İsa Mesih in yeniden geliş zamanının bilgisi...

İsa Mesih in yeniden geliş zamanının bilgisi... hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : İsa Mesih in yeniden geliş zamanının bilgisi... konusu 2255 kez okundu, 13 kez cevaplandı. En son mesaj Hoşea tarafından gönderildi. İsa Mesih in yeniden geliş zamanının bilgisi... Matta24:36 “O günü ve saati(İsa Mesih in ikinci gelişinin zamanını), ne gökteki melekler, ne de Oğul bilir; Baba’dan başka kimse bilmez Hepimizin bildiği gibi Kutsal Üç Birliğe göre varlık olarak tek olan Tanrı nın 3 farklı şahsı aynı öze ve niteliğe sahiptir..Biri diğerlerinden üstün veya biri diğerinden daha aşağı konumda değildir....Madem öyle o zaman İsa Mesih in ikinci gelişinin ne zaman gerçekleşeceği bilgisini neden YALNIZCA BABA BİLİYOR... İsa Mesih insani doğası itibariyle bunu bilmeyebilirdi ama aynı onun gibi Kutsal Ruhun da bu konuda bir bilgisi yok... Kardeşler yardımcı olursanız sevinirim..Zira Üçlüğü inkar eden Yehova Şahidleri ile ne zaman karşılaşsam sürekli olarak bu soruları gündeme getiriyorlar... Yönetim Notu: Nedense bu Yehova Şahitleri bir türlü bizim sitemize... İsa Mesih in yeniden geliş zamanının bilgisi...

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İsa Mesih in yeniden geliş zamanının bilgisi... konusu 2255 kez okundu, 13 kez cevaplandı. En son mesaj Hoşea tarafından gönderildi.

İsa Mesih in yeniden geliş zamanının bilgisi... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

İsa Mesih in yeniden geliş zamanının bilgisi... hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-01-12, 16:41
Hoşea

Matta24:36 “O günü ve saati(İsa Mesih in ikinci gelişinin zamanını), ne gökteki melekler, ne de Oğul bilir; Baba’dan başka kimse bilmez

Hepimizin bildiği gibi Kutsal Üç Birliğe göre varlık olarak tek olan Tanrı nın 3 farklı şahsı aynı öze ve niteliğe sahiptir..Biri diğerlerinden üstün veya biri diğerinden daha aşağı konumda değildir....Madem öyle o zaman İsa Mesih in ikinci gelişinin ne zaman gerçekleşeceği bilgisini neden YALNIZCA BABA BİLİYOR...

İsa Mesih insani doğası itibariyle bunu bilmeyebilirdi ama aynı onun gibi Kutsal Ruhun da bu konuda bir bilgisi yok...

Kardeşler yardımcı olursanız sevinirim..Zira Üçlüğü inkar eden Yehova Şahidleri ile ne zaman karşılaşsam sürekli olarak bu soruları gündeme getiriyorlar...

Yönetim Notu: Nedense bu Yehova Şahitleri bir türlü bizim sitemize gelemiyorlar hep tek başlarına hristiyanları bulup soru soruyorlar. Eğer bu sorunun cevabını bilmiyorsanız, ya da genel bir cevap da üretemiyorsanız zaten Mesih kavramını bir hristiyan olarak iyi kavrayamamışsınız demektir. Böyle bir durumda o kişileri foruma davet ediniz, forumda da sorunuzu sorunuz (şu anda yaptığınız gibi)

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İsa Mesih in yeniden geliş zamanının bilgisi...

İsa Mesih in yeniden geliş zamanının bilgisi... hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-01-12, 13:57
yenidogan

Sevgili yönetim,soruyu yanıtlasanız sevinirdim.Açıkçası kafamda bir tablo var cevap olarak ama yanlış bir şey söylemekten çekiniyorum.İsa Mesih Baba'dan başkasının haberinin olmayacağını bildiriyorsa bunun gördüğümüzden derin bir anlamı olmalı gibi geliyor...

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeRomans 9:16
"So it is God who decides to show mercy. We can neither choose it nor work for it."mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İsa Mesih in yeniden geliş zamanının bilgisi...

İsa Mesih in yeniden geliş zamanının bilgisi... hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-01-12, 14:16
datatip

Hoşea
Matta24:36 “O günü ve saati(İsa Mesih in ikinci gelişinin zamanını), ne gökteki melekler, ne de Oğul bilir; Baba’dan başka kimse bilmez

Hepimizin bildiği gibi Kutsal Üç Birliğe göre varlık olarak tek olan Tanrı nın 3 farklı şahsı aynı öze ve niteliğe sahiptir..Biri diğerlerinden üstün veya biri diğerinden daha aşağı konumda değildir....Madem öyle o zaman İsa Mesih in ikinci gelişinin ne zaman gerçekleşeceği bilgisini neden YALNIZCA BABA BİLİYOR...

İsa Mesih insani doğası itibariyle bunu bilmeyebilirdi ama aynı onun gibi Kutsal Ruhun da bu konuda bir bilgisi yok...

Kardeşler yardımcı olursanız sevinirim..Zira Üçlüğü inkar eden Yehova Şahidleri ile ne zaman karşılaşsam sürekli olarak bu soruları gündeme getiriyorlar...

Yönetim Notu: Nedense bu Yehova Şahitleri bir türlü bizim sitemize gelemiyorlar hep tek başlarına hristiyanları bulup soru soruyorlar. Eğer bu sorunun cevabını bilmiyorsanız, ya da genel bir cevap da üretemiyorsanız zaten Mesih kavramını bir hristiyan olarak iyi kavrayamamışsınız demektir. Böyle bir durumda o kişileri foruma davet ediniz, forumda da sorunuzu sorunuz (şu anda yaptığınız gibi)
Soruyu dikkate almak lazım sorunun kaynağı ne olursa olsun.
Binlerce yıllık farkedişin nedenleri zamanla unutuluyor ve sadece sonuç akıllarda kalıyor.Bizede yeni yorumlarla eski yorumu yakalamak kalıyor.

Baba özdür,kutsal Ruh ve İsa onun görünümüdür.Öz olan Baba'dan geldikleri için eşittirler ancak görevleri farklıdır.İsa,yıkılan insanlığı kaldıracak,günahlarını affedecek ve Baba ile barışı... sağlıyacaktır.

Kutsal Ruh,üzerine indiği kişilere Babanın yolunu,sözünü gösterecek,bu konuda yardımcı olacak,peygamberlikler yapılmasını sağlıyacak

Baba,herşeyin kaynağı ve özü,herşeyi yaratan,herşeyi bilen tek tanrıdır.

Matta - BÖLÜM 28 : Mat.28: 19 Bu nedenle gidin, bütün ulusları öğrencilerim olarak yetiştirin; onları Baba, Oğul ve Kutsal Ruh 'un adıyla*fx* vaftiz edin;

Biz insan olarak tanrı ne kadar bizi kutsasada biz bu kutsallıkları anlıyacak bir mertebede değiliz.Birini diğerinden ayırmak ikilik olacaktı.İşte ben Babayı tutarım ama İsa'yı tutmam yada Kutsal Ruh'u tutmam diye söylemler olmasın diye Hristiyanım diyenin üçünüde birini diğerinden aşağı görmemenin gerekliliği vurgulanmışdır.Bu nedenle hepsi aynı özdendir.Hepsinin kaynağı Baba'dır.

Tabii bu düşüncelerim tartışılabilir ama Yehova Şahidleri birde burdan yaksın

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

İsa Mesih in yeniden geliş zamanının bilgisi... hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-01-12, 15:04
Hoşea

Tamam kardeşim davet ettim...Ben eski bir Yehova Şahidi olduğum için bu konularda biraz sıkıntılıyım evet ..

Yönetim Notu: Sevgili kardeşim, onlar sizi tartışma yapmaya mı zorluyorlar?

İsa Mesih in yeniden geliş zamanının bilgisi... hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-01-12, 16:18
FormerlySaul

Hoşea

Ben katekümen eğitimi bitirmemiş birisi olarak Yönetimin dediği "tam kavramamış" kesime dahil oluyorum henüz doğal olarak.

Ancak okuduğumdan anladığımıda söyliyeyim. Mesih bize siz artık kul değil dostsunuz çünkü köle efendisinin ne yapacağını bilmez ama size herşey söylendi diyor. Yani bizde Mesih gibi herşeyi biliyoruz bize bildirildi. Kulağı olan duysun dendi. Akıl ve İman gücünü birleştirerek Tanrı'nın bütün planını anlıyabiliyoruz artık çok şükür.

Ancak 3'lü birlik 3 ayrı tanrı veya adı farklı 3 aynı Tanrı değil. Bu kişiler her konuda aynı olsaydı 3'lü birliğe gerek olmazdı. Tanrının Özü (baba), Sözü (Oğul) ve Gücü (Kutsal Ruh) diyoruz. Tanrı herşeyden yaratma işlemine "zaman" ile başlamıştı. Onun ne zaman biteceğini tek bir kişinin bilmesi nedense bana bizim "bütün öğretimizi yıkan" birşey gibi gelmiyor.

Yehova şahitlerinin dediği gibi Mesih İsa Mikail olsaydı, sonuçta Mesih bütün zamandan önce baba ile birlikteydi diyoruz. O zaman Mikail bile olsa zaman yaratılmadan önce Babayla olan bir "yaratık" neden herşeyi bilmiyor ? Kaldı ki yaratılma işlemi zaman ile başlamıştır , ilk yaratılan şey zamanın kendisiydi. Üçlü birlik "YARATILMAMIŞTIR". Buna rağmen 3'ününde aynı şeyleri bilip aynı şeyleri yapması çok gereksiz olurdu mantık olarak. Ama 3'ününde yaptığı tek bir Tanrısal iradeden çıkar birbirine aykırı değildir.

Bunlar tamamen kendi fikirlerim yanlışlarım varsa düzeltilmesini çok isterim.
Sevgiler.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı'nın Zırhını Kuşanın

Ef.6:10-18mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

İsa Mesih in yeniden geliş zamanının bilgisi... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

İsa Mesih in yeniden geliş zamanının bilgisi... konusuna benzer konular;

Prof.Dr. Klaus Schmidt: ''Kutsal Kitap'taki Cennet Bahçesi'ni bulduğumuz bilgisi doğru değil'' Şanlıurfa Göbeklitepe kazılarında bulunduktan sonra çalınan 11 bin 600 yıllık heykel için Kültür ve Turizm Bakanlığı kazı başkanı Alman arkeolog Prof. Dr. Klaus Schmidt’e 150 bin TL ceza kesti. Prof. Dr. Schmdit cezayı ödedi ama arkeologlar, “Arkeolojik bir esere fiyat biçerek ceza vermek yerine başka bir yaptırım yapılmalı. Çünkü bu tip durumlarda birileri bilinçli olarak bulunanları kaybedebilir” diyor. Şanlıurfa’da dünyanın ilk yerleşim yerinin bulunduğu Göbeklitepe kazılarında 26 Eylül 2010′da kaybolan 11 bin 600 yıllık heykele 150 bin lira ceza kesildiği öğrenildi. Eylül 2010′da Şanlurfa ’ya 20 kilometre uzaklıkta Örencik köyü yakınında Göbeklitepe’de Alman arkeolog Prof. Dr. Klaus Schmidt’in başkanlığını yaptığı kazı ekibi 40-50 cm. yüksekliğinde Cilalı Taş Devrine ait, bir insan...

Yeniden doğmak ? Sevgili önderim. İsa,bu sözü kullanırken demek istediğini ben anlıyamadım. Ben,tüm eski bilgilerimi bir kenara bırakıp yeniden öğrenmeyi anlıyorum. Ama ateşle vaftiz olunduktan sonra değerli olanların açığa çıkması deyimide var. Ne zaman eski ile yeni bilgileri harmanlasam aklıma bu söz gelir ne yapacağımı karıştırırım. Rabbin esenliği üzerinizde olsun

İsa Mesih'in Sınırsız Kudreti ve Bilgisi MESİH'İN SINIRSIZ KUDRETİ ve BİLGİSİ HAKKINDA TARTIŞMA Hristiyan kutsal yazıları ve inançları hakkında eleştirilerde bulunan İslamcı bir yazar, Hristiyanlık karşıtı sitesinde bazı İncil ayetlerini yanlış yorumlayıp çarpıtarak Mesih'in sınırsız kudret ve bilgelik sahibi olmadığını kanıtlamaya çalışmıştır. Hristiyan teologlar da bu argümanlara yanıt vermişlerdir. Bu tartışmayı Türkçe'ye çevirip aşağıya aktarıyorum. "MESİH SINIRSIZ KUDRET VE BİLGİ SAHİBİ DEĞİLDİ" İDDİASINA HRİSTİYANLARDAN YANIT: İDDİA: Hristiyanlar ve Müslümanlar, Tanrı'nın HER ŞEYİ yapacak güçte olduğu ve HER ŞEYİ bildiği konularında hemfikirdirler. İnciller bize İsa'nın sonsuz kudret sahibi olmadığını ve bir takım sınırlamalarla karşı karşıya olduğunu göstermektedir. Markos, yazdığı İncil'de bize Mesih'in,...

İkinci Geliş (Bytesize Theology) İkinci Geliş Mesih’in dünyaya ikinci kez gelişinden, Yeni Antlaşma’da 318 kez bahsedilmiştir. Bu yüzden bu öğreti, bol miktarda Kutsal Kitap desteği olan bir öğretidir. Fakat aynı zamanda tartışmaya oldukça açık bir öğretidir. Bunun ilk sebebi, Kut-sal Yazılar’ın bizlere Rab’bin ne zaman döneceğini söylemi-yor oluşudur. Oldukça açık biçimde, zaman ve tarih vermek-ten kaçınılmıştır (1. Selanikliler 5:1). Geliş ansızın ve beklen-medik biçimde olacaktır. Mesih tekrar geldiğinde, bu kişisel ve fiziksel bir geliş ola-caktır. “Rab'bin kendisi, bir emir çağrısıyla, baş meleğin ses-lenmesiyle ve Tanrı'nın borazanıyla gökten inecek” (1. Sela-nikliler 4:16). “Sizden göğe alınan bu İsa, göğe çıktığını nasıl gördünüzse, aynı şekilde geri gelecektir” (Elçilerin İşleri 1:11). İbraniler...

Kutsal Üçlü Birlik (Tanrı Bilgisi Seminerinden) KUTSAL ÜÇLÜK Baba, Oğul ve Kutsal Ruh’ta kendisini açıklayan Tanrı tektir. Tanrı birdir; aynı özü, gücü ve sonsuzluğu paylaşan üç kimlikte kendini gösterir: Baba Tanrı, Oğul Tanrı ve Kutsal Ruh Tanrı. Baba Tanrı: Musa Tanrı halkına şöyle dedi: “Sana sahip olan Baban değil mi? Seni yarattı...” Aynı şekilde İsa Mesih Tanrı’yı “Göklerdeki Babamız” olarak öğretir. Oğul Tanrı: İsa, Baba ve kendisinin bir olduğunu öğretir. İsa Mesih bizlerin Tanrısı ve Kurtarıcısıdır. Oğul, Tanrı’nın yüceliğinin parıltısı ve O’nun varlığının öz görünümüdür.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih