İsa ve Hristiyanlık ile ilgili bir kaç soru konusu
1301 kez okundu,
12 kez cevaplandı. En son mesaj
dimyanos tarafından gönderildi.
İsa ve Hristiyanlık ile ilgili bir kaç soru konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

18-02-09, 17:54
Lizard King
Merhabalar sormak istediğim birkaç soru var yardımcı olursanız sevinirim...
1-İsa beklenen mesihtir o halde neden kendisini çarmıha geren Yahudileri kendisinin mesih olduğuna inandıramamıştır ve onların önündede mucizeler sergilememiştir ?
2-İsa çarmıha gerilirken ''Baba onları affet ne yaptıklarını bilmiyorlar'' demiştir.Eğer İsa Tanrı ise neden onları affetmiyor Tanrıdan Baba diyerek onları affetmesini istiyor Tanrı İsa'dan daha üst bir varlıkmıdır ?
3-Müslüman İnancında İsa Tanrı değildir sadece onun peygamberlerinden biridir fakat
Hristiyanlar için son peygamber İsa'dır bu durumda İslam Peygamberi Muhammed Tanrının İnsanları sınamak için gönderdiği gönderdiği bir yanıltıcı mıdır ?
4-İsa Çarmıha gerilerek öldürülmüş fakat 3 gün sonra dirilerek göğe çıkmıştır bu 3 günlük süre içerisinde o neredeydi ?
5-İsa'nın yaratılacağı önceden bellimiydi yoksa Tanrı İnsanlara verdiği kurtarış sözünü yerine getirmek için mi onu yarattı ?
6-Tanrı İsa , Kutsal Ruh İsa ve Beden İsa olmak üzere 3 ayrı İsa'mı vardır yoksa Tanrı birdir Ruhunun bir kısmını İsa'ya koyarak onu Dünya'ya mı göndermiştir ?
7-İsa Yahuda İskariot tarafından ispiyonlanacağını,çarmıha gerilerek öldürüleceğini ve 3 gün sonra dirileceğini biliyordu eğer İsa insanları kurtarmak için geldiyse neden Yahuda'nın onu ispiyonlayarak kendini yakmasına izin verdi neden ona da doğru yolu göstermedi ?
Saygılar...
İsa ve Hristiyanlık ile ilgili bir kaç soru
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

18-02-09, 19:00
KaraYilan
|
|
Lizard King
|
1-İsa beklenen mesihtir o halde neden kendisini çarmıha geren Yahudileri kendisinin mesih olduğuna inandıramamıştır ve onların önündede mucizeler sergilememiştir ?
2-İsa çarmıha gerilirken ''Baba onları affet ne yaptıklarını bilmiyorlar'' demiştir.Eğer İsa Tanrı ise neden onları affetmiyor Tanrıdan Baba diyerek onları affetmesini istiyor Tanrı İsa'dan daha üst bir varlıkmıdır ?
3-Müslüman İnancında İsa Tanrı değildir sadece onun peygamberlerinden biridir fakat Hristiyanlar için son peygamber İsa'dır bu durumda İslam Peygamberi Muhammed Tanrının İnsanları sınamak için gönderdiği gönderdiği bir yanıltıcı mıdır ?
4-İsa Çarmıha gerilerek öldürülmüş fakat 3 gün sonra dirilerek göğe çıkmıştır bu 3 günlük süre içerisinde o neredeydi ?
5-İsa'nın yaratılacağı önceden bellimiydi yoksa Tanrı İnsanlara verdiği kurtarış sözünü yerine getirmek için mi onu yarattı ?
6-Tanrı İsa , Kutsal Ruh İsa ve Beden İsa olmak üzere 3 ayrı İsa'mı vardır yoksa Tanrı birdir Ruhunun bir kısmını İsa'ya koyarak onu Dünya'ya mı göndermiştir ?
7-İsa Yahuda İskariot tarafından ispiyonlanacağını,çarmıha gerilerek öldürüleceğini ve 3 gün sonra dirileceğini biliyordu eğer İsa insanları kurtarmak için geldiyse neden Yahuda'nın onu ispiyonlayarak kendini yakmasına izin verdi neden ona da doğru yolu göstermedi ?
Saygılar...
|
1-) Evet İsa beklenen Mesih'tir. Sizinde yazdığınız gibi aynen öyledir. İncil okudunuz mu hiç? Orada İsa Mesih'in ne kadar çok mucize gösterdiği yazılıdır. İnanmayı kendileri seçti. Cinli olduğunu iddaa ettiler. Cinleri cin ile kovduğunu söylediler. İsa Mesih'in çarmıha gerilmesi gerektiğini ise bir ayetle özetleyim...
İsa`yla birlikte olanlardan biri, ani bir hareketle kılıcını çekti, başkâhinin kölesine vurup kulağını uçurdu.O zaman İsa ona, “Kılıcını yerine koy!” dedi. “Kılıç çekenlerin hepsi kılıçla ölecek.
Yoksa Babam`dan yardım isteyemez miyim sanıyorsun? İstesem, hemen şu an bana on iki tümenden* fazla melek gönderir.
Ama böyle olması gerektiğini bildiren Kutsal Yazılar o zaman nasıl yerine gelir?"(Matta 26.51,54)
2-)İsa Mesih'in aynı zamanda bir kul olduğunuda unutmamak lazım. İsa Mesih kul olarak Baba'dan onları affetmesini istiyor.
3-)
Hristiyanlık son peygamber diye bir anlayış yoktur. İsa Mesih bütün peygamberlerin müjdelediği bütün ulusları kurtaracak olan Mesih'tir. Eğer bir peygamber olarak düşünürsek o sondur. Ondan başkası olmayacaktır.
Bir çok sapkın öğreti çıkacağını,bunlara inanmamız gerektiğini Mesih İsa ve elçileri açıklamıştır. Bunların içinde Hz.Muhammed var mıdır,yok mudur bilmem.Ama Rab tarafından insanları ayartması için gönderilmediğinden eminim. Şu ayete bir bakın isterseniz.
Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu`nu verdi. Öyle ki, O`na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun.(Yuhanna 3.16)
5-) İsa Mesih Yaratılmamıştır. O ulu olanın ta kendisidir. Tanrı'nın kendisidir. Bir bölümü değil,bütün her yüceliğiyle insan şeklini almış Tanrı'dır. Kutsal Kitab'ın her yerinde onun Tanrı olduğu belirtilmiştir. Şu an aklıam ayetleri gelmiyor ama bir tanesini yazayım.
O`nu görünce, ölü gibi ayaklarının dibine yığıldım. O ise sağ elini üzerime koyup şöyle dedi: “Korkma! İlk ve son Ben`im. Diri Olan Ben`im. Ölmüştüm, ama işte sonsuzluklar boyunca diriyim. Ölümün ve ölüler diyarının anahtarları bendedir.(Vahiy 1.17,18)
Yukarıdaki ayete İsa Tanrı'ya ait özeliklerini kendinde göstermiştir.
Diğer soruları arkadaşlar cevaplar ben bildiğim ve sorularnızı anlayabildiğim kadarını cevapladım. Size tavsiyem Kutsal Kitap okumanız...Rab sizinle olsun...
FORUMA ÜYE OLUN! /

18-02-09, 20:52
protestanmoderator3
1.sorunuz...
http://www.hristiyanforum.com/forum/...undaydii-t4141
2.sorunuz...
http://www.hristiyanforum.com/forum/...ua-ettii-t2960
http://www.hristiyanforum.com/forum/...ktanii-t318072
3.sorunuz....
Hristiyan inancına göre Muhammed sahte bir peygamberdir....
4.sorunuz...
http://www.hristiyanforum.com/forum/...erdeydii-t4692
5.sorunuz...
http://www.hristiyanforum.com/forum/...olmasina-t2989
6.sorunuz....
http://www.hristiyanforum.com/forum/uclu-birlik-f34
FORUMA ÜYE OLUN! /

18-02-09, 21:21
Margos
|
|
Lizard King
|
3-Müslüman İnancında İsa Tanrı değildir sadece onun peygamberlerinden biridir fakat Hristiyanlar için son peygamber İsa'dır bu durumda İslam Peygamberi Muhammed Tanrının İnsanları sınamak için gönderdiği gönderdiği bir yanıltıcı mıdır ?
Saygılar...
|
1. İsa'nın Yahudileri inandıramadığı doğru bir iddia değildir. İsa Mesih'e bazı Yahudiler inanmamış, bazıları ise inanmıştır. İsa'nın öğrencileri Yahudidir, O'nu takip eden, O'na iman eden ilk
Hristiyanların hepsi Yahudidir. Genelleme yapılamaz. Onların önünde mucizeler sergilemediği iddianız da doğru değildir. İsa Mesih birçok kez mucizeler gerçekleştirmiş ve bunları Yahudilerin önünde yapmıştır.
2.
http://www.hristiyanforum.com/forum/...ua-ettii-t2960 Bu yazı yardımcı olabilir.
3.
Hristiyanlar için son peygamber İsa değildir.
Hristiyanlar için İsa sadece bir peygamber değildir. İslam peygamberi, İsa Mesih'ten sonra ortaya çıkıp peygamber veya ilahi gücü olduğunu iddia eden birçok kişi gibi bir sahte peygamber, yanıltıcı ve aldatıcı biridir. Tanrı bizi bu şekilde sınar mı bilmiyorum, onu ben söyleyemem, Tanrı bilir.
4.
http://www.hristiyanforum.com/forum/...erdeydii-t4692
5. İsa Mesih başlangıçtan beri, dünya yaratılırken vardı. İsa'nın beden alarak aramızda yaşaması elbette ki başlangıçtan beri var olan Tanrı'nın planının bir parçasıydı.
6. Hayır dediğiniz şekilde üç ayrı İsa yoktur. Ruhunun bir kısmını İsa'ya koyarak onu dünyaya göndermesi durumu da yoktur.
http://www.hristiyanforum.com/forum/...isa-jesus-f565 bölümünü biraz okursanız cevap bulabilirsiniz.
7. Çünkü her şey belli bir düzen içerisindedir. Yahuda'nın ihanet edeceğini İsa tabii ki biliyordu. Ancak kurtuluş öğretisini yanlış anlamışsınız. İsa Mesih çarmıha gerildi, Kutsal Kurban olarak kendini Tanrı'ya sundu ve bizleri Tanrı ile barıştırdı. Bizler buna iman ederek kurtulacağımıza inanıyoruz. Yahuda'nın kurtuluşu veya ölümü (iman etmeyen kişiler ruhsal olarak ölüdür) yaptığı ihanetle belli olacak bir şey değildir. Zira hiçbirimiz onun kurtulup kurtulmadığı ile ilgili bir şey söyleyemeyiz. Çünkü İsa Mesih'i ele verdikten sonra pişman olmuş ve kendisini asmıştır. Tövbe edip İsa Mesih'e iman etmediğini nereden biliyoruz? Bununla ilgili bilgimizin sınırlı olduğunu düşünüyorum.
Matta 27:5
1 Sabah olunca bütün başkâhinlerle halkın ileri gelenleri, İsa'yı ölüm cezasına çarptırmak konusunda anlaştılar.
2 O'nu bağladılar ve götürüp Vali Pilatus'a teslim ettiler.
3 İsa'ya ihanet eden Yahuda, O'nun mahkûm edildiğini görünce yaptığına pişman oldu. Otuz gümüşü başkâhinlere ve ileri gelenlere geri götürdü.
4 "Ben suçsuz birini ele vermekle günah işledim" dedi. Onlar ise, "Bundan bize ne? Onu sen düşün" dediler.
5 Yahuda paraları tapınağın içine fırlatarak oradan ayrıldı, gidip kendini astı.
Birbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34
FORUMA ÜYE OLUN! /

18-02-09, 21:25
protestanmoderator3
7.sorunuzu da açıklamaya çalışayım.Aslında 1.sorunuzla aynı kapıya çıkıyor ikisi.Adem ve Havva'nın işlediği günahın bedelini kan temizleyecekti.Bu kan günahsız tertemiz olan İsa Mesih'in kendini feda etmesi ile akabilirdi ve insanları bu büyük günahtan kurtarabilirdi.İsa Mesih Yahuda İskariot'un kendisini ele vereceğini bilmektedir
(İsa, “Lokmayı sahana batırıp kime verirsem odur” diye yanıtladı. Sonra lokmayı batırıp Simun İskariot`un oğlu Yahuda`ya verdi.
Yuhanna 13:26
Yahuda lokmayı alır almaz Şeytan onun içine girdi. İsa da ona, “Yapacağını tez yap!” dedi.
Yuhanna 13:27
21 Yemek yerlerken, “Size doğrusunu söyleyeyim, sizden biri bana ihanet edecek” dedi.
22 Bu söz onları kedere boğdu. Teker teker, “Ya Rab, beni demek istemedin ya?” diye sormaya başladılar.
23 O da, “Bana ihanet edecek olan” dedi, “Elindeki ekmeği benimle birlikte sahana batırandır.
24 İnsanoğlu*, kendisi için yazılmış olduğu gibi gidiyor, ama İnsanoğlu`na ihanet edenin vay haline! O adam hiç doğmamış olsaydı, kendisi için daha iyi olurdu.”
25 O`na ihanet edecek olan Yahuda, “Rabbî*, yoksa beni mi demek istedin?” diye sordu. İsa ona, “Söylediğin gibidir” karşılığını verdi.(Matta 26))
fakat Tanrı'nın bizlerin kurtuluşu için kendi Oğlunu feda etme planının bozulmaması için ona göz yummuştur.
FORUMA ÜYE OLUN! /
İsa ve Hristiyanlık ile ilgili bir kaç soru konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>