İBADETHANELERDE GENEL GİDERLER ?

İBADETHANELERDE  GENEL  GİDERLER ? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : İBADETHANELERDE GENEL GİDERLER ? konusu 412 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj nicoletta tarafından gönderildi. İBADETHANELERDE GENEL GİDERLER ? Öncelikle sitede gösterilen ilgi ve duyarlılıktan dolayı teşekkür ederim .Bir ilim insanın dediği gibi insanların önyargılarını çözmek atomu parçalamaktan daha zordur manasında .Sorarak , dinleyerek , anlayarak insanların birbirlerini daha iyi kavrayacaklarını düşünüyorum .Dedikodu , çamur atmak , sahte düşmanlar yaratmayı bazıları esnaf gibi meslek edinmiş .Popilizmden , ilkel benlikten sıyrılmakta önemli .Herneyse benim öğrenmek istediğim kiliselerin elektirik , su ...gibi giderlerini devletmi karşılıyor .Sonuçta vergi veren vatandaşlarsınız .Azınlık derler ya ben böyle söylemeyi hiç sevmedim .Genel durum nedir ? Hepinize en derin sevgilerimi , saygılarımı sunarım . İBADETHANELERDE GENEL GİDERLER ?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İBADETHANELERDE GENEL GİDERLER ? konusu 412 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj nicoletta tarafından gönderildi.

İBADETHANELERDE GENEL GİDERLER ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

İBADETHANELERDE  GENEL  GİDERLER ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-10-09, 20:34
İBADETHANELERDE  GENEL  GİDERLER ?
orhan1

Öncelikle sitede gösterilen ilgi ve duyarlılıktan dolayı teşekkür ederim .Bir ilim insanın dediği gibi insanların önyargılarını çözmek atomu parçalamaktan daha zordur manasında .Sorarak , dinleyerek , anlayarak insanların birbirlerini daha iyi kavrayacaklarını düşünüyorum .Dedikodu , çamur atmak , sahte düşmanlar yaratmayı bazıları esnaf gibi meslek edinmiş .Popilizmden , ilkel benlikten sıyrılmakta önemli .Herneyse benim öğrenmek istediğim kiliselerin elektirik , su ...gibi giderlerini devletmi karşılıyor .Sonuçta vergi veren vatandaşlarsınız .Azınlık derler ya ben böyle söylemeyi hiç sevmedim .Genel durum nedir ? Hepinize en derin sevgilerimi , saygılarımı sunarım .

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İBADETHANELERDE GENEL GİDERLER ?

İBADETHANELERDE  GENEL  GİDERLER ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-10-09, 10:58
nicoletta

orhan1
Öncelikle sitede gösterilen ilgi ve duyarlılıktan dolayı teşekkür ederim .Bir ilim insanın dediği gibi insanların önyargılarını çözmek atomu parçalamaktan daha zordur manasında .Sorarak , dinleyerek , anlayarak insanların birbirlerini daha iyi kavrayacaklarını düşünüyorum .Dedikodu , çamur atmak , sahte düşmanlar yaratmayı bazıları esnaf gibi meslek edinmiş .Popilizmden , ilkel benlikten sıyrılmakta önemli .Herneyse benim öğrenmek istediğim kiliselerin elektirik , su ...gibi giderlerini devletmi karşılıyor .Sonuçta vergi veren vatandaşlarsınız .Azınlık derler ya ben böyle söylemeyi hiç sevmedim .Genel durum nedir ? Hepinize en derin sevgilerimi , saygılarımı sunarım .
hayır devlet karşılamıyor.. ne su ne elektrik ne de baska bir giderini..
kilise kendi bütçesinden bu giderlerini karşılıyor.. diyanete göre türkiyede ibadethane olarak sadece camiler var çünkü..

İBADETHANELERDE  GENEL  GİDERLER ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-10-09, 13:29
V E R A

sevgili kardeşim Nicoletta'nın da dediği gibi Türkiye'de sadece camiilerin giderleri devlet tarafından karşılanıyor. Diğer inanca mensup insanların ibadet evlerinin giderleri o inanca mensup kişilerin bağışları ile karşılanıyor.
Hatta senelerce kilise vakıflarımıza ait tarihi kiliselerin onarımına bile izin verilmedi ( yeni yeni izinler verilmekde ) Bu yüzden bir cok tarihi kilise harabeye döndü.
Oysaki bu uygulama bizim inancımıza verilen bir yara değil bu toprakların Tarihi Değerlerine verilen bir yaradır. Kiliselerdeki duvar resimlerinin yüzlerini ve özellikle gözlerini oymayı sevap zanneden her kişi aslında bir "vatan hainidir" . Bu tanımlamanın ağır bir suçlama olduğuna asla inanmıyorum.
Bir turizmci olarak bir çok ülkeye gitme şansım oldu . Oradaki insanların Tarihi eserlere yaklaşımı ile bizim insanlarımızın Tarihi değerlerine yaklaşımının arasında büyük farklar var.
Sevgili moderatör arkadaşlarım konuyu biraz farklı bir noktaya kaydırdım . Anlayışınıza sığınıyor ve şimdiden özür diliyorum

İBADETHANELERDE  GENEL  GİDERLER ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-10-09, 17:11
nicoletta

[quote=V E R A;370372]sevgili kardeşim Nicoletta'nın da dediği gibi Türkiye'de sadece camiilerin giderleri devlet tarafından karşılanıyor. Diğer inanca mensup insanların ibadet evlerinin giderleri o inanca mensup kişilerin bağışları ile karşılanıyor.

kesinlikle haklısın vera.. yani camilerin gideri senin benim kazanıp verdiğim vergilerden karşılanmakta başka bir deyişle.. ama sözkonusu kilise yada sinagog olunca durum değişiyor acı ama gercek..

İBADETHANELERDE GENEL GİDERLER ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

İBADETHANELERDE GENEL GİDERLER ? konusuna benzer konular;

Saadet Partisi Genel Başkanı: "Kuran kursu yasak, İncil kursu serbest" Saadet Partisi Genel Başkanı: “Kuran kursu yasak, İncil kursu serbest” Saadet Partisi Genel Başkanı: “Kuran kursu yasak, İncil kursu serbest” Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Biz iktidara geldiğimiz zaman, bu milletin manevi değerleri önüne konulan bütün yasakları kaldıracağız.” dedi. Kamalak, seçim çalışmaları kapsamında Ümraniye’de Alemdağ Caddesi’nde ‘sevgi yürüyüşü’ yaptı ve vatandaşlara karanfil dağıttı. Ardından Ümraniye Meydanı’nda halka hitap eden Kamalak, “12 yaşını bitirmemiş olan evlatlarınız, Kur’an kurslarına yasak olduğu için gidemiyor ama o yavrularınızı İncil kursuna gönderebilirsiniz, yasak değil. Dans kurslarına, bale kurslarına gönderebilirsiniz, yasak değil. Yasak olan nedir? Sadece Kur’an kursudur.” ifadelerini kullandı. 12...

Romalılar Mektubu - Genel yorumu MEKTUBA GENEL BAKIŞ – YORUM İncil’in içerdiği yirmi bir mektup arasında önemi belki de ön sırayı tutan, düşünürlerin aklını aydınlatıp onları şevke getiren bu yazı yüzyıllar boyu tanrıbilimcilere ışık saçtı, nice bilgini Tanrı insan ilişkisinin hem derinliklerine hem de yüksekliklerine uzanmaya yönlendirdi. Namları ön sırada beliren tanrıbilimciler birçok dilde Romalılar’la ilgili yorum kitaplarını kaleme aldı. Bu İncil parçası üzerinde durmayan, onu araştırmaya koyulmayan tanrıbilimci yoktur demek yanlış olmaz. Günümüzde Türk inanlı topluluklarının İncil’i okumalarına, onu araştırmalarına, küçük çapta da olsa bir katkıda bulunmaya canla başla çalıştım. İncil’de yazılı mektubun Hellence metninden başlayarak birçok kaynaktan bilgi topladım. Duam dileğim, Mesih’in yeniden gelişi...

Ortodoksluk hakkında genel bilgi ORTODOKS KİLİSELER İstanbul Rum Ortodoks (Ekümenik) Patrikliği (6 milyon) İskenderiye Ortodoks Patrikliği (350 bin) Antakya Ortodoks Patrikliği (750 bin) Kudüs Ortodoks Patrikliği (60 bin) Rus Ortodoks Kilisesi (95 milyon) Sırp Ortodoks Kilisesi (8 milyon) Romen Ortodoks Kilisesi (17 milyon) Bulgar Ortodoks Kilisesi (8 milyon) Gürcü Ortodoks Kilisesi (5 milyon)

Kutsal Kitaplar hakkında genel bilgiler. http://www.hristiyan.net/kutsalkitaplar Kutsal Kitaplar

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih