isa'nın üstünde meyve olmayan ağacı kurutması

isa'nın üstünde meyve olmayan ağacı kurutması hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : isa'nın üstünde meyve olmayan ağacı kurutması konusu 1215 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj moderator5 tarafından gönderildi. isa'nın üstünde meyve olmayan ağacı kurutması incilin henüz sadece matta kısmını okudum ve şöyle bir yer kafama takıldı. kuruyan incir ağacı isa sabah erkenden kente dönerken acıkmıştı.yol kenarında gördüğü bir incil ağacına yaklaştı.ağaçta yapraktan başka bir şey bulamayınca ağaca " artık sonsuza kadar meyven olmasın! " dedi . incir ağacı hemen o anda kurudu. bu yukarıdaki kısım benim kafama takılıyor.anlatılmak istenen nedir ? ağaçta meyve olmamasına isa neden bu kadar kızıyor ve böyle agresif bir dilekte bulunuyor artık sonsuza kadar meyven olmasın ! diye . yani burada anlatılmak istenen nedir ?hem bir incir ağacında her zaman meyve bulunmalı mı ? bunu da geçtim o bir ağaç . isa neden bilinçsiz bir canlıya öfke duyuyor ? isa'nın üstünde meyve olmayan ağacı kurutması

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

isa'nın üstünde meyve olmayan ağacı kurutması konusu 1215 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj moderator5 tarafından gönderildi.

isa'nın üstünde meyve olmayan ağacı kurutması konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

isa'nın üstünde meyve olmayan ağacı kurutması hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-08-09, 00:44
path_of_glory

incilin henüz sadece matta kısmını okudum ve şöyle bir yer kafama takıldı.

kuruyan incir ağacı

isa sabah erkenden kente dönerken acıkmıştı.yol kenarında gördüğü bir incil ağacına yaklaştı.ağaçta yapraktan başka bir şey bulamayınca ağaca " artık sonsuza kadar meyven olmasın! " dedi . incir ağacı hemen o anda kurudu.

bu yukarıdaki kısım benim kafama takılıyor.anlatılmak istenen nedir ? ağaçta meyve olmamasına isa neden bu kadar kızıyor ve böyle agresif bir dilekte bulunuyor artık sonsuza kadar meyven olmasın ! diye . yani burada anlatılmak istenen nedir ?hem bir incir ağacında her zaman meyve bulunmalı mı ? bunu da geçtim o bir ağaç . isa neden bilinçsiz bir canlıya öfke duyuyor ?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / isa'nın üstünde meyve olmayan ağacı kurutması

isa'nın üstünde meyve olmayan ağacı kurutması hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-08-09, 01:10
deepzeppelin

Benzer bir soruyu ilk okuduğumda bende sormuştum. Şimdi açtığım konuyu bulamıyorum (?) maalesef.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / isa'nın üstünde meyve olmayan ağacı kurutması

isa'nın üstünde meyve olmayan ağacı kurutması hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-08-09, 01:33
path_of_glory

:( keşke bir açıklama yapsa biri

isa'nın üstünde meyve olmayan ağacı kurutması hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-08-09, 09:56
huzurlu

dreamade
incilin henüz sadece matta kısmını okudum ve şöyle bir yer kafama takıldı.

kuruyan incir ağacı

isa sabah erkenden kente dönerken acıkmıştı.yol kenarında gördüğü bir incil ağacına yaklaştı.ağaçta yapraktan başka bir şey bulamayınca ağaca " artık sonsuza kadar meyven olmasın! " dedi . incir ağacı hemen o anda kurudu.

bu yukarıdaki kısım benim kafama takılıyor.anlatılmak istenen nedir ? ağaçta meyve olmamasına isa neden bu kadar kızıyor ve böyle agresif bir dilekte bulunuyor artık sonsuza kadar meyven olmasın ! diye . yani burada anlatılmak istenen nedir ?hem bir incir ağacında her zaman meyve bulunmalı mı ? bunu da geçtim o bir ağaç . isa neden bilinçsiz bir canlıya öfke duyuyor ?

Arkadaşlar, yeni iman ettiğim zamanlarda benim de üzerinde düşündüğüm bir benzetmeydi. Hiçbir bilgisi olmayan birisi olarak olayı düz mantıkla düşünüp ağacın ne suçu var yani şeklinde düşünmüştüm.:)

Bu konuda çeşitili yorumlar var: bU

isa'nın üstünde meyve olmayan ağacı kurutması hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-08-09, 10:00
huzurlu

Bu ağaç İsrail ulusunu ve özellikle de din bilgini ferisilileri simgeler. Ağacın yapraklarının olması meyvesi olduğunu da gösteriyordu. Fakat bu yalandı. Meyvesi yoktu. Bunun için meyvesi olduğunu ilan eden fakat meyvesiz olan bu ağacı İsa lanetledi. Aynen meyve verdiklerini yani bir şeyler ürettiklerini iddia eden sözde din adamları yani ferisiler gibi.. İlk cümlemde söylediğim gibi genel anlamda İsrail ulusu da bu ağaçla simgelenir.

Bu protestan görüşüdür. Ortodoks görüşü farklı mıdır bilmiyorum yalnız.

Esenlikle ve sevgiyle kalın.

Huzurlu

isa'nın üstünde meyve olmayan ağacı kurutması konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

isa'nın üstünde meyve olmayan ağacı kurutması konusuna benzer konular;

Muhammed - tek Yahudi olmayan peygamber? Degerli Hristiyan ve Musluman kardeslerim, Aklima samimi olarak bir soru takildi: Kutsal Kitap'in (Eski ve Yeni Ahit) tamaminin Yahudi peygamberler araciligi ile oncelikle olarak Yahudilere (sonra Gentile'lara) ulastigini ve yine Yahudiler tarafindan kaleme alindigini biliriz. Gerci Luka ile ilgili bazi degisik yorumlar olsa da okudugum guclu ayet referanslari ile analiz edilmis cesitli Judeo-Christian (sonradan Hristiyan olmus Yahudi) calismalar sonucu sahsen Luka'nin Yahudiliginden suphem yok. Kaldi ki aksi olsa da muhim degil, sonucta Luka'nin peygamberligi degil, yazarligi soz konusudur. Ancak benim merak ettigim, Muhammed bir peygamber olarak kendini tanitirken ve gerek cevresince gerekse gunumuzde bile en buyuk/onemli/saygin peygamber diye nasil kendisini evrensel olarak...

Hayat Ağacı (Emin Yeğinboy) http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/11/hayatagacifilmi.jpg Hayat Ağacı (Emin Yeğinboy) “Yaşam Ağacı” nda Tanrı ve doğa arasına sıkışmış insan “Senin için biz kimiz, Tanrım ?” sorusuna yanıt arıyor. Evrenin oluşumundan başlayarak, doğum ve ölüm arasındaki tezatlar dolu yaşamın hakimi kimdir? doğa mı, inanç mı ? Bu sıra dışı filmi izlemeden, yazarı ve yönetmeni Terrence Malick’i tanımak, filmdeki bazı kodları çözmemiz konusunda yardımcı olabilir. Kırk yıla yayılan kariyerinde sadece beş uzun metraj çeken Malick, hiçbir zaman büyük kitlelerin tanıdığı, gişe başarıları ile renkli dergi kapaklarında yer alan bir yönetmen olmadı, olmak istemedi. Çoğu kez nerede olduğu bile bilinmeyen münzevi bir yaşam sürdü. 1978’de çevirdiği “Yeryüzünde Bir Cennet-Days Of Heaven” sonrası,...

Gerçek iman iyi meyve üretir. (İmanımın gerçek olduğunu nasıl bilebilirim? ) İmanımın gerçek olduğunu nasıl bilebilirim? Kutsal Kitap gerçek kurtaran imana ilişkin çok açık bilgi verir. Gerçek iman iyi mevye üretir. Rab İsa Mesih’in öğrettiği tohum ve toprak benzetmesinde, iman etmeyenler meyvesiz kalmakla birlikte, kurtulanlar meyve verirler. Bu benzetmede, dört topraktan üçü meyvesiz bitki üretti. Bunlar Tanrı Sözünün kurtuluş ile sonuçlanmayışının canlı resimlerini betimler Buna zıt olarak meyve veren bitkilerin, kurtulmuş yüreğin iyi toprakta nasıl dallanıp budaklandığını gösterir. “İyi toprağa ekilen tohum ise, sözü işitip anlayan birine benzer. Böylesi elbette ürün verir, kimi yüz, kimi altmış, kimi de otuz kat” (Matta 13:23). Tüm inanlılar eşit düzeyde meyve vermemelerine rağmen, tümü meyve verir. Kutsal Kitap iyi meyvelerin nasıl...

Romalılar 3:9-20 - Kutsal Olmayan Birliktelik Hazırlayan: İzmir Protestan Kilisesi 5<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Kutsal Olmayan Birliktelik<o:p></o:p> Romalılar 3:9-20<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Açılım<o:p></o:p> Hepimiz kendi arkadaş çevremizi belirleriz. Ne çeşit arkadaş çevreniz, birliktelikleriniz oldu? Neden?<o:p></o:p>Çalışma<o:p></o:p>

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih