İncil gerçekten bozuldu mu?

İncil gerçekten bozuldu mu? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : İncil gerçekten bozuldu mu? konusu 3515 kez okundu, 24 kez cevaplandı. En son mesaj songül tarafından gönderildi. İncil gerçekten bozuldu mu? Merhaba. Ben bir Müslümanım.Müslüman olduğum için de İncil'in bozulduğuna inanıyorum. ****** Yönetim Notu:İncil'in değiştirildiğini söylemek veya iddia etmek için "inanmak" yeterli değildir. İslam inancıyla İncil'in değiştirilmesi arasında niçin bu tür mantıksız bir bağlantı kurulmaya çalışıldığını anlarsanız, İncil'in değişip değişmediği sorusuna kendiniz de yanıt verebilirsiniz. Diğer sorularınıza gelince, Forum Kurallarını okuyun. Her bir sorunuz için ayrı başlık açmanız gerekir. Ayrıca sorularınızın daha önce sorulmadığından da emin olun. Önceden yanıtlanmış soruları tekrar tekrar sormayın. İncil gerçekten bozuldu mu?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İncil gerçekten bozuldu mu? konusu 3515 kez okundu, 24 kez cevaplandı. En son mesaj songül tarafından gönderildi.

İncil gerçekten bozuldu mu? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 >

İncil gerçekten bozuldu mu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-01-10, 00:26
RapstaR

Merhaba. Ben bir Müslümanım.Müslüman olduğum için de İncil'in bozulduğuna inanıyorum.

Yönetim Notu:İncil'in değiştirildiğini söylemek veya iddia etmek için "inanmak" yeterli değildir. İslam inancıyla İncil'in değiştirilmesi arasında niçin bu tür mantıksız bir bağlantı kurulmaya çalışıldığını anlarsanız, İncil'in değişip değişmediği sorusuna kendiniz de yanıt verebilirsiniz. Diğer sorularınıza gelince, Forum Kurallarını okuyun. Her bir sorunuz için ayrı başlık açmanız gerekir. Ayrıca sorularınızın daha önce sorulmadığından da emin olun. Önceden yanıtlanmış soruları tekrar tekrar sormayın.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İncil gerçekten bozuldu mu?

İncil gerçekten bozuldu mu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-01-10, 02:19
moderator5

Diyelim ki bozulmuş olsun. Bu bozulmuş İncil bile Kuran'dan daha iyi geliyor insanlara...

İncil gerçekten bozuldu mu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-01-10, 03:00
ozgur_beyin

bu yalanlara ,inançlı olduğum dönemlerde bile inanmadım.

din insanların ''kişisel '' olarak namusudur nasılki namusuna halel getirmek istemezlerse dinde bu babdandır.
müslümanlar kendilerine ve dinlerine güvenleri olmadığından veya böyle bir argümana ihtiyaç duyduklarından bir sürü yalana başvurmuşlardır .
bunlar incilin tevratın tahrifi
faraklit yalanı.
kuran mucizeleri
yahu birde fethullahçıların uydurduğu beşeri mucizeler var.
firavunun cesedi ,ayda kuran ve benzerleri.
işlerine geldimi incildede var işlerine gelmedimi tahrif .
bunlar kendine güvensizlikten gelen hezeyanlar.
şu sitede yeniyim pek sevilmeme rağmen çok takdir ediyorum.siteyi
yazan arkadaşlar türkçeyi son derece iyi kullanıyorlar ve
entellektüel boyutları var.
bir sürü islami sitede el harezmi v.b niclerle yazı yazdım ve aykırı söylemlerinden dolayı kovuldum onlara verdiğim cevaplar tamamen islamın ''muteber'' saydığı kaynaklardandı. ama kovuldum ve sevilmedim . çünkü onları gerçek islamla yüzleştiriyordum
birisi, internetin herhangi bir köşesinde olan alıntıları yazıyor. kendi dağarcığından bir şey yok.
ve bu çalma konuları okuyan, cahil. büyük ihtimalle yaşı çok küçük çocuklar sadece ''allah razı olsun kabilinden cevaplar verebiliyorlar sadece. bu çalma veya kısa yazılar.a söylemek istediğim aslen şudur, bu sitenin yazanlarının formatı böyle değil.
ayakları yere basan dinlerine bağlı yürekli insanlar
bu , bu sitenin hoş tarafı
buraya gelen teblğe yönelik müslümanlar hrıstiyanlar kadar dininede vakıf değiller.
yüzyıllardır tekrarlanan eski nakaratlara devam ediyorlar.
ata sözleri benim kutsal kitabımdır derki'' aptal dostun olacağına akıllı düşmanın olsun ''
müslümanlar aptal dosta sahip olmayı yeğliyorlar.
ve anlattıklarına sadece kendileri inanıyorlar.
muhammedin hep fakirliğiniön plana çıkarırlar
adam sormazlarmı
kurana koyduğu ganimeten elde edilen malın beşte birini alan adam nasıl fakir olur
o kadar karıya kim bakar bunlar nasıl doyar nasıl giyer
sızlanıp dururlar sadece '' gül kokulu muhammedim'
al gül kokulu muhammedin mısırlı leşkerleri(asker) yine başka bir müslüman halka( filistin) yardım bile göndrtmiyorlar
devam '' gül kokulu muhammedim'' ilahisine
kime ne faydsı olacaksa

İncil gerçekten bozuldu mu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-01-10, 04:20
Katolikmoderator

RapstaR
Merhaba. Ben bir Müslümanım.Müslüman olduğum için de İncil'in bozulduğuna inanıyorum.

o zaman bizle fikrinizi paylaştıgınız için teşekkür edelim size..
biz hristiyanız. ve rabbimizin isa mesihin olduguna , pederin oğlu olduguna ve kutsal ruha inandıgımızı söyleyelim. isa rabdir ve harici herseyi reddettiğimizi de belirtelim..

selametle kalın..

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye "Kulak ver, ey İsrail! SHEMA ISRAEL

Yahve Tanrımız'dır, O tektir.
Tanrınız Yahve'yi bütün yüreğinizle, bütün canınızla, bütün gücünüzle seveceksiniz."mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

İncil gerçekten bozuldu mu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-01-10, 13:01
songül

:)))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))))) saygıdan bahsederken saygısızlık yapma sana sadece soru sorulmuş soruyu cevaplama kabiliyetin yoksa saldırıya geçme bırakta sitenin yönetimi cevaplasın en azında sakin ve anlamlı cevap olur hakaret ediyorsunuz diyorsun en büyük hakareti sen yapıyorsun farkına varsan daha iyi olur.....

İncil gerçekten bozuldu mu? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 >  

İncil gerçekten bozuldu mu? konusuna benzer konular;

İnternet gerçekten sosyalleştiriyor mu? İnternetsiz bir yaşam, sanki artık mümkün değil. Peki, kullanıcılar ya da onların yakınları bu durumdan memnun mu? Daha da önemlisi, internet ve sosyal medya, iddia edildiği gibi sosyalleşmeyi öldürüyor mu? Genç Bakış’ta, önceki gece, işte tam da bu konuyu tartıştık. Konya Selçuk Üniversitesi’nde, münazara formatında gerçekleşen üç turlu programın, ilk iki turunu açık ara “Hayır Takımı“ kazandı. Ama finalde, duygular üzerinden internete yüklenen “Evet Takımı“ tartışmanın galibi oldu. İşte, internet sosyalleşmeyi öldürmüyor tam aksine daha da sosyal olmalarını sağlıyor diyen “Hayırcılar” ile internet yüzünden artık aile içi diyalog bile bitti diyen “Evetçiler”in görüşleri: Evetçiler: İnternet kandırmacadır - İnsan aynı ortamı paylaşarak, aynı havayı soluyarak sosyalleşir....

4 İncil baştan beri tebliğ edilen asıl ve tek İncil mi? Öncelikle biz Hıristiyanlar “İncil”den söz ederken, Hıristiyanların okuduğu Kutsal Kitabı'ndan değil onun içindeki bölümlerinden söz ettiğimizin altını çizeyim. Sizin de bildiğiniz gibi Hıristiyan inancına ait Kutsal Yazısı'nın tümüne “Yeni Ahit”, onun ilk 4 bölümüne de “4 İncil” diyoruz. Dolayısıyla Matta, Markos, Luka ve Yuhanna; Kurân'ın Fatiha, Bakara, Ali İmran, Nisa, vb. sureleri gibidirler. Sureleri ayrı ayrı Kurân'lar olarak değerlendirmediğimiz gibi, İncilleri de ayrı ayrı “Yeni Ahitler” olarak değerlendiremeyiz. Bu yüzden ben Matta, Markos, Luka ve Yuhanna'dan söz ederken “Müjde” kelimesini tercih ederim ki, “müjde” 'İncil'in Türkçe karşılığıdır. Buna göre, toplumda “4 İncil” olarak bilinen bölümlerin herhangi birinden söz etmek için bu noktadan itibaren ...

İsa (Yahşuah) Gerçekten Yaşadı mı? İSA GERÇEKTEN YAŞADI MI? Tarihi bir kişilik İsa Hıristiyanların uydurmuş olduğu insanlığın en güzel simalarından biri midir? Günümüzde hiç kimse İsa’nın tarihi kişiliğine geçerli bir şekilde itiraz etmiyor. Tarihçiler, Hıristiyanlık dışı dinlerin taraftarları: Muhammed ya da Gandi vb. tarafından da bu gerçek kabul ediliyor.

İsa Mesih gerçekten yaşadı mı? Sevgili kardeşlerim.Benim yakın çevremde bazı kişiler var .Bu kişiler herhangi bir dine mensup değiller ,iddialarına göre yanlızca yaşamı yaratan bir gücün varlığına inandıklarını, onun dışında diğer herşeyin saçma olduğunu söylüyorlar.Helede ben İsa Mesih'e geldiğimden beri bana bazı sorular yöneltiyorlar:''İsa diye birinin kesin yaşayıp yaşamadığı belli bile değil,sen nasıl ona inanıyorsun?''Hatta daha ileri gidip:''İncil,Tevrat'tan ve eski mısırda bulunan bazı kanunlardan kopya çekilerek yazılmış,buna nedersin?''gibi.Ben se onlara Josh Mc Dowell'in'Marangozdan da öte' isimli kitabını verdim.Bunu okuyup tekrar düşünsünler diye.Sonra da İncil'i okumaları için verdim böyle düşünceleri terketsinler diye.Fakat hala saçma ve kandırmaca olduğunu,benim nasıl böyle şeylere inandığımı sorup...

İncil’de gerçekten de çelişki var mı? İncil’de gerçekten de çelişki var mı? Hıristiyanlar çelişkili bir kitaba mı inanıyorlar? Ilk üç müjdede (Matta-Markos-Luka) birçok benzerligin bulunmasi ve hatta bazi bölümlerin kelimesi kelimesine ayni olmakla birlikte birçok farkliliginda olmasina "Sinoptik Sorun" denir. Bu tutucu Mesih imanlilarindan çok, Kutsal Kitap'in esinini inkar edenler için genellikle bir sorun olusturmaktadir. Bunu açiklamak için, birçok karmasik teoriler olusturulmustur. Bunlar sik sik da yazili biçimde elimize geçmemis olan, teoride kaybolmus belgelerle ilgilidirler. Bunlardan bazilari Luka 1:1 e uyarlar ve gerçek Mesih Inancina göre en azindan olasidirlar. Ancak bu teorilerden bazilari, ilk yüzyildaki kilisenin, İsa Mesih hakkinda "mit"ler olusturdugunu söyleme noktasina kadar uzanmistir. Bu...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih