| HRİSTİYAN FORUM
> Soru Panosu
: İncil'i dinliyorum konusu 527 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj FormerlySaul tarafından gönderildi. İncil'i dinliyorum Arkadaşlar incil'i okumaktansa incil.biz sitesinden dinliyorum acaba aynı şekilde sevab mıdır yoksa okumak daha mı iyidir ... İncil'i dinliyorum
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
İncil'i dinliyorum konusu 527 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj FormerlySaul tarafından gönderildi.
Arkadaşlar incil'i okumaktansa incil.biz sitesinden dinliyorum acaba aynı şekilde sevab mıdır yoksa okumak daha mı iyidir ...
Merhaba arkadaşım ben günah olup olmadığını bilmiyorum ama şunu söyliyim bende eskiden dinliyodum aynı zamanda takip ediyodum güzel oluyordu ama normal okumak bence daha mantıklı ve sağlıklı çünkü dinleme seni çok yavaşlatır normalde örneğin Matta'da dinleyerek 1 bölüm dinleyene kadar okuyarak 2 bölüm dinlersin ama eğer günah değilse sen bilirsin ama okumanı tavsiye ederim bende öyle yapıyorum :) Esenlikler herkese.
Gunah veya sevab konusunu bilmiyorum ama bence sen dinliyerek daha iyi anlıyorsan bunda bir mahsur olacagını zannetmiyorum . ben dinledigimden çok okudugumu daha iyi anlıyorum mesela
Sevap nedir?
İslamiyetteki gibi bir sevap kavramı Hıristiyanlıkta yoktur sevgili kardeşim.
Yaptığımız iyi işlerle değil, Mesih İsa'ya olan imanımızla kurtulacağımıza inanırız biz. İncil'i dinlemek ya da okumak fark etmez, onu yaşamaktır önemli olan. www.incil.tv sitesindeki videolarımızı izlemek de sana yardımcı olacaktır.
Esenlikle,
Yuhanna
Peki Ya Barnabas İncil'i için ne diyeceksiniz? Belirli Kutsal Kitap eleştirmenleri Barnabas (Sözde) İncilinin, birden bire orataya çıktığı 18.yy'a kadar kasıtlı bir şekilde saklanmış olan İsa'nın orjinal İncili olduğunu iddia ederler. Elimizde Matta, Markos, Luka, Yuhanna kitaplarının yüzlerce erken dönem kopyaları olmasına rağmen, Barnabas İncili ile ilgili 15 yy'a kadar hiçbir metin ortalarda gözükmemiştir.
Aşağıdada göreceğimiz gibi, Bu belge, 1500-1590 yılları arasında bir zaman da Güney Amerika'da hazırlanmıştır.
On Altıncı Yüzyıl Kaynaklarının Kanıtları
''Barnabas İncili'' içerisinde 16.yy kaynaklarına ait inkar edilemez bazı işaretler içermektedir. Tevrat İsraillilere her elli yılı jubile olarak dinlenme ve borç silme yılı olarak ayırmalarını emreder. Buna Karşın Barnabas İncili'nin yazarı ise bu süreyi 100 yıl...
Tevrat, Zebur, İncil'i nasıl çalışabiliriz? Soru: Kutsal Kitap’ı etüt etmenin doğru biçimi nedir?
Yanıt: Kutsal Kitap ayetlerinin anlamını belirlemek, bir inanlının bu hayattaki en önemli işlerinden biridir. Tanrı bize Kutsal Kitap’ı sadece okumamızı söylemez. Onu etüt etmeli ve doğru bir şekilde ele almalıyız (2 Timoteos 2:15). Kutsal Kitap ayetlerini etüt etmek çok çalışmayı gerektirir. Kutsal Yazılar’ı gelişigüzel okumak ya da onlara kısaca göz gezdirmek bazen çok yanlış sonuçlara varılmasına yol açabilir. Bu yüzden, Kutsal Yazılar’ın doğru anlamını belirlemek için birkaç ilkeyi anlamak çok önemlidir.
Kutsal Kitap öğrencisi ilk olarak dua edip Kutsal Ruh’tan kendisine anlayış vermesini istemelidir. Çünkü bunu yapmak Kutsal Ruh’un işlevlerinden biridir. “Ne var ki O, yani Gerçeğin Ruhu gelince, sizi tüm gerçeğe yöneltecek....
Tevrat, Zebur, İncil'i neden okumalıyız / çalışmalıyız? Soru: Kutsal Kitap’ı neden okumalı / neden etüt etmeliyiz?
Yanıt: Kutsal Kitap, Tanrı’nın bizim için olan Sözü olduğundan onu okuyup etüt etmeliyiz. Kutsal Kitap gerçekten de “Tanrı’nın nefesi tarafından verilmiştir” (2 Timoteos 3:16). Yani, Tanrı’nın bizim için olan sözlerinin ta kendisidir. Tanrı, filozofların sormuş olduğu birçok soruyu Kutsal Yazılar’da bizler için yanıtlar. “Yaşamın amacı nedir?” “Ben nereden geldim?” “Ölümden sonra yaşam var mıdır?” “Cennete nasıl gidebilirim?” “Dünya neden kötülükle dolu?” “İyilik yapmakta neden bu kadar çok zorlanıyorum?” Kutsal Kitap bu “büyük” sorulara ek olarak, “Bir eşte neler aramalıyım?” “Evliliğim nasıl başarılı olabilir?” “Nasıl iyi bir arkadaş olabilirim?” “Nasıl iyi bir anne ya da baba olabilirim?” “Başarı nedir ve ona nasıl...
Orijinal Dilde İncil'i Nereden Bulabilirim? Öncelikle herkese merhaba. Bir Hristiyan olmasamda Tanrı'nın esenliği üzerinize olsun diyerek sözlerime başlamak isterim. :)
Buraya farklı bir dini anlatmaya gelmedim. Buraya farklı bir dini dinlmeye de gelmedim. Buraya soracağım bir kaç soru için geldim ve işte onlar şunlar.
1- Orijinal dilde İncil'i nereden bulabilirim? Ayrıca bu dili nasıl öğrenebilirim? Bu dil hakkında ayrıntılı bilgi verirlirse sevinirim.
2- Daha önce bedava dağıtılan İncillerden bende birtane sipariş etmiştim geldi de okudumda ancak İncil'in tamamının bana gönderilen olmadığını biliyorum. Kısacası bu kutsal kitabın tamamını nasıl elde edebilirim? Kuran'ın tamamını ezbere bildiğim gibi bu kitabında en az yarısını ezberlemek istiyorum. Lütfen yaşanılması gerekir vb. yazılmasın. Zaten Müslümanlar tarafından...
Dünyanın en eski İncil'i internette Dünyanın en eski İncil’i internette
AA - Istanbul - 22.07.2008
Dünyanın en eski İncil’i sayılan “Codex Sinaiticus”un bir kısmı perşembe günü internette www.codex-sinaiticus.net adresinde yayınlanacak
Alman Leipzig Üniversitesi kütüphanesi yetkililerince yapılan yazılı açıklamaya göre, Tur-u Sina’daki Aya Katerina manastırının keşişlerince 330 ila 350 yıllarında Rumca olarak sığır derisine yazılan ve uzmanlarca dünyanın en eski İncil’i olarak tanımlanan kitap, temmuz 2009’a kadar internette yayınlanacak.
Önlü arkalı 400 sayfalık “ahd-i cedit”, Alman bilgini Konstantin von Tischendorf tarafından 19. yüzyılda Mısır’dan çıkarılmıştı. 43 sayfası Leipzig Üniversitesi kütüphanesinde bulunan kitabın kalan bölümleri de Londra’daki İngiliz kütüphanesinde, Saint-Petersburg’taki ulusal...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil