hristiyan olmak istiyorum konusu
777 kez okundu,
3 kez cevaplandı. En son mesaj
yenidogan tarafından gönderildi.
hristiyan olmak istiyorum konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

11-12-11, 23:47
sercan k.
bir hafta önce karar verdim ve
hristiyanların inançları benim için çok daha iyi biraz araştırma yaptım okudum iman ettim vaftiz olmak istiyorum gayet ciddiyim tekirdağda yaşıyorum fakat daha önce hiç kliseye gitmedim hatta buradaki kliseler kullanılıyor mu onu bile bilmiyorum bana yardımcı olun lütfen istanbuldaki kliselere gelebilirim taksimdekilere ama birisi yardım etsin şimdi hemen neler yapmalıyım .... yaşım 18
hristiyan olmak istiyorum
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

16-12-11, 10:55
OrtodoxPower
Merhaba kardeşim,bende Tekirdağlıyım o yüzden sana cevap yazmaya kendimi uygun gördüm.İlk önce İstanbul'da ki bir kiliseye gidip ilahiyatları ayrı ayrı incelemelisin bence mesela her kilisenin ayinine bir kere katıl hangisinde huzuru bulduysan o ilahiyata tabii ol derim.Tekirdağ'da eğer ulaşım olarak yakın bir kilise yok ise işin zor tabi bu sefer eğitimine devam etmen zor olur.Bu siteden kilise adreslerine bakabilirsin ayrıca eminim ki Tekirdağ'da bir kilise olacaktır.Ben İstanbul'da yaşıyorum,Ortodoks'um Tekirdağ'da Ortodoks kilisesi bulacağına eminim o bölge insanının vahşice kiliselere saldırmak gibi huyları yoktur bazı bölgelerimiz ve insanlarımız gibi eminim orada faaliyette olan bir kilise vardır bu sitenin kilise adresleri bölümüne bakmanı şiddetle tavsiye ederim senin için mutlu oldum kardeşim.
FORUMA ÜYE OLUN! /

16-12-11, 13:58
FormerlySaul
|
|
sercan k.
|
|
şimdi hemen neler yapmalıyım
|
Şimdi hemen sakin olmalısın kardeşim :)
OrtodoxPower kardeşimin söylediklerine tamamen katılıyorum.
Sakin ol dememin sebebi çok uzun ve güzel bir yolculuğa çıkmış olman tadını çıkar. Katekümen eğitimleri 2 yıla yakın sürüyor. Protestan teolojisinde bu süre daha kısa olur genelde.
Bizde İslamiyetteki gibi git şimdi hemen kelime-i şahadet getir, sünnet ol, namaza oruça başla gibi formüller yok. Bol bol
incil oku, ilahiyatımızı öğren (mezhepleri), iman ettiğin şeyi iyice sindir. Karar verip eğitim alacaksın bitince vaftiz olup Mesih'in bedenine katılacaksın. Ama bu uzun ve güzel ve bazen zor bir yoldur.
Bu forumda benim gibi vaftiz olma yolunda ilerleyen acemi ve vaftiz olmuş veya
hristiyan ailede doğmuş deneyimli bir çok kardeş var hepimiz aynı yoldayız, hoş geldin.
Sevgilerle
Tanrı'nın Zırhını Kuşanın
Ef.6:10-18
FORUMA ÜYE OLUN! /

21-12-11, 17:30
yenidogan
Tekirdağ'da da mutlaka kilise vardır.İstanbul'da Kadıköy'de bildiğim kadarıyla büyük bir Protestan kilisesi var.Onun dışında İstanbul'da yüzlerce olduğuna eminim.Bu sitedeki veya bazı diğer sitelerdeki kilise adreslerinden bulup gidebilirsin.Çekinme.Gerç ekten imanlı bir kilise sana kapısını kapatmayacaktır.Çeşitli kiliselere en az 5-6 şer kez gidip öğretilerine bakmalı ve Kutsal Kitap okumalısın.Sonra bunlardan birine devam etmelisin.Unutma öğretmenlerinin Kutsal Kitap'a dayalı öğretmesi önemlidir.Ne yazık ki her mezhepten yanlış işler yapan insanlar mevcuttur.Bunları ölçü almayıp bizim insanlar için değil sadece İsa Mesih için,Tanrı için iman ettiğimizi unutmamalısın.
Romalılar 8:35
"Mesihin sevgisinden bizi kim ayırabilir? Sıkıntı mı, elem mi, zulüm mü, açlık mı, çıplaklık mı, tehlike mi, kılıç mı?"
Romans 9:16
"So it is God who decides to show mercy. We can neither choose it nor work for it."

FORUMA ÜYE OLUN! /
hristiyan olmak istiyorum konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil