Hristiyanlığın bana kazandırdıkları???

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Hristiyanlığın bana kazandırdıkları???

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
ateistdost

Öncelikler selamlar.

Ben yakın zamanda hristiyan olmayı düşünüyorum.Şuan bir tanrı inancım bulunmamakta.

Müslümanlık gibi diğer dinleride araştırdım.

Ama arada kaldım.Hristiyanlık bana neler kazandırır yada neler kaybettirir.

Objektif bir bakış istiyorum

hristiyanlık
evangelion

http://hristiyan.net/kurtulus/

HRİSTİYAN OLUNCA SİZE VERİLECEKLER...

Hristiyan olunca size verilecekler...

Bazı insanlar zannediyorlar ki, Hristiyan olunca elinize bir pasaport,

biraz para veriliyor ve ardından ülkenizi bölmeniz isteniyor.

Böyle düşünen insanlar için yapabileceğimiz tek şey onlar için dua etmektir!

Bunu söylemek bize bir hakarettir.

Çünkü İncil şöyle der;"Hiç kimse iki efendiye kulluk edemez. Ya birinden nefret edip ötekini sever,

ya da birine bağlanıp ötekini hor görür.Siz hem Tanrı'ya hem paraya kulluk edemezsiniz!" (Matta 6:24)

Sakın ola ki kiliselerden bir şey beklemeyin!

Size para verilmeyecek, size yurt dışına uçak bileti verilmeyecek!

Size verilecek (eğer İsa'ya iman ederseniz) çok daha iyi şeyler var!

Size verilecek (eğer İsa'ya iman ederseniz) bir hazine var ama bu dünyada bunu harcayamazsınız!

Size verilecek (eğer İsa'ya iman ederseniz) olan Sonsuz Yaşamın Sözleri'dir!

Size verilecek (eğer İsa'ya iman ederseniz) Sonsuz Yaşamdır!

Bunu da zaten kiliselerden değil, (eğer İsa'ya iman ederseniz) Tanrı'dan, İsa'dan alacaksınız!

Dünyasal hiç bir şey beklemeyin!

Eğer iman ederseniz kendinizi zorlukların, baskıların, aşağılamaların beklediğini bilin!

Elçilere (havariler) bile birşey verilmedi Sonsuz Yaşam'dan başka...

Matta 10:9'da dendiği gibi; "Kuşağınıza altın, gümüş ya da bakır koymayın.

Yolculuk için ne torba, ne yedek mintan, ne çarık, ne de değnek alın.çünkü işçi kendi yiyeceğini hak eder."

İsa bile öğrencilerini Tanrı'nın Sözlerini yaymaya gönderirken, yanlarına hiç birşey almamalarını,

çalışıp kendi yiyeceklerini Hak etmeleri gerektiğini söyledi.

Ayrıca bir başka yerdede şöyle dedi İsa; "Yeryüzünde kendinize hazineler biriktirmeyin.

Burada güve ve pas onları yiyip bitirir, hırsızlarda girip çalarlar.

Bunun yerine kendinize gökte hazineler biriktirin.

Orada ne güve ne pas onları yiyip bitirir, ne de hırsızlar girip çalarlar."

Evet İsa'ya iman ettikten sonra yaşantınız değişecek, mutlu olacaksınız

ama bu mutluluk sizin toplumdaki gelir düzeyiniz sayesinde olmayacak!

(Eğer İsa'ya iman ederseniz) Bu mutluluk Tanrı'nın verdiği bir mutluluk olacak!

Sonsuz Yaşam'a sahipseniz, yani (İsa'ya iman ediyorsanız) Tanrı sizinle birlikteyse

zaten bu dünyada bir şeye ihtiyacınız olmayacak!

Bu tür dünyasal şeyler için kaygı çekmeyeceksiniz! (Matta 6:25-34)

Ancak şunu da bilin; hayatınızın tüm zor anlarında (eğer İsa'ya iman ederseniz) Tanrı yanınızda olacak!

O'nu çok iyi bir şekilde (eğer İsa'ya iman ederseniz) hissedeceksiniz!

O'nun koruyuşunu, sağlayışını, vereceği esenliği

(eğer İsa'ya iman ederseniz) çok iyi bir şekilde hissedeceksiniz! (Yuhanna 14:27)

Tanrı'ya giden Yol'a bir kere gireni de Tanrı sonuna dek götürecektir,

bunu Tanrı'nın kendisi sizde başaracaktır! (1.Korintliler 1:8)

"HAZİNENİZ NEREDEYSE YÜREĞİNİZDE ORADA OLACAK" Matta 6:21

Hristiyan

NOT: Tanrı olarak kast ettiğimiz şey, Sadece ve Yalnızca Tevrat, Zebur ve İncil'de ismini açıklayan Yahve (YHVH)'dir, "Allah (c.c.)" DEĞİLDİR.

hristiyanlık
Pessimist

Merhaba kardeşim , bende senin gibiydim ve ben önceden müslümandım ve senin gibi arada kalmıştım
Öyle zamanlar geçirdim ki....
kafayı yeme noktaları , hanisülasyonlar , melankoli-a evreleri ve daha neleeer nelerr
çünkü Din dediğimiz kavram HASSAS BİR KAVRAMDIR
İnsanın som zamanlarında tek tutunacağı daldır
İnançtır
Baba sevgisidir
Çarmıhı sırtlanıp İsa Mesihin yolunda gitmektir
Evet tüm benliğinle ve iliklerine kadar yürekçe inanmaktır
Karanlıkta mum ışığının yanmasıdır
Sevgidir
Sana açık konuşmak gerekirse
YÜREĞİNİ KOY ORTAYA
Doğruyu yanlışı bil
Mantığını çalıştır
Farklı dindeki insanlar gibi ezbere dayalı öğrenme

İki kitap'ı da koy gözünün önüne
Yüreğinin sesine git
Oku
Yılma
Tekrar oku
okursan ve gerçekleri görürde doğru yolu bulursan senin iyiliğine olacak , KURTULACAKSIN
Sana bir örnek vereyim
Bir insan en değerli şeyini dünya malınca gözü gibi sakladığı şey kaybolursa onu büyük bir üzüntü içinde arar , bulduğunda ise büyük sevinç yaşar
Ara kardeşim Kurtuluşu ara
Bul
Bulduğun kurtuluşta sakın dinlen me
Bağcıklarını bağla ve yola koyul ilerle
Eminimki doğru yolu Kutsal Kitabımızda bulacaksın

Senin için dua ediyorum ve edicemde kardeşim
umarım Doğru yolu gerçekten bulursun

Esenlikler dilerim

20 İşte kapıda durmuş, kapıyı çalıyorum. Biri sesimi işitir ve kapıyı açarsa, onun yanına gireceğim
Vahiy 3:20

hristiyanlık
777maranata

Pessimist
Merhaba kardeşim , bende senin gibiydim ve ben önceden müslümandım ve senin gibi arada kalmıştım
Öyle zamanlar geçirdim ki....
kafayı yeme noktaları , hanisülasyonlar , melankoli-a evreleri ve daha neleeer nelerr
çünkü Din dediğimiz kavram HASSAS BİR KAVRAMDIR
İnsanın som zamanlarında tek tutunacağı daldır
İnançtır
Baba sevgisidir
Çarmıhı sırtlanıp İsa Mesihin yolunda gitmektir
Evet tüm benliğinle ve iliklerine kadar yürekçe inanmaktır
Karanlıkta mum ışığının yanmasıdır
Sevgidir
Sana açık konuşmak gerekirse
YÜREĞİNİ KOY ORTAYA
Doğruyu yanlışı bil
Mantığını çalıştır
Farklı dindeki insanlar gibi ezbere dayalı öğrenme

İki kitap'ı da koy gözünün önüne
Yüreğinin sesine git
Oku
Yılma
Tekrar oku
okursan ve gerçekleri görürde doğru yolu bulursan senin iyiliğine olacak , KURTULACAKSIN
Sana bir örnek vereyim
Bir insan en değerli şeyini dünya malınca gözü gibi sakladığı şey kaybolursa onu büyük bir üzüntü içinde arar , bulduğunda ise büyük sevinç yaşar
Ara kardeşim Kurtuluşu ara
Bul
Bulduğun kurtuluşta sakın dinlen me
Bağcıklarını bağla ve yola koyul ilerle
Eminimki doğru yolu Kutsal Kitabımızda bulacaksın

Senin için dua ediyorum ve edicemde kardeşim
umarım Doğru yolu gerçekten bulursun

Esenlikler dilerim

20 İşte kapıda durmuş, kapıyı çalıyorum. Biri sesimi işitir ve kapıyı açarsa, onun yanına gireceğim
Vahiy 3:20
Cok güzel Pessimist kardes
sade,acik ve etkileyici bir anlatim..Hristiyan oldugunu yeni ögrendim.Vaftiz ne zaman??Rab seni bereketlesin.

[COLOR=indigo][B]Baska hic kimsede kurtulus yoktur.Bu gögün altında insanlara bagıslanmıs,bizi kurtarabilecek baska hicbir ad yoktur.[COLOR=darkred] Elcilerin Isleri 4,12[/COLOR][/B][/COLOR]
[B][COLOR=#8b0000]........................................................................[/COLOR][/B]
[COLOR=darkslategray][B]Cünkü bize bir cocuk dogacak,[/B][/COLOR]
[B][COLOR=#2f4f4f]Bize bir ogul verilecek.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Yönetim onun omuzlarinda olacak.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Onun adi Harika Ögütcü,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Güclü Tanri,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Ebedi Baba,Esenlik Önderi olacak. [/COLOR][COLOR=darkred]Yesaya 9,6[/COLOR][/B]

hristiyanlık
edosh

arkadaşlar bende hristiyan olmak istiyorum ama nerde ve nasıl olucağım hakkında bilgim yok bilgilendirseniz çok sevinirim..

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Hristiyanlığın bana kazandırdıkları??? konusuna benzer konular;

Hristiyanlığın Parasikolojiye Bakışı Merhaba Merak ettiğim konu başlıktanda anlaşılacağı gibi parapsikoloji. Ben bir zamanlar baya bir iç içeydim parapsikoloji,Okültizm ve bir çok ruhani olaylarla. Hristiyanlığın bu konuya bakış açısı nedir ? Forumda bir video paylaşılmıştı, Mesih'in yaşadığına kanıt diye. Açıkcası telekinezi gibi geldi o videodaki yapılan. Esenlikler.

Hristiyanlığın İslamiyet'e Karşı Savunulması Hristiyanlığın İslamiyet'e Karşı Savunulması EL KINDİ’NİN SAVUNMASI EL MAMUN’UN DAVASINDA YAZILDI (Takriben 215 hicret yılı; M.S. 830), Kral himayesindeki Asyalı Topluluk önünde okunmuş olan savunmanın dönemi ve yazarı hakkındaki makale ile birlikte

Türkiye'de hristiyanlığın son durumu Bir diğer deyişle ''Öteki Hristiyanlık'' ya da ''Ötelenmiş..'', Evet sevgili Hristiyan kardeşler, ve diğer inanç mensupları, bu başlıkta İsa Mesih tarafından bizzat özel olarak isimleri Telaffuz edilen O Kutsal 7 Kilise'nin topraklarında ki Hristiyanlıktan bahsedelim. Çoğunuz başlığı görünce bu Kiliseler hakkında spesifik bir konu sanmış olabilirsiniz ancak kastım 'parça'dan bütüne' yöntemiyle Türkiye'de ki Hristiyanlık'tı. Dünya Kilise toplulukları arasında bu Türkiye öyle bir yerdedir ki, bunun tarifi kelimelerle olamaz, bunu ancak Ülkemize gelen Papa'ların, Patrikler'in bu topraklarda ki yüz ifadeleri tam anlamıyla teşhir edebilir. Türkiye bilindiği gibi İncil'in Vahiy bölümünde Vaaz edilen 7 Kilise'yi kapsayan topraklardır, ve...

Hristiyanlığın Kalesi Ermeniler Hristiyanlıkla ilk önce IS 1. yy.'da tanıştı...Hristiyanlık Ermenistan ve Romada hızla yayılmaya başladı...Ermenistan Kralı III. Drtad Hristiyanlığın çoğaldığını görünce Romalılarla anlaştı ve beraber Hristiyanlara karşı bir katliama başlandı...Bu durumda Ermenistan Nüfusu çok azaldı ve bir zamanlar Romayla alay eden ülke(Medz Dikran-Tigran the Great)çok güçsüz kaldı... Surp Krikor Lusavorich yakalandı ve Khor Virab denilen bir kuyuya atıldı...burda Kralın kızları ona sürekli yemek verdi fakat Kralın bundan haberi yoktu... Kralın kızı hastalığa yakalandı ve bir bilirkişi hastalığın iyileşmesi için Krikoru kuyudan çıkarıp Tanrı yolunu seçmesi gerektiğini söylemişti...Kral Krikorun yaşadığına inanmıyordu...Fakt kuyudan...

Hristiyanlığın Üç Temel Doktrini Hristiyanlığın Üç Temel Öğretişi Kutsal Kitap'ın kendisi bu öğretişlerin Hristiyanlık imanının temeli olduğunu söyler.. Bunlar; 1) Mesih'in Tanrılığı, 2) Lütufla Kurtuluş, 3) Mesih'in Dirilişi. Bu öğretişlerin hristiyanlık için zorunlu öğretiş olduğunu Kutsal Kitap söyler.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Hristiyanlığın bana kazandırdıkları???

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler