İsa Rab ise bu ayet ne anlama geliyor ?????

İsa Rab ise bu ayet ne anlama geliyor ????? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : İsa Rab ise bu ayet ne anlama geliyor ????? konusu 1491 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj ahmed61 tarafından gönderildi. İsa Rab ise bu ayet ne anlama geliyor ????? Halk, İsa`nın yaptığı mucizeyi görünce, `Gerçekten dünyaya gelecek olan peygamber budur` dedi. (Yuhanna, 6/14) tamamen orjinal kesinlikle bir değiştirme yoktur okurken rastladım merak ettim saygılar.. İsa Rab ise bu ayet ne anlama geliyor ?????

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İsa Rab ise bu ayet ne anlama geliyor ????? konusu 1491 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj ahmed61 tarafından gönderildi.

İsa Rab ise bu ayet ne anlama geliyor ????? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

İsa Rab ise bu ayet ne anlama geliyor ????? hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-04-10, 12:07
ahmed61

Halk, İsa`nın yaptığı mucizeyi görünce, `Gerçekten dünyaya gelecek olan peygamber budur` dedi. (Yuhanna, 6/14)

tamamen orjinal kesinlikle bir değiştirme yoktur okurken rastladım merak ettim saygılar..

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İsa Rab ise bu ayet ne anlama geliyor ?????

İsa Rab ise bu ayet ne anlama geliyor ????? hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-04-10, 04:03
natan

Daha açık ve net bi şekilde de sorunuzu sorabilirdiniz.
İsa Rab idiyse, neden peygamber olarak geçiyor? Bunu mu demek istiyorsunuz?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İsa Rab ise bu ayet ne anlama geliyor ?????

İsa Rab ise bu ayet ne anlama geliyor ????? hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-04-10, 01:39
ahmed61

sorum gayet açık bence isa rab ise (tabi size göre rab, ise bağlacı hakaret olarak algılanmasın) burdaki peygamber sıfatı neden kullanılmış onu merak etttim saygılarımla...

Yönetim Notu: Yahşuah hem insandır, hem peygamberdir, hem kahindir, hem Mesih'tir, hem kurbandır, hem Tanrı'dır, hem Tanrı Oğlu'dur, hem Tanrı Sözü'dür, hem Tanrı kuzusu'dur.... Mesih'in birden çok sıfatı vardır.

İsa Rab ise bu ayet ne anlama geliyor ????? hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-04-10, 14:17
natan

Ahmed Beyefendi,

Yönetim hrıstıyanlıkta İsanın konumunu özetlemiş. Ben biraz daha açmak isterim sorunuzu. Sonra cevaplamadılar sorumu diye üzmeyin kendinizi :)

Sizin verdiğiniz ayete paralel başka bir ayet biliyorum ;

Musa şöyle demişti: `Tanrınız olan Rab size, kendi kardeşlerinizin arasından benim gibi bir peygamber çıkaracak. O'nun size söyleyeceği her sözü dinleyin.-Elç.3:22

Bakın peygamber diyor. Peygamber denldiğinde çoğu insanın aklına ,geleceği bildiren kişi gelir.,oysa bu peygamberin görevlerinden sadece bir kısımdır. Gerçek bi peygamber Tanrının sözcüüsüdür. "Tanrının muhteşem işlerini" bildiren biridir ( Elç.2:11,16,17) Başka şeylerin yanısıra,gelecekte olacak şeyleri bildirir, Tanrının amacını farklı yönlerini bildirir ,Onun hükümlerini ilan eder vs. Musa BÖYLE bir peygamberdi .

İsa Tanrısal doğasıı yanında evet aynı zamanda bir peygamberdir. Bu onun rolüyle ilgilidir. Mesela sadece bu mu ? HAYIR !. O aynı zamanda bir vaiz, ve öğretmendi. Göksel egemenliği duyurmuş ,cesurca konuşmuştur. Müjdeyi gayretle duyuruştur. Bu anlamda peygamberdir.

Siz şimdi diyebilirsiniz ki

"Elç.3:22 ayetinde Musa gibi bi peygamber gelecek deniyor ,Bu başka biri olmasın sakın ?"

Ne yönden İsa Musa gibidir ? Bahsedilen kişi Musaya benzemeli ya ! Değil mi ? :

--> ikisi de bebekken zalim kabul edilen bir hükümdar tarafından öldürülmekten kurtulmuştur.

--> ikiside suyla ilgili mucizeler yapıyor. isanın ilk mucizesi suyu şaraba çevirmektir örneğin. suyun üstünde yürümesi vs. musaya baktığımızda kutsal kitapta ilk mucize yapan peygamber olduğu kabul edilir.

--> ikiside tanrılarına hizmet etmek için yüksek konumlarnı bırakmışlar.
--> ikisininde seçilmiş ,meshedilmiş kişiler olduğu bildirilir..

--> ikiside tanrılarının adına geldiği yazılıdır.

--> ikiside "büyük toplulukları" doyurmuştur .

--> ikiside "aracı" olarak adlandırılıyor.

--> ikiside peygamber olarak adlandırılıyor.

--> ikiside "kurtarıcı" olarak niteleniyor. musa israiloğullarının ,isa ise tüm insanlığın kurtarıcısı olduğu yazılıdır.

Daha da sayabiliriz ancak örneklerin yeterli olduğunu düşünüyorum.

Musa şöyle demişti: `Tanrınız olan Rab size, kendi kardeşlerinizin arasından benim gibi bir peygamber çıkaracak. O'nun size söyleyeceği her sözü dinleyin.-Elç.3:22

Bakın bu ayetin ne anlama geldiğine . Anladınız mı ?

Ancak İsa bu rolunun yanında Musadan farklıdır da. Bu fark en büyük olanıdır. Kutsal kitap İsanın RAB olduğunu yazar. Hem Rab,hem efendi hem kurtarıcı hem Mesihtir.Her birey toplumsal tabaka içerisinde belirli konumlara ,statülere sahiptir. Ancak biri diğerinden baskın olabilir. Mesela bi adam hem bir baba hem koca-ev reisi ,hem bir öğretmen , iyi bir arkadaş olabilir. İsanın da statüleri vardır elbette. En baskın olan statüsü ise Rabliğidir. Diğerleri (örn. peygamber ,aracı) yan dallarıdır.

Sözün kısası ,İsa ne anlamda peygamerdir açıklamaya çalıştım. Bu Onun Rabliği ile ÇELİŞMEZ. Çelişmesi için de herhangi bir neden de YOK .Bunu daha iyi anlamanız için Önce İncili okumanız gerekicek. Okumadan araştırmadan ,yabancı olduğunuz konuları kavramakta güçlük çekebilirsiniz.

saygılar

İsa Rab ise bu ayet ne anlama geliyor ????? hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-04-10, 17:00
ahmed61

Yönetim Notu: Forum kurallarının "soru sorma" ve "sorulara verilen cevaplar" ile ilgili maddelerini tekrar okuyunuz.

İsa Rab ise bu ayet ne anlama geliyor ????? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

İsa Rab ise bu ayet ne anlama geliyor ????? konusuna benzer konular;

Matta 1.bölüm 22.ayet ve Yeşaya 7.bölüm 14.ayet hakkında... Merhabalar.Soracağım bu soru daha önce forumun herhangi bir yerinde tartışılmışsa kusura bakmayın.Matta 1:22'de anlatılan olayda Hz.İsa'nın Mesih olarak geleceğine ve bakireden doğacağına dair bir ön bildiri olarak Eski Antlaşma peygamberlerinden Yeşaya'nın bir peygamberliğine yer verilir.Hz.İsa ile ilişkilendirilen söz konusu peygamberlik Yeşaya 7:14 de yer alır.Ancak Yeşaya'nın söz konusu bildirisini Eski Antlaşma'da bulunan pasajın bütününü hesaba katarak incelediğimizde bana öyle geliyor ki bu peygamberlik sözünü Hz.İsa Mesih'e mal etmek oldukça zor.Çünkü Yeşaya bu peygamberliği tamamen kendi yaşadığı döneme yönelik bir olaya yönelik anlatmıştı.Eski Antlaşma'daki ilgili bölümü bir bütün halinde ele alırsak o bölümden Hz.İsa'nın gelişine dair sonuç çıkarmak mümkün müdür?Kesinlikle...

''Kutsal Yasa'da Özel Yorum Yoktur'' Ne Anlama Geliyor ? Hristiyanlığa göre kutsal yazılardaki hiçbir söz özel yorum olmamalıdır. İnsan isteğinden kaynaklanmazlar tanrının vahyini iletirler. 2. Timoteyus 3:16 Kutsal Yazıların tümü Tanrı esinlemesidir ve öğretmek, azarlamak, yola getirmek, doğruluk konusunda eğitmek için yararlıdır. 2. Petrus 1:20-21 Öncelikle şunu bilin ki, Kutsal Yazılardaki hiçbir peygamberlik sözü kimsenin özel yorumu değildir. Çünkü hiçbir peygamberlik sözü insan isteğinden kaynaklanmadı. Kutsal Ruh tarafından yöneltilen insanlar Tanrı'nın sözlerini ilettiler. 1. Selanikliler 2:13 Tanrıya sürekli şükretmemiz için bir neden daha var: Tanrı sözünü bizden duyup kabul ettiğiniz zaman bunu insan sözü olarak değil, gerçekte olduğu gibi, Tanrı sözü olarak benimsediniz. Siz imanlılarda etkin olan da bu sözdür....

Matta 20:6 ncı ayet çevirisi hakkında Merhaba kardeşler, Matta bölümünün 20nci babının 6ncı ayetinde farklı saat çevirilerine denk geldim, şimdi benim eklediğim çeviri e-sword dan: Mat 20:6 Saat beşe doğru çıkınca, orada duran başka işçiler gördü. Onlara, 'Neden bütün gün burada boş duruyorsunuz?' diye sordu. Ben Kutsal Kitaptan rusça öğreniyorum ve orada yazan Mat 20:6 Наконец, выйдя около одиннадцатого часа, он нашел других, стоящих праздно, и говорит им: что вы стоите здесь целый день праздно? sonra ingilizce King James versiyonunda da gene eleventh olarak görüyorum

ISA MESIH RABBIMDIR KELIMESI NE ANLAMA GELIYOR ?, Bu foruma uye olmadaki amacim hristiyanlik hakkinda soru sorup bilgi almak ne yazikki her defasinda birsey yazsam yayinlanmiyor bir bahaneyle bende hergun okumama ragmen yorum yazamiyorum yayinlanmicak diye inslalah bu sefer bir bahane bulup silmezssiniz her uyeye sorulan isa peygamber rabbinmi degilmi sorusu ne anlama geliyor rab dediginiz allah degilmi yani isa peygambere allahmi diyorsunuz ?

İncilerimizi dökmek ne anlama geliyor "İncilerimizi dökmek" derken ne söylemek istediğinizi anlayamıyorum. Açıklarmısınız

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih