İsa Mesih'in çarmıha gerilmesi

İsa Mesih'in çarmıha gerilmesi hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : İsa Mesih'in çarmıha gerilmesi konusu 449 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj Rab İyidir tarafından gönderildi. İsa Mesih'in çarmıha gerilmesi Merhaba kardeşlerim,size merak ettiğim ve cevabını forumda bulamadığım birşey sormak istiyorum Rab İsa Mesih'in çarmıhta bizim yani insanoğlunun günahları karşılığında acı çektiği,biz onda kurtulalım diye çarmıha gerildiği söylenir,hatta adını unuttuğum bir ayette bu duruma atıfta bulunarak; ''baba (tanrı) dünyayı o kadar çok sevdiki biricik oğlunu onun için kurban etti (yada feda ettide olabilir)'' gibi bir şey yazıyordu.öteki yandan bazı yerlerdede isanın çarmıha gerilmesinin sebebi yahudilerin ondan hoşnut olmaması ve iç karışıklık çıkaracağı bahanesiyle onu çekememesi ve romalıları teşvik ederek çarmıha gerildiği yazar. aradım ama bununla ilgili bir bilgi bulamadım eğer varsa özür dilerim. benim bilgi almak istediğim konu şu:birisi bana lütfen mesihin bizim günahlarımız karşılığında... İsa Mesih'in çarmıha gerilmesi

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İsa Mesih'in çarmıha gerilmesi konusu 449 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj Rab İyidir tarafından gönderildi.

İsa Mesih'in çarmıha gerilmesi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

İsa Mesih'in çarmıha gerilmesi hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-02-11, 01:56
Rab İyidir

Merhaba kardeşlerim,size merak ettiğim ve cevabını forumda bulamadığım birşey sormak istiyorum

Rab İsa Mesih'in çarmıhta bizim yani insanoğlunun günahları karşılığında acı çektiği,biz onda kurtulalım diye çarmıha gerildiği söylenir,hatta adını unuttuğum bir ayette bu duruma atıfta bulunarak; ''baba (tanrı) dünyayı o kadar çok sevdiki biricik oğlunu onun için kurban etti (yada feda ettide olabilir)'' gibi bir şey yazıyordu.öteki yandan bazı yerlerdede isanın çarmıha gerilmesinin sebebi yahudilerin ondan hoşnut olmaması ve iç karışıklık çıkaracağı bahanesiyle onu çekememesi ve romalıları teşvik ederek çarmıha gerildiği yazar.

aradım ama bununla ilgili bir bilgi bulamadım eğer varsa özür dilerim.
benim bilgi almak istediğim konu şu:birisi bana lütfen mesihin bizim günahlarımız karşılığında çarmıha gerilmesini,biz onda kurtulalım diye çarmıha gerilmesi konusunu açıklayabilirmi ?

Yönetim Notu: Tam olarak neyi öğrenmek istediğinizi daha anlaşılır şekilde ifade etmeniz sizin için daha yararlı olur.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İsa Mesih'in çarmıha gerilmesi

İsa Mesih'in çarmıha gerilmesi hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-02-11, 12:14
Rab İyidir

Spetsnaz
Yönetim Notu: Tam olarak neyi öğrenmek istediğinizi daha anlaşılır şekilde ifade etmeniz sizin için daha yararlı olur.
tam olarak öğrenmek istediğim şu:mesihin bizim günahlarımızın karşılığında çarmıha gerildiğine inanılırya,işte bunu nereden anlıyoruz ? yani mesela mesih baba ile antlaşmaya girdi ve bizim günahlarımız karşılığındamı öldü gibi.kutsal kitapta bununla ilgili bilgi,ayet varmı ?

Yönetim Notu: Bunu bize Kutsal Kitap söylüyor. Kutsal Kitap'ta Tevrat'tan itibaren olmak üzere, kimi zaman açıkça kimi zaman gölgeli şekilde Mesih'in İsrail'in kurtuluşu için kendisini feda edeceği ifade edilir. Buna Tanrı'nın planı diyor. Mesih, Baba ile antlaşmaya girmez, zaten her zaman anlaşma halindedirler.

İsa Mesih'in çarmıha gerilmesi hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-02-11, 15:11
Rab İyidir

[quote=Spetsnaz;390204]
Spetsnaz
Yönetim Notu: Bunu bize Kutsal Kitap söylüyor. Kutsal Kitap'ta Tevrat'tan itibaren olmak üzere, kimi zaman açıkça kimi zaman gölgeli şekilde Mesih'in İsrail'in kurtuluşu için kendisini feda edeceği ifade edilir. Buna Tanrı'nın planı diyor. Mesih, Baba ile antlaşmaya girmez, zaten her zaman anlaşma halindedirler.
verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim ve sürekli soru sorduğuım için beni bağışlayın
ama kurtuluş iman yolu ile olmuyormu ? mesih kendisini feda etmeden öncede gösterdiği belirtilerden dolayı ona iman eden çokça insan vardı,kendisini feda etmesi tam olarak neyi değiştirdi ? bunları sormamın sebebi kutsal kitapta bu konuda bilgi veren yerler var ise oraya daha gelmemiş olmam,daha sadece yuhannayı bitirdim çünkü.

Yönetim Notu: Kurtuluş iman yoluyladır, bu doğru. Mesih'in kendini feda etmesi "iman yoluyla kurtuluş" eylemini tamamlayan şeydir. O yüzden Mesih "tamamlandı" der. Kurtuluş; günah sebebiyle olan fiziki ve ruhsal ölümden kurtuluştur. Bu ölümlerden kurtulabilmek için günahtan kurtulmak gerekir. Günahtan kurtulma konusunda Tanrı'nın çözümü Mesih'in Tanrılığı'na ve söylediği ve yaptığı işlere güvenmektir yani iman etmektir. İman; kurtuluş için bir araçtır, kurtarma yani günahtan kurtarma işlemini yapan Mesih'tir. Esas kurtarma işi çarmıhtaki kurban tarafından yapılır.

Mesih çarmıhta bir kurbandır. Eski Antlaşma'da Tanrı her kişinin her bir günahı için bir kurban ister. Günah ancak kurban kanı ile temizlenir. Mesih çarmıhta kurban olarak her bir kişinin her bir günahına karşılık (hatta fazlası) olan kurbandır.

Alıntı:
Tanrı Mesih`i, kanıyla günahları bağışlatan ve imanla benimsenen kurban olarak sundu. Böylece adaletini gösterdi. Çünkü sabredip daha önce işlenmiş günahları cezasız bıraktı. Bunu, adil kalmak ve İsa`ya iman edeni aklamak için şimdiki zamanda kendi adaletini göstermek amacıyla yaptı.
Romalılar 3:25-26

İsa Mesih'in çarmıha gerilmesi hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-02-11, 18:06
Rab İyidir

anladım,yani eski ahitte insanların işledikleri her bir günaha karşılık bir kurban vermesi gerektiği yazılı ve mesihte kendisini genel olarak tüm insanların/insanlığın günahları karşılığında tanrıya kurban verdi,doğrumuyum ?

Yönetim Notu: Evet sevgili kardeşim. Esas işi yapan Mesih'tir, günahları affettiren çarmıhtaki kurbandır, kurtuluşu getiren günahların affıdır, kurtuluşu bizlere etkin kılan ise imandır. Yani bizlerin kurtuluşu kazanmak adına yaptığı bir şey yoktur aslında.

İsa Mesih'in çarmıha gerilmesi hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-02-11, 18:41
Rab İyidir

Spetsnaz
Yönetim Notu: Evet sevgili kardeşim. Esas işi yapan Mesih'tir, günahları affettiren çarmıhtaki kurbandır, kurtuluşu getiren günahların affıdır, kurtuluşu bizlere etkin kılan ise imandır. Yani bizlerin kurtuluşu kazanmak adına yaptığı bir şey yoktur aslında.
o kendini bizim günahlarımız için kurban etti,rabbe şükürler olsun

bu konu uzun zamandır baya kafamı karıştırıyordu,beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim

Yönetim Notu: Uzun zamandır kafanızı karıştırıyorsa neden sormak için bu kadar geciktiniz? Her tür sorunuzu yeni konu açarak forumda sorabilirsiniz, çekinmenize gerek yoktur.

İsa Mesih'in çarmıha gerilmesi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

İsa Mesih'in çarmıha gerilmesi konusuna benzer konular;

İsa Mesih Çarmıha gerildi mi ? merhaba.. aklıma takılan bir şey var. kuran isa mesihin çarmıha gerilmediğini söylüyor,ama gerçekte gerilmiştir.neden önce herkese isa mesih çarmıha gerildi denip sonra islamda hayır gerilmemiştir denmiştir ? yani buradaki amaç nedir ? ben bu güna kadar müslümandım. ama zamanla bazı şeyleri sorgular oldum.şimdi 15 yaşımdayım. ama bunun gibi öyle şeyler söyleniyor ki.. kafam allak bullak oluyor..

İsa Mesih ne zaman çarmıha gerildi? Merhabalar.Daha önce sorduğum sorular gibi bu soruyu sorarken de daha önce forumun herhangi bir bölümünde tartışılmışsa kusura bakmayın diyerek başlamak istiyorum.Yeni Antlaşma'da Matta 26.bölüm ve Yuhanna 19.bölümlerini incelerken kafa karışıklığı yaşadım.Yardımınız dokunursa sevinirim. İsa Mesih'in çarmıha gerilmesinin sürecini ve son akşam yemeğini Matta 26.bölümden okurken öğrendiğime göre son akşam yemeği Fısıh bayramını kutlamak için yenilen yemekti.Yani Yahudiler Fısıh Bayramı'nı kutlamaktaydılar.Haliyle İsa Mesih Fısıh Bayramı'ndan sonra çarmıha gerilmiş olmalıydı.Ancak Yuhanna 19.bölümü okuyunca(bilhassa Yuhanna 19:14 ayetini okuduğumda) şunu farkettim ki Pilatus İsa Mesih'i çarmıha gerilmek üzere Yahudiler'e teslim ettiğinde henüz Fısıh Bayramı'na hazırlık günüydü.Yani İsa...

İsa ile birlikte çarmıha gerilen haydutlar Sevgili kardeşlerim Kutsal kitabımızı okurken birşey dikkatimi çekti. Matta 27:44 İsa'yla birlikte çarmıha gerilen haydutlar da O'na aynı şekilde hakaret ettiler. Markos 15:32 "İsrailin Kralı Mesih şimdi çarmıhtan insin de görüp iman edelim." İsa'yla birlikte çarmıha gerilenler de O'na Hakaret ettiler. Luka 23:39-43 Çarmıhta asılı duran suçlulardan biri O'na, «Sen Mesih değil misin? Haydi, kendini de bizi de kurtar!» diye küfür etti. Ne var ki, öbür suçlu onu azarladı. «Sende Tanrı korkusu da mı yok?» diye karşılık verdi. «Sen de aynı cezayı çekiyorsun. Nitekim biz haklı olarak cezalandırılıyor, yaptıklarımızın karşılığını alıyoruz. Oysa bu adam hiçbir kötülük yapmamıştır.» Sonra, «Ey İsa, kendi egemenliğine girdiğinde beni an» dedi. İsa ona, «Sana doğrusunu söyleyeyim, sen bugün...

Hz. İsa neden çarmıha gerildi? (video) http://www.uzmantv.com/hz.-isa-neden-carmiha-gerildi

Bartholomeos: Çarmıha gerilmiş gibi hissediyorum http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=969919&Date=18.12.2009&CategoryID=77

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih