| HRİSTİYAN FORUM
> Soru Panosu
: ibrahimden önce vardım konusu 470 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj Yaralı tarafından gönderildi. ibrahimden önce vardım merhaba. daha önceki şifremi unuttuğum için tekrar üye oldum ve sorularıma devam etmek istedim.yardımcı olursanız sevinirim. isa mesih ben inrahimden önce vardım diyor.buradan isanın tanrılığını anlıyoruz.fakat başka bir ayette galiba yeşaya bölümünde bir başka peygamber için ben önceden vardım deniliyor.bunu nasıl anlamalıyız? Yönetim Notu: Lütfen referanslarınızı tam olarak belirtiniz, İncil'de hangi bölüm, Eski Antlaşma'da hangi bölüm? ibrahimden önce vardım
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
ibrahimden önce vardım konusu 470 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj Yaralı tarafından gönderildi.
merhaba.
daha önceki şifremi unuttuğum için tekrar üye oldum ve sorularıma devam etmek istedim.yardımcı olursanız sevinirim.
isa mesih ben inrahimden önce vardım diyor.buradan isanın tanrılığını anlıyoruz.fakat başka bir ayette galiba yeşaya bölümünde bir başka peygamber için ben önceden vardım deniliyor.bunu nasıl anlamalıyız?
Yönetim Notu: Lütfen referanslarınızı tam olarak belirtiniz, İncil'de hangi bölüm, Eski Antlaşma'da hangi bölüm?
Gerçekten bir dini mi araştırıyorsunuz? Amacınız daha farklı olmasın. Bana pek araştıran biri gibi gelmediniz. Araştıran kişi noktasına virgülüne kadar araştırdığı her neyse aynen mesaj panosuna yazarda.
Evlilikten önce cinsel ilişki Merhabalar,
Ben Alex,
Avrupa'da ve Amerika'da evlilikten önce cinsel ilişkiyi çok doğal karşılıyorlar.Türkiye'de ise bu çok yanlış karşılanıyor.Benim kız arkadaşım Müslüman ve onun ailesi böyle bir şeye çok karşı.Bizimde yaklaşık 2 yıllık ilişkimiz var ve bunu cinsel ilişkiyle pekiştirmek istiyoruz.Sizce bu yanlış mı?
Yönetim Notu: "Sizce", "bizce", "bence" sorularının cevaplarını ararsanız her çeşit cevap bulabilirsiniz. Sorduğunuz soru yanlış, sormanız gereken "Tanrı'nın bu konudaki isteği nedir?" olmalıdır.
Sorunuzun "bizce" cevabı ise "yanlış"tır.
AZ ÖNCE EŞİMDEN BOŞANDIM Yaklaşık 1 saat önce 9 yıllık evliliğim bitti. Açıkçası karmakarışık duygular içindeyim. Bu kadar zor ve ağır olacağını hiç tahmin etmemiştim. Bildiğim tek birşey var o da oğlum ve benim için yepyeni bir hayat hazırlıyor Rab. Mutlaka iyi şeyler hazırlıyor buna olan inancımı hiçbir zaman kaybetmedim. Buna rağmen şu an boğazımdaki düğümlenmeye, gözlerimin dolup boşalmasına engel olamıyorum. Galiba çok kötü hissediyorum, benim ve oğlum için dua eder misiniz?
6 yıl önce başlayan serüvenim Değerli iman kardeşlerim,
Nihayet cesaretimi toparlayıp ve burda formunu okudğum kardeşlerden teşvik alıp iman yolundaki serüvenimi paylaşmak istedim. Umarım bu mücadelem iman kardeşlerim içinde biraz olsun teşvik edici olur.Kardeşler iman yolundaki yaşamım altı yıl önce başladı.Müslüman bir aileden gelmekteyim ve bulunduğum çevre itibarı ile mahalle baskısının en koyu biçimde yaşandığı bir semtte yaşamaktayım. Ve ne acıdır ki gençlik dönemimde bende o insanlar gibi düşünmeye başladım.Ama içimde sürekli bir eksiklik bir boşluk vardı.Askerden geldikten sonra durumum dahada vahimleşti.Eski inancımın vecibelerini yerine getiriryordum fakat huzurum yoktu ve artık insanların kalbini kırmaya başlamıştım.BU durumum evlilik yaşantımında kopma noktasına gelmesine neden oluyordu. Bununla birlikte...
Rabbin Sofrasından önce Dua (Latince) Oratio Ante Communionem
DOMINE Iesu Christe, Fili Dei vivi, qui ex voluntate Patris cooperante Spiritu Sancto, per mortem tuam mundum vivificasti: libera me per hoc sacrosanctum Corpus et Sanguinem tuum ab omnibus iniquitatibus meis et universis malis: et fac me tuis semper inhaerere mandatis, et a te numquam separari permittas. Amen.
Rab İsa Mesih,Yaşayan Tanrı'nın Oğlu..Baba'nın isteği ve Kutsal Ruh'un yardımıyla ölümü dünyaya hayat veren: Bu kutsalların en kutsalı olan kanın ve bedenin aracılığıyla beni tüm kötülüklerden ve günahlarımdan uzaklaştır.Senin emirlerine herzaman bağlı kalmamı,itaat etmemi sağla ve senden ayrılmama asla izin verme.Amin.
100 yıl önce nasıldık? Rab bu siteye uğrayan herkesi bereketlesin.
Roma ritine bağlı bir Katoliğim ve uzun zamandır bu foruma uğramıyordum. Katoliklik başlığının düzenlendiğini görünce mutlu oldum. Birçok cahilce ve saldırgan yazının silinmesi beni çok memnun etti. Hala silinmesi gereken birkaç yazı var bence, şu Vatikan'da yıllarca yaşadığını söyleyen yalancı kişinin yazıları mesela... (Sanırım başlık "SELAMLAR TÜRKİYE HIRİSTİYANLARI idi)
Sevgili kardeşlerim, ben yıllardır Katolik Kiliselerinde çalışırım, hizmetkarların hizmetkarıyım. Övünecek hiçbir şeyim yok. Aranızdaki en değersiz kişi benim. Kimse beni tanımaz, önderlik arzum yoktur ve bilgim de çok sınırlıdır.
Ancak size iki tavsiyede bulunmak isterim.
Hepimiz, Türkiye Hıristiyanları olarak çok az kişiyiz, yine de bu toprakların tuzu da ışığı...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil