Isim GUNU

Isim GUNU hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Isim GUNU konusu 979 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj ortodoksmoderator3 tarafından gönderildi. Isim GUNU Herkese merhaba, çok ilgisiz gelebilir ama merak ettiğim bir konu var. yunanistanda yaşayan arkadaşlarım var ve isim günü kutluyorlar. isim günü tam olarak nedir? Isim GUNU

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Isim GUNU konusu 979 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj ortodoksmoderator3 tarafından gönderildi.

Isim GUNU konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Isim GUNU hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-04-10, 01:33
Isim GUNU
Mari_

Herkese merhaba,
çok ilgisiz gelebilir ama merak ettiğim bir konu var.
yunanistanda yaşayan arkadaşlarım var ve isim günü kutluyorlar. isim günü tam olarak nedir?

Isim GUNU

Isim GUNU

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Isim GUNU

Isim GUNU hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-04-10, 02:32
Isim GUNU
ortodoksmoderator

Mari_
Herkese merhaba,
çok ilgisiz gelebilir ama merak ettiğim bir konu var.
yunanistanda yaşayan arkadaşlarım var ve isim günü kutluyorlar. isim günü tam olarak nedir?
Mesela bugun 23 Nisan Aziz Georgios'un anma gunudur.

http://www.oodegr.com/tourkika/synaksaristis/gewrgios1.htm

Bu ismi (Georgios/George-Yorgia) tasιyan hristiyanlar, aileleri ile birlikte kiliseye gider, dua eder, komunyon alιrlar, onlarι "koruyan" azizi kutlar, cemaate tatlιlar ikram eder, herkes onlara "InsalRab sende ismini tasιdιgιn aziz gibi Tanrι'yι cook seversin ve O'na layik olursun" der...guzel bir senlik olur.Κoylerde senlikler daha da ilginc olur.

Isim GUNU

Isim GUNU

Isim GUNU hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-04-10, 02:35
Isim GUNU
ortodoksmoderator

Aslιnda dogum gunu partileri "yeni moda" sayιlabilir. Ortodokslar sadece isim gununu kutlar.

Isim GUNU

Isim GUNU

Isim GUNU hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-04-10, 13:25
Isim GUNU
V E R A

Tüm
Georgios/George-Yorgia ismini taşıyan kardeşlerimin isim gününü kutlar ve Tanrı'nın yolunda ismini taşıdıkları O Nurlu Tanrı aşığı Aziz Georgios gibi layıkı ile yürümelerini dilerim

sevgiler

Isim GUNU

Isim GUNU

Isim GUNU hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-04-10, 15:44
Isim GUNU
ortodoksmoderator3

Bütün Corc'larin isim günlerini kutlar RABbe sadik kalmalrini dilerim. Nice yillara.....

Isim GUNU

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeRabbimiz İsa Mesih'in lütfunu bilirsiniz. O'nun yoksulluğuyla siz zengin olasınız diye, zengin olduğu halde sizin uğrunuza yoksul oldu. Korintiler 8,9mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Isim GUNU

Isim GUNU konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Isim GUNU konusuna benzer konular;

Nüfus cüzdanında isim değişikliği. Öncelikle herkesin Paskalya bayramı kutlu olsun. Rab hepinize sağlık, huzur ve mutluluk nasip etsin. Soruma gelirsek, benim ismim Mert ancak vaftizimden sonra Stefanos olarak adımı söylemeye başladım. Şuan bu ismime tamamen alışmış durumdayım ve gerek iş gerek sosyal hayatımda artık bu şekilde hitap edilmek istiyorum. Kimliğimde ismimi Stefanos olarak değiştirebilir miyim? Eğer bu mümkün ise, prosedür nedir? Ne yapmam nereye başvurmam gerekir? Ayrıca Rum Ortodoks arkadaşlarımdan bir konuda bilgi almak istiyorum. Stefanos ismi dini bir anlam taşıyor mu? Taşımıyor ise dini anlamı olan isimler önerebilir misiniz? İsmimin anlamının çok derin ve dini olmasını istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim. İyi Paskalyalar.

1 Kasιm AZİZ FAKİRLER anma gunu http://www.oodegr.com/tourkika/synaksaristis/agioi_anargyroi1.htm

1 Kasim Azizler Gunu Merhaba sayin moderatorum. bir kasimda anglikan kilisesine gore azizler gunudur. acaba bu gunde kilisede veya evde yapilmasi gerekenler nelerdir? Saygilarimla

Rab'bin Gunu Nedir? "Rabbin Gunu" genelde dunyanin sonunda olacak olaylari (Isaya 7:18-25) ifade etmektedir ve anlatiminda cogunlukla "o gun" kullanilmaktadir. Bu tabirleri anlamada anahtar Tanri'nin tarihe ddogrudan veya dolayli olarak karisarak Planini tek tek yerine getirmekte oldugunu anlamaktir. Bir cok kisi "Rabbin Gunu" nun dunyanin sonu geldiginde Tanri'nin insanlik icin olan iradesi ve amacinin yerine gelecegi zaman olarak nitelendirmektedirler. Bazi dinbilimcileri "Rabbin Gunu"nun Rabbin tum dunyayi hukmedecegi ve dunya ile cenneti insanlik icin sonsuzluga hazirlayacagi bir gunden daha fazla surecek bir zaman olduguna inanmaktadirlar. Ote yandan bazi dinbilimcileri de Rabbin Gununun Mesih'in kendine ait olanlari almaya gelecegi ve imansizlari sonsuza dek lanetleyecegi gun olarak...

Kilisenin Sevinc Gunu (Rapture) nedir? Sevinc gunu yani Rapture denilen kelime Kutsal kitapda tamolarak aciklanmamistir.. Kilisenin Sevinc Gunu, imanlilarin dunyadaki Kederler (tribulation) zamaninda Tanrinin kendine ait olanlari alacagi ve yargilayacagi zamani anlatmaktadir. Bu 1 Selanikler 4:13-18 ve 1 Korintler 15:50-54 dile getirilmistir. 1 Selanikler 4:13-18 de Sevinc gununu Tanri'nin olmus olan tum imanlilari diriltecegini ve onlara yeni bir beden verecegini sonra hala hayatta olan imanlilarla birlikte bu dunyadan ayrilacagini anlatmaktadir."Rab'bin kendisi, bir emir çağrısıyla, başmeleğin seslenmesiyle, Tanrı'nın borazanıyla gökten inecek. Önce Mesih'e ait ölüler dirilecek. Sonra biz yaşamakta olanlar, hayatta olanlar, onlarla birlikte Rab'bi havada karşılamak üzere bulutlar içinde alınıp götürüleceğiz. Böylece sonsuza...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih