hristiyanlarda evlilik dısı ilişki neden bu kadar fazla ? konusu
982 kez okundu,
14 kez cevaplandı. En son mesaj
datatip tarafından gönderildi.
hristiyanlarda evlilik dısı ilişki neden bu kadar fazla ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

06-07-11, 00:37
order
zina
hristiyanlarda da haramsa ;neden avrupa ve amerikadaki bir çok
hristiyan evlilik dısı bir çok ilişkiye giriyor ?umarım bunun dogru olmadıgını söyleyerek bana cevap vermezsiniz çünkü bunun böyle oldugu çok açık ....
Yönetim Notu: Pardon siz
hristiyanların evlilik dışı ilişkilerini neye göre kontrol edip, bildiğinizi iddia edebiliyorsunuz ki? Biz de haram diye bir kavram yoktur, günah yani Tanrı isteğine aykırı davranışta bulunmak diye ifade ederiz.
Hristiyanlar da evlilik dışı ilişki fazla değildir, gayet de azdır, çünkü gerçek bir
hristiyan böyle bir şeyi yapmaktan çekinir, gerçek bir
hristiyan değilse böyle şeylere tenezzül edebilir. Ancak bir çok müslüman devletler ile dini birbirinden ayırarak düşünmekte zorlanırlar, misal İtalya =
Hristiyan, Amerika =
Hristiyan diye düşünürler. Oysaki Amerika'da gerçek anlamda
hristiyan oranı oldukça düşüktür ve gelişmiş medeniyetlerdeki devletlerin dini de yoktur.
hristiyanlarda evlilik dısı ilişki neden bu kadar fazla ?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

06-07-11, 00:58
Olkanberke
islami terör örgütleri üzerinden islamın eleştirilmesi müslümanları ne kadar rahatsız ediyor ve bunun islamla alakası yoktur deniyorsa.
Aynı şekilde bizde diyoruz
hristiyanlık dini zinaya karşıdır ve boşanma konusunda çok katıdır
bu kişilerin yaptıklarında inancımızın bir etkisi yoktur!
FORUMA ÜYE OLUN! /

06-07-11, 01:03
Rab İyidir
Keşke izlediğiniz hollywood filmlerine göre değerlendirme yapmasaydınız.onun dışında,yönetime katılıyorum.
FORUMA ÜYE OLUN! /

06-07-11, 02:12
SWART23
|
|
order
|
zina hristiyanlarda da haramsa ;neden avrupa ve amerikadaki bir çok hristiyan evlilik dısı bir çok ilişkiye giriyor ?umarım bunun dogru olmadıgını söyleyerek bana cevap vermezsiniz çünkü bunun böyle oldugu çok açık ....
Yönetim Notu: Pardon siz hristiyanların evlilik dışı ilişkilerini neye göre kontrol edip, bildiğinizi iddia edebiliyorsunuz ki? Biz de haram diye bir kavram yoktur, günah yani Tanrı isteğine aykırı davranışta bulunmak diye ifade ederiz. Hristiyanlar da evlilik dışı ilişki fazla değildir, gayet de azdır, çünkü gerçek bir hristiyan böyle bir şeyi yapmaktan çekinir, gerçek bir hristiyan değilse böyle şeylere tenezzül edebilir. Ancak bir çok müslüman devletler ile dini birbirinden ayırarak düşünmekte zorlanırlar, misal İtalya = Hristiyan, Amerika = Hristiyan diye düşünürler. Oysaki Amerika'da gerçek anlamda hristiyan oranı oldukça düşüktür ve gelişmiş medeniyetlerdeki devletlerin dini de yoktur.
|
Acaba siz hiç Türkiye nin içinde bulunduğu durumu kendi kendinize bir sordunumuz mu? Acaba Türkiye de cinsel ilişkiye girme yaşının nerelere düştüğünü araştırma gereğini duydunuz mu? Ben size bir çırpıda bölge bölge neler olduğunu anlarabilirim... Ha tabi islamda ki 4 eş alma olayının arkasına saklanmayacaksanız... Tabi birde okuyacaklarınızı kaldırabilecekseniz...
Hristiyanlıkta zina günahtır.. İncil i bir okursanız ne demek istediğimi anlayabilirsiniz... Hemde okuduğunuz zaman herhangi bir kişinin bu ayetleri size açıklamasına bile gerek yok rahatlıkla anlayabilirsiniz... İncil i okursanız sadece lafla değil kalben de
hristiyan olanların zaten zina yapamayacağını anlarsınız... keşke bu tarz populist sorular yerine biraz da
hristiyanlığı gerçektenn anlamaya yönelik sorular sorsanız....
Mat.5:29: " Zina etmeyeceksin" dendiğini duydunuz. 28: ama ben size diyorum ki, bir kadına şehvetle bakan her adam, yüreğinde o kadınla zina etmiş olur.
Anlamak isteyen okur ve anlar.... istemeyene yapılabilecek fazla bir şey yok....

Yu.9:39 : Görmeyenler görsün, görenler kör olsun diye yargıçlık etmek üzere bu dünyaya geldim.

FORUMA ÜYE OLUN! /

06-07-11, 09:39
mavidunya
Mat 5:27 "'Zina etmeyeceksin' dendiğini duydunuz.
Mat 5:28 Ama ben size diyorum ki, bir kadına şehvetle bakan her adam, yüreğinde o kadınla zina etmiş olur.
Mat 5:29 Eğer sağ gözün günah işlemene neden olursa, onu çıkar at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, bütün vücudunun cehenneme atılmasından iyidir.
Mat 5:30 Eğer sağ elin günah işlemene neden olursa, onu kes at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, bütün vücudunun cehenneme gitmesinden iyidir.
Mat 5:31 "'Kim karısını boşarsa ona boşanma belgesi versin' denmiştir.
Mat 5:32 Ama ben size diyorum ki, karısını fuhuş dışında bir nedenle boşayan onu zinaya itmiş olur. Boşanmış bir kadınla evlenen de zina etmiş olur."
(
Mar.10:1-12)
İsa, bu konuşmasını bitirdikten sonra Celile'den ayrılıp Yahudiye sınırlarına, Şeria nehrinin ötesine geçti.
2Büyük halk toplulukları da O'nun ardından gitti. Hasta olanlarını orada iyileştirdi.
3İsa'nın yanına gelen bazı Ferisiler, O'nu sınamak amacıyla şunu sordular: «Bir adamın, herhangi bir nedenle karısını boşaması Kutsal Yasa'ya uygun mudur?»
4-5İsa şu karşılığı verdi: «Kutsal Yazıları okumadınız mı? Yaradan, ta başlangıçtan insanları `erkek ve dişi olarak yarattı' ve şöyle dedi: `Bu nedenle adam annesini babasını bırakacak, karısına bağlanacak ve ikisi tek bir beden olacaklar.'
6Şöyle ki, onlar artık iki değil, tek bedendir. O halde Tanrı'nın birleştirdiğini, insan ayırmasın.»
7Ferisiler İsa'ya, «Öyleyse» dediler, «Musa neden erkeğin, karısını, bir boş kâğıdı verip boşayabileceğini söyledi?»
8İsa onlara, «Musa, karılarınızı boşamanıza, yüreklerinizin katılığından ötürü izin verdi» dedi. «Başlangıçta bu böyle değildi.
9Ben size şunu söyleyeyim, karısını cinsel ahlaksızlıktan başka bir nedenle boşayıp başkasıyla evlenen, zina etmiş olur. Boşanmış kadınla evlenen de zina etmiş olur.»
[u]
10Öğrenciler İsa'ya, «Eğer bir erkekle karısı arasındaki ilişki buysa, hiç evlenmemek daha iyi!» dediler.
11İsa onlara, «Herkes bu sözü kabul edemez» dedi. «Ancak böyle bir Tanrı vergisine sahip olanlar kabul edebilir.
12Çünkü doğuştan, ana rahminden çıktıklarında hadım olanlar bulunduğu gibi, insanlar tarafından hadım edilmiş olanlar ve kendilerini Göklerin Egemenliği uğruna hadım saymış olanlar da vardır. Bunu kabul edebilen, kabul etsin!»
FORUMA ÜYE OLUN! /
hristiyanlarda evlilik dısı ilişki neden bu kadar fazla ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>