İncilin 4 bölümü

İncilin 4 bölümü hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : İncilin 4 bölümü konusu 876 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj mstesla tarafından gönderildi. İncilin 4 bölümü Merhaba arkadaşlar, İncilin 4 bölümü arasında çelişki olmadığı nasıl ispatlanabilir? Yönetim Notu: Tartışma etiğinde bir kural vardır, "iddiayı ispat yükümlülüğü iddia sahibine aittir". Hristiyanlar olmayan bir şeyin yokluğunu ispat etmek zorunda değildirler, çelişkili olduğunu iddia eden kişi bunu delilleriyle ortaya koymalıdır. Misal birisi size "aptal" diyorsa, siz aptal olmadığınızı ispat etmek zorunda değilsiniz, size aptal diyen bunu ispat etmek zorundadır. İncilin 4 bölümü

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İncilin 4 bölümü konusu 876 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj mstesla tarafından gönderildi.

İncilin 4 bölümü konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

İncilin 4 bölümü hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-12-10, 18:02
İncilin 4 bölümü
Barış1987

Merhaba arkadaşlar, İncilin 4 bölümü arasında çelişki olmadığı nasıl ispatlanabilir?

Yönetim Notu: Tartışma etiğinde bir kural vardır, "iddiayı ispat yükümlülüğü iddia sahibine aittir". Hristiyanlar olmayan bir şeyin yokluğunu ispat etmek zorunda değildirler, çelişkili olduğunu iddia eden kişi bunu delilleriyle ortaya koymalıdır. Misal birisi size "aptal" diyorsa, siz aptal olmadığınızı ispat etmek zorunda değilsiniz, size aptal diyen bunu ispat etmek zorundadır.

İncilin 4 bölümü

İncilin 4 bölümü

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İncilin 4 bölümü

İncilin 4 bölümü hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-12-10, 20:24
İncilin 4 bölümü
Paullus

Sevgili Bahadır,

İlk önce İncil'in ne olduğunu ve nasıl yazıldığını öğrenmeniz,iman yolculuğunuzdaki temel taşların sağlamlığı açısından önem arzeder.Sayın yönetiminde vurguladığı gibi kimseye birşey ispatlamak zorunda değilsiniz.

Yazacaklarım bir kitaptan alıntıdır.

KUTSAL KİTABIN ESİNİ:

Hristiyan inancına göre,Kutsal Kitap Tanrı tarafından,insanoğlu bir alet gibi kullanılarak yazılmıştır,yani Kutsal Kitabın bir Tanrısal bir de insani yanı vardır.

Diğer bir deyimle,Hristiyan inancında Kutsal Kitabın yazarı Kutsal Ruhtan gelen ilham ile Tanrının kendisidir.Tanrı insan yazarları,yazmaya teşvik eder,ifşa etmek istediğini ve yalnızca bunu yazacak şekilde onlara yardımcı olur....

ESİNLENME(VAHİY):

Müslümanlar sıksık bir insan yazara niçin ihtiyaç duyulduğunu sorarlar.Tanrı mesajını doğrudan bir Peygambere ileterek onun bu mesajı aynen insanlığa ulaştırmasını sağlayamaz mıydı?O zaman Tanrının bildirmek istediğini anlayabilmek için uzunboylu incelemelere ve tahlillere de gerek kalmazdı.

Peygamber mesajı açık seçik sunar,insanoğlu da onu kabul ederek uygulama,ya da reddetme arasında bir seçim yapmakla yetinebilirdi.

Vahiy karşısındaki bu tutum,İslamla Hristiyanlığın bellibaşlı farklarından birini oluşturur.Müslüman için Kuran kendinden öte herhangi bir Tanrısal açınlamayı amaç edinmez.Kuran Tanrı vahyinin kendisidir,açık,seçik ve kesin mesajıdır.Kuran,inananı,k endinden öte bir Tanrısal açınlama denemesine götürme maksadını gütmez.

Hristiyanların Kutsal Kitaba yaklaşımı ise farklıdır.Hristiyanların inancına göre TAM VE MÜKEMMEL AÇINLAMA BİR KİTAPTA DEĞİL,BİR İNSANDA GERÇEKLEŞİR.Hristiyanlar için,Tanrı'yı ifşa eden,Tanrının insana söylemek istediğini yaşamında ve şahsında en mükemmel şekilde anlatan,MESİH İSADIR.Böylece Kutsal Kitap Hristiyan için daima kendinden öte bir yere işaret eder,İsa'ya ve Tanrının insana söylemek istediklerine olan inancı,oluşturmayı amaçlar.Yeni Antlaşmanın yazarları insandı.Bir insan olarak onlar,aralarında yaşayan,cefa çeken,ölen ve Tanrının ölüler arasından dirilttiği İsa ile yaşadıklarının anlamını açıklamaya çalışıyorlardı.Bu tanıklık Hristiyan Kutsal Yazılarının özünü oluşturur.

Bu noktadan hareketle,Hristiyanların ve Müslümanların vahiy' yaklaşımında diğer bir farklılık görüyoruz.Hristiyanlara göre Tanrı,insanlığa MESAJINI açıklamakla yetinmedi,insanlık tarihinde KENDİ KENDİNİ de açıkladı.Kutsal Yazıları oluşturan kitaplar ise TANRININ BU KENDİ KENDİNİ AÇIKLAMASINI BİLDİRİR,yorumlarlar...

Alıntıladığım bölümlerin devamları var.Ana noktaları ifade etmek adına kısa tutmaya çalıştım.

Kaynak:Hıristiyan Tanrıbilmine Giriş.

Alıntı yaptığım kitap,Katolik Kilisesi Rahibi ve Türkiye'de bir zamanlar yaşamış olan Prof.Dr. Thomas Michel'e aittir.

Sevgilerimle.

Yönetim Notu: Vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederiz, Rab'be de şükrederiz ki bunu yapmak için yüreğinizde istek yarattı...

İncilin 4 bölümü

İncilin 4 bölümü

İncilin 4 bölümü hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-12-10, 20:39
İncilin 4 bölümü
Flyboy

Sevgili kardeşim, İncil'in dört bölümünü de okudunuz mu ?

Benim çok sevdiğim bir söz vardır. Bir konu hakkında bilginiz yoksa, fikriniz de olmasın diye. Profil bilgilerinize göre dört bölümü de okumadınız. Eğer okuduysanız oradan konuşmamıza devam edelim.

İncilin 4 bölümü

İncilin 4 bölümü

İncilin 4 bölümü hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-12-10, 20:52
İncilin 4 bölümü
fundi

Baris kardesim, dört sahitlik ayni ana, ayni seyin, ayni özelligini veya olusunu anlatmazlar. Mesala sen biriyle konusuyorsun, hepsi biriyle konustugunu söyler, konusmada gecen kimi o sözü anar,digeri öbür sözü anar veya ayni sözü anar. Yaninizda baska biri varsa kimisi ondan da bahseder, kimisi onu söz konusu yapmaz. Böylece farkliliklar vardir. Farkliliklar celiski degildir ama. Bunlar birbirine eklendiginde gercekligi tamamlarlar. Buyur, oku. Celiski gibi gördügünü söyle aciklayalim. Sahitler ayni seyi ayni sekilde anlatslar,kimse inanmaz, önceden anlasip ayni seyi tekrarladiklari sonucuna varilir. Görüyorsun sahitlikler birbirinden ne kadar bagimsiz yapilmis.

İncilin 4 bölümü

İncilin 4 bölümü

İncilin 4 bölümü hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-12-10, 22:16
İncilin 4 bölümü
jude

Paullus
Sevgili Bahadır,

İlk önce İncil'in ne olduğunu ve nasıl yazıldığını öğrenmeniz,iman yolculuğunuzdaki temel taşların sağlamlığı açısından önem arzeder.Sayın yönetiminde vurguladığı gibi kimseye birşey ispatlamak zorunda değilsiniz.

Yazacaklarım bir kitaptan alıntıdır.

KUTSAL KİTABIN ESİNİ:

Hristiyan inancına göre,Kutsal Kitap Tanrı tarafından,insanoğlu bir alet gibi kullanılarak yazılmıştır,yani Kutsal Kitabın bir Tanrısal bir de insani yanı vardır.

Diğer bir deyimle,Hristiyan inancında Kutsal Kitabın yazarı Kutsal Ruhtan gelen ilham ile Tanrının kendisidir.Tanrı insan yazarları,yazmaya teşvik eder,ifşa etmek istediğini ve yalnızca bunu yazacak şekilde onlara yardımcı olur....

ESİNLENME(VAHİY):

Müslümanlar sıksık bir insan yazara niçin ihtiyaç duyulduğunu sorarlar.Tanrı mesajını doğrudan bir Peygambere ileterek onun bu mesajı aynen insanlığa ulaştırmasını sağlayamaz mıydı?O zaman Tanrının bildirmek istediğini anlayabilmek için uzunboylu incelemelere ve tahlillere de gerek kalmazdı.

Peygamber mesajı açık seçik sunar,insanoğlu da onu kabul ederek uygulama,ya da reddetme arasında bir seçim yapmakla yetinebilirdi.

Vahiy karşısındaki bu tutum,İslamla Hristiyanlığın bellibaşlı farklarından birini oluşturur.Müslüman için Kuran kendinden öte herhangi bir Tanrısal açınlamayı amaç edinmez.Kuran Tanrı vahyinin kendisidir,açık,seçik ve kesin mesajıdır.Kuran,inananı,k endinden öte bir Tanrısal açınlama denemesine götürme maksadını gütmez.

Hristiyanların Kutsal Kitaba yaklaşımı ise farklıdır.Hristiyanların inancına göre TAM VE MÜKEMMEL AÇINLAMA BİR KİTAPTA DEĞİL,BİR İNSANDA GERÇEKLEŞİR.Hristiyanlar için,Tanrı'yı ifşa eden,Tanrının insana söylemek istediğini yaşamında ve şahsında en mükemmel şekilde anlatan,MESİH İSADIR.Böylece Kutsal Kitap Hristiyan için daima kendinden öte bir yere işaret eder,İsa'ya ve Tanrının insana söylemek istediklerine olan inancı,oluşturmayı amaçlar.Yeni Antlaşmanın yazarları insandı.Bir insan olarak onlar,aralarında yaşayan,cefa çeken,ölen ve Tanrının ölüler arasından dirilttiği İsa ile yaşadıklarının anlamını açıklamaya çalışıyorlardı.Bu tanıklık Hristiyan Kutsal Yazılarının özünü oluşturur.

Bu noktadan hareketle,Hristiyanların ve Müslümanların vahiy' yaklaşımında diğer bir farklılık görüyoruz.Hristiyanlara göre Tanrı,insanlığa MESAJINI açıklamakla yetinmedi,insanlık tarihinde KENDİ KENDİNİ de açıkladı.Kutsal Yazıları oluşturan kitaplar ise TANRININ BU KENDİ KENDİNİ AÇIKLAMASINI BİLDİRİR,yorumlarlar...

Alıntıladığım bölümlerin devamları var.Ana noktaları ifade etmek adına kısa tutmaya çalıştım.

Kaynak:Hıristiyan Tanrıbilmine Giriş.

Alıntı yaptığım kitap,Katolik Kilisesi Rahibi ve Türkiye'de bir zamanlar yaşamış olan Prof.Dr. Thomas Michel'e aittir.

Sevgilerimle.

Yönetim Notu: Vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederiz, Rab'be de şükrederiz ki bunu yapmak için yüreğinizde istek yarattı...
Alinti yaptiginiz kitap bilgisi icin tesekkurler. Bu kitabi bilmiyordum. En kisa zamanda edinecegim.

Bu arda ilgisi yok ama Bilgi isteyen kisi Bahadir bey degil, Baris Bey. Bahadir Bey'in bir iman yolculugu vardi: Baris Bey'in boyle bir iddiasi yok gibi:=)))

İncilin 4 bölümü

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeölmüştüm; yaşama döndüm, kaybolmuştum; bulundum.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

İncilin 4 bölümü

İncilin 4 bölümü konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

İncilin 4 bölümü konusuna benzer konular;

Hıristiyanlığın ve İncilin değişmediğinin kanıtı Arkadaşlar, hıristiyanlığın ve incilin değişmeden günümüze kadar geldiğinin delili var mıdır? Yani İsa Mesih zamanındakiyle şimdiki zamandaki İncil ve Hıristiyanlığın aynı olduğunun ispatını soruyorum. Yönetim Notu: Sevgili kardeşim; öncelikle her kim değiştiğini iddia ediyorsa bunu ispat etmelidir. Hristiyanlar bu iddialara cevap yazabilirler ancak hristiyanlar İncil'in değişmediğini ispat etmek zorunda değildirler. Değişti diyen bunu ispat edemiyorsa bir sahtekardır. En önemli ispatlarımız 2.yy'dan günümüze kadar, birçok coğrafyada, birçok tarih aralığına ait ve de bir çok dile çevrilmiş İncil parçaları ya da İncil kopyalarının günümüzde elimizde bulunan çevirilerle aynı olması, değişti diyenlerin "nerede, ne zaman, kim tarafından, niye değiştirilmiş?" sorularına cevap...

Daniel Bölümü Kardeşlerim, Daniel bölümünü ve bu konuda yapılmış yorumları okudum. İnanın imanım daha da kuvvetlendi. Tanrı nın işleri gerçekten mükemmel ve hiçbir şüpheye düşmememiz için neler neler vermiş bize... Görmek gerekiyor, görmek içinse önce bakmak gerekiyor. Bahsettiğim şey Daniel bölümünün tamamiyle geleceğe dair peygamberlik olması. Şu an önümde defter, kalem ve Kutsal Kitap var. Bir sitede yorumu yapılmıştı, ben de hesaplayayım dedim. Ve öylece kaldım... Tamamiyle hayranlık içindeyim. Bilmeyen kardeşlerimin de araştırmasını tavsiye ederim. http://www.beholdthebeast.com/mathematical_precision_of_prophecy.htm

Arkeoloji bölümü yöneticisi Uriel kardeşimiz Arkeoloji bölümü yöneticisi olmuştur.

Lutheryenlik bölümü yöneticisi Lutheryenlik bölümü yöneticisi Evanjelique isimli üyemiz olmuştur.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih