hristiyan olmaya son adım ve mezhepler

hristiyan olmaya son adım ve mezhepler hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : hristiyan olmaya son adım ve mezhepler konusu 2432 kez okundu, 21 kez cevaplandı. En son mesaj lostlost tarafından gönderildi. hristiyan olmaya son adım ve mezhepler içimdeki İsa inancı çocukluğumdan beridir beni hiç terk etmedi. doğar doğmaz kimliğime işlenen islamı aynı dayatma yoluyla sadece bir ibare olarak cüzdanımda taşırken, önce kuranı okudum, sonrasındaysa ruhumu sevgi ve mutlulukla dolduran İncil'i. küçük yaşlardan itibaren her yıl düzenli olarak ziyaret ettiğimiz selçuktaki Meryem Ana evi benim için kendi evimden öte bir yer olmuştur. İncil'i bilinçli olarak okumaya başladığımda ise daha fazla müslüman olarak kalmak istemediğimi anlamaya başladım. içim İsa Mesih sevgisiyle doluyken, bana hiçbir anlam ifade etmeyen bir dine bağlı kalmak beni üzüyor. babam beni bu konuda tamamen özgür bırakmasına rağmen, toplumdan dışlanmamdan endişe ederek bu kararımı ertelememi söylesede, ben O'nun adını tüm tepkilere rağmen inançla anmayı seçiyorum. Tıpkı... hristiyan olmaya son adım ve mezhepler

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

hristiyan olmaya son adım ve mezhepler konusu 2432 kez okundu, 21 kez cevaplandı. En son mesaj lostlost tarafından gönderildi.

hristiyan olmaya son adım ve mezhepler konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 >

hristiyan olmaya son adım ve mezhepler hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-10-10, 01:10
özlemm

içimdeki İsa inancı çocukluğumdan beridir beni hiç terk etmedi. doğar doğmaz kimliğime işlenen islamı aynı dayatma yoluyla sadece bir ibare olarak cüzdanımda taşırken, önce kuranı okudum, sonrasındaysa ruhumu sevgi ve mutlulukla dolduran İncil'i.

küçük yaşlardan itibaren her yıl düzenli olarak ziyaret ettiğimiz selçuktaki Meryem Ana evi benim için kendi evimden öte bir yer olmuştur. İncil'i bilinçli olarak okumaya başladığımda ise daha fazla müslüman olarak kalmak istemediğimi anlamaya başladım. içim İsa Mesih sevgisiyle doluyken, bana hiçbir anlam ifade etmeyen bir dine bağlı kalmak beni üzüyor.

babam beni bu konuda tamamen özgür bırakmasına rağmen, toplumdan dışlanmamdan endişe ederek bu kararımı ertelememi söylesede, ben O'nun adını tüm tepkilere rağmen inançla anmayı seçiyorum. Tıpkı Kutsal Kitap'ta söylendiği gibi.

dolayısıyla artık hristiyan olmaya son adımım kaldı, ki zaten benim yüreğim çok uzun zamandır İsa Mesih inancına sahip. geriye kalansa mezhep seçimi. şahsen O'na inanan herkes benim için birdir.

fakat araştırıp mezhep farklarını öğrenmeye çalışırken, ismini hatırlamadığım bir sitede, protestanlığın temel farkının, diğer mezheplerde olduğu gibi Kutsal Kitap'la Kilise geleneğini bir tutmamak, yol gösterici olarak sadece Kutsal Kitabın kabul edilmesi olarak anlatıldığını gördüm. bu doğru mudur?

ilk mesajım olduğu için, bir hata yaptıysam özür dilerim.

buarada mezhepler bölümündeki başlıkları okudum fakat bu soruyla ilgili bir şey bulamadığım için sormak ihtiyacı hissettim.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / hristiyan olmaya son adım ve mezhepler

hristiyan olmaya son adım ve mezhepler hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-10-10, 01:27
jude

Size Katolik ve Protestanlar arasindaki bazi farkliliklari yazabilirim:

Kurtulus

Katoliklik: Kurtulus kaybedilebilir ancak pismanlik ile yeniden kazanilabilir.
Protestanlık: Kader.

Gercek

Katoliklik: Incil ve Kilise, Azizler.
Protestanlık: Sadece Incil.

Dua

Katoliklik: Tanrı, Meryem ve Azizler'e
Protestanlık: Sadece Tanrı'ya.

Kutsama Ayini

Katoliklik: Ekmek ve Sarabin Isa'nin bedeni ve kanina donusmesi.
Protestanlık: Sembolik olarak mevcut.

Bunlar en temel farkliliklar...

özlemm
içimdeki İsa inancı çocukluğumdan beridir beni hiç terk etmedi. doğar doğmaz kimliğime işlenen islamı aynı dayatma yoluyla sadece bir ibare olarak cüzdanımda taşırken, önce kuranı okudum, sonrasındaysa ruhumu sevgi ve mutlulukla dolduran İncil'i.

küçük yaşlardan itibaren her yıl düzenli olarak ziyaret ettiğimiz selçuktaki Meryem Ana evi benim için kendi evimden öte bir yer olmuştur. İncil'i bilinçli olarak okumaya başladığımda ise daha fazla müslüman olarak kalmak istemediğimi anlamaya başladım. içim İsa Mesih sevgisiyle doluyken, bana hiçbir anlam ifade etmeyen bir dine bağlı kalmak beni üzüyor.

babam beni bu konuda tamamen özgür bırakmasına rağmen, toplumdan dışlanmamdan endişe ederek bu kararımı ertelememi söylesede, ben O'nun adını tüm tepkilere rağmen inançla anmayı seçiyorum. Tıpkı Kutsal Kitap'ta söylendiği gibi.

dolayısıyla artık hristiyan olmaya son adımım kaldı, ki zaten benim yüreğim çok uzun zamandır İsa Mesih inancına sahip. geriye kalansa mezhep seçimi. şahsen O'na inanan herkes benim için birdir.

fakat araştırıp mezhep farklarını öğrenmeye çalışırken, ismini hatırlamadığım bir sitede, protestanlığın temel farkının, diğer mezheplerde olduğu gibi Kutsal Kitap'la Kilise geleneğini bir tutmamak, yol gösterici olarak sadece Kutsal Kitabın kabul edilmesi olarak anlatıldığını gördüm. bu doğru mudur?

buarada mezhepler bölümündeki başlıkları okudum fakat bu soruyla ilgili bir şey bulamadığım için sormak ihtiyacı hissettim.
Yönetim Notu: Dua başlığına düzeltme; Katolikler de SADECE Tanrı'ya dua ederler, Meryem ve Azizlerden ise yine Tanrı'ya etmeleri istenir.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeölmüştüm; yaşama döndüm, kaybolmuştum; bulundum.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / hristiyan olmaya son adım ve mezhepler

hristiyan olmaya son adım ve mezhepler hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-10-10, 06:55
jude

Dua konusunda aciklama: Katolikler tabiki Tanri'ya dua ederler. Ama dualarinda Kutsal Valide'yi ve Azizleri anarlar ve onlar araciligi ile Tanri'dan kurtulus beklerler. Protestanlar ise bu araciligi gereksiz bulurlar.

jude

Kurtulus

Gercek

Dua

Kutsama Ayini

özlemm

Yönetim Notu: Dua başlığına düzeltme; Katolikler de SADECE Tanrı'ya dua ederler, Meryem ve Azizlerden ise yine Tanrı'ya etmeleri istenir.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeölmüştüm; yaşama döndüm, kaybolmuştum; bulundum.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

hristiyan olmaya son adım ve mezhepler hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-10-10, 09:37
NCyril

jude

Kurtulus

Gercek

Dua

Kutsama Ayini

özlemm

Protestanlık'ı çok genellemişsiniz.

Kurtuluş öğretisinde "kader" demişsiniz ki, o türden bir görüşe daha çok Reformist-Kalvinist ekolden gelen kiliselerde rastlanır. Karizmatik veya Pentekostal dediğimiz kiliselerde ise kurtuluşla ilgili öğretide kurtuluşun kaybedilebileceği ve yeniden kazanılabileceği kabul edilir.

Bizim Komünyon veya Evkaristiya dediğimiz, Protestanlar'ın genelde Rab'bin Sofrası dediği sakramenti de bazı Protestanlar sembolik sayarlar, bazıları Roma Katolik görüşüne yakındır, bazılarıysa sembolik olmakla birlikte İsa Mesih'in orada olduğuna inanırlar.

hristiyan olmaya son adım ve mezhepler hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-10-10, 11:36
özlemm

Cevabınız için teşekkür ederim jude... Aldığım her bilgi beni özgürlüğe bir adım daha yaklaştırıyor..

hristiyan olmaya son adım ve mezhepler konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 >  

hristiyan olmaya son adım ve mezhepler konusuna benzer konular;

Az önce hristiyanolmak.com adresini okudum ve hristiyan olmaya karar verdim. Şimdi ne yapmalıyım? Az önce hristiyan.net/kurtulus adresini okudum ve hristiyan olmaya karar verdim. Şimdi ne yapmalıyım? 1. Yapmanız gereken ilk olarak bir kiliseye katılmaktır. Bulunduğunuz şehirde iyi bir kiliseye katılmak istiyorsanız site yönetimine "BİR KİLİSEYE KATILMAK İSTİYORUM" başlıklı bir email gönderiniz. (hristiyannet@gmail.com) Hristiyan İnancına göre kilise (eclesia) bir bina değildir. İsa Mesih'i Kurtarıcı ve Mesih olarak kabul eden seçilmişlerin beraberliğidir, biraraya gelmesidir. Bu anlamda kilise bir ev de olabilir, çayırda biraraya gelmek de olabilir, her yer olabilir. Önemli olan yer değil, samimi ve gerçek olarak tapınan inananların biraraya gelmesidir. Ayrıca Kutsal Yazılar'da inananların beraberliği, birbirlerine yardım etmeleri, birbirlerinin yüklerini taşımaları,...

Hristiyanlığa adım attım. Merhaba kardeşlerim. Ben 16 yaşındayım ve kücüklügümden beri hristiyanlıga hep ilgi duydum ailem müslüman fakat benim için hiçbir zaman çekici olmadı hristiyanlık daha cezbedici ve huzur vericiydi. ve son 1 yıldır yaptıgım arastırmalar ve incili okumam sonucunda Mesih İsa'ya yakın zamanda iman ettim.fakat aileme açıklayamadım ve bir süre boyuncada açıklayamayacagım. benim sorum şu ki : incili okumus biri olarak mezhep tavsiyeleriniz nelerdir ? kısa kısa mezhepleri tanıtırsanız sevinirim. tavsiyelerinizi beklıyorum... esenlikle kalın. Rab yanınızda olsun...

Ortodoks Hristiyan olmaya karar verdim herkese merhaba ben 25 haziran günü hristiyan oldum iman ettim ancak vaftizli değilim vaftiz olmadım isa mesihi öğrendim ve bir mezhep seçmeye karar verdim ortodoks mezhebini seçicem yani ortodoksum diyorum şuan sizden isteğim ortodoks mod lar bana yardım eder mi ?* bazı inanç mensupları ortodoks olmak için rum ya da ermeni olacaksın dediler daha doğrusu incil okurkende hristiyan olmak için avrupalı olmak şart demişlerdi ama neyse konuyu dağıtmayım ben bir ortodoks kilisesine gitsem bana nasıl davranırlar merak ediyorum hiç daha öcne kiliseye gitmedim ortodokslugu istiyorum desem ne söylerler bana yardımcı olur musunuz

Mesihe bir adıM daha..(: Hersey icin herzaman Rabbe sukur etmeliyiz..Bizi gercekten sevdigi,LütfuyLa bizi onurlandırdıgı icin. Beraber cıktıgımız bu yoLda tanrının yardımının her zaman bizimle oldugunu hicbir sekilde unutmayalım lütfen. GökseL babamız; Beraber cıktıgımız bu zor ve gercekten lütüf dolu yolda kutsaL ruhun bizimle birlikte oLmasını diliyoruz senden.Tüm insanlıgın Rable buluşması icin yalvarıyorum sana babacıgım, Musanın, yakubun,ibrahimin tanrısı oLan ulu yaratıcımız islemis Oldugumuz günahLar icin af,bizi kutsaL kılmanı ve senin krallıgında Mesihle buLuşmamızı sagla diye sana yalvarıyorum.Bu satırLarı okuyan,gercekten zor durumda oLan kardesLerimizide sen berektle ve esenLiginle onLarın acıLarını hafiflet diye yalvarıyorum.Malatya katliamında öLen mesihteki kardeslerimiz icinde...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih