Arşiv Sayfa 5 / İlahiyat eğitimi - Sayfa 5

Arşiv Sayfa 5 İlahiyat eğitimi hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : İlahiyat eğitimi - Sayfa 5 konusu 2387 kez okundu, 23 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi. İlahiyat eğitimi Merhaba arkadaşlar,ben teoloji yani hristiyan ilahiyatı eğitimi almayı düşünüyorum ve bu konuda tavsiye edebileceğiniz yer ya da kaynak varsa paylaşırsanız sevinirim.Neden böyle bir eğitim istiyorsun derseniz tam bilgili olmak için. sevgi ve saygılarımla Yönetim Notu: Hristiyan mısınız? İncil okudunuz mu? İlahiyat eğitimi

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İlahiyat eğitimi konusu 2387 kez okundu, 23 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi.

İlahiyat eğitimi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5

İlahiyat eğitimi hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-01-10, 23:17
İlahiyat eğitimi
Katolikmoderator

[/quote]
Sevgili kardeşim, bu arkadaşımız belki Katolik/Ortodoks olmayan bir kilise görmüştür, oradaki pastörleri görmüş olabilir.
Amerika'dan onbinlerce dolarlık maaşlar, sınırsız kitap desteği, yurt dışına eğitime, kampa gönderme, misyon şirketleri, televizyonları ve radyoları, şirket türü dini yapılanmalar, maaşlar vs görmüş olabilir. Dolayısıyla manastırları da öyle yerler zannetmiş olabilir. Bizler gerçek din adamı nasıl olur, manastır yaşamı nasıldır mümkün olduğunca anlatmalıyız ki bazı dini pazarlamacıların, sahtekarların bu "iş"i para için yapanların gerçek yüzleri ortaya çıksın.[/quote]

canım kardeşim
ben artık forumda bu sekil soru soran ve ardından sorularına detay detay cevaplar gelmesine ragmen suysan insanları görüyorum ki..
bunu gorunce de acıkcası bu sekilde kendimi tutamıyorum. bakın burda kaç insan yazısıyor hala cevap yok 2 -3 gundur.. buna dayanamıyorum ben!
sorunun gelişi- sorulusundan artık bende kendimce yol belirlemeye basladım:) kırıcı oluyorsam kusuruma bakılmasın lutfen!
selamlar

İlahiyat eğitimi

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye "Kulak ver, ey İsrail! SHEMA ISRAEL

Yahve Tanrımız'dır, O tektir.
Tanrınız Yahve'yi bütün yüreğinizle, bütün canınızla, bütün gücünüzle seveceksiniz."mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

İlahiyat eğitimi

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İlahiyat eğitimi

İlahiyat eğitimi hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-01-10, 09:42
İlahiyat eğitimi
atariş

Sevgili Sebastian dualarımızdasın.
RAB SİZİ BEREKETLESİN!

İlahiyat eğitimi

İlahiyat eğitimi

İlahiyat eğitimi hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-01-10, 14:56
İlahiyat eğitimi
FxDivx

Herkese teşekkür ederim ve cevap yazmayı unuttuğum için özür dilerim.
Öncelikle benim bildiğim manastır hayatını anlatayım;Dünyadan ve yaşamdan soyutlanmadır,ayrı bir dünyada yaşamak hem de apayrı.Bu yüzden masantıra merakım var.Orada herşey olması gerektiği(doğru)şekilde yaşanır ama inziva hayatında haberdarım.İnziva hayatı kısmı ilgimi çekiyor o yüzden sordum.İnziva hayatı da bol bol düşünmek ve tartmak için vakit demektir.
Teoloji(ilahiyat)eğitimin i arayışımın nedeni ne papaz olmak nede bir kilise bünyesine girmek değil.Sadece bilgimi ilerletmek,öğrenmek yani öğrenmiş olmak.
saygılarımla.

İlahiyat eğitimi

İlahiyat eğitimi

İlahiyat eğitimi hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-01-10, 17:08
İlahiyat eğitimi
admin1 Ken Block

FxDivx
Herkese teşekkür ederim ve cevap yazmayı unuttuğum için özür dilerim.
Öncelikle benim bildiğim manastır hayatını anlatayım;Dünyadan ve yaşamdan soyutlanmadır,ayrı bir dünyada yaşamak hem de apayrı.Bu yüzden masantıra merakım var.Orada herşey olması gerektiği(doğru)şekilde yaşanır ama inziva hayatında haberdarım.İnziva hayatı kısmı ilgimi çekiyor o yüzden sordum.İnziva hayatı da bol bol düşünmek ve tartmak için vakit demektir.
Teoloji(ilahiyat)eğitimin i arayışımın nedeni ne papaz olmak nede bir kilise bünyesine girmek değil.Sadece bilgimi ilerletmek,öğrenmek yani öğrenmiş olmak.
saygılarımla.

Arayışınızın ne yazıkki başlangıç amacı hristiyanlık açısından tutarlı değildir.

Her kilise ile iletişime geçerek veya hristiyan kitabevlerine giderek bilgi edinebilirsiniz.

İlahiyat eğitimi

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

İlahiyat eğitimi

İlahiyat eğitimi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5  

İlahiyat eğitimi konusuna benzer konular;

Hristiyan İlahiyat Fakültesi Okumak Esenlikler Mesih'te kardeşlerim, Henüz çok erken olsa da, ruhban olabilmek için Hristiyan İlahiyat'ını üniversitede tamamlamak gerekiyormuş sanırım (Ermeni bir Rahip'in dediğine göre) ve Türkiye'de olmadığı için farklı ülkelere gitmek gerekiyormuş. Vaftiz olduktan sonra bunu istediğimi Patrikhane'ye bildirsem bana yardımcı olunur mu ? Çünkü benim çok iyi bir maddi durumum yok (gerçi reşit değilim, ekonomik özgürlüğüm de yok.). Bir de normal üniversiteye gitmeli miyim sizce ? Benim istediğim Türkiye'deki bölümler Dilbilim, Antik Yunan-Latin dili bölümleri. Teşekkür ederim, Rab'de kalın.

Türk Hristiyan çocuklarının eğitimi Arkadaşlar merhaba. Hristiyan Türk anne-babadan olma çocukların Ermeni veya Rum (azınlık) okullarında öğrenim görüp göremeyeceğini, konuya vakıf arkadaşlardan öğrenmek istiyorum. Bildiğim kadarıyla böyle bir şey söz konusu değil (umarım yanılıyorumdur). Konuyla ilgili bilgi-tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Rab sizlerle olsun.

Sonradan Hristiyan olanların eğitimi Merhaba arkadaşlar, Sizlere aslında doğrudan benimle ilgili olmayan ancak kafamı kurcalayan bir soruyu yöneltmek istiyorum. Eğer yanlış bilmiyorsam annesi babası Hristiyan olan bir kişi doğduktan bir süre sonra vaftiz ediliyor ve Hristiyan sayılıyor. Sonradan Hristiyan olanlar için ise daha farklı bir prosedür izleniyor. Fakat sonradan Hristiyan olanlardan sanki daha çok şey bekleniyor gibi. Yani sorumu bilgisizliğime verin lütfen. Annesi babası Hristiyan olan birinin mesela dini eğitim alması beklenmiyor diye biliyorum. Sonradan Hristiyan olmak isteyen birisi için ise eğitim alması, işte sonra yeterli eğitim aldığına kanaat getirilise vaftiz yapılması gibi bir takım adımlar atılıyor. Bu ikisi eşit durumlar olmamış oluyor o zaman. Yani bu söylediğim doğru mu? Yoksa bilmediğim için yanlış...

Hristiyan.NET sitesi üzerine Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tez http://www.hristiyan.net. Sitesinde Misyonerlik Faaliyetleri Ayşe ALTIN Prof. Dr. Mehmet AYDIN 2006 http://www.ilahiyat.selcuk.edu.tr/mezuniyettezleri.htm

Cinsel eğitim mi, mahremiyet eğitimi mi? Cinsel eğitim mi, mahremiyet eğitimi mi? Son yıllarda çocuk tacizlerinin büyük bir hızla artıyor olması, anne-babaları ciddi bir "panik" havasına soktu. Zira konu hakkında ne önleyici tedbirlerden bahsediliyor, ne de kurumsal bir yapılanma ortalıklarda görünüyor. Bir yandan ülkemizin hemen her şehrine öbek öbek yayılmış bulunan bu kanserli hücreler çocukların o masum yaşantılarının üzerine bir kara bulut gibi çökerken, diğer yandan soruna ciddi ve kalıcı çözümler üretilemiyor olması, toplumun bütün kesimlerini rahatsız etmeye devam ediyor. Daha da ötesi, sorunu çözmek adına uygulanan yöntemlerin bir süre sonra sorunun bir parçası olmaya başlaması konuyu daha da çözümsüz hale getiriyor. Bu bağlamda, çocuklara cinsel eğitim verilmesinin tacizleri önleyeceği yönünde yapılan...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih