| Sebastian |
|
Sevgili Hristiyanlar; Maalesef 2 gündür bi hayli huzursuzum. Ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası, sizlere danışmak istedim. Bir Amerikalı ile 2 gündür mesajlaşıyorum, kendisi sonradan RAB'bi bulan, bu uğurda ailesini ve arkadaşlarını kaybetmiş bir imanlı. Şaşırdım aslında, Amerika Birleşik Devletleri'nde bile bir kişi, iman dolu olduğu halde dışlanıyorsa, gerçekten durum kötü demektir. Bana ailemin bilip bilmediğini sordu ben de hayır dedim. Bunun üstüne bana şu ayetleri gösterdi; "İnsanların önünde beni açıkça kabul eden herkesi, ben de göklerdeki Babam'ın önünde açıkça kabul edeceğim. İnsanların önünde beni inkâr edeni, ben de göklerdeki Babam'ın önünde inkâr edeceğim." Yeryüzüne barış getirmeye geldiğimi sanmayın! Barış değil, kılıç getirmeye geldim. Çünkü ben babayla oğulun, anneyle kızın, gelinle kaynananın arasına ayrılık sokmaya geldim. 'İnsanın düşmanı kendi ev halkı olacak. 'Annesini ya da babasını beni sevdiğinden çok seven bana layık değildir. Oğlunu ya da kızını beni sevdiğinden çok seven bana layık değildir. Çarmıhını yüklenip ardımdan gelmeyen bana layık değildir. (Matta 10:32-38) Şimdi burada İsa Efendimiz tam da bu noktaya değinmiş diye düşünüyorum, yani Amerikalı dostum haklı aslında. Bizler ailemize anlatmayarak, imanımızı gizleyerek Mesih'e karşı mı geliyoruz acaba? Değerli yorumlarınızı bekliyorum, çünkü önemli olduğunu düşündüğüm bir konu. Sevgiler |