| HRİSTİYAN FORUM
> Soru Panosu
: Hristiyanlar.. ? - Sayfa 2 konusu 920 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj V E R A tarafından gönderildi. Hristiyanlar.. ? Sizler İsa'yı peygamber olarak mı görüyorsunuz yoksa Tanrı olarak mı ? Yönetim Notu: Sorunuz yanlıştır. Tabi sorunuzun yanlış olması sizin suçunuz değildir. Yahşuah bizim için; hem peygamber, hem Tanrı, hem kahin, hem Tanrı Sözü, hem Tanrı Oğlu, hem insan, hem kurban, hem Tanrı kuzusu, hem aracı, hem Mesih'tir. Hristiyanlar.. ?
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Hristiyanlar.. ? konusu 920 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj V E R A tarafından gönderildi.
Sizler İsa'yı peygamber olarak mı görüyorsunuz yoksa Tanrı olarak mı ?
Yönetim Notu: Sorunuz yanlıştır. Tabi sorunuzun yanlış olması sizin suçunuz değildir.
Yahşuah bizim için;
hem peygamber, hem Tanrı, hem kahin, hem Tanrı Sözü, hem Tanrı Oğlu, hem insan, hem kurban, hem Tanrı kuzusu, hem aracı, hem Mesih'tir.
Bizim icin YAHsuah herseydir!
Alıntı:
‹‹Alfa ve Omega, başlangıç ve son Ben'im. (Vahiy 21;6)
Sorunun yanlışlığı için kusura bakmayın kuralları okudum konu açmadan önce müslümanlıkta böyle hristiyanlıkta nasıl diye sormayın yazıyordu o yüzden sanırım tam olarak anlatamadım ne demek istediğimi o yüzden cevabı tam alamadım..Teşekkür ederim cevaplarınız için birkaç sorum daha olucak..
1) Papazların siyah giyinmesinin sebebi nedir ?
2) Çocukların vaftiz edilmesinin sebebi nedir ? Yani şöyle söyleyim bildiğim kadarıyla ilk doğduklarında günahkar sayılıyorlar ve bu yüzden bir temizlenme türü gibi birşey mi bu ?
3) Birde ilk sorumla aynı yere çıkıyor ama tam olarak cevap alamadığım için tekrar soruyorum " İsa yaratıcınız yani sizi dünyaya gönderen mi yoksa yaratıcınızın size gönderdiği bir aracı mı ? "
Sorunun yanlışlığı için kusura bakmayın kuralları okudum konu açmadan önce müslümanlıkta böyle hristiyanlıkta nasıl diye sormayın yazıyordu o yüzden sanırım tam olarak anlatamadım ne demek istediğimi o yüzden cevabı tam alamadım..Teşekkür ederim cevaplarınız için birkaç sorum daha olucak..
1) Papazların siyah giyinmesinin sebebi nedir ?
2) Çocukların vaftiz edilmesinin sebebi nedir ? Yani şöyle söyleyim bildiğim kadarıyla ilk doğduklarında günahkar sayılıyorlar ve bu yüzden bir temizlenme türü gibi birşey mi bu ?
3) Birde ilk sorumla aynı yere çıkıyor ama tam olarak cevap alamadığım için tekrar soruyorum " İsa yaratıcınız yani sizi dünyaya gönderen mi yoksa yaratıcınızın size gönderdiği bir aracı mı ? "
Sanırım soru böyle daha açık oldu..
BU sorularin hepsinin cevabi forumda var. biraz emek harcarsaniz bulabilirsiniz hele 3/ sorunuz icin forumda 100 lerce kez verilmis cevaplar var /EMek harcayinki hasadiniz lezzetli olsun
Hristiyanlar ve Müslümanlar.. Şunu çok merak ediyorum youtube'den hristiyan ilahisi dinlerken Müslüman kardeşler alta İsa tanrıysa onu nasıl resmedebildiniz gibi bir yorum yapmışlar.ona neden bu kadar bağlısınız demişler. anlamadığım konu ise şu.;onlar allah'a inanıyorlar peki hz. muhammedi neden resmetmiyorlar ? onlar da hz muhammedi tanrılaştırmıyorlar mı bu tavırlarıyla peki ? hiç bir şeye saygısı olmayan, ve bu dinin yaygın olduğu yerde gerilik söz konusu olan bir din nasıl olur da en doğru yol olur ? kafam çok karışık. ben 15 yaşındayım, müslümanım ve istanbulda yaşıyorum. ama ben eğer bir dine inanıcaksam bu dine çevremin etkisiyle değil de kendi sevgim ve kendi tercihimle inanmak istiyorum. sonuç olarak İslam dininde bazı tutarsızlıklar ve insanlar arasında sevginin kuvvetli olmadığını vs. vs.( daha çok sebep...
Ortadoğu'daki ayaklanmalarda hristiyanlar ve Türkiyeli Hristiyanlar Biliyorsunuz ki Ortadoğu'da bu yıl bir çok isyan yaşandı, isyanlardan önce ilgili ülkelerde öncelikle hristiyan azınlıklara saldırılar da yapıldı. İsyanlar süresinde ve sonrasında ise hristiyanlar bir çok problem yaşadı, yaşıyor.
Belki ileride Türkiye de Ortadoğu'daki gibi hareketlilikler yaşayabilir. Tüm bunların ışığında, acaba Türkiyeli Hristiyanlar nasıl düşünmeliler, nasıl hareket etmeliler, neleri yapmalılar, nelere dikkat etmeliler?
Türkiye’de hristiyanlar Türkiye’de hıristiyanlar (Onur Tural)
Submitted by admin on 05/02/2011 – 06:31No Comment
http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/02/harita-300x225.jpg
Türkiye’de hıristiyanlar
Tirajı günde 364.240 olan muhafazakâr eğilimli Frankfurter Allgemeine Zeitung’un 23 Ekim 2010 tarihli sayısında, Wolfgang Günter Lerch imzasıyla ve yukardaki başlık altında yayımlanan yorumun çevirisi şöyledir: Hıristiyanlar kendilerini ilk defa Antakya’da Hıristiyan olarak adlandırdı. Günümüzde Antakya, Türkiye’nin sınırları içerisinde yer alıyor.
Cumhurbaşkanı Wulff, Aziz Paulus Kilisesinde bir dinî ayine katıldı, bu Kilise de Türkiye’nin Tarsus ilçesinde bulunuyor. Bunun yanı sıra Türkiye’deki Efes ve Kayseri...
Böyle Hristiyanlar da mı var? Arkadaşlar koptenler diye bir hristiyan gurubu varmış, domuz yemezler, içki içmezler, sünnet olurlarmış doğru mu?
Hristiyanlar ve Kur'an HRİSTİYANLAR ve KUR'AN ELEŞTİRİSİ
Sanırım pek çok kişi, belki de hepiniz, Müslümanların Yahudi ve Hristiyan Kutsal Yazıları hakkında ne düşündüklerini ve söylediklerini iyi biliyorsunuzdur. Ben şahsen önünden tesadüfen geçtiğim bir cami hocasının bir cuma günü verdiği hutbede Kutsal Kitap eleştirisi yaptığına tanık olmuştum. Bunlar dışında okullarda okutulan din derslerinin kitaplarında Kutsal Kitap için ne tür ifadelerin kullanıldığını ve ne tür eleştiriler yapıldığını bilmemek mümkün değildir. Bazı Müslüman ilahiyatçılar ise işi Kutsal Kitap hakkında kapsamlı eleştiri yazmaya kadar götürmüştür (Örneğin, Ahmet Deedat ve Edip Yüksel ortak bir çalışma yapıp "Kutsal Kitap Tanrı'nın sözü müdür?" isimli bir kitap yayımlamışlardır).
Müslümanların Kutsal Kitap ile ilgili eleştirilerine...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil