Hristiyan?Müslüman?İşaret ??? konusu
7381 kez okundu,
36 kez cevaplandı. En son mesaj
V E R A tarafından gönderildi.
Hristiyan?Müslüman?İşaret ??? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Sonuncu »

28-12-08, 16:00
vesper
Meraba. Ben çok uzun zamandan beri
Hristiyanlığı araştırıyorum. Öncelikle şunu da söylemeliyim 11 yaşımdan beri
Hristiyanlığa bir yakınlığım var. İncil'i okurken kendimi iyi hissediyorum kiliselere gitmekten de hoşlanırım ve İsa Mesih'e karşı
Hristiyan olmamama rağmen çok büyük bir sevgim var. Ama din değiştirmedim belki de yanlış olacağını düşündüğümden. Bu konuda aklıma takılan soruları zaman geçmeden sormak istedim.
1-En çok aklıma takılan bu herhalde çünkü
Hristiyan olmaktan beni döndüren şey bu. Kur'an ayetleri matematiksel hesaplarla geleceğe mesaj gönderiyor ya da olacak olayları haber veriyor bilinmeyen bilimsel olayları açıklıyor.(hayır kastettiğim tuzlu su tatlı su oranı değil ama 100lerce var ve bu kafa karıştırıcı mesela bebeklerin anne karnında üç evreden geçmesi,yapılacak bir savaşta Rumların konumu ve zaferleri 2. dünya savaşının tarihi). Eğer Kur'an Kutsal bir Kitap değilse bu nasıl oluyor. Kur'an'ı yazan birinin böyle şeyleri bilmesi olası mıdır. Özellikle Müslümanken
Hristiyan olan arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olur ya da özel mesaj atarlarsa sevinirim. Bu konu kafamı çok kurcaladı.
2-İslamiyet sonradan çıktıysa neden bu kadar zorlayıcı tarafı var? Müslümanlar pek çok şeyi kendilerine yasaklar ve
Hristiyanlardan daha fazla ibadet vardır. Gün içinde 5 vakit namaz gibi. Niye bu kadar zorlanmış.
3-Baba-Oğul-Kutsal Ruh'u biliyorum. Oğul kavramını da anladım. Ama İsa'ya dua etmek yerine Tanrı diyerek dua etmek gerekmez mi? İsa Tanrı'nın sözüyse Üç Birlik'e aynı anda dua etmek daha doğru değil midir. İsa'ya dua etmek Tanrı'nın sözüne dua mıdır(İsa Tanrı'nın sözü ve Tanrı'nın sözü de Tanrı) mantığıyla mı? İsa'ya dua etmek mantıklı gelmedi bana Tanrım diyerek dua edilse(İsa denilmese) yanlış mı olur?
Özellikle 1. soru kafamı çok kurcaladı. Din değiştirenler bunun altından nasıl kalktı? bu sorularım için bana yardım edebilirlerse çok sevinirim. Teşekkürler.
Tanrı sizinle olsun!
Hristiyan?Müslüman?İşaret ???
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

28-12-08, 21:51
Temple
Bu kadar cok soruya karsılık aklıma bır hikaye geldi,
Cok sık bır restoranda ıkı entellektuel onlerıne gelen enfes yemekler hakkında konusuyorlarmıs ve bu sorulardan dolayı yemegı yemeye bır turlu fırsat olmamıs. Arka masada oturan adam ıse bu enfes yemeklerı gorunce yumulmus ve sılmıs supurmus.
Bu dedıgımı bır dusunun...
Bir tane de sorum olucak buraya gelen cogu kısı bu tıp hıc bır sey kazandırmayacak ve hıc kımseye faydası olmayan cekısmeler ıle ugrasırken uzerlerındekı GUNAHTAN NASIL KURTULUCAKLARINI DUSUNMUYORLAR
Sızın asıl dusunmenız gereken gunahlarınızı nasıl affetırecegınız olmalıdır
VE RAB ISA DAN BASKA BIR YOLUNUZ YOKTUR..
Sevgıler
FORUMA ÜYE OLUN! /

28-12-08, 23:54
kafkaserturk
bende zamanında çok kafa yormuştum bu olaylara seni çok iyi anlıyorum.
sanırım sen kuran ın şifresini çozdüm diyen iki tane araştırmacıdan oldukça etkilenmişsin bu araştırmacıların , matematik krallarına ve formüllere dayalı bir sistematiği yok sadece dört işlem kullanarak zorlama anlamlar çıkarıyorlar eğer gerçekten bu ikilemden kurtulmak istersen Turan Dursun ve İlhan Arsel kitaplarını sana önerebilirim. İslama dair kafandaki birçok soruya yanıt olabileceğini rahatlıkla söyleyebilirim.
''suyun yoğunluk farkından ötürü karışmaması'' olayı antik yunan devrinden buyana bilinen bir olaydır.
mesih'e dua etme meselesine gelince İsa sadece bir peygamber değildir, O Tanrı'nın ruhudur ,Tanrının canlı sözüdür.
Mesih'in yolunda yürümen dileğiğle......
FORUMA ÜYE OLUN! /

29-12-08, 16:15
hakan2007
özellikle diyanette uzun süre din adamlığı yapmış arif tekin mutlaka oku
FORUMA ÜYE OLUN! /

29-12-08, 21:19
vesper
|
|
kafkaserturk
|
bende zamanında çok kafa yormuştum bu olaylara seni çok iyi anlıyorum.
sanırım sen kuran ın şifresini çozdüm diyen iki tane araştırmacıdan oldukça etkilenmişsin bu araştırmacıların , matematik krallarına ve formüllere dayalı bir sistematiği yok sadece dört işlem kullanarak zorlama anlamlar çıkarıyorlar eğer gerçekten bu ikilemden kurtulmak istersen Turan Dursun ve İlhan Arsel kitaplarını sana önerebilirim. İslama dair kafandaki birçok soruya yanıt olabileceğini rahatlıkla söyleyebilirim.
''suyun yoğunluk farkından ötürü karışmaması'' olayı antik yunan devrinden buyana bilinen bir olaydır.
mesih'e dua etme meselesine gelince İsa sadece bir peygamber değildir, O Tanrı'nın ruhudur ,Tanrının canlı sözüdür.
Mesih'in yolunda yürümen dileğiğle......
|
Sevgili Kafkasertürk sanırım sen de sonradan
Hristiyan oldun öyleyse beni kolay anlayacağını umut ediyorum. Evet bahsettiğin şifreyi çözdüm diyenlerden etkilendim. Biri Ömer Çelakıl bunların. Yazdıkları gerçekten etkileyici geldi. Bir de Nasa'nın uzayda güle benzeyen bir cisim bulması ve Kur'an'da bununla ilgili yazan bir ayet kafamı kurcalayan son şey oldu. Bunların altından nasıl kalktınız merak ediyorum. Turan Dursun'u okudum evet ama bu adam ateist değil mi? Bütün Kitap'ları yalanlamış ve onları okuyunca daha da kafa karışıklığı çıkıyor. Korkuyorum ki şu an ölsem herhalde hiç bir şey değilimdir. İsa'nın Oğulluğunu anladım. İçindeki Tanrı'nın kelamından yasasından dolayı öyle deniyor. İsa konuştuğunda aslında bunları söyleyen Tanrı'dır. Buyrukları Tanrı'nın buyruklarıdır. Bir de Müslümanım dememe karşı Kutsal Kitap'ların değiştiğine inanamıyorum o da ayrı bir nokta. İsa'ya da garip bir sevgim var haç takmazsam canım sıkılıyor.Ama yine de bazı şeyler(turan dursunun yazıları mesela) Kutsal Kitap'ları sorguladığında yine kilitleniyorum. Mesela Tevrat'ta Yakup ve Tanrı güreşiyormuş Yaratılış 32. Bölüm'de Yakup yeniyor yazıyor. Bunu anlamadım. Kafamda çok karıştı. Yaratılış Bölümü'ne siz ne diyorsunuz?
Sevgiler...
SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Turan Dursun'un her yazdığı yalan değildir, kim demiş? Kendisi
hristiyan ve yabancı kaynaklardan alıntılar yapmıştır. Ateist sitelerdeki "Al-ilah" üzerine yazılmış yazılar, yazıdaki resimler bile yabancı
hristiyan sitelerden alıntıdır. Tabiki Kuran ve İncil'i eleştirirken bazı yorum bilimsel hatalar yapmış olabilir ancak her yazdığı yalandır diye bir şey söz konusu değildir.
Hristiyan kaynaklardan alıntıları doğrudur.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Hristiyan?Müslüman?İşaret ??? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Sonuncu »