| HRİSTİYAN FORUM
> Soru Panosu
: Hristiyanlıkta Hz. Adem ve Hz. Havva'ya bakış konusu 858 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj NCyril tarafından gönderildi. Hristiyanlıkta Hz. Adem ve Hz. Havva'ya bakış Hz. Adem ve Hz Havva'nın çocukları nasıl çoğalmıştır? bir rivayete göre hz. Havva'nın her defasında ikizler doğurduğu, bu ikizlerden birinin erkek birinin kız olduğu ve bu ikizlerden birinin erkeği ile ötekinin kızı evlendiği söyleniyor. Hristiyan inancına görede bu böylemidir? Hristiyanlıkta Hz. Adem ve Hz. Havva'ya bakış
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Hristiyanlıkta Hz. Adem ve Hz. Havva'ya bakış konusu 858 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj NCyril tarafından gönderildi.
Hz. Adem ve Hz Havva'nın çocukları nasıl çoğalmıştır? bir rivayete göre hz. Havva'nın her defasında ikizler doğurduğu, bu ikizlerden birinin erkek birinin kız olduğu ve bu ikizlerden birinin erkeği ile ötekinin kızı evlendiği söyleniyor.
Hz. Adem ve Hz Havva'nın çocukları nasıl çoğalmıştır? bir rivayete göre hz. Havva'nın her defasında ikizler doğurduğu, bu ikizlerden birinin erkek birinin kız olduğu ve bu ikizlerden birinin erkeği ile ötekinin kızı evlendiği söyleniyor.
Hristiyanlıkta Hz. Adem ve Hz. Havva'ya bakış konusuna benzer konular;
Yeşeya 7 14 konusunda Yahudi bakış açısı Benim sormak istediğim bir diğer konu yine bu forumdaki bir konuyla alakalı.Bir tartışmada yeşea 7 14 ve matta 1 23 ilişkisine bir müslüman-drno itiraz etmiş yönetim de cevap olarak yahudilerin itirazının yeşeya kısmının mattada kullaımı yani yeşaya kısmının yorumuna yönelik olmadığını ve müslüman üyenin düşündüğü gibi olsa yahudilerin bu kullanıma-yoruma itiraz edeceğini oysaki böylebir itirazın olmadığını belirtmiş.ben kendim de bu konuyu araştırmıştım ve AskMoses.com sitesinde şu değiştirmeden alıntıladığım paragrafa rastladım''One such "proof" comes from Isaiah 7:14, which they translate as follows: "Behold the virgin is with child, and she will bear a son, and his name will be called Immanuel." The unsus*pecting individual might think that this is a prophecy of the New Testament's...
İlk ADEM ve Son ADEM.. (Eş değer fidye) Merhaba;
Kutsal yazılarda ilk atamız olan Adem ile, son Adem diye adlandırılan İsa Mesih arasında bir mukayese yapılmaktadır.1.Kor.15:45, Romalılar 5:14.
Mesih'in fidyesi, "eş değer fidye" olabilmesi için Adem ile İsa arasında da bir çok konuda eşitlik olması mantıklıdır.1.Timoteos 2:6
1- Adem'in beşeri bir babası yoktu. "Allah oğlu" diye çağırılmaktadır..Luka 3:38..İsa Mesih için de aynı şeyleri söyleyemektedir. Luka 1:35. "Ona Allah'ın oğlu denecek.."
2-Adem, kusursuz yaratıldı, Tekvin 1:31, İsa Mesih'de kusursuzdu. 1.Petrus 1:18,19...
3-Adem Yeryüzünde yarattığı ilk oğluydu..
İsa Mesih'de gökteki "ilk doğan" oğluydu..(İlk yaratılan semavi oğluydu). Vahiy 3:14, Koloseliler 1:15,
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil