hristiyan olmak, vaftiz olmak istiyorum konusu
1851 kez okundu,
13 kez cevaplandı. En son mesaj
OrtodoxPower tarafından gönderildi.
hristiyan olmak, vaftiz olmak istiyorum konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

13-12-11, 10:14
Princess
ama nasıl olacağımı bilmiyorum neler yapmam lazım sizin
incili okumakla başla önerilerini bulunmadan önce soyleyeyım suan okumaktayım
hristiyan olmak, vaftiz olmak istiyorum
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

14-12-11, 11:44
FormerlySaul
O zaman diğer klasik bir öneriyi yapacağım bir kiliseye git. Ama bir kilisenin tam cemaati ile kaynaşmadan mezhep seçimi yapmanı öneririm.
Zaten sonra gerekli yerlere yönlendirirler sen.
Bide çok sabırlı ol.
Tanrı'nın Zırhını Kuşanın
Ef.6:10-18
FORUMA ÜYE OLUN! /

14-12-11, 12:23
melkem
|
|
Princess
|
|
ama nasıl olacağımı bilmiyorum neler yapmam lazım sizin incili okumakla başla önerilerini bulunmadan önce soyleyeyım suan okumaktayım
|
Selam kardesim;
Bence her seyi not al. Mesela
incil okuyorsun. Orda karsilastigin ve aciklamasini istedigin kavramlari ve bölümleri not al. Sonra kiliselere git. Ayni kiliseye yinede gidebilirsin. Yine o gün gördügün izlenimleri rahibin ayinde veya duada söylemis oldugu kullanmis oldugu kelimeleri not al özellikle anlamadigin. Yani Baba ogul ve kutsal ruh üclü birligi neden sürekli söyledigi gibi. Daha sonra internet ortaminda verilen kitaplar oku. Bu forumda not aldigin sorularini önce cevabi var mi diye arat. Yeterli bir cevap degilse senin icin; yine sor.
Vaftizin bir süreci vardir. Hemen yapmazlar ama bu seni korkutmasin. Bu sürec kisada olabilir uzunda. Senin istegine bagli. Unutma bu istegine karsin seytan ve yardimcilari her sekilde önüne set olcak. Genelde farkedemiyecegin sekilde bazende insanlari kullanabilir.
esenlikler
FORUMA ÜYE OLUN! /

14-12-11, 12:34
Princess
|
|
FormerlySaul
|
O zaman diğer klasik bir öneriyi yapacağım bir kiliseye git. Ama bir kilisenin tam cemaati ile kaynaşmadan mezhep seçimi yapmanı öneririm.
Bide çok sabırlı ol.
|
vaftiz olmak için 2 yıl beklemek gerektiğini duydum bu doğrumu ve neden
FORUMA ÜYE OLUN! /

14-12-11, 13:13
Saygın95
|
|
Princess
|
|
|
FormerlySaul
|
Bide çok sabırlı ol.
|
vaftiz olmak için 2 yıl beklemek gerektiğini duydum bu doğrumu ve neden
|
Eğitim süreci var.Yani eğitim almadan vaftiz olamıyorsunuz.Bu süre mezhepler arasında değişiyor.
Roma Katolik Kilisesinde 3 yıl, Ortodoks Kilisesi belli bir süre veriyorlarmı bilmiyorum, Protestan Kilisesi 3 ay,Anglikan Kilisesi 1 yıl.
Ancak sana önerim kısa sürede vaftiz olmak için mezhep seçimini değiştirme.Eğitimin kalitesine göre hareket et sürecine göre değil.Vaftiz zaten hayatında bir kez olacaksın.
FORUMA ÜYE OLUN! /
hristiyan olmak, vaftiz olmak istiyorum konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil