Hristiyanlık Nedir ? konusu
2208 kez okundu,
21 kez cevaplandı. En son mesaj
SWART23 tarafından gönderildi.
Hristiyanlık Nedir ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>

28-12-11, 17:00
Fatıma
Kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz ufak bir açıklama yaprsanız çok memnun olurum.
islam dininden bir önce gelen, kutsal kitabı
incil, peygamberi hz isa olan dinin mensubu olan zattır bana göre. ibadetlerini kilisede gerceklestirirler.Ve İsayı Tanrı olarak adlandırırlar.
Sizleri dinlemek isterim.
Buyrun lütfen ..
Hristiyanlık Nedir ?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Hristiyanlık Nedir ?

28-12-11, 22:06
Saygın95
|
|
Fatıma
|
islam dininden bir önce gelen, kutsal kitabı incil, peygamberi hz isa olan dinin mensubu olan zattır bana göre. ibadetlerini kilisede gerceklestirirler.Ve İsayı Tanrı olarak adlandırırlar.
Buyrun lütfen ..
|
Öncelikle imanımızı tanımlayan İznik İman Açıklamasını okuyun.
Yeri ve göğü,
görünen ve görünmeyen her şeyin yaratıcısı,
her şeye kadir tek Baba Allah’a inanıyoruz.
Bütün çağlardan önce Baba’da olan
Tanrı’dan Tanrı
Nurdan Nur
Gerçek Tanrı’dan gerçek Tanrı,
Kendiliğinden varolan, yaratılmamış,
Baba ile aynı özden olan,
Allah’ın Oğlu tek bir Rab İsa Mesih’e inanıyoruz.
Her şey O’nun aracılığı ile yaratıldı.
Biz insanlar ve kurtuluşumuz için göklerden geldi.
Kutsal Ruh ve Bakire Meryem’den vücut buldu
ve insan oldu.
Pontius Platus zamanında çarmıha gerildi,
acı çekti ve gömüldü,
Kutsal Yazılar uyarınca üçüncü gün dirildi,
Göğe yükseldi ve Baba’nın sağında oturdu.
Dirileri ve ölüleri yargılamak için
görkem içinde tekrar gelecek
ve O’nun krallığına hiç son olmayacaktır.
Baba ve Oğul’dan gelen, Rab olan, hayat veren,
Baba ve Oğul ile birlikte tapınılıp yüceltilen
Peygamberler aracılığı ile konuşmuş KutsalRuh’a inanıyoruz.
Tek kutsal evrensel ve elçisel kiliseye inanıyoruz.
Günahların affı için tek bir vaftiz tanıyoruz.
Ölülerin dirilişini ve sonsuz yaşamı bekliyoruz. Amin.
Hristiyan ise;
Hristiyanlık inancını benimsemiş olan kişiye
hristiyan denir.
Hristiyan kişi İsa Mesih'in öğretilerini benimser ve hayatında uygular.
Hristiyan sözcüğü Grekçe "Χριστιανός"(
Hristiyanos) sözcüğünden gelmiştir. Antakya'nın Tarsus bölgesinde İsa Mesih'e ilk inananlara
hristiyan denmeye başlanmıştır.
Hristiyan "Mesih'in yandaşı" , "Mesih yanlısı" anlamına da gelir. Bugün dünyada resmi olarak 2 milyardan fazla
hıristiyan bulunmaktadır. Ancak bu rakam gerçekten
hristiyan olarak yaşayan ve kutsal kitap öğretisini tam olarak uygulayanların sayısını bizlere göstermez.
Hristiyan olmak her kişinin içinde tartabileceği bir durum olmaktan öte, Tanrı'nın gözündeki durumunda ne olduğu önemlidir. Kendisini
hristiyan olarak sayıp, Tanrı sözünün tersini uygulayan bir çok kişinin var olduğu dünyamızda kimin
hristiyan olup kimin olmadığını söylemek bir hayli zor. Ancak kesin olan ve değişmeyen tek şey
hristiyan kişi Tanrı sözüne sadık, tövbekar kişidir.
Kilise ise; birçok kişi 'kilise' denildiğinde bunun binayı nitelediğini düşünür. Bir yere kadar bu düşüncenin doğruluk payı vardır. Ama asıl anlamı bina değildir. Kilise, İsa'ya iman eden insanların oluşturduğu topluluğa verilen addır. Yani birbirleriyle ruhsal paydaşlığı olan, bir araya gelip Kutsal Kitap üzerinde derin derin düşünen, birlikte ezgiler söyleyen, birbirini sevip sayan ve zor günlerinde destek olan büyük bir iman ailesine verilen addır. Bu büyük iman ailesi tıpkı bir beden gibidir, kimse kimseden daha önemli ya da önemsiz değildir. Herkesin birbiriyle paylaşacak bir şeyi vardır; kimi zaman bir sorun, kimi zaman sevinçli bir haber ya da paylaşacak bir ayet, kimi zaman da İsa'nın verdiği sınırsız sevgi. Kilise, İsa'ya yüceltme isteğiyle yanıp tutuşan kişilerin oluşturduğu canlı bir topluluktur.
Umarım yardımım dokunmuştur.
Hristiyanlık Nedir ?
FORUMA ÜYE OLUN! /
Hristiyanlık Nedir ?

28-12-11, 22:06
FormerlySaul
|
|
Fatıma
|
islam dininden bir önce gelen, kutsal kitabı incil, peygamberi hz isa olan dinin mensubu olan zattır bana göre. ibadetlerini kilisede gerceklestirirler.Ve İsayı Tanrı olarak adlandırırlar.
Buyrun lütfen ..
|
Bize bunu soruş amacınızı anlamadım.
Hristiyanlık nedir diyorsanız... Bize göre Mesih'in bize öğrettiği gerçektir.
Hristiyan nedir diyorsanız Mesih İsa'yı takip eden kişi.
İsa ise Tanrı Kelamıdır (bu ifade sizin dini kitabınızdada geçiyor) ve Tanrı'dır.
Sorma nedeniniz?
Hristiyanlık Nedir ?
Tanrı'nın Zırhını Kuşanın
Ef.6:10-18
FORUMA ÜYE OLUN! /
Hristiyanlık Nedir ?

29-12-11, 17:44
SWART23
|
|
Fatıma
|
Buyrun lütfen ..
|
Pardon!!!! Kardeşlerimiz nezaket örneği gösterip cevap vermişler... Bu soru üslubu ile bence hiçbir cevap verilmemesi daha uygun olur.. Koyu renk ile işaretlediğim kısım bence kibrinizin bir göstergesi.......
Hristiyanlık Nedir ?

Yu.9:39 : Görmeyenler görsün, görenler kör olsun diye yargıçlık etmek üzere bu dünyaya geldim.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Hristiyanlık Nedir ?

30-12-11, 17:28
Fatıma
Yönetim Notu: Bak sevgili müslüman kardeşim, burası hristiyan forumudur, diğer bulunduğunuz ortamlar nelerdir bilemiyoruz, ancak bu tarz numaralar bu sitede bir işe yaramamaktadır. Bahsettiğiniz iddialarla ilgili makalelerimiz sitemizin içinde yıllardan beri yer almaktadır.
Sitemizde müslümanların sadece yazıları okuma ve soru sorma hakkı vardır, ancak sizin gibi bazı üyeler bize bazen "acaba soru sorma hakkını da ...." diye düşünmemize sebebiyet vermektedir.
Bari biraz ateistleri örnek alın. Ateistler de zaman zaman bizlere hakaret, aşağılama mesajları yollasalar da en azından soru sorarken gerçekten öğrenme amaçlı soruyorlar, kimliklerini gizlemiyorlar, soru sorup daha sonra kendi düşüncelerini açıklama amaçlı yorumlar yapmıyorlar, forum kurallarını okuyorlar ve uyuyorlar.
Biraz dürüst olun, dürüst olun ki muhatap alınabilinesiniz.
Hristiyanlık Nedir ?
FORUMA ÜYE OLUN! /
Hristiyanlık Nedir ?
Hristiyanlık Nedir ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>