Hristiyanlık ve Seçilmişlik

Hristiyanlık ve Seçilmişlik hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Hristiyanlık ve Seçilmişlik konusu 1190 kez okundu, 11 kez cevaplandı. En son mesaj farfek tarafından gönderildi. Hristiyanlık ve Seçilmişlik Arkadaşlar, Hristiyanlıktaki seçilmişlik kavramından (basitleştirerek) biraz bahsedermisiniz?Seçilmişlik insan iradesini yok sayıyor gibi.. Eğer Tanrı inanacak olanları önceden seçtiyse, bu Dünya'nın yaratılma amacı nedir? Hristiyanlık ve Seçilmişlik

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hristiyanlık ve Seçilmişlik konusu 1190 kez okundu, 11 kez cevaplandı. En son mesaj farfek tarafından gönderildi.

Hristiyanlık ve Seçilmişlik konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Hristiyanlık ve Seçilmişlik hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-05-10, 03:43
Enes

Arkadaşlar, Hristiyanlıktaki seçilmişlik kavramından (basitleştirerek) biraz bahsedermisiniz?Seçilmişl ik insan iradesini yok sayıyor gibi..

Eğer Tanrı inanacak olanları önceden seçtiyse, bu Dünya'nın yaratılma amacı nedir?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyanlık ve Seçilmişlik

Hristiyanlık ve Seçilmişlik hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-05-10, 13:27
L y d i a

Enes
Arkadaşlar, Hristiyanlıktaki seçilmişlik kavramından (basitleştirerek) biraz bahsedermisiniz?Seçilmişl ik insan iradesini yok sayıyor gibi..

Eğer Tanrı inanacak olanları önceden seçtiyse, bu Dünya'nın yaratılma amacı nedir?
Seçilmişlik kavramı ortodoksluk ve katolizm de yoktur. Tanrı'mız herkesi çağırır ama az kişiler duyabilir bunu. Rab'bimizin gözünde de yaptığımız iyi işerle ayrıcalık kazanabiliriz

Ancak Calvinizmde seçilmişlik kavramı var. Calvinist üyeler daha iyi bilgilendireceklerdir sizi.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeDicit ei Jesus: Ego sum via, et veritas, et vita. Nemo venit ad Patrem, nisi per me. (Joh 14:6)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Hristiyanlık ve Seçilmişlik hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-05-10, 13:56
admin1 Ken Block

http://www.hristiyanforum.com/forum/secilmislik-f156/

Presbiteryen, Kalvinist, Reformist görüşler;
http://www.hristiyanforum.com/forum/...rmistlik-f330/

Hristiyanlık ve Seçilmişlik hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-05-10, 18:42
Enes

L y d i a

Seçilmişlik kavramı ortodoksluk ve katolizm de yoktur.
Cevabınız için teşekkür ederim.
Mezhepler ve Hristiyan teolojisi hakkındaki bilgi ve birikimim sınırlı...
Ancak İncil'i okuduğumda seçilmişlik kavramına ilişkin pek çok ayet gördüm.(Bilmiyorum belkide ben yanlış yorumladım.)
Mesela Efesliler 1:4'teki ''O kendi önünde sevgide kutsal ve kusursuz olmamız için dünyanın kuruluşundan önce bizi Mesih`te seçti.''ayeti bu görüşü teyit etmekte...
Peki seçilmişlik kavramını kabul etmeyen Ortodoks ve Katolik kiliseleri bu ve bunun benzer ayetleri nasıl yorumluyor?
Geleck cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Hristiyanlık ve Seçilmişlik hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-05-10, 20:53
SELEUKOS_NIKATOR

Enes
L y d i a

Seçilmişlik kavramı ortodoksluk ve katolizm de yoktur.
Cevabınız için teşekkür ederim.
Mezhepler ve Hristiyan teolojisi hakkındaki bilgi ve birikimim sınırlı...
Ancak İncil'i okuduğumda seçilmişlik kavramına ilişkin pek çok ayet gördüm.(Bilmiyorum belkide ben yanlış yorumladım.)
Mesela Efesliler 1:4'teki ''O kendi önünde sevgide kutsal ve kusursuz olmamız için dünyanın kuruluşundan önce bizi Mesih`te seçti.''ayeti bu görüşü teyit etmekte...
Peki seçilmişlik kavramını kabul etmeyen Ortodoks ve Katolik kiliseleri bu ve bunun benzer ayetleri nasıl yorumluyor?
Geleck cevaplar için şimdiden teşekkürler...

''O kendi önünde sevgide kutsal ve kusursuz olmamız için dünyanın kuruluşundan önce bizi Mesih`te seçti. Efesliler 1,4

Degerli kardesim, bu ayette bize ne denilmek isteniyor?

Elbet Tanri bizi dünya kurulmadan evvel teker teker secmis degildir ancak RAB Isa Mesihe iman edenleri sonsuz yasama kavusacagini bizlere aktarmistir. Mesih'e iman edilirse o zaman kurtulabilecegimizi demek istemistir.

Sunu'da unutmamak lazimdir biz insanlar serbest iradeye sahibiz. Arzu edersek ve iman edersek kurtulabiliriz bunu KK cesitli ayetlerde bizlere aktarmistir.

Ben kalvanist kardeslerimizlen burda herhangi bir diskusyona girmek istemiyorum ama sahsim Kutsal Kitaptan sunu anliyorum.

Sadece Mesihe inananlar sonsuz yasama kavusacak ve bu teklif her insana yapilmistir.

Alıntı:
‹‹Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu'nu verdi. Öyle ki, O'na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun. yuhanna 3,16
Alıntı:
Oğul'a iman edenin sonsuz yaşamı vardır. Ama Oğul'un sözünü dinlemeyen yaşamı görmeyecektir. Tanrı'nın gazabı böylesinin üzerinde kalır. Yuhanna 3,36
Alıntı:
İsa'nın Rab olduğunu ağzınla açıkça söyler ve Tanrı'nın O'nu ölümden dirilttiğine yürekten iman edersen, kurtulacaksın.
10 Çünkü insan yürekten iman ederek aklanır, imanını ağzıyla açıklayarak kurtulur.
11 Kutsal Yazı, ‹‹O'na iman eden utandırılmayacak›› diyor.
12 Çünkü Yahudi Grek ayrımı yoktur, aynı Rab hepsinin Rabbi'dir. Kendisini çağıranların tümüne eliaçıktır.
13 ‹‹Rab'bi adıyla çağıran herkes kurtulacak.›› Rom. 10:9-13
Sevgiler

Hristiyanlık ve Seçilmişlik konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Hristiyanlık ve Seçilmişlik konusuna benzer konular;

Seçilmişlik/Kurtuluş Ve gerçek iman Merhaba forumdaki kardeşlerim,İncildeki şu üç ayet konusunda fikirlerinizi almak istiyorum:Matta 7:21/22/23 Beni, `Rab! Rab!' diye çağıran herkes Göklerin Egemenliğine girecek değildir. Ancak göklerde olan Babamın isteğini yerine getiren girecektir. <SUP>22</SUP>O gün birçokları bana diyecek ki, `Rab! Rab! Biz senin adınla peygamberlik etmedik mi? Senin adınla cinler kovmadık mı? Senin adınla birçok mucize yapmadık mı?' <SUP>23</SUP>O zaman ben de onlara açıkça şöyle diyeceğim: `Ben sizi hiç tanımadım. Çekilin önümden, ey kötülük yapanlar!' Bu ayetleri görünce aklıma ister istemez şu sorular geliyor:''ben gerçekten seçildimmi ? ''imanım gerçekmi ?'' ''Gerçekten Rabbin çocuklarından birimiyim ?'' Bundan emin olabilirmiyiz sizce ? forumda araştırdım,bu konuda açılmış 2 konu daha...

Katolik ve Ortodokslarda Seçilmişlik Katolik ve Ortodokslar'da seçilmişlik öğretisi nasıldır? Tam olarak öncelikle Katolik görüşü merak etmekteyim..

Seçilmişlik hakkında Forumda Seçilmişlik konusunda derinlemesine bilgiler içeren bir ana başlık var. Bunu okudum. Dolayısıyla belki cevabı orada vardır ve ben kaçırmışımdır. Öyleyse özür dilerim. Benim sorum bir ayet üzerine: <TABLE width="100%"><TBODY><TR vAlign=top><TD>'1.Yuhanna 2.2 O günahlarımızı, yalnız bizim günahlarımızı değil, bütün dünyanın günahlarını da bağışlatan kurbandır.' Kutsal kitabın bütününe baktığımda ve ayetleri biribiriyle karşılaştırdığımda ben seçilmişlik doktrininin yanında buluyorum kendimi. Sanıyorum karşıt görüş varlığını yukarıdaki ayetle temellendiriyor. Bu konuda görüşlerinizi paylaşırsanız ya da eğer daha önce bu ayet açıklandıysa linkini verirsenizçok sevinirim. Sevgiyle kalın. </TD></TR></TBODY></TABLE><TABLE width="100%"><TBODY><TR...

seçilmişlik? Ya ben birtürlü anlamıyorum İSA MESİH tüm insanların hatta tanrısızların günahı için bile öldüğüne göre tüm insanları kurtulua davet etmiş olmuyor mu? Sadece isa mesihin seçtiği kişiler iman edecekse tanrı insanlar arasında ayrım yapmış olmuyor mu? İsa tüm insanlığı seçmedi mi? bunun içinde tüm insanlık için ölmedi mi? eğer sadece seçilenler varsa diğer kişiler neden dünyaya geliyor ve yaşıyorlar?

Kutsal Kitap'ta Seçilmişlik Kutsal Kitap bir seçilmişlik kavramı var. Birçok kişi bu konu nedir bilmiyor, "Kadercilik" zannediyor. Birçok kişi araştırmıyor bile. Araştıranlar da, ateistlerin sorduklarına benzer insan mantığının ürettiği denklemlere cevap verecek cevaplar arıyor. Acaba siz Seçilmişlik kavramını nasıl biliyorsunuz?

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih