İsa'nın Yuhanna. 10. bölümde anlatmak istediği

İsa'nın Yuhanna. 10. bölümde anlatmak istediği hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : İsa'nın Yuhanna. 10. bölümde anlatmak istediği konusu 728 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj Galadriel tarafından gönderildi. İsa'nın Yuhanna. 10. bölümde anlatmak istediği <SUP>33</SUP>Yahudiler şöyle cevap verdiler: «Seni iyi işlerden ötürü değil, küfür ettiğin için taşlıyoruz. İnsan olduğun halde Tanrı olduğunu ileri sürüyorsun.» İsa şu karşılığı verdi: «Yasanızda, `Siz ilahlarsınız, dedim' diye yazılı değil mi? <SUP>35</SUP>Tanrı, kendilerine sözünü gönderdiği kimseleri ilahlar diye adlandırır. Kutsal Yazı da geçerliliğini yitirmez. <SUP>36</SUP>Baba beni kendine ayırıp dünyaya gönderdi. Öyleyse `Tanrı'nın Oğluyum' dediğim için bana nasıl `Küfür ediyorsun' dersiniz? Burda İsa Mesih'in kişiliğiyle ilgili olarak kafam karıştı. Yahudiler İsa'yı Tanrı olduğunu iddia ettiği için taşlamak istiyorlar. İsa da yukarıdaki gibi bir cevap veriyor. Söz'ün geldiği kişilere Tanrı'nın İlahlar dediğini söylüyor. Bu yüzden mi kendine Tanrı diuor anlayamadım. Yani... İsa'nın Yuhanna. 10. bölümde anlatmak istediği

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İsa'nın Yuhanna. 10. bölümde anlatmak istediği konusu 728 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj Galadriel tarafından gönderildi.

İsa'nın Yuhanna. 10. bölümde anlatmak istediği konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

İsa'nın Yuhanna. 10. bölümde anlatmak istediği hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-05-09, 17:24
Harutyun

33Yahudiler şöyle cevap verdiler: «Seni iyi işlerden ötürü değil, küfür ettiğin için taşlıyoruz. İnsan olduğun halde Tanrı olduğunu ileri sürüyorsun.»
İsa şu karşılığı verdi: «Yasanızda, `Siz ilahlarsınız, dedim' diye yazılı değil mi? 35Tanrı, kendilerine sözünü gönderdiği kimseleri ilahlar diye adlandırır. Kutsal Yazı da geçerliliğini yitirmez. 36Baba beni kendine ayırıp dünyaya gönderdi. Öyleyse `Tanrı'nın Oğluyum' dediğim için bana nasıl `Küfür ediyorsun' dersiniz?
Burda İsa Mesih'in kişiliğiyle ilgili olarak kafam karıştı. Yahudiler İsa'yı Tanrı olduğunu iddia ettiği için taşlamak istiyorlar. İsa da yukarıdaki gibi bir cevap veriyor. Söz'ün geldiği kişilere Tanrı'nın İlahlar dediğini söylüyor. Bu yüzden mi kendine Tanrı diuor anlayamadım. Yani gerçekten Tanrı olduğunu iddia etmek değilde kendimi bana Sözün geldiği için bir ilah olarak ilan etmek gibi düşündüm. İsa bunu yapıyor gibime geldi kafam karıştı. Biri bu ayetleri açıklarsa iyi olur. Kızmayın böyle bir soru sorduğum için, öğrenmem lazım.

Esenlikle

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İsa'nın Yuhanna. 10. bölümde anlatmak istediği

İsa'nın Yuhanna. 10. bölümde anlatmak istediği hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-05-09, 20:15
admin1 Ken Block

Harutyun
33Yahudiler şöyle cevap verdiler: «Seni iyi işlerden ötürü değil, küfür ettiğin için taşlıyoruz. İnsan olduğun halde Tanrı olduğunu ileri sürüyorsun.»
İsa şu karşılığı verdi: «Yasanızda, `Siz ilahlarsınız, dedim' diye yazılı değil mi? 35Tanrı, kendilerine sözünü gönderdiği kimseleri ilahlar diye adlandırır. Kutsal Yazı da geçerliliğini yitirmez. 36Baba beni kendine ayırıp dünyaya gönderdi. Öyleyse `Tanrı'nın Oğluyum' dediğim için bana nasıl `Küfür ediyorsun' dersiniz?
Burda İsa Mesih'in kişiliğiyle ilgili olarak kafam karıştı. Yahudiler İsa'yı Tanrı olduğunu iddia ettiği için taşlamak istiyorlar. İsa da yukarıdaki gibi bir cevap veriyor. Söz'ün geldiği kişilere Tanrı'nın İlahlar dediğini söylüyor. Bu yüzden mi kendine Tanrı diuor anlayamadım. Yani gerçekten Tanrı olduğunu iddia etmek değilde kendimi bana Sözün geldiği için bir ilah olarak ilan etmek gibi düşündüm. İsa bunu yapıyor gibime geldi kafam karıştı. Biri bu ayetleri açıklarsa iyi olur. Kızmayın böyle bir soru sorduğum için, öğrenmem lazım.

Esenlikle
http://www.hristiyanforum.com/forum/...di-mii-t318732

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İsa'nın Yuhanna. 10. bölümde anlatmak istediği

İsa'nın Yuhanna. 10. bölümde anlatmak istediği hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-06-09, 15:38
zinkoo

Güzel soru sordunuz. Evet. İsa burada kendinin Tanrı olduğunu söylemiyor (ama, başka yerlerde söylüyor) Çünkü buradaki amacı Tanrı olduğunu göstermek değil, Yahudi yetkililerin mantıksızlığını göstermektir. Yuhanna bölümünde tartışmalarda İsa'nın tam cevabı vermek yerine düşündürücü sözleri söylediğini görüyoruz. Bunun sebebi de mantıklı düşünerek kendisinin kimliğini anlamalarını sağlamak içindir.

İsa'nın Yuhanna. 10. bölümde anlatmak istediği hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-06-09, 16:51
Harutyun

zinkoo
Güzel soru sordunuz. Evet. İsa burada kendinin Tanrı olduğunu söylemiyor (ama, başka yerlerde söylüyor) Çünkü buradaki amacı Tanrı olduğunu göstermek değil, Yahudi yetkililerin mantıksızlığını göstermektir. Yuhanna bölümünde tartışmalarda İsa'nın tam cevabı vermek yerine düşündürücü sözleri söylediğini görüyoruz. Bunun sebebi de mantıklı düşünerek kendisinin kimliğini anlamalarını sağlamak içindir.
Teşşekkür ederim, demek istediğinizi anladım. Siz ilahlarsınız ayetini de açıklarsanız sevinirim.

Esenlikle

İsa'nın Yuhanna. 10. bölümde anlatmak istediği hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-06-09, 17:55
zinkoo

Burada "İlahlarsınız" demesi gerçekten Tanrı olması anlamında değil, o kadar önemli olduğunu söylemsidir. Bu 82. Mezmur'dan olan alıntıdır. İbranice'de "ilahi" sözü çok geniş anlamında kullanılır. Bunun için tam anlamını çıkarmak için o bölümüm önü arkasına bakması gerekir. Mezmur 82:6 şöyle "'Siz ilahlarsınız' diyorum, "Yüceler Yücesi'nin oğullarısınız hepiniz!". Yani, burada "ilahar" sözcüğü "Yüceler Yücesi'nin oğulları" ile aynı anlama gelir. "Tanrı'nın özellikle yücelttiği insanlar" olarak de tanımlayabiliriz.

İsa'nın Yuhanna. 10. bölümde anlatmak istediği konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

İsa'nın Yuhanna. 10. bölümde anlatmak istediği konusuna benzer konular;

Yuhanna 1:18 Başlangıçta Söz vardı Başlangıçta Söz vardı. Söz Tanrı'yla birlikteydi ve Söz Tanrı'ydı. <SUP>2</SUP>Başlangıçta O, Tanrı'yla birlikteydi. <SUP>3</SUP>Her şey O'nun aracılığıyla var oldu, var olan hiçbir şey O'nsuz olmadı. <SUP>4</SUP>Yaşam O'ndaydı ve yaşam insanların ışığıydı. <SUP>5</SUP>Işık karanlıkta parlar ve karanlık onu alt edememiştir.<SUP>6</SUP>Tanrı'nın gönderdiği Yahya adlı bir adam ortaya çıktı. <SUP>7</SUP>O, tanıklık için, ışığa tanıklık etsin ve herkes onun aracılığıyla iman etsin diye geldi. <SUP>8</SUP>Kendisi o ışık değildi, ama ışığa tanıklık etmeye geldi. <SUP>9</SUP>Dünyaya gelen, her insanı aydınlatan gerçek ışık vardı. <SUP>10</SUP>O, dünyadaydı, dünya O'nun aracılığıyla var oldu, ama dünya O'nu tanımadı. <SUP>11</SUP>Kendi yurduna geldi, ama kendi halkı O'nu...

Kızım çok istediği işe yerleşmek istiyor... Forum dotsları, kızımın ve onun adına benim, geleceği için çok arzuladığımız ataması yapılsın istiyoruz. Dua eder iken benim ile kızımı da aklınızda tutarsanız, olumlu niyetlerinizi ve dualarınızı esirgemezseniz çok mutlu olurum... Sağlıklı günler diliyorum esen kalın :)

Yuhanna 8 İsa, «Başlangıçtan beri size ne söyledimse, O'yum» dedi. <SUP>26</SUP>«Sizinle ilgili söyleyecek ve sizleri yargılayacak çok şeyim var. Beni gönderen gerçektir. Ben O'ndan işittiklerimi dünyaya bildiriyorum.» Arkadaşlar bu ayette neden ben ondan işittiklerimi dünyaya bildiriyorum demiş mesih anlamadım gerçekten :S Kafamı karıştırdı biraz bu ayeti açıklayabilirmisiniz benim için.

Antakyalı Yuhanna Krisostomos (Altın Ağızlı Yuhanna) YUHANNA KRISOSTOMOS (344-407) Üç Kapadokyalı büyüklerden sonra Doğu iki çok güçlü ancak çok değişik kişiliğin uğraşılarına da tanık olur: Altın ağızlı (Krisostomos) Yuhanna ve İskenderiyeli Cirillus. İkisi de, 4. ve .5. yüzyıl arası, Hıristiyan tarihinin belirleyici olaylarına katılırlar. Olağanüstü söylev yeteneği, yapıtları ve konuşmaları ile antik Yaman edebiyatının son başyapıtlarını veren, bu yüzden de "Altın ağız anlamına gelen "Krisostomos" adı de anılan Yuhanna, İmparatorluğun, Roma ve İskenderiye’den sonra, üçüncü büyük kenti, metropolü olan Antakya’da varlıklı bir Hıristiyan ailesinden doğdu. Kısa fakat yoğun bir keşişlik deneyinden sonra Antakya ‘da rahiplik yaptı (386-397) ve Episkopos Flavianus’ un tarafından vaiz görevine atandı. Vaaz verme, o dönemlerde, normal...

Kutsal Kitap-Doğru Anlamak Ve Anlatmak RAB İsa Mesih'ten sizlere esenlik olsun.. İman hayatımızda yaptığımız hatalardan birisi,kutsal kitap içinde bulunan birçok ayeti yanlış yerde,yanlış şekilde kullanmamız.Malesef bu hata çeşitli kötü sonuçlar doğurabiliyor.İlk öncelikle bilmemiz gerekir ki iletiğimiz rabbimizin sözüdür.Cımbızlamak deyimini malesef sadece diğer inançlardaki arkadaşlar gerçeğe dönüştürmüyor.Bazen bizlerde bu hatayı yapabiliyoruz,hatta bazı kardeşleri ayetler aracılığıyla suçlayarak günah işliyoruz.Bu konuyu paylaşmamın sebebi çevremde son zamanlarda birçok kardeşin karşılaştığı,zor durumda kaldığı anları görmemdir.İsa Mesih'in bizlere öğrettiği şekilde davranmak yerine,onun ayetlerini bir kırbaç gibi insanların yüzüne vurmamız ne kadar doğru düşünmemiz gerekir.Sizlerinde bu konu hakkındaki görüşlerinizi...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih