Hristiyanlık ve Vaftiz edilmek ile ilgili birkaç sorum

Hristiyanlık ve Vaftiz edilmek ile ilgili birkaç sorum hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Hristiyanlık ve Vaftiz edilmek ile ilgili birkaç sorum konusu 469 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj Aliriza tarafından gönderildi. Hristiyanlık ve Vaftiz edilmek ile ilgili birkaç sorum Merhaba öncelikle herkese... Ben müslüman bir ailenin çocuğuyum fakat benim inancım İsa Mesih'ten yanadır kalbim ve ruhumla ona iman ediyorum. Vaftiz edilmek için 18 yaşını beklemem gerekiyormuş öyle dedi bizim semtimizdeki hristiyan kilisesi. Ben bilmediğim herşeyi öğrenmek istiyorum fakat pazar günü olan ayinlere ailem ile katılmam gerekiyormuş 17 yaşında olduğum için. Aileme söylersem gerçekten çok ters karşılanacağını biliyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz? İstanbul'da yaşıyorum. Yönetim Notu: Biz nasıl yardımcı olabiliriz ki? Bir soru sormamışsınız. Hristiyanlık ve Vaftiz edilmek ile ilgili birkaç sorum

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hristiyanlık ve Vaftiz edilmek ile ilgili birkaç sorum konusu 469 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj Aliriza tarafından gönderildi.

Hristiyanlık ve Vaftiz edilmek ile ilgili birkaç sorum konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Hristiyanlık ve Vaftiz edilmek ile ilgili birkaç sorum hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-05-11, 20:14
Carpediem17

Merhaba öncelikle herkese...
Ben müslüman bir ailenin çocuğuyum fakat benim inancım İsa Mesih'ten yanadır kalbim ve ruhumla ona iman ediyorum.

Vaftiz edilmek için 18 yaşını beklemem gerekiyormuş öyle dedi bizim semtimizdeki hristiyan kilisesi. Ben bilmediğim herşeyi öğrenmek istiyorum fakat pazar günü olan ayinlere ailem ile katılmam gerekiyormuş 17 yaşında olduğum için. Aileme söylersem gerçekten çok ters karşılanacağını biliyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz?
İstanbul'da yaşıyorum.

Yönetim Notu: Biz nasıl yardımcı olabiliriz ki? Bir soru sormamışsınız.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyanlık ve Vaftiz edilmek ile ilgili birkaç sorum

Hristiyanlık ve Vaftiz edilmek ile ilgili birkaç sorum hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-05-11, 21:09
Lamb of GOD

Carpediem17
Merhaba öncelikle herkese...
Ben müslüman bir ailenin çocuğuyum fakat benim inancım İsa Mesih'ten yanadır kalbim ve ruhumla ona iman ediyorum.

Vaftiz edilmek için 18 yaşını beklemem gerekiyormuş öyle dedi bizim semtimizdeki hristiyan kilisesi. Ben bilmediğim herşeyi öğrenmek istiyorum fakat pazar günü olan ayinlere ailem ile katılmam gerekiyormuş 17 yaşında olduğum için. Aileme söylersem gerçekten çok ters karşılanacağını biliyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz?
İstanbul'da yaşıyorum.

Yönetim Notu: Biz nasıl yardımcı olabiliriz ki? Bir soru sormamışsınız.
Vaftiz için ailenizin izni olduğunda 12 yaşında bile başlayabilirsiniz.Üstelik vaftiz edilme hemen yapılmaz.Ortodoks Kilise'lerinde 1 yıl kadar bir eğitim almanız gerekmektedir.

Ancak bence Kutsal Kitabı okumadan bir şeye karar vermeyin.Kutsal Kitap derken sadece İncil değil Eski Antlaşma'yıda okuyun çünkü bunlar bir kitaptır.Eski Antlaşmayı okursanız daha iyi anlarsınız.Ancak aileniz izin vermiyorsa 18 yaşını bekleyiniz.

Öncelikle belirtmeliyimki Vaftiz son prosedürdür.Yani "Resmen Hristiyan" olduğunuz belgesi ve yeniden doğmanızdır.Vaftiz aceleye gelmez çünkü çok ciddi bir olaydır.Adı üstünde "Yeniden Doğuş"'tur.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyanlık ve Vaftiz edilmek ile ilgili birkaç sorum

Hristiyanlık ve Vaftiz edilmek ile ilgili birkaç sorum hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-05-11, 22:53
Aliriza

Vaftiz ortodoks hristiyan inancının 7 gizeminden ilk ve en önemlisidir.
İman, Rab imandan bahsederken birçokların sandığı veya anladığı imanı, yani gorünmeyen şeylere ya da üstün kuvvetlere inanmak olarak açiklanan imanı kastetmemektedir. Kendisinin ve havarilerinin Kutsal Ruh aracılığıyla oğretip ve eğittikleri inanclara dayanan imandan bahşetmektedir. Bunu kilise babaları havarilerden almış oldukları inanca dayanarak imanımızın özü olan Büyk İman Açıklamasında belirtmişlerdir. Bir insanin Mesih'in vücudu olan kilisenin bir bireyi olabilmesi için İsa Mesih'in ''Gerçek Allahtan Gerçek Allah'' olduğuna ve O'nun insanlığın kurtarıcışı olduğuna inanması gerekmektedir. Bunun için Büyük İman Açıklaması yazılmadan once Incil'i mujdeleyenler insanlara ''Rab İsa Mesih'e inanın'' mujdesini veriyorlardı. (Elcilerin İs 16:31) Fakat kilisenin bireyi olabilmek için Mesih'in dedikleriyle birlikte vaftiz olmakta gerekmektedir.

Vaftiz imanlıların Peder Ogul ve Kutsal Ruh'un adıyla üç defa suya daldırılmalarıdır. Buda Rab İsa Mesih'in oğretisine dayanmaktadır. Havarilerine ''Her kim bana inaniyorsa vaftiz olsun'' diye buyurmuştur (Mat 28:19).

Vaftizle birlikte bizler İsa Mesih'in vücudunun yani kilisenin bir bireyi oluruz. Bunu hem aziz Pavlos'un sözlerinden hemde vaftiz sırasında okunan bir duadan da anlayabiliriz. Duada Peder Tanrı'ya sşöle yalvarmaktadır: ''Vaftiz edilen her kulunu kilisenin bir bireyi ışığın evladi ve eğemenliğinin mirascısı kıl''. Demekki vaftiz manevi bir sırdır. Bunu daha iyi açiklamak gerekiyorsa dünyanın her yerinde yeni doğan bir çocuk nasıl anne ve babası tarafından nüfüs dairesine kaydedilip o ülkenin vatandaşı sayılıyorsa kilisede yeni doğmuş bir çocuğu vaftizle birlikte Tanrı eğemenliğinin kitabına büyük bir sırla yani sonsuz kurtuluşun yoluna kaydeder. Oyleki yeni doğan her çocuk vaftizle birlikte kilisenin kıymetli bir bireyi Tanrı eğemenliğinin oğlu ve mirascısı olur.

Mesih nasıl Tanrı'nın gerçek oğluysa yeni doğan bir çocukta vaftizle birlikte lutuf yoluyla Tanrı'nın oğlu sayılır. O andan itibaren goklerdeki Peder'in oğludur ve bütün hayatı boyunca O'na yönelerek Goklerdeki Pederimiz duasını seslenebilir. Bu sırra yalnız vaftiz olup ve kilisenin bir bireyi olanlar sahiptir. Rab bir gün havarilerini mujdeyi yaymaya hastaları iyleştirmeye ve cinleri kovmaya gondermişti. Havariler geri döndüklerinde Mesih'in adıyla yaptıkları mucizeleri ve eylemleri O'na sevince anlattılar. Rab onalara şu karşılığı verdi: ''Cinlerin sizi dinledikleri için sevinmeyin adlarınızın goklerde yazılı olduğuna sevinin'' (Luk 10:20). Mesih'in vücudu olan kilisenin bir bireyi olmamız bizlere son derecede gurur ve mutluluk vermektedir. Çünkü yalnız vaftizle birlikte O'nun Kutsal vücudunun birer parçasıyız. Öyleki O'na iman eden ve Peder Oğul ve Kutsal Ruh'un adıyla vaftiz olan herkes hristiyan adını taşımaktadır. Bunun için Rabbimiz İsa Mesih'e teşekur edip O'nu sonsuzlara dek yüceltmeliyiz
.

Hristiyanlık ve Vaftiz edilmek ile ilgili birkaç sorum konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Hristiyanlık ve Vaftiz edilmek ile ilgili birkaç sorum konusuna benzer konular;

hristiyanlık ile ilgili söylentiler.. Merhaba..çevremden duyduğum bazı şeyleri size sormak istiyorum.. ( ben inanmıyorum ) ama çevremden bazı kişiler hristiyanların cennetten arsa kiralama gibi şeyler yaptığını söylüyorlar ve dalga geçiyorlar.. dediğim gibi ben buna inanmıyorum cennetin anahtarı insanın elinde değildir..ama yine de sormak istedim. eğer yanlış bir soru sorduysam şimdiden özür diliyorum..

Günahları itiraf etmekle ilgili birkaç ayet Bu nedenle, şifa bulmak için günahlarınızı birbirinize itiraf edin ve birbiriniz için dua edin. Doğru kişinin yalvarışı çok güçlü ve etkilidir. Yakup 5:16 Ama günahlarımızı itiraf edersek, güvenilir ve adil olan Tanrı günahlarımızı bağışlayıp bizi her kötülükten arındıracaktır. 1. Yuhanna 1:9 İman edenlerin birçoğu geliyor, yaptıkları kötülükleri itiraf edip anlatıyordu. Elçilerin işleri 19:18

Vaftiz Edilmek Hakkında, Ben, yaklaşık olarak 2 senedir imanlıyım ancak çalışma hayatım birçok şehiri kapsadığından dolayı düzenli olarak kileseye gidemiyorum ve bunun sonucunda gerekli eğitimi alıp vaftiz olamıyorum. Sormak istediğim eğer vaftiz olmadan ölürsem ne olacak? Yani vaftiz edilmenin ne kadar önemli olduğunu biliyorum ancak ya zamanım bunun için yetmezse?

ortodoksluk tarihi ile ilgili birkaç soru? ben bizans tarihini yakından inceliyorum bu sıralar ve bazı gördüğüm şeyleri sormak istiyorum ortodoks inancıyla ilgili. imparatoriçe İrini Azize olarak biliniyor.ikonları koruyan ve yayılmasını sağlayan.ancak yaptığı birçok kanlı kıyımlarda vardır.İrini bir azizemidir şu an ortodoks kilisesine göre? İmpararotoriçe Thedora(justinyenin eşi olmayan 843 yılında yaşan) İrini gibi biri olduğu biliniyor.Thedora Ayasofyada büyük bir ayin yapıyor 843 yılında bugün bile Rum kilisesinde en büyük bayramlardan biriymiş acaba hangi bayramdır bu? bir başka sorum patrik kesinlikle rum olmak zorunda mıdır? latinler istabulu aldıklarında patrik makamı ne olmuştur?

İsa ve Hristiyanlık ile ilgili bir kaç soru Merhabalar sormak istediğim birkaç soru var yardımcı olursanız sevinirim... 1-İsa beklenen mesihtir o halde neden kendisini çarmıha geren Yahudileri kendisinin mesih olduğuna inandıramamıştır ve onların önündede mucizeler sergilememiştir ? 2-İsa çarmıha gerilirken ''Baba onları affet ne yaptıklarını bilmiyorlar'' demiştir.Eğer İsa Tanrı ise neden onları affetmiyor Tanrıdan Baba diyerek onları affetmesini istiyor Tanrı İsa'dan daha üst bir varlıkmıdır ? 3-Müslüman İnancında İsa Tanrı değildir sadece onun peygamberlerinden biridir fakat Hristiyanlar için son peygamber İsa'dır bu durumda İslam Peygamberi Muhammed Tanrının İnsanları sınamak için gönderdiği gönderdiği bir yanıltıcı mıdır ? 4-İsa Çarmıha gerilerek öldürülmüş fakat 3 gün sonra dirilerek göğe çıkmıştır bu 3 günlük...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih