| HRİSTİYAN FORUM
> Soru Panosu
: HRİSTİYANLIKTA TASAVVUF VAR MIDIR? konusu 890 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj NCyril tarafından gönderildi. HRİSTİYANLIKTA TASAVVUF VAR MIDIR? hz isa'nın incil dışında yazılarının yazıldığı kitaplar var mıdır? HRİSTİYANLIKTA TASAVVUF VAR MIDIR?
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
HRİSTİYANLIKTA TASAVVUF VAR MIDIR? konusu 890 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj NCyril tarafından gönderildi.
Tasavvuf kelimesinden; Kişinin kendini tanrı ile bir bütün olması.Kalbini saflaştırıp tamamen Rab'in istediği yaşamasını kast ediyorsanız. Evet İncil tamamen tasavvuf kitabıdır.Çünkü İncil(Müjde)Olduğu gibi Mesihin yaşamıdır. Buna bağlı olarak İSA MESİH'i yaşayan inanlılarda tasavvufu yaşamaktadır.Sizin tabirinizle.
İsa, “Bana neden iyilik hakkında soru soruyorsun?” dedi. “İyi olan yalnız biri var. Yaşama kavuşmak istiyorsan, O`nun buyruklarını yerine getir.” Matta 19:17
Dikkat ederseniz insanın sonsuz yaşam için dünyayı terk etmesi gerektiğini söylemiştir.
Sonra onlara, “Dikkatli olun!” dedi. “Her türlü açgözlülükten sakının. Çünkü insanın yaşamı, malının çokluğuna bağlı değildir.” Luka 12:15
Dünyayı terk eden kişi için tek bir gerçek vardır. O da TANRIDIR.
İsa kadına şu yanıtı verdi: “Eğer sen Tanrı`nın armağanını ve sana,
`Bana su ver, içeyim`
diyenin kim olduğunu bilseydin, sen O`ndan dilerdin, O da sana yaşam suyunu verirdi.” Yuhanna 4:10
Kardeşim bu yazılanların tamamı bizim aramızda yaşamış TANRININ bize kendi yaşamını nasıl tasavvufi bir dille anlatımıdır.
Aynı İSA MESİH gibi yaşamayı başarırsak; Kalbimizi saflaştırıp Kin,düşmanlık,kıskanclık, cimrilik, vb... dünya düşkünlüklerinden kurtulup Tanrının sonsuzluluğunda O nunla yaşaya biliriz.
Eğer anladığınız tasavvuf bu ise.
İsanın "yazılarının yazıldığı " kitaplar Yoktur. Zaten kendisi hiç kitap yazmamıştır. Onun sözleri dikkatlice araştırılıp tanıklarla da tastiklenmiş ve yazılmıştır. Ancak bunlar tamamen KUTSAL RUH'UN yönlendirmesiyle yani tanrının ruhuyla olmuştur. İsa zaten kendisi SÖZdür.Yaşayan söz ! Tasavvuf mu yoksa kanonik olup olmayan metinleri mi kastediyorsunuz ?
Eğer bu yönde bi merakınız yada soru işaretleriniz varsa
şu linke TIKLAYIN !
''Bir lokma bir hırka'' olarak da bilinen tasavvuf inancı,zaten Hristiyanlığın ve Doğu dinlerinde var olan (Budizm vs.) monastizm (ruhbanlık,keşişlik-rahibelik) inancından alıntıdır..
İncil değiştirilmiş midir? Arasıra şu sorular sorulmaktadır: Hıristiyanların bugün okuduklan İncil sahte midir, İncil değiştirilmiş mi?
Kimiler ise açıkça, İncil değiştirilmiş, tahrif edilmiştir, di*ye iddia ediyorlar; bu iddia herkesçe bilinen ve kabul edilen bir gerçek imiş gibi ileri sürülmektedir. Fakat bu iddiayı ispat edecek bir belge ibra edemezler.
Bu nevi iddiaları ileri sürenlere göre İncil'in nihai şekli, demek ki bugün elimizde bulunan İncil'in şekli ve metni an*cak dördüncü asrın ilk çeyreğinde, daha doğrusu MS. 325 se*nesinde İznik'te toplanan Konsil tarafından tespit edilmiş.
Bu Konsil'de ise Mesih İsa'nın şahsiyeti, mahiyeti ve uluhiyeti tartışılmıştır; İncil'in metinlerinin sahte veya sahih oldu*ğundan ise hiç bahsedilmemiştir. Ayrıca, biraz...
Hristiyanlik Dişil Bir Din midir? Bu soruyu ben sormuyorum. Soruyu, Dost Kitapevinin Kultur Kitapligi serisinde cikan Linda Woodhead tarafindan yazilmis "Hristiyanlik" kitabi 7. bolumunde sormus.
Kitap genel olarak problem durumlarini Hristiyanlik ile arasina bir mesafe koyarak ele almis. Ve baslikta sordugu soruya kendince cevaplar bulmus.
Gunumuzde Bati'da bircok kilisede kadinlar sayica erkeklere ucte iki oraninda ustundur. Bu konuda cok az arastirma yapilmis olmasina karsin guney yarimkurede de ayni oranlarin var oldugu soylenebilir.
Hristiyanligin basarisini ve basarisizligini arastirirken yapilmasi gereken, bir dinin farkli cinsler icin cekiciligini incelemek olacaktir. Bu noktada iki seyi aciklamak zorundayiz. Ilk sey, neden kadinlarin kiliselerde cok daha fazla sayida ve cok daha etkin bir bicimde...
İncil değiştirilmiş midir? Ben dünya dinlerini dolaştım,ateist bile oldum ama incili okurken değişmiş olduğunu sanarak okumuşdum.Fakat okumam bitince "Bu ne güzel kitap böyle dedim.Herşey tutarlı,değişmiş olsa bile sevdim bu kitabı dedim.Özellikle İsa nın sözlerine ve yaptıklarına hayran oldum.
Koruyucu melegimiz var midir? Matta 18:10 soyle yazar , " Bu küçüklerden birini bile hor görmekten sakının! Size şunu söyleyeyim, onların göklerdeki melekleri, göklerdeki Babam'ın yüzünü her zaman görürler.." Burdaki " bu kucukler " ya ona inananlar ( ayet 6) ya da ona gelen kucuk cocuklar ( ayet 3-5 ) icin kullanilmis olabilir. Koruyucu melekler konusuna gelince bu bolum anahtar rolunu oynar. Iyi meleklerin koruyup yardimci olduklari (Daniel 6: 20-23, 2 Krallar 6:13-17), ya da gelip bilgi verdikleri (Habercilerin Isleri 7:52-53, Luka 1:11-20 ), yol gosterdikleri ( Matta 1:20-21, Habercilerin Isleri 8:26), ihtiyaclari karsiladiklari ( Yaratilis 21:17-20, 1 Krallar 19: 5-7 ) ve imanlilara hizmette bulunduklari ( Ibraniler 1:14) hakkinda hic bir suphe bulunmamaktadir. Bunlara benzer bir cok ornekleri Kelamda...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil