| HRİSTİYAN FORUM
> Soru Panosu
: Hristiyanlıkta rüyalar... konusu 992 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj Nurcan Aksu tarafından gönderildi. Hristiyanlıkta rüyalar... Merhabalar herkese,biliyorum burası rüya tabiri için uygun bir site değil belki:)Ama rüyamda haç gördüm,boynumda asılı bir haçtı.Bir müslümanın bunu görmesinin bir anlamı var mıdır arkadaşlar? Hristiyanlıkta rüyalar...
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Hristiyanlıkta rüyalar... konusu 992 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj Nurcan Aksu tarafından gönderildi.
Merhabalar herkese,biliyorum burası rüya tabiri için uygun bir site değil belki:)Ama rüyamda haç gördüm,boynumda asılı bir haçtı.Bir müslümanın bunu görmesinin bir anlamı var mıdır arkadaşlar?
Merhabalar herkese,biliyorum burası rüya tabiri için uygun bir site değil belki:)Ama rüyamda haç gördüm,boynumda asılı bir haçtı.Bir müslümanın bunu görmesinin bir anlamı var mıdır arkadaşlar?
Tanrı sizi çağırmış olabilir. Çünkü ilk adımı önce Tanrı atar. Çünkü günahlı insan Tanrı'ya yaklaşamayacak kadar günaha batmıştır ve bu günahtan çıkıp Tanrı'ya gidemez. Bunun yerine Tanrı günahlı insana yaklaşır ve onu günahtan çıkarır. Sonra günahtan çıkan insan günahın pisliğini üstünden vaftizle atar. Sonra Tanrı sözü olan Kutsal Kitap'ın ışığıyla kutsal İsa'yı bulur.
Buradaki çağırılan insanda siz oluyorsunuz bu durumda :)
Sevinmelisiniz; çünkü çoğu insan çağırılır, ama çok azı Tanrı'yı bulabilir. Umarım siz Tanrı İsa Mesih'i bulursunuz.
Tanrı sizi çağırmış olabilir. Çünkü ilk adımı önce Tanrı atar. Çünkü günahlı insan Tanrı'ya yaklaşamayacak kadar günaha batmıştır ve bu günahtan çıkıp Tanrı'ya gidemez. Bunun yerine Tanrı günahlı insana yaklaşır ve onu günahtan çıkarır. Sonra günahtan çıkan insan günahın pisliğini üstünden vaftizle atar. Sonra Tanrı sözü olan Kutsal Kitap'ın ışığıyla kutsal İsa'yı bulur.
Buradaki çağırılan insanda siz oluyorsunuz bu durumda :) Sevinmelisiniz; çünkü çoğu insan çağırılır, ama çok azı Tanrı'yı bulabilir. Umarım siz Tanrı İsa Mesih'i bulursunuz.
Hristiyanlıkta rüyalar... konusuna benzer konular;
Hristiyanlıkta Şifa Soru: Kutsal Kitap iyileşme hakkında ne der? Kefarette iyileştirme var mıdır?
Yanıt: Daha sonra 1 Peter 2:24’de de aktarılan Yeşaya 53:5, iyileştirme konusunda anahtar bir ayettir ama sık sık yanlış anlaşılır ve yanlış uyarlanır: “Oysa bizim isyanlarımız yüzünden onun bedeni deşildi, Bizim suçlarımız yüzünden o eziyet çekti. Esenliğimiz için gerekli olan ceza Ona verildi. Bizler onun yaralarıyla şifa bulduk.” “Şifa bulduk” diye tercüme edilen sözcük, ruhsal ya da fiziksel iyileştirme anlamına gelebilir. Ancak Yeşaya 53 ve I Petrus 2’nin metin çerçeveleri bunun ruhsal iyileştirmeden söz ettiğini açıkça göstermektedir. “Bizler günah karşısında ölelim, doğruluk uğruna yaşayalım diye, günahlarımızı çarmıhta kendi bedeninde yüklendi. O’nun yaralarıyla şifa buldunuz” (1 Petrus 2:24). Bu ayet...
Hristiyanlıkta Savaş Soru: Kutsal Kitap savaş hakkında ne der?
Yanıt: Birçok insan Kutsal Kitap’ın Mısır’dan Çıkış 20:13’deki “Öldürmeyeceksin” sözünü okuyup, bu buyruğu savaşa uyarlama hatasını yapar. Ancak buradaki İbranice sözcüğün harfi anlamı, “başka bir insanı kasıtlı, önceden üzerinde düşünerek öldürmek; katillik”tir. Tanrı İsrailliler’e sık sık başka uluslarla savaşmalarını buyurmuştu (1 Samuel 15:3; Yeşu 4:13). Tanrı birçok suç için ölüm cezası verilmesini emretmişti (Mısır’dan Çıkış 21:12, 15; 22:19; Levililer 20:11). Bu yüzden Tanrı her durumda öldürmeye karşı değil, sadece katilliğe karşıdır. Savaş hiçbir zaman iyi bir şey değildir ama bazen gerekli bir şeydir. Günahlı insanlarla dolu bir dünyada (Romalılar 3:10-18) savaş kaçınılmazdır. Bazen günahlı insanların masum insanlara büyük zararlar...
Hristiyanlıkta Eşcinsellik Soru: Kutsal Kitap homoseksüellik hakkında ne der? Homoseksüellik günah mıdır?
Yanıt: Kutsal Kitap bize tutarlı bir biçimde homoseksüel etkinliğin bir günah olduğunu söyler (Yaratılış 19:1-13; Levililer 18:22; Romalılar 1:26-27; 1 Korintliler 6:9). Romalılar 1:26-27 homoseksüelliğin Tanrı’yı inkâr edip O’na itaatsizlik etmenin sonucu olduğunu açık bir şekilde öğretir. İnsanlar günah ve inançsızlığa devam ettiklerinde, Tanrı onlara Tanrı’dan uzak yaşamın boşluğu ve umutsuzluğunu göstermek için onları daha da kötü ve ahlaksız günahlara teslim eder. 1 Korintliler 6:9 homoseksüellikten “suçlu” kişilerin Tanrı’nın Egemenliği’ni miras almayacaklarını bildirir.
Tanrı insanları içlerinde homoseksüel arzularla yaratmaz. Kutsal Kitap bize insanların günahtan ötürü (Romalılar 1:24-27) ve...
Rüyalar Merhaba kardeşlerim uzun zamandır foruma bakamıyordum. Ancak iki gündür rüyamda İsa Mesih'i görüyorum. Daha önce hiç böyle bir şey olmamıştı , ilk rüyamda İsa Mesih gökyüzünden iniyor ve onun önünde yere kapanarak günahlarımın bağışlanmasını diliyordum. İkinci rüyamda kilisedeydim ve karşılıklı sohbet havasında İsa Mesihle konuşuyordum ve yine Rabbim benim günahlarımı bağışla diyordum. Arka planda çalan ilahi hala kulağımda. İslami sitelere baktım ama aradığım cevap bu değil. Hristiyanlık inancına uygun olarak rüyamın bir anlamı var mı acaba?
Hristiyanlıkta Tesbih Sevgili kardeşlerim esenlikler sizinle olsun..
Sizden bu konuda yardım istiyorum ki maalesef yeterli bilgi sahibi değiim. Çok sevdiğim kardeşlerimden birine tesbih yapıp hediye etmek istiyorum fakat yapılış tarzını ve boncuk sayısını maalesef bilmiyorum. Kardeşlerim bu konuda yardımlarınızı esirgemezseniz çok mutlu olurum.
Rab'bin bereketleri üzerinizde olsun
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil