İsa Mesih neye dua ediyordu ?

İsa Mesih neye dua ediyordu ? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : İsa Mesih neye dua ediyordu ? konusu 327 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi. İsa Mesih neye dua ediyordu ? Sevgili arkadaşlar, forumunuz çok anlamlı. Çünkü bazı şeyler salt incili okumakla değil; onun yerine sorular sorarak ve cevaplar alarak daha içinden çıkılır bir hale geliyor. Soruma gelecek olursak: İsa Mesih neye dua ediyordu. Eğer Tanrıya dua ediyorsa kendisi Rab değil mi ? Kutsal ve her şeyi kuşatmış olan Tanrıya ( Ruha ) dua ediyor diyeceksiniz. Yani burada açıkça dua ediyor ve bundan dolayı da Tanrının kulu olmuyor mu ? Durum böyle iken neden insanlar İsa Mesih'in dua ettiği -Tanrı- yerine İsa Mesih'ten yardım dilesinler.. Eğer Tanrı (ruh) İsa'nın bedeninin içindeyse, her şeyi çepeçevre kuşatan ruh ( Tanrı ) kendi kendine mi dua ediyor...kendi kendinden mi yardım diliyor... Forum içinde buna benzer pek çok açıklama var ;ama dua konusu nedense kafamı karıştırıyor... Yardım lütfen.!... İsa Mesih neye dua ediyordu ?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İsa Mesih neye dua ediyordu ? konusu 327 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi.

İsa Mesih neye dua ediyordu ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

İsa Mesih neye dua ediyordu ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-06-09, 04:10
deniz kumu

Sevgili arkadaşlar, forumunuz çok anlamlı. Çünkü bazı şeyler salt incili okumakla değil; onun yerine sorular sorarak ve cevaplar alarak daha içinden çıkılır bir hale geliyor.

Soruma gelecek olursak:

İsa Mesih neye dua ediyordu. Eğer Tanrıya dua ediyorsa kendisi Rab değil mi ?

Kutsal ve her şeyi kuşatmış olan Tanrıya ( Ruha ) dua ediyor diyeceksiniz. Yani burada açıkça dua ediyor ve bundan dolayı da Tanrının kulu olmuyor mu ? Durum böyle iken neden insanlar İsa Mesih'in dua ettiği -Tanrı- yerine İsa Mesih'ten yardım dilesinler.. Eğer Tanrı (ruh) İsa'nın bedeninin içindeyse, her şeyi çepeçevre kuşatan ruh ( Tanrı ) kendi kendine mi dua ediyor...kendi kendinden mi yardım diliyor...

Forum içinde buna benzer pek çok açıklama var ;ama dua konusu nedense kafamı karıştırıyor... Yardım lütfen.!

Hepinize esenlik dilerim...

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İsa Mesih neye dua ediyordu ?

İsa Mesih neye dua ediyordu ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-06-09, 04:32
admin1 Ken Block

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İsa Mesih neye dua ediyordu ?

İsa Mesih neye dua ediyordu ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

İsa Mesih neye dua ediyordu ? konusuna benzer konular;

Hristiyanlık nedir ve Hristiyanlar neye inanır? Soru: Hristiyanlık nedir ve Hristiyanlar neye inanır? Yanıt: Hristiyanlığın ana inançları 1 Korintliler 15:1-4’de özetlenmiştir. İsa bizim günahlarımız için ölmüş, gömülmüş ve diriltilmiş olduğundan Kendisini imanla kabul eden herkese kurtuluş sunmaktadır. Dini uygulamalardan çok Tanrı’yla bir ilişki hakkında olan Hristiyanlık bütün diğer inançlardan farklıdır. Bir Hristiyan’ın hedefi, “yap”lar ve “yapma”lardan oluşan bir listeyi yerine getirmek yerine, Tanrı’yla yakın bir ilişki geliştirmektir. Bu ilişki, İsa Mesih’in gerçekleştirdiği iş ve Kutsal Ruh’un hizmeti sayesinde mümkün kılınmıştır. Bu ana inançların ötesinde, Hristanlığın ne olduğunu ve Hristiyanlığın neye inandığını gösteren birçok başka öğe daha vardır ya da var olmalıdır. Hristiyanlar, Kutsal Kitap’ın esinlendirilmiş,...

Forumda vaktinizi en çok neye harcıyorsunuz? Bu anketteki amaç sizin istatistiksel profilinizi çıkarmak değil, düşünmeye ve sorgulamaya sevk etmektir. Lütfen cevapları kendiniz için veriniz, buraya neyi işaretlediğinizin kimse için önemi yoktur ve kendinize karşı dürüst olup durumunuzu görmedikçe bu anketin zaten hiç bir önemi yoktur. Forumun kuruluş amacı açısından ve de diğer seçeneklerin yanında her şartta mutlaka olması gereken yalnızca bir seçenek vardır. Ama siz hangisini yapıyorsunuz?

Mezhep seçimini neye göre yapmalıyım ? Katolik, ortodoks veya protestanlık arasından birini seçmeden ve eğitimini almadan vaftiz olamayacağımızı belirtmişsiniz. Ben bir karar verdim ve hiristiyan olmak istiyorum ve bu konudada izmir-karşıyakada bulunan St.Helen Kilisesindeki Rahip maksimilyen ile görüşmeyi kendisinden bilgi almayı planlıyorum. Ancak anlayamadığım tek konu bu seçimi neye göre yapmam gerekiyor. Yönetim Notu: Her mezhepten kilisenin öğretileri hakkında temel düzeyde bilgi edinin. Her mezhebin kilisesine en az bir kaç kere katılın.

Kur’ân’a Göre Hz. Muhammed Kendi Dönemindeki Mevcut Olan Kutsal Kitap’ı Tanrı’nın Kelâmı Olarak Kabul Ediyordu Kur’ân’a Göre Hz. Muhammed Kendi Dönemindeki Mevcut Olan Kutsal Kitab’ı Tanrı’nın Kelâmı Olarak Kabul Ediyordu “Sana Kitabı hak ile ve kendinden öncekini doğrulayıcı olarak indirdi. Bundan önce de insanlara doğru yolu göstermek için Tevrât ve İncîl’i indirmişti. (Doğruyu ve eğriyi birbirinden) ayırdeden (Kitâblar)ı da indirdi.

Cennette Neye Benzeyecegiz? Birinci Korintliler 15. bolumde Pavlus yeniden dirilisten ve dirilmis yeni bedenlerden bahsetmektedir. 35. ayette ve sonrasinda goksel bedenlerin bugun sahip oldugumuz dogal bedenlerimizden degisik olacagini belirtmistir. Dogal bedenlerimiz olumlu karekteri tasirken goksel bedenimiz olumsuz olacaktir. Dunyasal bedenimiz curumeye acikken goksel beden asla curumiyecektir ( 1 Korintler 15:53 ). Dunyasal bedenlerimiz zayifliga megilli iken ( yasi 40 asmis istediginiz kimseye sorun size evet diyeceklerdir bu konuda) dirilimis bedenlerimiz guc ile tasvir edileceklerdir ( ayet 43 ) Yapilan bir baska karsilastirma ise simdi dunyasal, maddesel bedenlerimizde yasarken o zaman ruhsal bedenlere sahip olacagiz. Bunun hayaletler gibi ucucacagimiz ve cevremizdekilerle herhangibir...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih