| HRİSTİYAN FORUM
> Soru Panosu
: İbadet konusu 301 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj moderator7 tarafından gönderildi. İbadet İnsan oğlu ruhsal hazzı ibadette arıyor. Sizce Rab İsa'ya ne şekilde ibadet edersek o ruhsal hazza ulaşabiliriz. Pelatre İbadet
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
İbadet konusu 301 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj moderator7 tarafından gönderildi.
İnsan oğlu ruhsal hazzı ibadette arıyor. Sizce Rab İsa'ya ne şekilde ibadet edersek o ruhsal hazza ulaşabiliriz.
Pelatre
Sevgili Pelatre,
umarım bu ayetler yararlı olur.
"Ama içtenlikle tapınanların Baba'ya ruhta ve gerçekte tapınacakları saat geliyor. İşte, o saat şimdidir. Baba da kendisine böyle tapınanları arıyor. Tanrı ruhtur, O'na tapınanlar da ruhta ve gerçekte tapınmalıdırlar." (Yuhanna 4:23-24)
"Çünkü Rab'bin iyiliğini tattınız. İnsanlarca reddedilmiş, ama Tanrı'ya göre seçkin ve değerli olan diri taşa, Rab'be gelin. O sizi diri taşlar olarak ruhsal bir tapınağın yapımında kullansın. Böylelikle, İsa Mesih aracılığıyla Tanrı'nın beğenisini kazanan ruhsal kurbanlar sunmak üzere kutsal bir kâhinler topluluğu olursunuz." 1.Petrus 2:3-5).
Nasıl İbadet Edilir? Kardeşlerim, hak yolu idrak edeli çok olmadı ancak, nasıl ibadet edileceğini bilmiyorum ve bursa da kilise bulamadım. yönlendireceğiniz biri ya da önereceğiniz kaynaklara ihtiyacım var. yardımlarınız için teşekkürler.
hşçakalın.
Evde İbadet Bulunduğum bölgede kilise olmadığı için pazar günler evde ibadet yapmak istiyorum daha önce bir kiliseye gitmediğim için bir bilgim yok neler yapabilirim evde hangi duaları okumayalım?
İbadet için pazar günü toplanma hakkında. Daha önce bir başlık açmıştım adventisizmle ilgili. Arkadaşımla geçen gün bir tartışma yaşandı aramızda. O bana şabat gününün cumartesi olduğunu, pazar günü neden ibadet için kilisede toplanıldığını sordu. Bende mesihin dirildiği gün olduğu için diye cevap verdim. Bunun üzerine bana yani kutsal kitapta yazan günü değil de mesihin dirildiği günü ibadet için toplanma günü yaptınız öyle mi diye sordu. Ayrıca pazar günü toplu ibadet hakkında bana eski ve yani ahitten ayetle kanıt göstermemi istedi. Bende forumda başlık açıp bilmediğimi öğrenmek istedim. Arkadaşım cevap bekliyor. Bende işin aslını öğrenmek istiyorum. Bir diğer merak ettiğim hususta şu ; Mesihin gelişiyle eski ahitin hükmü kaldırılmışmıdır ?
Yonetim Notu: Biz yapmadik ilk hristiyanlar yapti. Arkadasiniz size kelime oyunu...
İbadet (Tapınma ve Dua) Dua ettiğiniz zaman ikiyüzlüler gibi olmayın. Onlar, herkes kendilerini görsün diye havralarda ve caddelerin köşe başlarında dikilip dua etmekten zevk alırlar. Size doğrusunu söyleyeyim, onlar ödüllerini almışlardır.<O:p</O:p
Siz ise, dua edeceğiniz zaman odanıza girip kapıyı örtün ve gizlide olan Babanıza dua edin. Gizlilik içinde yapılanı gören Babanız sizi ödüllendirecektir.<O:p</O:p
Dua ettiğinizde, putperestler gibi boş sözler tekrarlayıp durmayın. Onlar, söz kalabalığıyla seslerini duyurabileceklerini sanırlar.<O:p</O:p
Siz onlara benzemeyin! Çünkü Babanız, nelere gereksinmeniz olduğunu daha siz O'ndan dilemeden önce bilir.
Bunun için siz şöyle dua edin:<O:p</O:p
Göklerdeki Babamız, Adın kutsal kılınsın.<O:p</O:p
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil