İlahiyat eğitimi

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : İlahiyat eğitimi

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
FxDivx

İlahiyat eğitimi

Merhaba arkadaşlar,ben teoloji yani hristiyan ilahiyatı eğitimi almayı düşünüyorum ve bu konuda tavsiye edebileceğiniz yer ya da kaynak varsa paylaşırsanız sevinirim.Neden böyle bir eğitim istiyorsun derseniz tam bilgili olmak için.
sevgi ve saygılarımla

Yönetim Notu: Hristiyan mısınız? İncil okudunuz mu?

İlahiyat eğitimi

hristiyanlık
FxDivx

İlahiyat eğitimi

Okudum ama tercihimi yapamadım.İlahiyat eğitimi ile yetkin bir tercih yapabileceğime inanıyorum.

İlahiyat eğitimi

hristiyanlık
Katolikmoderator

İlahiyat eğitimi

FxDivx
Merhaba arkadaşlar,ben teoloji yani hristiyan ilahiyatı eğitimi almayı düşünüyorum ve bu konuda tavsiye edebileceğiniz yer ya da kaynak varsa paylaşırsanız sevinirim.Neden böyle bir eğitim istiyorsun derseniz tam bilgili olmak için.
sevgi ve saygılarımla

öncelikle şunu belirteyim teoloji din bilimi demektir. ilahiyat fakultesinde alınır bu eğitim. teoloji sadece hristiyanlıgı değil tum dinleri kapsar.. buradaki ilahiyat fakultesini kazanın- tabiki teoloji diploması alacaksınız.
yok sadece kitaptan alayım bilgiyi ögreneiym derseniz internette bunu bulabilirsiniz.. incil okuyabilrsiniz eger hristiyanlıgı merak ediyorsanız. yada kitabı mukaddes şirketinin sayfasına girin oarada binlerce kaynak var..

ama teoloji eğitimi denince bana direk yuksek ögrenim geliyor acıkcası..

turkiyede turk vatandası olan kişiler teoloji egitimi nasıl alır? -öss vb sınavları kazanılır, ilahiyat fakultesine gidilir. teoloji egitimi alınır. dini ne olursa olsun nasıl her universiteye girebiliyorsa her turk vatandası, ilahiyat fakultesine de sınavı kazanınca alınır.

ben nasıl hristyan din adamı olunura cevap yazıyorum:

eger -zaten biliyoruz- kişi muslumansa doğal olarak fakulteden mezun olunca ya kadrolu ögretmen atanır yada camide imam olur..görevler müftü vs gibi değişir.. diyanet işlerine baglıdır bu atanmalar vb..

ama kişi hristiyansa kişinin ilahiyat egitimin turkiyede alıp almaması kişiye kalmıstır. muhendis olan hristyan bir kişi ben papaz/diyakon olmak istiyorum derse bunu ancak ve ancak yurtdısına giderek yapabilir.. eğitm alınacak yerler mezheplere gore değişiklik göstermekle beraber, yunanistan, lübnan, italya fransa vb şeklnde cografyaya dağılır, hemen hemen hristiyan olan her ülkede manastır egitimi vardır, en az lise mezunu veya dengi olmak ama terchen universite mezunu olmak sartı aranır.

yani müslüman olan yada olmayan bir kişi turkiyede hristiyan din adamı egitimi alamaz. okul yok çunku bu egitimi veren. heybeliada okulu konusuna girmiyorum politika yeri değil burası..

siz eger peder gibi hristiyan din adamı olmak istiyorsanız
-önce hristiyan olmalı, vaftiz olmalı
-sonra bu durumu kendi ruhaniniz yani pederinzle konusmalı ve yonlendirme almalısınız..
-sizin tercihinizle alakalı değil kilisenin sizle alakalı yapacagı bir tercihtir.

cunku yurtdısında papazlık egitimi (diyakon vb kapsar) uzun bir surectir.. 4 ila 6 sene arasında değişir.. bitince görev yapacagınız yeri siz değil kilise belirler, istediginiz bölgede - ülke yda şehir secme özgürlüğünüz olmaz.. insiyatif size eğitimi veren manastır yada ilahiyat fakultesinin elindedir.

selamlar

"Kulak ver, ey İsrail! SHEMA ISRAEL

Yahve Tanrımız'dır, O tektir.
Tanrınız Yahve'yi bütün yüreğinizle, bütün canınızla, bütün gücünüzle seveceksiniz."

İlahiyat eğitimi

hristiyanlık
FxDivx

İlahiyat eğitimi

Çok sağol cevap için.Ben mezhepleri araştırayım ama genelde ücreti ne kadar manastır eğitiminin ? Benim aklıma gelen şu;Mesela Lübnan'a gidip oradaki bir manastıra başvurmak.
sevgilerimle.

İlahiyat eğitimi

hristiyanlık
Sebastian

İlahiyat eğitimi

Katolikmoderator
muhendis olan hristyan bir kişi ben papaz/diyakon olmak istiyorum derse bunu ancak ve ancak yurtdısına giderek yapabilir.. eğitm alınacak yerler mezheplere gore değişiklik göstermekle beraber, yunanistan, lübnan, italya fransa vb
Nicoletta Abla, tam da beni tarif ediyorsun :)

İleride böyle bir planım var RAB izin verirse.

Her şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)

İlahiyat eğitimi

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

İlahiyat eğitimi konusuna benzer konular;

Türk Hristiyan çocuklarının eğitimi Arkadaşlar merhaba. Hristiyan Türk anne-babadan olma çocukların Ermeni veya Rum (azınlık) okullarında öğrenim görüp göremeyeceğini, konuya vakıf arkadaşlardan öğrenmek istiyorum. Bildiğim kadarıyla böyle bir şey söz konusu değil (umarım yanılıyorumdur). Konuyla ilgili bilgi-tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Rab sizlerle olsun.

Kilisenizdeki dini eğitimi yeterli buluyor musunuz? Kilisenizdeki dini eğitimi yeterli buluyor musunuz? Dini Eğitim ile kast edilen şey: bilgi bazında, karakter gelişimi bazında ve ruhsal iç huzur gelişimi bazında olan tüm eğitimleri ifade etmektedir. Sadece yazılı materyal eğitimi DEĞİLDİR.

Sonradan Hristiyan olanların eğitimi Merhaba arkadaşlar, Sizlere aslında doğrudan benimle ilgili olmayan ancak kafamı kurcalayan bir soruyu yöneltmek istiyorum. Eğer yanlış bilmiyorsam annesi babası Hristiyan olan bir kişi doğduktan bir süre sonra vaftiz ediliyor ve Hristiyan sayılıyor. Sonradan Hristiyan olanlar için ise daha farklı bir prosedür izleniyor. Fakat sonradan Hristiyan olanlardan sanki daha çok şey bekleniyor gibi. Yani sorumu bilgisizliğime verin lütfen. Annesi babası Hristiyan olan birinin mesela dini eğitim alması beklenmiyor diye biliyorum. Sonradan Hristiyan olmak isteyen birisi için ise eğitim alması, işte sonra yeterli eğitim aldığına kanaat getirilise vaftiz yapılması gibi bir takım adımlar atılıyor. Bu ikisi eşit durumlar olmamış oluyor o zaman. Yani bu...

Hristiyan.NET sitesi üzerine Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tez http://www.hristiyan.net. Sitesinde Misyonerlik Faaliyetleri Ayşe ALTIN Prof. Dr. Mehmet AYDIN 2006 http://www.ilahiyat.selcuk.edu.tr/mezuniyettezleri.htm

Cinsel eğitim mi, mahremiyet eğitimi mi? Uzman Pedagog, A. Güneş

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : İlahiyat eğitimi

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler