediğiniz Eski Antlaşma'nın ilk 5 bölümüdür esasen. İslam inancındaki gibi Yahudi Kutsal Kitabı'nın tamamı değildir, bir kere bu şekilde düşünmeyiniz.
Size İncil'den bir ayet paylaşarak olayı daha da açık hale getireyim;
"Kutsal Yasayı ya da peygamberlerin sözlerini geçersiz kılmak için geldiğimi sanmayın. Ben geçersiz kılmaya değil, tamamlamaya geldim" (Matta 5:17)
Sevgiler

Her şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)

FORUMA ÜYE OLUN! /

22-04-11, 08:54
Groftard
Degerli bymak,
Tevrat Kutsal Kitap'in bir parcasi oldu icin Tevrat'a inanmaniz sarttir. Kutsal Kitap 66 ana bolumden (ya da kitaptan) olusur. Ilk Tevrati'da kapsayan ilk 39 bolumune (kitabina) Eski Antlasma adi verilir. Son 27 bolume (kitaba) biz Yeni Antlasma ya da
Incil, benim sevdigim adiyla Mujde diyoruz. Zaten
Incil Mujde sozcugunun Arapcasi'dir.
Yakup 1:26 Dindar olduğunu sanıp da dilini dizginlemeyen kişi kendini aldatır. Böylesinin dindarlığı boştur.

FORUMA ÜYE OLUN! /

22-04-11, 11:21
bymak
benim sorularım bi bütünlük arz ediyordu...bana sormadan yazılarımı istedğiniz gibi kesip biçemezsiniz...bu sebeple ya gönderdiğim tüm sorular yayınlanır ya da bu konuda kaldırılır..teşekkür..
Yönetim Notu: Sorularınızın ne arz ettiği önemli değildir, üye olarak kabul etmiş olduğunuz forum kurallarımızın ne arz ettiği önemlidir. Sorularınızı size sormadan istediğimiz gibi kesip biçebiliriz. Sorularınızı tek tek sormanız gerekmektedir. Gerçi emir veren ve forum kurallarımızı umursamayan tavırlarınız sebebiyle sorularınıza cevap alabileceğiniz de zaten şüphelidir.
Medeni insanlar, üyesi oldukları yerlerin kurallarına uyarlar.
FORUMA ÜYE OLUN! /

22-04-11, 15:11
bymak
Yönetim Notu: Sizinle Türkçe olarak anlaşamadığımızdan dolayı mesajınızı yayınlayamıyoruz. Bizimle tartışmaya girmeye çalışmayınız eğer amacınız bu değilse. Eğer amacınız bilgi edinmek ise üye olduğunuz ortamın kurallarına uyarak sorularınızı sorabilirsiniz, forumu yönetme hakkınız bulunmamaktadır.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Hristiyan olmak için Tevrat'a inanmamız şart mı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil